Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צינת גיל ולא ציינת מה מעניין אותך בחיים כך שקשה ליעץ.

סוף שנות ה- 20 .

אין לי מושג, פעם חשבתי עניין אותי תחום התמיכה HELPDESK/SYSTEM אבל עכשיו זה כבר לא כזה מדבר אליי.

אין לי שום קצה חוט.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה שיקבע בסוף מה שתעשה בחיים וכמה שתרוויח מורכב מ 90% כשרון ו 10% השכלה.

אם כבר, אז 20 אחוז השכלה, 30 אחוז כישרון (זה כולל גם מוסר עבודה ומשמעת עצמית) ו50 אחוז מזל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אדם חייב מקצוע בשביל להתפרנס. מקצועות מסוימים ניתן ללמוד רק במערכת השכלה גבוהה ומקצועות מסוימים ניתן ללמוד בהכשרה מקצועית. תבדוק איזה מסלול יותר מתאים לך ותתחיל להזיז עניינים.

פורסם

אמנם למזלי לא יצא לי להיות במקום הזה, אבל לפעמים אני לא מבין איך אנשים "נורמליים" לא יוצאים מבור שכר מינימום.

סתם לדוגמא, בשרשור מחפשי העבודה (#888 וגם #894) שתי משרות שכנראה לא מצריכות איזשהם לימודים שחסרים לך ומשלמות יותר. כמו כן, אני מאמין שבכל מיני משרות 'כלליות' מרוויחים גם כן יותר ממינימום (ניהול חנות, סוכנויות רכב, מכירות).

ישנם גם קורסים כמו יבוא-יצוא של לשכת המסחר או קורסי תעודה של משרד הכלכלה שאורכים כ-200 שעות.

לדעתי, בשביל משכורת של 10K אין מה לבזבז 3 שנים באוניברסיטה.

מסתייג - אולי אני חי בבועה.

פורסם (נערך)

אני יכול לצאת מהבית של ההורים גם עם 6.5-7 אבל אני חושב שהסכום שנקבתי, זה המינימום שבמינימום בשביל להיות רווק שגר לבד, להחזיק רכב ולא לחיות בלחץ כספי כל הזמן. כרגע להגיע לזה נתפס כעיניי כמשימה בלתי אפשרית או ממש קשה. (אני מדמיין את עצמי לצורך העניין, יושב על התחת וטוחן שעות באיזה מקום).

אולי המטרות/הצרכים שלי מהחיים ישתנו בעתיד ואני אשאף להרוויח יותר.

יש לי רתיעה/מניעה מלעשות דברים שמצריכים אחראיות ניהולית כלשהי, קושי שאני כנראה אצטרך להתגבר ולעבוד עליו.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אני יצאתי מהבית של ההורים בתקופה שהרווחתי 7,000 בחודש. גרתי בדירת 2 חדרים בראשון לציון ללא רכב. בקושי שרדתי וממש סבלתי בלי רכב.

פורסם

אני מוכן לחיות גם לא רכב, אחרי הרפורמה ממש משתלם לנסוע בתחבורה ציבורית.

במקום שאני גר עכשיו (מושב) אני לא מוכן לחיות בלי רכב.

פורסם

לדעתי אתה צריך להרוויח לפחות 7,000 נטו בחודש. אם תגור עם חברה/שותפים תוכל להסתדר עם פחות. תלוי באיזה אזור בארץ אתה מתכנן לגור. לפני שנתיים שילמתי 3,000 על דירת 2 חדרים מחולקת במרכז הישן של ראשון לציון. לדעתי היום מבקשים על אותה דירה 3,100 - 3,200.

בכל עיר שהיא לא תל אביב תתקשה מאוד להסתדר בלי רכב.

פורסם (נערך)

בגדול ברור שהשכלה יכולה רק לעזור להתקדם בחיים, תמיד יש את הסיפורים על אלה שלא גמרו בית ספר ועכשיו הם מגלגלים מליונים, אבל על כל אחד כזה שהצליח לדעתי יש הרבה יותר שנכשלו אבל אף אחד לא רוצה לתת אותם בתור דוגמה.

ברור גם שלכישרון יש תפקיד לא פחות חשוב בהצלחה בחיים ולימודים זה חלק חשוב אבל לא הכל.

כישרון זה גם היכולת לדעת להתחבר עם האנשים הנכונים ולנצל קשרים

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

דווקא את ה"להתחבר עם אנשים נכונים וליצור קשרים" אני מכניס בקטגוריה של "מזל", כי עבור הרוב זה להיות במקום הנכון בזמן הנכון. או שאולי בשבילי זה מזל, כי אני לא אדם חברותי כל כך.

מוסר עבודה ומשמעת עצמית זה 90 אחוז מכישרון, כי גם אם תהיה איזה גאון על, אם אתה לא מצליח לסיים משימות ועוזב דברים באמצע, מה שאתה טוב בו לא שווה הרבה, כי כל מי שיעשה משהו הרבה פעמים, יהיה טוב בזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קשה מאוד להמליץ על משהו כשאין קצה חוט, אבל דבר אחד בטוח - שום דבר לא יתקדם עד שתקפוץ למים ותעבור לעבודה/מקצוע אחר או אחרים.

התנסות ביותר מתחום אחד תוביל לכך שיהיה לך קל יותר ללמוד תחום חדש, וכך תהפוך מאדם שתלוי במקצוע יחיד לכזה שיש לו אפשרות בחירה בין מספר כישורים שהוא צבר באמתחתו.

נ.ב. - בשביל שכר של 10k מספיק להיות מלצר מנוסה במרכז תל אביב. משום מה, בניגוד למדינות אחרות, זה לא נתפס כמקצוע לכל החיים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום לימודים אקדמאים, חשבת על קורסים מקצועיים?

בכל עיר שהיא לא תל אביב תתקשה מאוד להסתדר בלי רכב.

אני גר ברמת גן והפעמים היחידות שאני משתמש ברכב זה כדי לנסוע לצפון לבקר את ההורים.

זה תלוי איפה אתה עובד וכמה אוטובוסים יש לשם. אני הולך לעבודה ברגל, אבל חברה שלי נוסעת באוטובוס לת"א וזה בערך אותו זמן ברכב בגלל העומסים בבוקר ובגלל זה עדיף אוטובוס ושהרכב ינוח. לבילוים בכלל עדיף לא לצאת עם רכב, אולי רק לקניות וגם בשביל זה יש פתרונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תראה, יש המון מקומות (גם במגזר ציבורי וגם במגזר הפרטי) שדורשים תואר ראשון (לא משנה במה בתכלס) ואפילו מוכנים לקבל תואר ראשון כתחליף ניסיון - חסר קשר למשרה ככל שיהיה. למעשה, אתה לא צריך ללמוד, אתה בסה״כ צריך דף עם חותמת מפונפנת עליו ומבחינת כל המקומות הללו זה מספיק.

זה עצוב, זה מקומם, זה מעצבן - אבל זו המציאות היום בארץ. תמצא לך תואר קל שבקלים, שמצריך 0 השקעה מצידך ופשוט תחרוק שיניים.

בעריכה: פיסת הנייר הזו גם נותנת לך כל מיני בונוסים ותוספות במשכורת/תנאים שלא תקבל ללא תואר.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לך תהיה שוטר. הדרך הקלה ביותר להגיע למשכורת של 7-8 נטו בלי תואר. ואם כבר תואר, תוכל ללמוד תוך כדי העבודה, קרמינולוגיה ששם לא עושים כלום ולהעלות שכר. כעיקרון זה המפלט לכל מי שלא רוצה להרוויח מינימום, לא רוצה לטחון במפעל ולא יכול לעשות עם עצמו כלום. מה שכן, אתה תטחן שעות בחגים ובסופ"שים.

בשביל להרוויח 10 נטו אתה צריך להרוויח 13 ברוטו. בשביל לקבל 13 אתה חייב תואר, ברוב המקומות. אלא אם אתה איזה שפיץ גאון תותח במשהו אחר. במידה ולא, תואר. אין מה לעשות, תואר זה מזמן לא מתכון לעושר ולחיים טובים. תואר זה מינימום שבמינימום, כדי שתתקבל לעבוד בעבודה מעפנה עם 7 אלף ש"ח ברוטו שכר התחלתי. אל תשכח שאתה צריך להסתכל קדימה, בעוד 10 שנים 10K לא יהיו שווים כמו שהם שווים היום. ואם אתה לא תוכל להתקדם ולהרוויח יותר, וכל עוד אפשר להחליף אותך ואתה לא משהו מיוחד שאי -אפשר להסתדר בלעדיו, אתה לא תעלה את השכר. אתה צריך לחשוב קדימה.

הכי חשוב - א. תעשה משהו שאתה אוהב וככה תתקדם בוא.

ב. אל תפחד להתקדם בחיים.

נ.ב

אם אתה רוצה, יש את המספר שלי במודעה, תתקשר ונדבר קצת יותר בפירוט. אשמח לעזור בכל דרך שהיא.

• תוכן חדש...