Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
את האמת?

אני לגמרי מבין את האנשים שמוכנים לשלם כמה מאות שקלים אקסטרה, ולא להתעסק עם דברים לכאורה יקרים לליבו של חובב רכב ממוצע, שזה טסטים/טיפולים/ביטוח/מוסכים/קניה/מכירה.

זה כמה אלפים, לא מאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תיקח קורולה חדשה במימון מלא פלוס אגרות, טיפולים, דלק וביטוח, מול אותה קורולה בליסינג תפעולי דרך מקום עבודה, זה כמה מאות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

פות"ש - תסביר בבקשה למה אתה מכוון לשכר של 10 נטו. אני מניח שזה שכר שאפשר להגיע אליו (לא בקלות...) עם וללא השכלה, למרות שסטטיסטית השכלה אקדמית מגדילה את הסיכוי שלך להשתכר יפה.

ככל שתכוון לשכר יותר גבוה (כשכיר) אז השכלה אקדמית תהיה יותר הכרחית.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

להיות כמה שפחות תלוי בהורים, להיות עצמאי ולהצליח להחזיק רכב ולהצליח גם לחסוך לפחות 1000-3000 ש"ח בצד.

לא להכנס למינוסים ולהתנהל כלכלית נכון.

פורסם

אז עם משכורת של 9+ נטו יש או אין טעם לעשות תואר?

החסרון כשאין תואר למשכורת גבוהה היא שבמקרה של פיטורים יהיה קשה למצוא עבודה במשכורת דומה

Opel Adam S 2017

פורסם

שוק העבודה משתנה במהירות מטורפת. אי אפשר לתכנן קריירה עשרות שנים קדימה.

היום צריך רואי חשבוו. אולי עוד 10 שנים יפתחו תוכנה שתעשה ביקורת ו-90% מרואי חשבון יפלטו מהמקצוע.

פורסם

^^^

ורובוטים ייצגו אנשים בבתי משפט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שוק העבודה משתנה במהירות מטורפת. אי אפשר לתכנן קריירה עשרות שנים קדימה.

היום צריך רואי חשבוו. אולי עוד 10 שנים יפתחו תוכנה שתעשה ביקורת ו-90% מרואי חשבון יפלטו מהמקצוע.

מה שאתה אומר זה שלא כדאי לתכנן וללמוד כלום כי מי יודע מה יקרה בשוק העבודה..

בינתיים שוק העבודה הוא כזה שהרוב המוחלט של בעלי השכר הגבוה הם בעלי השכלה אקדמית, וזה כנראה לא ישתנה גם אם שוק העבודה ישתנה. אנשים יעשו שיפטינג.

אגב, מי שישלמו את המחיר הגדול ביותר על השינויים בשוק העבודה הם בעלי הכישורים הנמוכים. אומרים למשל שבקרוב כבר לא יהיו נהגי מוניות, אוטובוסים ומשאיות.

פורסם

תראה את זה כך - האם יש לך אפשרות לעשות משהו ללא תואר, ולהרוויח מה שאתה רוצה? אם כן, ויש לך אפיקי התפתחות ואתה יכול להתקדם בחיים ולהשיג את המטרות שלך ללא תואר, אין לך סיבה לעשות תואר. אם זה לא המצב - תעשה תואר. כי אחרת - לא תגיע לאן שאתה רוצה. זה מאוד פשוט.

פורסם

אני אומר שכל 4-5 שנים צריך לעשות "חישוב מסלול מחדש". היום קשה לתכנן קריירה 15 שנה קדימה. אגב, המחקרים שטוענים שאקדמאים מרוויחים יותר מלא אקדמאים לא בדקו אם אותם אנשים מרוויחים יותר בזכות תואר או בזכות העובדה שהם פשוט יותר חכמים, חרוצים ומוכשרים.

ישה, אני לא אומר שלא יצטרכו רואי חשבון בכלל. אני אומר שיצטרכו הרבה פחות רואי חשבון. אני חושב שתסכים שיש הרבה מאוד עבודה שחורה ומונוטונית בענף שלנו.

פורסם
זו מטרה קצרת טווח. אתה לא תהיה רווק כל החיים. לדעתי אתה צריך לתכנן את מסלול חייך לעשרות שנים קדימה.

אני מפרק את זה.

צעד-צעד, שלב-שלב.

כרגע גם את זה אין לי. הצעד הראשון זה לפרוץ ולצאת מהבור של שכר המינימום.

למרות שאין לי מושג איך זה יקרה, ואיך אני אעשה את זה אחרת אני אהיה בבעיה כל החיים.

למה אני מרגיש שזה כ"כ קשה? ואני לא מדבר על משכורות של מנכ"לים, חבר שלי קורא למשכורות האלה פיצוחים.

ולא אני לא מתכוון לכך שזה יפול אליי מהשמיים.

יש כאן חבר פורום שציין שהוא צריך להרוג את עצמו, בשביל ה- 12 ברוטו.

פורסם
כול יום אני מגלה עובדות מעניינות.

הראשונה גיליתי לפני שבוע, שהבני דור שלי עצלנים, למרות שאני עובד בין 9 ל 12 שעות ביום, לא כולל שעתיים נסיעה. אצל חברים שלי הנתונים לא שונים, ולעיתים גם גרועים יותר משלי. אבל כן, אני כניראה שונה מהדור שלי שבוכים על 6 שעות עבודה ורוצים לגרבץ.

אני לא יודע למי התכוונת בתגובה הזו ואולי אני סתם מתגונן, אבל כנראה שלא יצא לך לעבוד עם דיכאון או עם הפרעה/מחלה פעילה אחרת ותאמין לי שזה לא כיף.

זה שאני עובד קצת שעות, זה לא אומר שאין לי מוסר עבודה.

פורסם (נערך)
אגב, המחקרים שטוענים שאקדמאים מרוויחים יותר מלא אקדמאים לא בדקו אם אותם אנשים מרוויחים יותר בזכות תואר או בזכות העובדה שהם פשוט יותר חכמים, חרוצים ומוכשרים.

איזה מחקר אתה צריך? אני מניח ש-99% מהתפקידים עם השכר הגבוה במשק לשכירים (נניח מעל 20 אש"ח בחודש) דורשים תואר אקדמי כלשהו. זה לא אומר שמי שאין לו תואר אקדמי הוא לא חרוץ ולא נבון, הוא פשוט מחוץ למגרש הרלוונטי ויש לו תקרת זכוכית נמוכה.

הסיפורים על מנכלים שהגיעו לאן שהגיעו עם תעודת בגרות בלבד הם נדירים מאוד וכרוכים בהמון מזל.

עריכה אחרונה על ידי ETAA

• תוכן חדש...