Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 50 - 60 שנה תואר ראשון היה ביג דיל וכל תואר ראשון פתח המון דלתות בשוק העבודה. התפיסה הזאת התקבעה חזק בראש של הורינו וכל ההורים התחילו לדחוף את הילדים ללימודי תואר. שוק העבודה הוצף באקדמאים, יוקרה של תואר ראשון נשחקה ותואר ראשון הפך לסוג של תעודת בגרות חדשה.

במקביל הכשרה מקצועית הפכה למסלול של "טיפשים ולא יוצלחים" כי באמת רק תלמידים חלשים ביותר המשיכו ללימודי מקצוע. בשוק נוצר מחסור באנשי מקצוע ומחסור עוד יותר חמור באנשי מקצוע עם ראש על הכתפיים. בקיצור הפכו את הפירמידה.

דרך אגב, מדובר בעוד סימפטום של אמריקניזציה בישראל.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קרה די בכל מדינות OECD, במעבר מעידן תעשייתי לפוסט תעשייתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אמור לשפץ עכשיו את החזית של הבית, עבודת צבע, שפכטל, הורדת סיליקון מסביב לחלונות ועוד כל מני דברים קטנים, החזית של הבית שלי 50 מטר מרובע, על שיפוץ חזית הבית אני צריך לשלם כ30 אלף פרנק, יוצא כ120 אלף שקל.

וזה עוד מחיר סביר וזמן המתנה של חצי שנה, אז כנראב שלא צריך תואר בשביל להרוויח טוב [emoji1]

Gesendet von meinem SM-T700 mit Tapatalk

פורסם

במקרה אני עובד עם שוויצרים במשרד ומערכת החינוך שם עובדת בצורה שונה לחלוטין: בגיל 16 מסיימים ללמוד בתיכון והולכים ללמוד מקצוע. בשוויץ אפשר לעבוד בפירמת רואי חשבון בינלאומית כמו EY עם השכלה תיכונית בלבד. בהמשך, מי שרוצה להתקדם לתפקיד בכיר, יוצא ללמוד תואר. נשבע לכם, אני הייתי פשוט בהלם. לא האמנתי למשמע אוזני.

בישראל דוחפים את כולם למסלול עיוני ושוטפים לאנשים את המוח שבלי תואר עובדים בניקיון כל החיים.

פורסם

חכה עוד כמה שנים, ויתחיל לדרוש תואר גם ממנקים. בשביל לתפעל קופה במקדונלדס ידרשו תואר שני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בסוף בארץ יהיה כמו בסלובניה (כמעט כל אחד מסיים אונברסיטה), רק ששם הלימודים הם בחינם ובכל זאת אין עבודה.

אכן בשוויץ אפשר להסתדר יפה מאוד ללא תואר, רק צריך לעשות Weiterbuildung (כבכיול לימודי מקצוע), ולצבור נסיון.

פורסם

או בארצות הברית, שתואר עולה הון תועפות, אבל אתה חייב תואר כדי לעבוד בעבודה כלשהי.

פורסם
אני אמור לשפץ עכשיו את החזית של הבית, עבודת צבע, שפכטל, הורדת סיליקון מסביב לחלונות ועוד כל מני דברים קטנים, החזית של הבית שלי 50 מטר מרובע, על שיפוץ חזית הבית אני צריך לשלם כ30 אלף פרנק, יוצא כ120 אלף שקל.

וזה עוד מחיר סביר וזמן המתנה של חצי שנה, אז כנראב שלא צריך תואר בשביל להרוויח טוב [emoji1]

Gesendet von meinem SM-T700 mit Tapatalk

פעם זקן קשיש אחד חש ברע, אז הזמין רופא לביתו. הגיע הרופא, בדר, נתן תרופה וסיים.

"כמה אני חייב לך דוקטור?"

"200 שקלים" ענה הרופא.

למחרת בעיה בצינור דולף מתחת לכיור.

מזמין אינסטלטור, שמגיע ומחליף את הצינור.

"כמה אני חייב לך אדון?"

"500 שקלים" ענה האינסטלטור.

"מה? 500?! אתמול היה אצלי רופא מומחה וביקש רק 200!

אם אתה לא מאמין בוא תסתכל בקבלה וחשבונית."

האינסטלטור: "מאמין לך סבא, כשאני הייתי רופא גם הייתי לוקח 200 שקלים"

:)

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פעם אינסטלטור אחד חש ברע, אז הזמין רופא לביתו. הגיע הרופא, בדר, רשם אקמול ואמר "אם עד מחר לא ירד החום, דבר איתי"

"500 שקלים" ענה הרופא.

"מה? 500 שקל בשביל לרשום לי אקמול?"

מזמין את האינסטלטור מאתמול, צגיע האינסטלטור, מוציא אקמול, זורק לתוך האסלה ובא ללכת.

"כמה אני חייב לך אדון?"

"500 שקלים" ענה האינסטלטור,

"והכדור שזרקת לאסלה יפתח את הסתימה?"

"אם עד מחר הסתימה לא נפתחת לך, תתקשר אלי..."

אגב, הערה כחבר, לא מיצית את עניין הבזינגה הזה שלדון?

או שה OCD לא מאפשר להפסיק :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דרוש מהנדס בעל רשיון למשאית עד 15 טון זעקה המודעה.

התקבל המהנדס והחל עבודתו על המשאית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
בתור בעל תואר המדעי הכלום והשום דבר, אני מסכים.

חבל שלא למדתי שרטוט טכני בגיל 22 במקום להכנס ל8 שנים באקדמיה ולצאת מאוכזב. :lol:

זה פשוט דורש את זה :-) תראו מדקה 2:23

[video=youtube_share;ZiYEgF4_id8]http://youtu.be/ZiYEgF4_id8?t=153

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

פעם אינסטלטור אחד חש ברע, אז הזמין רופא לביתו. הגיע הרופא, בדר, רשם אקמול ואמר "אם עד מחר לא ירד החום, דבר איתי"

"500 שקלים" ענה הרופא.

"מה? 500 שקל בשביל לרשום לי אקמול?"

מזמין את האינסטלטור מאתמול, צגיע האינסטלטור, מוציא אקמול, זורק לתוך האסלה ובא ללכת.

"כמה אני חייב לך אדון?"

"500 שקלים" ענה האינסטלטור,

"והכדור שזרקת לאסלה יפתח את הסתימה?"

"אם עד מחר הסתימה לא נפתחת לך, תתקשר אלי..."

אגב, הערה כחבר, לא מיצית את עניין הבזינגה הזה שלדון?

או שה OCD לא מאפשר להפסיק :lol:

[

טוב ששאלת. קרא עד הסוף ואני מבטיח שתרצה שאני אשאיר אותה.

הטאפטוק שלי לא מאפשר לי להסיר חתימה וגם אחרי שהתקנתי מחדש את התכנה הבאג הזה ממשיך.

אם יש ל הצעה לעריכה, בכיף.

מה מסתבר? זה מעצבן את חברי הפורום ORYO ו-CUORE SPORTIVO , אז זו סיבה מאוד חזקה להשאיר את החתימה. לא?

כל המעצבן גורו אחד זו מצווה, אבל שני גורואים? פסגת חיי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - את הבדיחה אני מכיר מ-1975, רק שהיא התרחשה בניו יורק והסכומים היו בדולרים.

ד"א - האם לא אתה זה שרצה ללמוד רפואה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלב הכרחי כדי להיות ד"ר אינסטלטור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...