Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היבואן ישכיל? מה משכיל בדיוק בלייבא רכב שיעמוד 12 חודשים ויקבל יד יבואן?

לא יודע אם ישכיל או לא, אבל לא מדובר בקונספט זר ליבואן הספציפי הזה :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יותר מחצי מהרכבים הללו, הם רכבי חברה רשומים.

ושאר החצי הוא ליסינג ורכב פרטי שני , אשר גם מיועד הרבה לנשים.

לכן הדרישה לאוטומט גוברת על הידני ( אולי בודדים יעדיפו ידני)

וההוצאות בד"כ , מקוזזות בדרך זו או .. אחרת.

ענה לך מנהל אולם תצוגה של BMW - אין דרישה, ומי קהל הלקוחות.

(רשמתי תגובה לפני שעה על פלח השוק, לא לנתח לפי הרצונות שלך ועוד שני חברים)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמה באמת יעדיפו רכב של 300 פלוס אלף שקל שמגיע עם zf8 מדהים על פני גיר רגיל? 4 אנשים שכרגע מגיבים פה? אולי, אבל רכב כזה לא קונים לגרזונים אינסופיים אלא רוצים הכל. רוצים גם רוגע ושקט. ואם אני לא טועב הבחור (גוסטבאסטר) עובד או עבד באולם תצוגה במוו אז נראה לי שהוא יודע באמת מקרוב מה לקוחות כאלה רוצים. האמת אני נוהג ב 9 שנים אחרונות רק על ידניות ואם הייתי יכול להרשות 2.0 טורבו הנעה אחרות משובחת אז בטוח בטוח לא הייתי מוותר על zf8

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
GhostBuster, אני דווקא חושב שבשנים האחרונות המצב משתנה והיבואנים מבינים את הצורך ברכבי דיזל. פלואנס/מגאן נמכרת כמו לחמניות חמות, קיה מבאים פורטה החדשה עם דיזל ועוד. הדלק מתייקר, האנשים רוצים לחסוך, טורבו בנזין בנפח 2 ליטר יכול להיות חסכוני בעיקר על הנייר, בפועל 1-10 יהיה מצויין. דיזל מקביל יעשה כ1-16.

דווקא חובבי המותג אלפא לרוב אנשים מבינים מעט יותר מהממוצע בתחום הרכבים. רכב חסכוני יומיומי וחזק + רכב עם קצת פאן והכל בחבילה אחת. מה רע?

Laurence צודק. זה למעשה היה יכול להיות ההבדל היחיד מול המתחרות.

הרי מי צריך עוד במוו סדרה 3 באותו מחיר?

איך אתה מכניס פלואנס, מגאן ופורטה, באותה משבצת של אלפא?

אלפא פונה לסגמנט הפרימיום, ורוצה שמי ששוקל לקנות ב.מ.וו/אאודי/מרצדס ייכנס גם לאולם התצוגה של אלפא. חלק יקחו את האיטלקיה, חלק את הגרמניה. אבל מה הקשר לצמד הצרפתיות ולקוריאנית? אלה רכבים עממיים שנמצאים אצל חברות ההייטק (ולא רק) בליסינג תפעולי, בשוק המוניות, וגם זולות בלפחות חצי מהגרמניות היוקרתיות (וכנראה גם מהאלפא, נדע כשנגלה את המחיר הרשמי, אבל משהו אומר לי שהוא לא יהיה מתחרה לתמחור של פורטה, סתם תחושה כזאת).

לא יודע אם ישכיל או לא, אבל לא מדובר בקונספט זר ליבואן הספציפי הזה :lol:

תראה, תשמע, אני רוצה לחשוב, אפילו מאוד, שהיבואן הזה לא מביא את הרכבים שלו למצב כזה בכוונה תחילה.

כל יבואן עושה את ההימור (המושכל) שלו בנוגע למה מר ישראל ישראלי יקנה מבחינת אבזור, אבל אין שום הימור מבחינת מנועים. הלקוח הישראלי אוהב את הבנזין האוטומטי.

כדאי להדגיש שאני כמובן מתייחס לשוק הפרימיום, שכן השרשור הוא על הג'וליה והיא נכנסת לשוק הזה.

יותר מחצי מהרכבים הללו, הם רכבי חברה רשומים.

ושאר החצי הוא ליסינג ורכב פרטי שני , אשר גם מיועד הרבה לנשים.

לכן הדרישה לאוטומט גוברת על הידני ( אולי בודדים יעדיפו ידני)

וההוצאות בד"כ , מקוזזות בדרך זו או .. אחרת.

ענה לך מנהל אולם תצוגה של BMW - אין דרישה, ומי קהל הלקוחות.

(רשמתי תגובה לפני שעה על פלח השוק, לא לנתח לפי הרצונות שלך ועוד שני חברים)

אייל.

מנהל אני עדיין לא, אבל תודה על הקידום.

רכבי חברה רשומים? על איזה רכבים אתה מדבר?

------------------------------

שורה תחתונה, אם אנחנו מדברים על הג'וליה ומתחרותיה לסגמנט אז אין ביקוש לידני, ואין ביקוש לדיזל.

מי שרוצה דיזל בסגמנט הזה, שיעשה הסבת מקצוע לנהג מונית ויתכבד לרכוש מרצדס.

מי שרוצה ידני (בנזין כמובן) מוזמן להיכנס לאולם התצוגה הקרוב לביתו של המותג המועדף עליו, וכנראה שיקבל את מבוקשו.

לעניין הג'וליה עצמה, במידה והתמחור יהיה טוב, להערכתי יהיו לא מעט אנשים שיבחרו בה במקום אחת מהגרמניות.

ניתן לראות את זה קורה בסגמנט של הסדרה 1. שימו לב לנתוני המכירות של הג'ולייטה.

את רוב הלקוחות של הרכבים האלה לא מעניין ההגה וההתנהגות. מעניין אותם דברים כמו כל לקוח של רכב אחר - עיצוב, אבזור, כוח, ירידת ערך, עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקופת אחריות וכו'.

גם פה כדאי להדגיש שאני מדבר ספציפית על הסגמנט של הג'וליה, כי ברגע שזזים סגמנט או שניים למעלה (או למטה), הדברים קצת משתנים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אני חושב שמישהו כמוך צריך ליטול קורה מבין עיניו, לפני שהוא מתייחס להטייה בשיפוט של אחרים (רק להזכיר, עניינית הביאו לך כאן תחזית של אנליסט בכיר מחברה שעוסקת בעולם הרכב בלבד, ואתה ביטלת אותו את דעתו "כמצחיקה" לנוכח התחזיות של החברה עצמה... ולזה קראתי 'לכתוב עניינית").

לגבי האנליסט ההזוי שלך, בוא נעשה תרגיל חשיבה פשוט:

ג'ולייטה:

- סבלה מביקורת שלילית ועד לכל היותר בינונית בעיתונות.

- שווקה בעיקר באירופה.

- מכירות:

[TABLE=class: model-table, align: center]

[TR]

[TD=align: center]Alfa Romeo

Giulietta[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2010[/TD]

[TD=align: right]33.168[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2011[/TD]

[TD=align: right]78.911[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2012[/TD]

[TD=align: right]60.665[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2013[/TD]

[TD=align: right]45.920[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2014[/TD]

[TD=align: right]40.941[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]2015[/TD]

[TD=align: right]41.767[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ג'וליה:

- מוצר חדש לחלוטין וברמה הגבוהה ביותר אי פעם מתוצרת אלפא רומאו.

- הביקורות מהללות. בחלקן האלפא מכה את רוב מתחרותיה.

- תשווק לא רק באירופה, אלא גם בארה"ב (שוק עצום) והמזרח.

- רמת הציפייה לרכב חסרת תקדים.

עכשיו בוא תגיד לי אתה, איך אתה מצליח להתייחס ברצינות לתחזית הזו של 39K יח' שנתיות לאור הדברים הנ"ל? וזה באמת לא משהו שמצריך הבנה מעמיקה במיוחד. אה כן, זה דיון ענייני.

בנוגע לצורך שלך לתקוף אותי אישית, אני חושב שאתה בין האחרונים שיכולים לעשות את זה. אתה, בתור משתמש שנהג (ונוהג) לפקוד באופן קבוע שרשורי איטלקיות במטרה להרוס אותם, ליצור ריבים מיותרים וכו'. ויודע מה? גם אם זו לא המטרה שלך, זה מה שקורה בפועל.

לבסוף, אני באמת חושב שהתופעה הזו נראית מצחיקה מהצד כשמשתמש רוצה לכתוב משהו "נגד" אלפא רומאו הוא מרגיש צורך לכתוב שהוא מאוד רוצה שאלפא תצליח או כל וריאציה אחרת ברוח הדברים, כאילו זה מקנה משנה תוקף לדבריו. אז אם אני כותב משהו "בעד" אלפא, צריך לכתוב שאני צופה כשלון או שאפשר פשוט לכתוב את הדברים כפי שהם וזהו? איך זה עובד?

דבר שני, זה שכתוב "אלפא" בשרשור לא הופך אותך אוטומטית למנהל התוכן. לא עניינך ולא תפקידך לנהל את הדעות שמביעים משתמשים אחרים, ובטח ובטח לא תכנה כאן אף אחד טרול. מקסימום, אם יש מישהו מוטה, אתה תחייה עם ההטייה שלו בשלום (או לפחות בשקט), כמו שסובלים את ההטייה שלך בשקט.

אני אמרתי למישהו מה לכתוב? בטוח שלא. אני בטח לא מתיימר לנהל כאן שום תוכן. לא יודע מאיפה המצאת את השטות הזאת.

לגבי טרול, זה לא עלבון וגם לא נכתב (מבחינתי לפחות) על מנת להעליב מישהו. אם מישהו בכל זאת נעלב, אז קבלו נא את התנצלותי הכנה.

-------------------------------------------------------------------------

לעניין, הסקפטיות נובעת מכך שפעם אחרונה שפיאט ייצרה רכב ראוי לסיגמנט היה לפני 20 שנה (156). לפני זה... כבר אף אחד לא זוכר. לפיאט אין רקורד מוצלח בסוג הזה של רכבים, בזמן שהמתחרים שלהם עובדים בו כבר עשרות שנים, ובהצלחה (תראה מה היתה Audi לפני שלושה עשורים ומה היא היום). גם אם הרכב מוצלח, מוצר מוצלח זה לא מספיק כדי (1) להצליח למכור אותו ו-(2) להיות מסוגלים להרוויח בשורה התחתונה (מאמצי השיווק והמכירה בכניסה מחדש לסיגמנט הם גדולים).

זה שיש סקפטיות זה מובן והגיוני, זה שטוענים כל מיני טיעונים הזויים ומוזרים זה מיותר.

דבר שני (וזה סוג של ניתוח אישי, לא מבוסס), הצלחת ה-156 נבעה בעיקר מהיותה שונה מסדרה 3, גם אם לא טובה ממנה. היא הרגישה מאוד אחרת, עיצובית, ונתנה תחושה ספורטיבית מהמטר הראשון, עם רעש מנוע, הגה מהיר (לטעמי מדי), תכנון הפנים ועוד. כן, סדרה 3 התנהגה טוב יותר (כל הדגמים), אבל לאלפא היתה את המשיכה שלה.

ובעיקר, היא היתה זולה יותר.

ממשיכתה, ה-159, כבר היתה שמרנית יותר. העיצוב יותר שמרני, התנהגות הכביש יותר סולידית, אלפא ניסתה להתקדם עם המתחרות לכיוון של איכות גימור ונסיעה.

הכישלון היה מוחלט ומהדהד.

עזוב ענייני הנעה אחורית, ה-159 ניסתה להתחרות בסדרה 3 במגרש שלה, ונכשלה. היא לא היתה מספיק מיוחדת מצד אחד, ולא מספיק איכותית, מצד שני.

הג'ולייה כנראה כבר קרובה מספיק לסדרה 3 כדי לא לפגר אחריה מהותית (ויש הנעה אחורית!), אבל היא נכנסת לסיגמנט בו המתחרים כבר נהנים מעשרות שנים של אבולוציה טכנולוגית, ניסיון שיווקי, לקוחות קיימים... והג'ולייה היא מכונית חדשה לגמרי. אז מעבר לזה שאפשר לצפות למחלות ילדות, להערכתי, אם היא לא מציעה ערך שהוא לא רק מוסף אלא גם שונה ממה שמציעות המתחרות, היא לא תמכר טוב.

אם היא מכונית me too, גם אם הרף של המתחרות גבוה מאוד, זה לא סימן טוב לבאות.

זו ההערכה שלי, ולכן אני מצטרף לסקפטים.

אלפא 156 זה לא מתכון להצלחה. בזמנה היא הייתה אולי הצלחה יחסית שאיפשרה לאלפא להשאיר את הראש ס"מ מעל המים, אבל לא הרבה מעבר. אני לא חושב שהתחלה מ-0, השקעה של 5 מיליארד יורו, פלטפורמה חדשה, מנועים חדשים ועוד (למעשה, הכל חדש) הם הקדמה ל-"156". אני בכל אופן מאוד מקווה שלא.

להערכתי, בטח בימינו, אחד הדברים החשובים הוא ציי רכב. ממה שאני שומע, אלפא דוחפים חזק בכיוון הזה. ימים יגידו.

Having said that

אם הייתי צריך לבחור בין אלפא ל-BMW, והרכבים היו דומים עד זהים, הייתי ללא ספק קונה אלפא, רק בשביל לא להיות עוד אחד מהעדר וגם כדי לתמוך במשהו בתחייה של המותג, אבל פיאט לא ייבנו מחובבי רכב.

אין צורך להתנצל.

לגבי "פיאט לא ייבנו מחובבי רכב", ברור שלא.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

טענה שחוזרת על עצמה כאן שוב ושוב, ולא ברור כל כך על בסיס מה היא שזה בדיוק כמו סדרה 3. אחד לאחד. אז מה הפואנטה?

ובכן, פורסמו מבחנים רבים לרכב, ואפילו כמה השוואתיים: EVO, CAR, קלארקסון ואפילו הגרמנים. באף אחד מהם לא תקראו שזו קופי פייסט סדרה 3. אני חושב שאפשר לרדת מהעניין הזה.

פורסם

שמעת רוני?

אנשים אחרים לא חושבים כמוך,

אז שנה דעה, או להבא תעשה מחקר לפני שאתה כותב רשמים אישיים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
שמעת רוני?

אנשים אחרים לא חושבים כמוך,

אז שנה דעה, או להבא תעשה מחקר לפני שאתה כותב רשמים אישיים.

צודק. אסור להתייחס לשום דבר אחר מלבד מה שפורסם כאן.

ואגב, אני לא מזלזל במה שהוא כתב. פשוט לדעתי מנסיעה קצרה בתנאים לא משהו (לדבריו), קצת קשה להגיע למסקנות נחרצות כל כך.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם
כמה מילים על 'מבחנים', יוצא אל השוק רכב חדש שמעורר עניין, הרכב יוצא אחרי מסע יחסי ציבור מתוזמן היטב.

לבחינת הרכב נשלח כתב ממגזין הרכב אירופי שלצורך הדיון ניקרא לו' קאר-זיבי'.

הבחור הולך לבחון את הרכב ומטבע הדברים נותן לו 'הגנת ינוקא', מעלים עין מפגמים פה ושם כי 'זו סדרת טרום ייצור', נותן להייפ סביב הרכב להשפיע עליו ולהיות חיובי כי למה להיות עוכר שמחות?

הכתב זורם עם הנתונים וההבטחות בפרוספקטים המהודרים, אפילו שדגמים מסוימים עדיין לא יוצרו ואיש לא בחן את עמידתם בהבטחות.

גם את מה שכן יוצר הוא לא בוחן בעין ביקורתית ולא מעמת נתונים טכניים אל מול המציאות.

ראיתי את התופעה הזו בלא מעט מקרים, וגם בעיתוני הארץ ולכן הפסקתי להתייחס למה שהם כותבים.

מבחינתי ההתרשמות של רוני היא הראשונה שאני נותן בה אמון ומעריך שהיא חוות דעת אמיתית, וגם היא לא מהווה תחליף לבדיקה אישית מעמיקה של הרכב.

קשה מעט לקרוא לנסיעה קצרה, לא מאתגרת בגלל השכן שלך, וחלקה גם מוקדש למו"מ עם החוק האסטוני, ככזו שיש בה ללמד משהו ממשי, גם אם הנהג בנוי מתרכיז מלאכים. ההתייחסות שלי לדמיון שנקשר בין האוטו הזה לב.מ.וו סידרה 3, מלמדת מבחינתי כמובן על חשש יותר מאשר על תיקווה, והעובדה שאכן מדובר בהתרשמות חטופה בלבד ולא הרבה מעבר נותנת אולי בסיס כלשהוא לאותה תיקווה, זה בנוסף לאחרים, נחשבים יותר או פחות, שדווקא מאוד התפעלו מהאוטו. אבל בדבר אחד בהחלט צדקת, אי אפשר לתת למישהו אחר, מנוסה ובקי ככל שיהיה להחליט עבורך.

פורסם

טעות סופר, ואולי רמז לבאות.

רכבי חברה - רכבים הניתנים לנושאי משרה בחברה, כחלק מתנאי ההעסקה.

מנכ"ל, סמנכ"ל, מנהלים בכירים וכו' (..וגם הטבות ל מזכירה :wink: בכירה..מזכיר)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני יודע מה זה רכבי חברה, השאלה שלי היא לאיזה רכבים אתה מתכוון? לרכבי היוקרה? ואם כן, אז מה הקשר לרכבי חברה?

קיצור, לא הבנתי את התגובה שלך ואשמח להבין אותה :wink:

רמז לבאות? יאללה, איפה חותמים?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

את רוב הלקוחות של הרכבים האלה לא מעניין ההגה וההתנהגות. מעניין אותם דברים כמו כל לקוח של רכב אחר - עיצוב, אבזור, כוח, ירידת ערך, עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקופת אחריות וכו'.

גם פה כדאי להדגיש שאני מדבר ספציפית על הסגמנט של הג'וליה, כי ברגע שזזים סגמנט או שניים למעלה (או למטה), הדברים קצת משתנים.

שכחת את ה-דבר שהכי מעניין אותם וזה מיתוג ויוקרה נתפשת של המותג.

רוב מוחלט של מכירות הסגנמט נקבעות אך ורק על סעיף זה.

ממש מעניין ספרית שנוהגת בסידרה 3 עיצוב, אבזור, כוח, ירידת ערך, עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקופת אחריות וכו'. (ובטח ובטח שלא מעניין אותה הגה והתנהגות).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שכחת את ה-דבר שהכי מעניין אותם וזה מיתוג ויוקרה נתפשת של המותג.

90% ממכירות הסגנמט נקבעות אך ורק על סעיף זה.

ממש מעניין ספרית שנוהגת בסידרה 3 עיצוב, אבזור, כוח, ירידת ערך, עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקופת אחריות וכו'. (ובטח ובטח שלא מעניין אותה הגה והתנהגות).

כמה מותגים (לא אקזוטיים) שמעוררים כל כך הרבה אמוציות כמו אלפא אתה מכיר?

אגב, ברור שיש הרבה דעות קדומות, את חלקן אפשר לפתור כבר באולם ואחרים בנסיעה. אחרים בכלל לא, אבל אי אפשר לתפוס את כולם הרי.

פורסם
לגבי האנליסט ההזוי שלך, בוא נעשה תרגיל חשיבה פשוט:

הנה, אתה רואה?!

ישר אתה מתחיל עם דמגוגיה וריגשי.

האנליסט הוא "שלי" וכמובן, הוא גם הזוי.

הוא לא שלי, ואולי הוא רק טועה, ולך יש ניתוח אחר, בלי שהוא יהיה "הזוי"?

ולפני שקראתי את הדברים ישר אני חושב, מי יש יותר סיכוי שדעתו מוטה (ולא אשתמש במינוח הבזוי "הזוי"), אנליסט בכיר בחברה שעוסקת בניתוח שוק הרכב, שזו עבודתו, או אוהד שרוף של מותג?

עניינית, שוק הקומפקטיות פרימיום גדול בהרבה משוק הסאלון פרימיום (אני מניח פי 2 לפחות). פשוט מוכרים יותר רכבים, אז למכור 40 אלף ג'וליות זה נתח יחסי יותר גדול מ-40 אלף ג'ולייטות.

וכן, אני רוצה מאוד שהג'ולייה תהיה מכונית מצויינת ורוצה מאוד שהמותג אלפא רומיאו יישרוד ויוציא מכוניות שיישברו את השעמום הגרמני, אבל בניתוח קר אני חושב שהסיכוי שהמהלך הזה יצליח - קטן.

וכמו גביע היורוליג האחרון של מכבי ת"א בכדורסל, אשמח להתבדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרבה מהרכבים בפלח D מעל מחיר כ 240 אלף.

נרשמים על-שם החברה, ומוקצים לנושאי משרות בכירות.(כחלק מהסכם ההעסקה)

חלקם הקטן רשומים כפרטי, עם גילום מלא ע"י החברה, בתלוש המשכורת של הבכיר.

כרכב ואחזקת רכב באופן כללי.

לכן רשמתי, ההוצאות מגולמות בדרך זו.. או אחרת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...