Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה מילים על 'מבחנים', יוצא אל השוק רכב חדש שמעורר עניין, הרכב יוצא אחרי מסע יחסי ציבור מתוזמן היטב.

לבחינת הרכב נשלח כתב ממגזין הרכב אירופי שלצורך הדיון ניקרא לו' קאר-זיבי'.

הבחור הולך לבחון את הרכב ומטבע הדברים נותן לו 'הגנת ינוקא', מעלים עין מפגמים פה ושם כי 'זו סדרת טרום ייצור', נותן להייפ סביב הרכב להשפיע עליו ולהיות חיובי כי למה להיות עוכר שמחות?

הכתב זורם עם הנתונים וההבטחות בפרוספקטים המהודרים, אפילו שדגמים מסוימים עדיין לא יוצרו ואיש לא בחן את עמידתם בהבטחות.

גם את מה שכן יוצר הוא לא בוחן בעין ביקורתית ולא מעמת נתונים טכניים אל מול המציאות.

ראיתי את התופעה הזו בלא מעט מקרים, וגם בעיתוני הארץ ולכן הפסקתי להתייחס למה שהם כותבים.

מבחינתי ההתרשמות של רוני היא הראשונה שאני נותן בה אמון ומעריך שהיא חוות דעת אמיתית, וגם היא לא מהווה תחליף לבדיקה אישית מעמיקה של הרכב.

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח לראות נתוני יצרן מול ה- 330 / 340 ו' M3.

בנוגע לאבזור - כרכב שפונה לנהג, יש דברים שהם פחות חשובים.

איכות הרכבה וחומרים - זה לדעתי פרמטר מאוד חשוב בסגמנט הזה. ממה שקראתי במבחן של SRONIS ומבחנים אחרים, בפרמטר הזה הג'וליה עדיין לא הצליחה להדביק את הגרמנים. אגב, זה הפרמטר לדעתי כמעט היחיד שבו ללקסוס יש יתרון על כל האחרות כשבידוד רעשים הוא חלק מזה. יש הרבה אנשים שזה מאוד חשוב להם ולכן לקסוס מצליחה. כן, גם בכך שהלקסוס רכב סולידי למרות ההקצנה בעיצוב לאחרונה.

פורסם

לורנס, לא ברור לי איפה קראת את זה בהתרשמות שלי. נראה שאיכות ההרכבה והחומרים מצוינת. גם רמת הרעש נמוכה והנינוחות הכללית של הרכב די מרשימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לורנס, לא ברור לי איפה קראת את זה בהתרשמות שלי. נראה שאיכות ההרכבה והחומרים מצוינת. גם רמת הרעש נמוכה והנינוחות הכללית של הרכב די מרשימה.

המביא דבר בשם אומרו וכו':

אני חייב לשאול: מה הקטע של חלק מהמגיבים כאן לרשום "אני נורא מקווה שהיא תצליח" ואז לנסות להפוך כל אבן ולמצוא כל גרגיר אבק כדי איכשהו להגיד שהרכב כשלון?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חייב לשאול: מה הקטע של חלק מהמגיבים כאן לרשום "אני נורא מקווה שהיא תצליח" ואז לנסות להפוך כל אבן ולמצוא כל גרגיר אבק כדי איכשהו להגיד שהרכב כשלון?

ריגשי זה כשמתחילים להטריל או לכתוב דברים הזויים.

אני משתדל לכתוב בצורה עניינית, על סמך דברים שקראתי או על סמך התנסות אישית.

אני חושב שמישהו כמוך צריך ליטול קורה מבין עיניו, לפני שהוא מתייחס להטייה בשיפוט של אחרים (רק להזכיר, עניינית הביאו לך כאן תחזית של אנליסט בכיר מחברה שעוסקת בעולם הרכב בלבד, ואתה ביטלת אותו את דעתו "כמצחיקה" לנוכח התחזיות של החברה עצמה... ולזה קראתי 'לכתוב עניינית").

דבר שני, זה שכתוב "אלפא" בשרשור לא הופך אותך אוטומטית למנהל התוכן. לא עניינך ולא תפקידך לנהל את הדעות שמביעים משתמשים אחרים, ובטח ובטח לא תכנה כאן אף אחד טרול. מקסימום, אם יש מישהו מוטה, אתה תחייה עם ההטייה שלו בשלום (או לפחות בשקט), כמו שסובלים את ההטייה שלך בשקט.

לעניין, הסקפטיות נובעת מכך שפעם אחרונה שפיאט ייצרה רכב ראוי לסיגמנט היה לפני 20 שנה (156). לפני זה... כבר אף אחד לא זוכר. לפיאט אין רקורד מוצלח בסוג הזה של רכבים, בזמן שהמתחרים שלהם עובדים בו כבר עשרות שנים, ובהצלחה (תראה מה היתה Audi לפני שלושה עשורים ומה היא היום). גם אם הרכב מוצלח, מוצר מוצלח זה לא מספיק כדי (1) להצליח למכור אותו ו-(2) להיות מסוגלים להרוויח בשורה התחתונה (מאמצי השיווק והמכירה בכניסה מחדש לסיגמנט הם גדולים).

דבר שני (וזה סוג של ניתוח אישי, לא מבוסס), הצלחת ה-156 נבעה בעיקר מהיותה שונה מסדרה 3, גם אם לא טובה ממנה. היא הרגישה מאוד אחרת, עיצובית, ונתנה תחושה ספורטיבית מהמטר הראשון, עם רעש מנוע, הגה מהיר (לטעמי מדי), תכנון הפנים ועוד. כן, סדרה 3 התנהגה טוב יותר (כל הדגמים), אבל לאלפא היתה את המשיכה שלה.

ובעיקר, היא היתה זולה יותר.

ממשיכתה, ה-159, כבר היתה שמרנית יותר. העיצוב יותר שמרני, התנהגות הכביש יותר סולידית, אלפא ניסתה להתקדם עם המתחרות לכיוון של איכות גימור ונסיעה.

הכישלון היה מוחלט ומהדהד.

עזוב ענייני הנעה אחורית, ה-159 ניסתה להתחרות בסדרה 3 במגרש שלה, ונכשלה. היא לא היתה מספיק מיוחדת מצד אחד, ולא מספיק איכותית, מצד שני.

הג'ולייה כנראה כבר קרובה מספיק לסדרה 3 כדי לא לפגר אחריה מהותית (ויש הנעה אחורית!), אבל היא נכנסת לסיגמנט בו המתחרים כבר נהנים מעשרות שנים של אבולוציה טכנולוגית, ניסיון שיווקי, לקוחות קיימים... והג'ולייה היא מכונית חדשה לגמרי. אז מעבר לזה שאפשר לצפות למחלות ילדות, להערכתי, אם היא לא מציעה ערך שהוא לא רק מוסף אלא גם שונה ממה שמציעות המתחרות, היא לא תמכר טוב.

אם היא מכונית me too, גם אם הרף של המתחרות גבוה מאוד, זה לא סימן טוב לבאות.

זו ההערכה שלי, ולכן אני מצטרף לסקפטים.

Having said that

אם הייתי צריך לבחור בין אלפא ל-BMW, והרכבים היו דומים עד זהים, הייתי ללא ספק קונה אלפא, רק בשביל לא להיות עוד אחד מהעדר וגם כדי לתמוך במשהו בתחייה של המותג, אבל פיאט לא ייבנו מחובבי רכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבחור הולך לבחון את הרכב ומטבע הדברים נותן לו 'הגנת ינוקא', מעלים עין מפגמים פה ושם כי 'זו סדרת טרום ייצור', נותן להייפ סביב הרכב להשפיע עליו ולהיות חיובי כי למה להיות עוכר שמחות?

הכתב זורם עם הנתונים וההבטחות בפרוספקטים המהודרים, אפילו שדגמים מסוימים עדיין לא יוצרו ואיש לא בחן את עמידתם בהבטחות..

מסכים, לכן המבחנים הנחשבים יותר הם אלו ההשוואתיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחובבי ההגה שבינינו מאוד חשוב שיגיע לארץ גם דגם בנזין ידני.

כרגע אין בכלל בנזין ידני. רק הדיזל בא עם אפשרות לגיר ידני (אני כמובן הייתי מאוד שמח לאפשרות כזאת אם היבואן ישכיל הלביא את הגירסא הבסיסית, גם המחיר אמור להיות טוב אז לפי החישובים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

SRONIS - לא אתה זה שכתבת שההרגשה של הכפתורים עדיין לא כמו במוו, "אין את הקליק הנכון" אם זה לא אתה, אני מתנצל. אבל זה חייב להיות מישהו שנהג ברכב.

פורסם

לדעתי זה היה רומן שכתב שהם לא ברמה של ב.מ.וו/ אוודי אחרי שישב בה בג'נבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

אין פה בפורום אף אחד חוץ מרוני שנהג ברכב.

עריכה לבגירה:

הם באמת לא ברמה של ב.מ.וו, אבל עדיפים, למשל, על יגואר XE ואינפיניטי Q50.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נהגתי על היגואר XE, פה אני כותב מנסיון - אין שום פרמטר שבו היא עדיפה על הסדרה 3. לא מנוע, לא ניהוג, לא איכות הרכבה וחומרים, לא גודל תא מטען, לא ביצועים ולא צריכת דלק. לדעתי גם לא מראה. פשוט כלום. והמחירון שלה למיטב זכרוני יותר מסדרה-3.

וכמה יחידות נמכרו? אני מאוד מקווה שאלפא ימכרו יותר מ XE בארץ.

פורסם
לדעתי זה היה רומן שכתב שהם לא ברמה של ב.מ.וו/ אוודי אחרי שישב בה בג'נבה.

זו התמקדות בטפל. מה זה משנה אם הכפתור טיפה'לה פחות קליקי מברכב אחר, או אם הפלסטיק יותר או פחות רך. התחושה הכללית שאתה מקבל בישיבה בתוך הג'וליה מצוינת בשביל המחיר. הטרוניות המשמעותיות היחידות שלי (מהנסיעה הקצרה) נוגעות למנוע הלא מרשים, להיגוי הקל והלא מערב ול-400 יורו שהנסיעה עלתה לי :lol:

בנוסף, לטעמי חשוב להדגיש (ולכן עשיתי זאת) שמדובר בהעתקה מאוד ברורה של ב.מ.וו. לחיוב ולשלילה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...