Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרגיש פה חופשי לדבר בשקיפות..

אז ככה, אמא שלי היא אישה נכה ויש לה קושי לנהל את החשבונות בעצמה.

לפני כמה שנים היא הכניסה את אחותי לחשבון בנק שלה בשביל שתעזור לה לעשות הפקדות ופעולות פשוטות. בעצם יש 2 חשבונות נפרדים אבל שלשניהם יש גישה אחד לשני תחת אותו השם (נגיד באתר האינטרנט מופיעים 2 החשבונות, ואפשר לעבור בינהם בקלות תחת אותו המשתמש).

בפועל לאחותי יש גישה מלאה לחשבון בנק של אמי, ושם יכולה לעשות כרצונה.

הבעיה מתחילה בכך שאחותי היא כמו חתול ששומר על השמנת, לא בדיוק האדם שאפשר לסמוך עליו כשמדובר בכספים. לאחר כמה פעמים שאחותי לא איפשרה לי לבדוק מה הולך שם בחשבון, אמא שלי איימה עליה שהיא תוציא אותה מהחשבון, אבל אז אחותי ציינה שזה לא אפשרי ללא הסכמתה, וכמובן שהיא לא מסכימה.

המצב כרגע זה שהיא היחידה ששולטת בחשבון בנק של אמי, ואמי אפילו לא יודעת מה הולך שם ולי אין שום דרך לבדוק, וכביכול לא ניתן לשנות את המצב ללא הסכמת האחות. האמנם?

אולי חכמי הפורום יודעים מה אפשר לעשות במקרה כזה.

בתודה מראש

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שמע, יגיע יום שנצטרך לחלוק ירושה. מה מונע ממנה לרוקן את החשבון/להעביר אליה את הכספים במשך השנים עד אז? ועוד יותר חמור, ליצור חובות שלאחר מכן אצטרך לחלוק איתה.

עם האופי שלה היא מסוגלת לכך..

עריכה אחרונה על ידי djyakini

BMW E92 8)

פורסם

אתה צריך יעוץ משפטי, ובהקדם. למיטב ידיעתי אם אחותך שותפה בחשבון ולא מיופת כח בחשבון, אז זכויותיה בחשבון זהות לזכויות אמך.

:turn-l:
פורסם

פתרון הכי פשוט - אמא שלך מושכת את כל הכספים מהחשבון (מרוקנת אותו) ומעבירה לחשבון חדש שהיא פותחת על שמה בלבד.

לאחר מכן - סוגרים את החשבון המשותף (האם יש צורך בחתימה של אחותך לצורך כל ?? )

פורסם

שינויי במצב החשבון מחייב 2 חתימות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

yuvk, כן היא שותפה. לכן אני לא בטוח אם ניתן ליישם את ההצעה של guya72..

BMW E92 8)

פורסם

באמא'שלכם,

אם אתם לא יודעים דברים פשוט אל תייעצו!

פות"ש, המצב הרבה יותר מסובך ממה שאתה מדמיין.

כעיקרון אחותך היא שוות זכויות לאימך בחשבון.

אימך צריכה לדבר עם אחותך מייד, ולגשת איתה לבנק באותו הרגע ולהוציא אותה מהחשבון. (עושים את זה במקום אלא אם יש חובות גדולים ואז לא בטוח שהבנק יסכים)

אם אחותך מתנגדת, אזי כשלב ראשון, אתה צריך לגשת עם אימך לבנק ולמסור מכתב בו אימך מבקשת שמאותו הרגע כל פעולה בחשבון תחייב שתי חתימות. זה מייד מבטל כרטיסי אשראי, הרשאות לחיוב חשבון וכד'.

במקביל, אימך פותחת חשבון חדש, מזמינה כרטיס אשראי חדש ומדווחת הרשאות חדשות לחיוב חשבון. את מספר החשבון החדש אתם גם מוסרים לביטוח לאומי כחשבון אליו יש להעביר את הקצבאות. אם אימך מקבלת הכנסות ממקורות נוספים (שכר, שכ"ד, וכד') לעדכן את כל אותם גורמים להעביר כסף לחשבון החדש.

במקביל, אם אחותך ממשיכה בסירובה לצאת מהחשבון לא יהיה מנוס מלערב עו"ד שיפעל כפי שימצא לנכון.

מכיוון שהחשבון היה היסטורית על שם אימך, ואחותך הצטרפה אליו, ניתן בהחלט לטעון בצדק שהכספים שבו נצברו בחשבון טרם הצטרפותה של אחותך שייכים לאימך.

סיפור מאוד לא פשוט, והנכון הוא שאחותך תצא מהחשבון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
שמע, יגיע יום שנצטרך לחלוק ירושה. מה מונע ממנה לרוקן את החשבון/להעביר אליה את הכספים במשך השנים עד אז? ועוד יותר חמור, ליצור חובות שלאחר מכן אצטרך לחלוק איתה.

עם האופי שלה היא מסוגלת לכך..

צודק אני איתך באותה גישה [emoji106]

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אומנם זה כבר לא יעזור לפותח השרשור, אבל להבא תעשו ייפוי כוח במקרה כזה.

בעצמי נתקלתי בסיטואציה דומה רק שאצלי ה-X היה מיופה כוח. ברגע שהתאפשר לי להגיע לסניף בארץ, בוטל תוך דק' בלי שום בעיה בלי ידיעתו של מיופה כוח.

Veni Vidi Vici

פורסם

קודם כול רצוי לקחת רגיעון !

האם חוץ מאשר אחותך שותפה בחשבון הבנק של אימך יישנם דברים אחרים שאחותך עושה למען אמך ? האם אחותך מטפלת בא באופן קבוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לצערי אני מכיר את נושא הטיפול בהורים זקנים וחולים מקרוב לכן לפעמים לא מן הנמנע שאחד הילדים לוקח על עצמו את רוב הטיפול לכן ההורה בדרך כלל מכניס אותו בתור שותף מלא בחשבון.

במקרה שלי אני ואחותי הינו שותפים מלאים בחשבון של ההורים לכן הייתה כאן השגחה משותפת.

לדעתי בכדי לשמור על יחסים תקינים במשפחה בקש להצטרף כשותף שלישי בחשבון של אימך.

איזה כייף לי :)

פורסם

disco יתקן אותי וישלים.

להבא אפשר לצרף אדם נוסף כמורשה חתימה, אפשר גם להגדיר בבנק הגבלות, כך לדוגמא אני מורשה חתימה בחשבון של הורי ויש לי שם הרשאות מלאות.

בצ'ק מופיע גם פרטי ואני יכול לחתום ולמסור צ'קים מהחשבון שלהם, אני גם מפקיד עבורם כספים לאגרות חוב והשקעות (דרך אגב סולידי מאוד, אך בפועל אני יכול גם "להשתולל"), למעשה הפקיד בנק מדבר רק איתי.

אבל ברגע שאני רק מורשה חתימה, הורי יכולים כל רגע להיכנס לבנק לבטל את הזכויות שלי בחשבון שלי ובזה נגמר העניין.

טעות נוספת בניהול חשבון משותף הוא, שאם לדוגמא אני יהיה שותף בחשבון של הורי ואני אכנס לחובות, יהיה אפשר לקחת גם כסף מחשבון הורי כדי לשלם את חבותי.

כאמור אם לא דייקתי... disco תקן בבקשה

פורסם

האם המגבלה של אמא היא פיזית בלבד, או גם קוגניטיבית?

כיון שאם יש מגבלה קוגניטיבית יש גם עניין של מינוי אפוטרופוס לעניינים כספיים ולכל מיני ענינים אחרים.

יכול לומר לכם שכאשר אבי נפטר ואמי רצתה לצרף את אחותי ואותי כשותפים לחשבון לא היה קושי עקרוני, אבל היו לא מעט עניינים טכניים.

הנקודה של Ron Poh לגבי גביית חובות מהחשבון מעניינת. אני ביררתי צד אחר של הנושא - משמעות מבחינת רשויות המס - ורואה החשבון מסר כי לכל היותר צריך לציין בהצהרת ההון שאני שותף בחשבון לצורך ניהולו, אולם הכספים בו אינם שייכים לי.

פות"ש - נראה לי כי עליך להתייעץ עם עורך דין המבין בענייני סכסוכים משפחתיים, וגם ייעוץ של בנקאי המתמצא במטריה יכול להועיל. קיבלת כאן כמה רמזים חשובים ממקצוען (דיסקו) אבל צריך ייעוץ אישי עם כל המסמכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...