Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

סוף סוף קיבלתי את הרכב החדש שלי - סיאט לאון FR, מנוע 1.8 וגיר רובוטי.

כמעט 5 חודשים חיכיתי לו ורק שבוע שעבר קיבלתי אותו, פשוט לא היה לי עוד זמן לרשום על זה, אז עכשיו אני רושם :-D

עזבו אותכם ההמתנה הארוכה הזאת, ומה לגבי לשבור את הראש ולהבין איזה רכב בדיוק לבחור :brickwall:.

אז כן, במשך כמה חודשים אני בדקתי ובדקתי ורצתי ומה לא עשיתי בשביל להבין - איזה רכב הכי יתאים לי בתקציב שלי, אחרי הג'טה שהייתה לי לפני כן.

כבר היה מצב ששיריינתי לעצמי את המליבו החדשה, אבל אחרי התרגיל המסריח שעשה היבואן ברגע האחרון, אני החלטתי לוותר על הרכב.

בניתי לעצמי רשימה, מה אני רוצה שיהיה ברכב החדש מהחשוב ביותר להכי פחות חשוב.

מה שהיה חשוב לי זה:

1. מנוע טורבו ולא אטמוספרי

2. עוצמת המנוע בסביבות 200 כ''ס

3. גיר אוטומטי (לא רגיל, לא רציף ולא רובוטי - על הרובוטי בהמשך)

4. עיצוב חיצוני נאה (נאה בשבילי כזה שאני אוהב וימשוך גם מבטים של אחרים)

5. וברגע האחרון הבנתי שאני רוצה שהרכב יהיה טיפה לפחות ספורטיבי, אז זא אומר - האצ'בק, ולא סדאן או סטיישן או קרוסאובר, כי לדעתי האצ'בקים הכי מתאימים לקטגורייה הזאת.

יש עוד דברים שהייתי רוצה מהרכב אבל זה כבר הולך לחצי השני של הרשימה, הפחות חשובים כגון רכב מלא בפיצ'רים ופינוקים, כמה שיותר תוספות מהייצרן ולא התקנות מקומיות (ניסיון רע ברכבים הקודמים), עיצוב פנימי גם יפה, תפעול נוח, איכות חומרים, איכות הרכבה וכו' וכו'.

בקיצור, קוריאניות לא ממש עניינו אותי, אולי חוץ מיונדאי סונטה שדיי אהבתי אותה, אבל היא גדולה מידי, יפניות בכלל אין משהו לטעמי, צרפתיות רק הקליאו RS וגם כשבאתי לאולם תצוגה נאמר לי שהפסיקו לייבא אותה ומתי יתחילו שוב לא יודעים, אמריקאית בארץ אין מה לבחור הרוב זה לא מטעים לי.

אז נשארו רק האירופאיות.

כמובן לא הוולוו כי יקרות מידי וגם העיצוב משונה, בטוח לא מרסדס או במוו או אאודי כי יקרות מידי, אז מה נשאר?

נשאר או סקודה או פולקסווגן שוב או סיאט, למרות שכל אלו הם בתכלס אותו הדבר - VAG.

אוקטביה אחלה רכב, אבל אמרתי לעצמי, מה, אני אחליף ג'טה באוקטביה?, רכבים דומים לפחות מבחינת המרכב ורק בגלל המנוע אני אקח אוקטביה -לא!

בפולקסווגן ה-GTI יקרה מידי עבורי, נרד קצת למטה, הנה - פולו GTI החדשה, ברוב הפרמטרים מתאימה עבורי אבל, העיצוב מזכיר לי משהו, אהההה, זאת הרי אותה הג'טה מקדימה רק בלי הבגאז' - לא!

מה נשאר?, נשאר סיאט, הולכים, בודקים.

או שלא בודקים כי - גילוי נאות - עוד ב-2013, כשקניתי את הג'טה שלי וזמן קצר לאחר מכן יצאה הדור השלישי של הלאון, אז ישר דיי אהבתי אז את העיצוב של הלאון החדש.

אז זה אומר שכשהלכתי לסיאט, כבר ידעתי איזה דגם אני הולך ישר לבדוק, לא איביזה שאני לא אוהב את העיצוב שלה למרות שהיא דומה ללאון, כמובן לא טולדו וכו', רק לאון.

בדקתי, עשיתי נסיעת מבחן, שוב בדקתי, והחלטתי שזה הרכב שאני רוצה.

רק דבר אחד הטריד אותי - כולם ניחשו כבר?, כן, הגיר הרובוטי :puzzled:.

כמו שרשמתי באחד הסעיפים למעלה שחשוב לי שיהיה גיר אוטומט ולא משהו אחר, כולל לא רובוטי, בסוף לקחתי עם הרובוטי.

חפרתי המון מידע ברחבי האינטרנט לגבי הגירים הללו, עשיתי סקר בין בעלי הלאונים עם הגיר הזה משנת 2014 והילך, קראתי המון והתייעצתי עם אנשים בפורומים בחו''ל.

ובסוף הגעתי להחלטה שבגלל היעדר מבחר הרכבים בארץ לקריטריונים שלי ובתקציב שלי, צריך לקחת את הלאון ולקוות לטוב.

כן, אני גם עצבני על הקונצרן VAG בגלל הגירים האלו, אבל מה לעשות, צריך לקחת הכל בפרופורצייה אם אפשר לקרוא לזה כך.

כל הייצרנים כיום חוסכים עלינו (הצרכנים), ואצל כל יצרן כיום יש תקלות כאלו או אחרות ברכבים השונים, אז מה, לוותר על רכב שרוצים להנות ממנו, לוותר על רכב שבשאר הפרמטרים והדרישות והתקציב כן מתאים לי?, אם ככה אזי אני לא אמצא את הרכב שלי עד הפנסיה :shock2:.

אז החלטתי לסגור עסקה על הלאון FR 1.8, כן, עם גיר רובוטי, אל תזרקו יותר מידי אבנים לעברי :puppydoge.

אני חייב לציין, שבכל תהליך ההזמנה, הטפסים, האישורים, הבירוקרטיה בקיצור, מאוד עזרה לי נציגת סיאט בשם אורטל בסניף ראשל''צ, מההתחלה ועד לסוף התהליך.

באמת כל הכבוד לאורטל, היא דאגה לתת לי את השירות שבאמת מגיע ללקוח, כמו שאמור להיות, ובארצינו פחות ופחות אפשר למצוא נותני שירות כאלו.

אז עכשיו אני כבר שבוע שני נוסע בלאון שלי, נוסע כמו זקן ונהנה (אני מתאר לעצמי כמה אני אהנה בסוף), ניחשתם למה?, כן - הרצה, ואם תראו על הכביש לאון FR בצבע טורקיז שנוסעת לאט, אל תקללו אותי :roll:, פשוט תעקפו, ואני אשתדל לא להפריע ולנסוע רק בימני :wave2:.

דרך אגב, אם לא קשה לכם, תרשמו מה אתם חושבים על הרצה לרכב חדש?, עם הסבר למה וכמה.

כי חלק אומרים, שלמרות שהייצרנים והיבואנים אומרים שלא צריך, לא צריך להקשיב להם וכן צריך לבצע הרצה לרכב חדש, וחלק אומרים - עזוב אותך שטויות, לא צריך שום הרצה, סע רגיל איך שאתה נוסע.

אז זהו בגדול, אם מישהו מעניין אותו תצרוכת דלק, תרשמו, אני אעשה מדידות וארשום פה אחרי זה.

וכן, מדבקות קארספורום חדשות ממתינות בצד, עוד מעט על האוטו החדש.

תודה לכולם על תשומת הלב.

והנה התמונות מיום קבלת הרכב בסוכנות סיאט :wink:

20160821_105025_HDR-2.jpg20160821_105045_HDR-2.jpg

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טורקיז!!! :shock:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תתחדש, אחלה רכב! מאוד אוהב את הצורה של החדשות.

לגבי הגיר, הסר דאגה מליבך! אני מכיר אנשים שמקושרים חזק בצ'מפיון והם אמרו לי שהשנה כבר אין בעיות בDSG7.

אגב, סתם תוהה: למה בחרת דווקא בצבע הזה?

פורסם

חתיכת צבע!

אני אמנם קצת משוחד אבל אני מת על הלאון, על שלי יותר אבל גם על הדגם הנוכחי :lol:.

נכון, גולף תהיה קצת יותר נוחה ושקטה והפלסטיק קצת יותר נעים אבל היא לא נראית כמו הלאון ואין לה 180 כוחות סוס.

תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות!

פורסם

שמע אחלה צבע, אני על איביזה/לאון אוהב את הצבע שלי (תראה בצד :lol:) אדום או כמו שלך.

אני בקרוב גם הולך להחליף לFR נראה לי, אני כבר לא מנוסע רק בלילות שאין אנשים וקצת נמאס מההילוכים :(

נראה.

אחרי שקראתי הכל, למה חיכית 5 חודשים??? זה כלל הזמן שלקח לך להחליט מה אתה רוצה כאילו? או שמהיום שסגרת הכל לקח להם 5 חודשים עד שהרכב הגיע??

פורסם

תתחדש ותהנה !

אכן - המתנה לא קצרה.

הצבע יפה לדעתי (אם כי אישית - לא הייתי רוכש כנראה רכב חדש בצבע כזה).

כ"כ - כנראה שניתן לתת גם שרות טוב, ועוד בצ'מפיון ! כן ירבו.

תתחדש וסע בדרכים טובות.

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל והכי חשוב - מזל טוב. תתחדש על הרכב :lol:

לגבי הרצה -> כן צריך. לא צריך. לא מעניין. אם אתה מאמין/ חושב שרצוי לעשות הרצה לרכב - אז תעשה הרצה. אפילו אם זה רק בשביל השקט הנפשי שלך.

עדיף לעשות הרצה כאשר לא צריך מאשר המצב ההפוך (לא לעשות הרצה כאשר צריך) - ואח"כ אוכלים את הלב...:-(

פורסם

תתחדש, בחירה נהדרת!

סתם שאלה שסיקרנה אותי - כשעברת על כל האפשרויות לרכישה ופסלת אופציות כאלו ואחרות, לא דיברת בכלל על אלפא. זה במקרה או בטעות?

לא טוען שג'ולייטה יותר מתאימה לך, אבל מסקרן לדעת איך זה שלא שקלת אותה היות ומבחינת הפרמטרים שהגדרת בתחילת הפוסט היא נשמעת כמעט 1:1.

בכ"א אני מאוד מתחבר ללאון, והצבע ייחודי בטירוף. סחטיין שבחרת בו על פני הלבן (אם אני זוכר נכון את השרשור הקודם שלך)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תתחדש רכב מצויין,יוצא לי לנסוע באחת כמעט כל יום. הרכב עף קדימה בצורה מצויינת.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תתחדש!

אם תשקיע את הזמן לעבור על ספר הרכב, תראה שהיצרן מנחה על הרצה (נהיגה ב-1500 ק״מ הראשונים).

להבדיל מלפני 40 שנה, ההרצה היום היא פחות דרמטית, אבל בכל זאת כוללת כמה המלצות חשובות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...