Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בוקר טוב,

אני רוצה להתייעץ אתכם מה עלי לעשות בנוגע למצבר של הרכב שלי (דייהטסו סיריון שנת 2007 עשתה 180K לפני שנתיים הוחלף מצבר)

היום בבוקר הרכב לא הניע וכל פעם כשסובבתי את הסוויטצ' היה רעש של תיקתוקים (רעש מוכר כשהמצבר לא תקין) נעזרתי ברכב נוסף והנעתי והכל טוב ויפה.

עכשיו לשאלה שלי.

מה סדר הפעולות שעלי לעשות בנוגע למצבר עכשיו? האם להחליף אותו מבלי לחשוב פעמים? או שאני יכול לבדוק חלקית לבד מה הגורם לכך שהמצבר נפרק ואם אצליח לפתור את הבעיה "זכיתי" ואם לא אז להחליף כמו כל חלק תקול.

פורסם

יש העדפה למים מזוקקים או שכל חברה זה תקין?

ובנוגע לזה.אמרו לי שמים של מזגן זה תקין האם זה נכון או לא?

וכמובן תודה על העזרה

פורסם
זה מצבר עם פקקים בכלל?

הלכתי לבדוק את העניין וחזרתי וראיתי את השאלה שלך.

אז זה מצבר ללא פקקים. ככה שעניין המים ירד מהפרק,

עכשיו בשביל שאני יהיה יותר מכוון בנושא התקלה.

אם כשאני מסובב את הסוויטצ' אני שומע טיקטוקים והמנורות נדלקות ונכבות,האם זה נשמע לכם כמו תקלת מצבר או שיכול להיות שזה סטרטר או משהו אחר?

פורסם

לא שאני מומחה גדול אבל מומלץ לבדוק מתח טעינה אלטרנטור ומתח על המצבר בעת הפעלת צרכנים, לעניות דעתי כל חשמלאי רכב יעשה את הבדיקה עם המכשור שלו.

לאחר מכן תוכל להיות חכם יותר, היות ואם זה מהאלטרנטור אז חבל סתם להחליף

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

היי מאור.

סליחה על החפירה.

אתה אומר את זה על סמך מה? אני מעוניין לדעת כדי ללמוד לפעמים הבאות ולא סתם "לכבות שרפות"

פורסם

ברגע שניסית להניע ושמעת תקתוקים, ואז בעזרת כבלים הצלחת להניע, סימן שמתח המצבר נמוך.

למה זה קרה? את זה צריך לבדוק כמו שרפי אמר. או שהמצבר פשוט סיים את הקריירה, או שהאלטרנטור לא מטעין, או שיש זליגת זרם כשהרכב כבוי בחניה.

סע נסיעה ארוכה בכביש מהיר כדי שהמצבר ייטען היטב, ואז בדוק מתח עליו עם רב מודד כשהרכב מונע וכשהוא כבוי.

אח"כ אפשר להמשיך לבדיקת זליגה אבל קודם תעדכן פה בממצאים.

Stay Dirty

פורסם

בסבירות גבוה שזה המצבר.

האם התקנת לאחרונה ציוד חדש ברכב? - מערכת, דיבורית או כל דבר אחר שעלול לפרוק את המצבר?

אם התשובה היא לא אז הבעיה עלולה להיות או במצבר או באלטרנטור - חוסר טעינה.

האם נדלקה נורה אדומה של טעינה? אם לא אז סביר שהאלטרנטור תקין, גם בשבילך עדיף שהוא יהיה תקין (יותר יקר להחליף אותו מאשר מצבר).

למרות זאת ישנה סבירות לטעינת יתר ממנו ואז זה מה שגרם למצבר לנזק.

לבדוק טעינה זה מאוד פשוט, גם בבית ניתן לעשות זאת וכל שצריך זה רב מודד, כאשר הרכב מונע תבדוק את המתח על ההדקים שלו, צריכים להתקבל ערכים של בין 13-14.7 וולט לערך.

אם הטעינה תקינה אז נשארנו עם המצבר החלף אותו וסגור עניין.

פורסם

אם זה לא מצבר פריקה עמוקה - אז הוא סיים את חייו.

אבל לפני שאתה רץ להחליף מצבר - תבדוק את האלטרנטור. יתכן שהאלטרנטור לא תקין, ואז המצבר לא נטען (או נטען חלקית)- וכל החשמל נלקח מהמצבר. במצב כזה, המצבר נפרק פריקה עמוקה, דבר שגורם נזק למצבר (בהנחה שאינו מצבר פריקה עמוקה).

אם תחליף מצבר לפני בדיקה של האלטרנטור - יתכן שהבעיה תתרחש עוד פעם - וגם למצבר הבא יגרם נזק.

לכן תבדוק את האלטרנטור.

אם יש בעיה באלטרנטור - תחליף/ תשפץ אותו.

ואח"כ - החלפת מצבר.

פורסם

המצברים של היום לא להיט כך ששנתיים למצבר לא מפתיע אותי האמת. בכל מיקרה את המצבר תהיה חייב להחליף כי הוא כניראה פרוק לגמרי. ואם יש ברשותך רב מודד פשוט תוכל לבדוק את מתח המצבר וגם את מתח הטעינה לאחר שתחליף למצבר חדש.

פורסם

א. אני חייב להגיד שוב תודה כי זה לא מובן מאליו כל העזרה הזאת.

ב. אני יענה לכל אחד על ההודעות.

אסף:

עשיתי את הנסיעה בכביש המהיר,דוממתי מנוע ולאחר מספר שניות באתי להניע שוב והרכב לא הניע,ככה שאת הבדיקה שכשהרכב מונע אין אפשרות לבצע.

PorSche-911

האם התקנת לאחרונה ציוד חדש ברכב?- לא

האם נדלקה נורה אדומה של טעינה?- לא (מאוד מקווה שזה לא האלטרנטור)

לבדוק טעינה זה מאוד פשוט-אבדוק אם יש לי בבית רב מודד אם לא אז אלך לקנות אחד מהפשוטים

גיא72

קודם אבדוק את האלטרנטור ולאחר מכן נראה לאן נמשיך אם המצבר כמו שאמרת

מאור30-

אני חושב שעדיף לבדוק גם את האלטרנטור ככה שאם הוא לא תקין אז ברגע שאני ישים מצבר חדש הוא יכול לפגום לי גם בו,

זה שצריך להחליף מצבר על בטוח אני גם חושב.

פורסם

רק קח בחשבון שהבדיקה של מתח טעינה על מצבר שהוא גמור עלול לתת לך אינדיקציה לא מדוייקת ואתה עלול לראות מתח טעינה נמוך מהצפוי (אם הבדיקה נעשית על קוטבי המצבר כמובן)

• תוכן חדש...