Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון ראייה בלייזר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז ביצעתי חיפוש. מצאתי שרשור קצרצר משנה שעברה וכמה ארוכים יותר בני מספר שנים.

לא יודע עד כמה הנאמר בהם עדכני.

קצת עלי - בן 22, מרכיב משקפיים מאז גיל 9. כיום המספר מיוצב כבר כמה שנים על -8 וצילינדר 0.75 בשתי העיניים.

שונא את המשקפיים שנאת מוות.

אני לא מצליח להתאמן או לרוץ בלי להיאבק איתם בלי סוף, הם מפריעים ברכיבה על האופנוע (בכל חבישת והסרת קסדה, הרמת משקף מידי פעם כדי ליישר את מיקומם), אין לי יכולת לחבוש משקפי שמש (מחיר משקפי שמש במספר שלי מרקיע שחקים).

בעיה נוספת - אני לא מסוגל לסבול נגיעה בעיניים. מעולם לא הצלחתי להשתמש בעדשות מגע (ניסיתי מספר פעמים) או בטיפות עיניים. שניהם חובה לאחר הניתוח. יש סוג ניתוח בו ההתעסקות באלו לאחר הניתוח היא מינימלית?

כמו כן, אשמח להמלצות למקומות מומלצים, הערכות מחירים ודרכים להנחות (קופות חוליםמסויימות, מועדוני צרכנות וכו').

תודה רבה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מצטרף לשאלה , בדיקה אחרונה שבוצעה לפני שנה וחצי הקרנית שלי דקה מידי בשביל לבצע את הניתוח יש כאלה עם קרנית דקה שעושים את הניתוח וסובלים מדלקות והראיה מתדרדרת ממה שהוסבר לי , הדרך שהוצעה לי זאת השתלת עדשות (לא תודה) מה יהיה נסבול עם משקפיים או עדשות מגע כל החיים ?

פורסם (נערך)

אחרי מחקר מקיף שאני עשיתי, אני לא ממליץ לעשות את הניתוח. כתבתי בפוסטים הקודמים למה. הטכנולוגיה לא השתנתה מלפי חצי שנה כאשר הפוסטים נכתבו כך שהם רלוונטים ויהיו רלוונטים גם עוד הרבה מאוד שנים. טכנולוגיות רפואיות משתנות באינטרווילים ארוכים מאוד, הן דורשות אישורים, בדיקות, מחקרים וכו' (לא בגלל דאגה לבריאותכם חס וחלילה, אלא כדי לענות על רגולציה שהיא החסם המכירתי של המוצר של החברה).

מה שכן השתנה או השתפר, זה הפרסום והשיווק של העסקים הפרטיים האלו שמנתחים.

הרי היום "ניתן לנתח את העין ולחזור לעבודה חצי שעה אחרי זה! :lol:*****"

לשאלתך, כן, עדשות מגע או משקפיים, הטכנולוגיות הכי בטוחות ומוכחות שיש כרגע.

* לא בטוח שתוכל לחזור לעבוד באותו יום, תלוי באינדיבידואל וביכולות ההחלמה שלו (לא באמת הגיוני ברוב מהמקרים, אבל קרה פעם לאיזה פציינט)

** יתכן כי תצטרך לשים טיפות נגד יובש במשך כל שארית חייך

*** יתכן כי הניתוח יכשל, השיוף (הפצע) לא יתאחה ותאבד את ראייתך לשארית חייך

**** יתכן כי הניתוח יכשל ותאלץ להרכיב עדשות מגע קשות מזכוכית לשארית חייך

***** תתכן פגיעה ביכולת הראיה בלילה

****** רגרסיה צפויה במיוחד אחרי 5-10 שנים

******* לא מומלץ למי שצופה במסך שעות ארוכות (רוב האנשים כיום)

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

טוב אז פחד אלוהים ! כנראה שנשאר עם משקפיים כל החיים, כמו שאמר לי האופטומטריסט שלי למה לך לפגוע בעיניים בריאות ?

פורסם

כשאני רואה רופאי עיניים עם משקפיים זה די נותן לי תשובה, למרות שלא ניתן להסיק מסקנות גורפות מכך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני עשיתי ניתוח לייזר להורדת משקפיים ולא קרה שום דבר, אני עשיתי לפני 9 שנים ועד היום הכל בסדר גמור.

אחרי מחקר מקיף שאני עשיתי, אני לא ממליץ לעשות את הניתוח. כתבתי בפוסטים הקודמים למה. הטכנולוגיה לא השתנתה מלפי חצי שנה כאשר הפוסטים נכתבו כך שהם רלוונטים ויהיו רלוונטים גם עוד הרבה מאוד שנים. טכנולוגיות רפואיות משתנות באינטרווילים ארוכים מאוד, הן דורשות אישורים, בדיקות, מחקרים וכו' (לא בגלל דאגה לבריאותכם חס וחלילה, אלא כדי לענות על רגולציה שהיא החסם המכירתי של המוצר של החברה).

* לא בטוח שתוכל לחזור לעבוד באותו יום, תלוי באינדיבידואל וביכולות ההחלמה שלו (לא באמת הגיוני ברוב מהמקרים, אבל קרה פעם לאיזה פציינט)

לא קראתי את הפוסט הקודם אבל אשמח שתאיר את עיני, מתוך כמה ניתוחים אחד מהדברים שמוזכרים מעלה קורה?

מה הסטטיסטיקה?

אני מכיר עוד עשרות של אנשים (בלי להגזים) שעשו והכל בסדר גמור, אני מכיר כמה כאלה שלא תנתו להם לעשות זאת בגלל קרנית דקה.

פורסם

יהיה מעניין לאתר פעם סטטיסטיקה טובה לסיפור הזה.

חברה של אשתי תסתובב עם טיפות עיניים נגד יובש עד סוף חייה. אחלה איכות חיים, מה אני אגיד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כשאני רואה רופאי עיניים עם משקפיים זה די נותן לי תשובה, למרות שלא ניתן להסיק מסקנות גורפות מכך.

למיטב ידיעתי, רופאי עיניים הם לא אנשים צעירים, ובד"כ זקוקים למשקפי קריאה, לקוי ראייה שהניתוח לא מתקן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
יהיה מעניין לאתר פעם סטטיסטיקה טובה לסיפור הזה.

חברה של אשתי תסתובב עם טיפות עיניים נגד יובש עד סוף חייה. אחלה איכות חיים, מה אני אגיד.

מצער לשמוע,

אבל גם בניתוח אף יש סיכונים למוות.

השאלה באמת מה הסיכויים לבעיות שיכולות להיגרם מהניתוח הזה?

פורסם

אני יכול רק לומר ששני אחיי ונשותיהם עשו את הניתוח ומאד מרוצים.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם (נערך)

בלי לפגוע או משהו, אבל אבל ניתן לומר את זה גם על תופעות הלוואי של אקמול.

אני לא חושב שתופעות הלוואי האלה כל כך נפוצות ולראיה לא שמעתי על שום דבר בסגנון שאתה מתאר כבר שנים (ואני בטוח שכלי התקשורת בארץ יתפסו סיפור כזה בשתי הידיים לאיזה כתבת "תחקיר" בפריים טיים).

אני עשיתי את הניתוח לפני שש שנים (ולאחר שלוש חוות מרופאים בקליניקות שונות כי זה באמת ניתוח קצת מלחיץ) ובינתיים אין תלונות.

שכל אחד יעשה את שיקול הדעת שלו, אבל כמי שהיה עם משקפיים עד גיל 17 ואחר כך עוד 4 שנים עם עדשות, זה עולם אחר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי shlomi171
פורסם
אחרי מחקר מקיף שאני עשיתי, אני לא ממליץ לעשות את הניתוח. כתבתי בפוסטים הקודמים למה. הטכנולוגיה לא השתנתה מלפי חצי שנה כאשר הפוסטים נכתבו כך שהם רלוונטים ויהיו רלוונטים גם עוד הרבה מאוד שנים.[/size]

הטכנולוגיות אולי לא השתנו, ההמלצות למקומות ורופאים ספציפיים כנראה שכן.

בנוגע לשאר ההודעה - מוכן לקחת את הסיכון.

מה ההבדל בין להשתמש בטיפות נגד יובש לשארית חייך לבין משקפיים או עדשות מגע לשארית חייך? ואולי להיפך. הסרבול (במשקפיים), התחזוקה והסיכון בזיהומים (בעדשות מגע) גם הם לא בדיוק משפרי איכות חיים.

הסיכון באובדן הראיה קיים גם בעדשות מגע, ובכל מקרה אפסי.

גם כשעקרתי שיני בינה לקחתי סיכון לנזק עצבי, דימום מאסיבי ושאר חולאים. אז נחיה עם כאבי שיניים?

כמו בכל נושא בחיים, מבצעים ניתוח סיכון-סיכוי. כרגע, הסיכוי לשיפור משמעותי באיכות החיים שווה את הסיכון המזערי בביצוע הניתוח. לפחות עבורי.

בכל אופן, חוזר על הבקשה המקורית למקומות מומלצים שמתמחים במספרים גבוהים כמו שלי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

בשיניים אפשר לעקור לך הכול ולהחליף בחדש כולל עיבוי עצם. בניגוד להשתלות שן, עוד לא שמעתי על השתלות עיניים.

אגב, תעלה את מספר המשתמשים בטיפות ל-2, גיליתי עוד חבר...

ולא, אי אפשר להשוות בין תחזוקה וסרבול לבין פגיעה לכל החיים באיבר.

בעתיד זה יהיה בטוח כמו עקירה, אבל קצת קשה להשוות טיפולי שיניים שקיימים בצורתם המודרנית למעלה מחצי מאה, לעומת שיופי קרניות בלייזר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עשיתי ניתוח prk ברשת עיניים בחודש מרץ השנה.

היה לי מספר 4.7- 4.5-

5 ימים לאחר הניתוח עם עדשה סופר נוחה שבכלל לא הרגשתי אותה.

לאחר 3 ימים התחיל שיפור משמעותי. בעצם 30 שניות לאחר הניתוח התחיל שיפור.

לאחר חודש ראייה בעין ימין 6:6 עין שמאל 6:7.

המתנה הכי טובה שנתתי לעצמי.

אחרי שעתיים כבר שכחתי שהיו לי משקפיים. מתרגלים לדברים טובים מאוד מאוד מהר..

תעשה חושבים עם עצמך. זה ניתוח לכל דבר.

• תוכן חדש...