Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רסיבר איכותי (ומגבר?) ל Paradigm Studio 100 V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כן כן אתה צודק בלבול קל עם הדגם , בכל מקרה סדרת ה U זו רמת הכניסה של אימוטיבה.

כשאני קניתי זו הייתה הדרגה היחידה שלהם :-P

אני גם לא לגמרי בטוח שיש להם דרגות מעל, פשוט עברו לסדרה X שהחליפה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
Naim Audio NAIT 5si עולה 5K בארץ? איפה?

כן.

http://www.aviyaffe.com/product/3766/223/Naim-Audio/NAIT-5si

לפני כ-15 שנים (אולי קצת יותר), כשהתחיל שיגעון הקולנוע הביתי, זכור לי ששמעתי הבדלים גדולים בין רסיבר למגבר בסטריאו. חלפו לא מעט שנים מאז וזנחתי את התחביב.

האם יש היום הבדלים גדולים בסטריאו נטו בין רסיבר למגבר דו ערוצי?

שיגעון הקולנוע ביתי דאז גרם לי להוצאות כבדות בחיפוש אחר איכות המוזיקה. בתור חובב מוזיקה מגיל מאוד צעיר החזקתי מערכות די טובות בשנות השמונים. אבל אחרי המערכת לקולנוע ביתי שרכשתי לפני כ- 17 שנים נכנסתי למערבולת אודיופילית שגרמה לי להשוואת לא פעם רסיברים למגברי סטריאו בחיפוש אחר רסיבר שייתן לי ליהנות "משני העולמות" -אז גם הבנתי שאין חייה כזו.

בגדול לפני יותר מעשור הרסיברים היו גרועים בדו -ערוצי, נחמדים ברב ערוצי. מלבד מרנץ שהיה טוב בסטריאו אבל נחות בסראונד לעומת שאר החברות.

כיום אני לא חושב שיש שיפור גדול כי רוב הטכנולוגיה הולכת לפיצרים כאלו או אחרים. יש שינוי קטן אבל לא בר השוואה למגברי סטריאו ייעודיים לדעתי. למשל הרסיבר של פיוניר שברשותי די נחמד אפילו משובח בקולנוע ביתי -אבל לא ניתן לשמוע בו מוזיקה איכותית, אולי 88FM ברקע. בטח לא לעומת סט המגברים שיושבים לידו.

לא מזמן בדקתי (סקרנות) רסיבר של מרנץ מהסדרה הכי הגבוה שלהם. חיברתי לרמקולים ואחרי 15 דקות

קיפלתי את הרסיבר לקופסה והעברתי לחנות בחזרה. גם מהסדרה LX האיכותית של פיוניר לא נפלתי בסטריאו.

בגדול יש שיפור די ניכר ברסיברים לעומת מה שהם הציעו בעבר,שחלקם אפילו גרמו לכאבי אוזניים קשות (מי ששמע בעבר רסיבר של ימאהה מבין על מה מדובר) עדיין הם לא יכולים להחליף מגבר סטריאו ייעודי.

ולא צריך אוזניים "אודיופליות" להבחין בהבדלים - מספיק שמיעה סבירה+ בהאזנה ל CD איכותי

או פטיפון.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

הדרך היחידה לוודא הבדלים זה מבחן עיוור.

Floyd Toole, בזמן שהיה מנהל המחקר של קבוצת Harman Kardon השמיע פעם קבוצת רמקולים לקבוצה של אנשי מקצוע מהחברה, פעם אחת כשהם רואים איזה רמקול מנגן, ופעם לא (היה לו חדר ייעודי עם מתקן מיוחד שמחליף רמקולים מאחורי פרגוד אקוסטי ומתודולוגיה סדורה של האזנה).

התוצאות היו חד משמעיות, כשהמאזינים (אנשי מקצוע, כן?!) ראו את הרמקול האמור, היתה להם נטייה לדרג רמקולים יקרים יותר גבוה יותר.

כשיש לך הטייה מובנית אתה "שומע" דברים שאינם שם.

בנוסף, הוא הראה שרק מאזינים שעברו הכשרה להקשיב נכון ולשמוע הבדלים הראו מובהקות גבוהה ביכולת שלהם לזהות רמקולים שונים במבחן עיוור (מעל תשעים אחוז). אחרים התקשו לזהות איזה מהרמקולים במבחן מנגן כל פעם... (הכי גרועים היו עיתונאי אודיו, אבל זה מתבקש...:lol:).

כמוך, אני שומע הבדלים מובהקים בין מגברים וממירים וכל מיני רכיבים (לא כבלים...), אבל אולי אני רק חושב שאני שומע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני כן שומע הבדלים בין כבלים. העניין הוא התאמה לשאר הרכיבים במערכת.

את המבחנים העיוורים אני משאיר לטכנוקרטים. אני שומע מוזיקה עם עיניים פקוחות

חוץ מטרנס שאני נכנס מהאזנה לתשיעית של מאהלר או מהנגינה של דיוויד גילמור. בשאר המקרים

אני מעדיף "עיניים פקוחות לרווחה".

אחת הסיבות שהדרתי את רגלי מפורומי אודיו זה ויכוחים בלתי נגמרים בין שני המחנות.

לכן אני יותר כאן מאשר שם.

פורסם (נערך)
זו גם החויה שלי.

זה גם הגיוני. ברסיבר אתה משלם על הרבה מאוד יכולות. במגבר דו ערוצי אתה משלם על הגברה נטו.

הדרך היחידה לענות על זה, זה לחבר פעם את זה ופעם את האחר ולשמוע אם שומעים הבדל. כמובן שצריך לעשות זאת בלי לדעת איזה מכשיר מנגן כל פעם...

זה קצת בעייה, כי צריך גם להתאים עוצמות (ככל שהווליום גבוה, זה נשמע יותר אטרקטיבי... טריק ידוע של אנשי מכירות), אבל זה בטח יותר מדוייק מלהשוות כשיש הטייה ויודעים מה מנגן...

שמעתי בזמנו את הרסיברים של ימהה ודנון שעשו לי כאבי אוזניים ולכן שאלתי מה קורה בגזרת הרסיברים היום.

לאחר מכן עברו אצלי כמה מגברים חביבים (בעיקר הבריטיים) שהיה הרבה יותר נעים להאזין איתם למוסיקה.

אני כן שומע הבדלים בין כבלים. העניין הוא התאמה לשאר הרכיבים במערכת.

את המבחנים העיוורים אני משאיר לטכנוקרטים. אני שומע מוזיקה עם עיניים פקוחות

חוץ מטרנס שאני נכנס מהאזנה לתשיעית של מאהלר או מהנגינה של דיוויד גילמור. בשאר המקרים

אני מעדיף "עיניים פקוחות לרווחה".

אחת הסיבות שהדרתי את רגלי מפורומי אודיו זה ויכוחים בלתי נגמרים בין שני המחנות.

לכן אני יותר כאן מאשר שם.

כשהייתי בזמנו ברילוקיישן באנגליה נחשפתי לציוד אודיו שלא היה קיים בארץ.

כשחזרתי חזרה לארץ, שמעתי על בחור נחמד ששמו אייל פור ז"ל (שמעתי רק השבוע שנפטר). הייתי מתנחל אצלו וכמובן שורף לא מעט מחשבון העו"ש אצלו.

היתה לו תצוגה בסלון ביתו בתלפיות בירושלים.

אצלו ובחנות אודיטון המיתולוגית, למעשה, נדבק בי החיידק לאודיו.

לגבי הבדלים בין כבלים - לא הצלחתי לזהות את ההחלפות. אני משער שלא הייתי מספיק מיומן.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

נכון אתה לא מיומן. (ככל ששומעים יותר ציוד היי אנד כך האוזן מבחינה בניואנסים כאלו או אחרים)

איל פור היה אדם יקר, צר לי על לכתו ממחלה קשה. גם אני ידעתי יחסית מאוחר שהוא נפטר - אחרת הייתי משתתף בהלוויה שלו. הייתי אצלו כמה פעמים וגם הוא ביקר אצלי שבדקתי בזמנו מגברים לרמקולים שלי (פאוור של EAR - 890 עם פרה CARY)

היה לא ציוד מעולה. אבל בראש וראשונה הוא היה אודיופיל כל רמ"ח איבריו לפני שהיה סוחר ציוד אודיו.

אכן ציוד אנגלי מתאפיין בסאונד חמים. (טוב או לא? זו שאלה אחרת שקשורה בטעם אישי וניסיון)

פורסם
שמעתי בזמנו את הרסיברים של ימהה ודנון שעשו לי כאבי אוזניים ולכן שאלתי מה קורה בגזרת הרסיברים היום..

בימינו ובעצם מאז 2012 ימהה מתחדשים מאוד במיוחד בסדרת האדונטג'

אם פעם בכל השוואה של פיוניר lx הוא היה אוכל את ה rx-a של ימהה אפשר לראות שההשואות התהפכו על יוצרם וכבר ב2014 כמעת כל השוואה הrxaים של 2014-5 נבחרים.

אני אישית כבר בשנה האחרונה לא משלב במערכות (אודיו וידאו) לבית החכם שום רסיבר שהוא לא ימהה, הפיוניר היו חוזרים אלי אחד אחד בטענה של "בשביל זה שילמתי כלכל הרבה" ושאר החברות (דנון ואונקיו) מגלות חוסר יציבות מבחינת אינטגרציה בשליטה מהרשת וגם לא שורדים בארונות לא מאוווררים מה שלא מהווה בעיה בכלל בימהה שיכול לעבוד שנים בתוך מגירה

בכל אופן, רסיבר לא רלוונטי לאשכול כי אין לפותש דרישה כזו וגם pre עם power נפרד יוכל לעלות לו יותר ממה ששילם על הרמקולים.

אכן אינטגרטד הכי מתאים למשימה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...