Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רסיבר איכותי (ומגבר?) ל Paradigm Studio 100 V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחוברת ההוראות של הרמקולים, ההתייחסות ל-Max Input Power הינה כזו:

With typical program source, provided the amplifier clips no more than 10% of the time.

לגבי הטווח שהם מציעים עבור מגברים מתאימים, באופן דומה למתרחש בתחום האודיו לרכב, אין בעיה עקרונית עם מגברים חזקים יותר, מתוך הנחה שא' רוב ההקלטות אינן מבוצעות ב-0db, שנית מוזיקה היא ענין דינמי ואינה נשמעת בפול ווליום באופן רציף, וגם שחלק מההספק הולך לאיבוד בדרך (חיווט/קרוס) וכן שחיתוכי תדרים מתוכננים מאפשרים עבודה עם הספק גבוה יותר במעט. כמו כן, מגבר חזק יכנס מאוחר יותר לרוויה.

שים לב שאת הרמקולים ניתן לחבר בתצורת בי-אמפ, וכך תוכל לנצל 4 ערוצי הגברה ברסיבר הקיים ולפצות על החוסר לכאורה בהספק.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה לכולם על העזרה, יחד עם זאת, בspec של הרמקולים באתר החברה רשום את הבא:

[TABLE]

[TR]

[TD]Suitable Amplifier Power Range[/TD]

[TD]15 - 350 watts[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Maximum Input Power[/TD]

[TD]230 watts

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

נראה ששני השורות סותרות אחת את שניה, ההספק המקסימלי שהרמקול יכול לקבל זה 230W, בעוד שהם מתאימים להגברה של עד 350?:?

אלו נתונים בלי משמעות בכלל.

אל תדאג, אם תגיע להספק המקסימלי, אתה תשמע את זה... זה שמגבר יכול, תיאורטית, להוציא 350 וואט, זה לא אומר שזה מה שהוא מספק בעוצמה שאתה מאזין (רחוק מזה). במקרה שלך, הרמקול קל "להנעה", אז באמת לא צריך מגבר חזק, אבל זה אף פעם לא מזיק. מקסימום צריך עדינות עם הווליום.

עקרונית יש יותר אפשרות לנזק לרמקולים אם המגבר חלש מדי.

תנסה את הימאהה קודם ותראה אם נשמע לך טוב. אם כן, תנוח איתו כמה חודשים לפני שתצא למסע הוצאות.

עם איזה מקור אתה מנגן?

נ.ב. אם מעניין אותך אתה יכול לגגל על amplifier speaker matching וללמוד על זה, אבל אין שומדבר בנתונים הטכניים שיצרנים מספקים שיכול ללמד אותך איזה מגבר מתאים לרמקול שלך (וחבל!).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מצאתי את המועמד ANTHEM Integrated 225.

Emotiva xpa-5 אין להשיג בארץ .

לי אישית יש ניסיון רע עם אמוטיבה (אמנם לא עם מגבר אלא קדם מגבר, ועדיין...)

משום מה במרשתת מהללים ומשבחים אותם כאילו הם פיצחו את השיטה של למכור מוצרים אודיופילים במחיר שווה לכל נפש.

אולי בעצם הם באמת מצאו את השיטה רק האודיופיליה פה היא לא באיכות הצליל אלא בעובדה שאודיופיל ממוצע יקנה כל לוקש שימכרו לו :?

פורסם

כן. כמו כבלים במאה דולר למטר, מגברים במאה אלף ש"ח, שקעים שמנקים לכלוך מהחשמל ואבנים עם השראה אלקטרומגנטית לשים על כל המכשירים (בחיי, יש כזה דבר) .

פורסם (נערך)

מטרה היא להשקיע בבמה קדמית איכותית בלבד בעיקר עבור דו ערוצי למוזיקה, סרטים זה בקטנה לא משהו שבשבילו אתרחב ל5.1.

השאלה האם הוספת סנטר יכולה לתרום לבמה הקדמית או שמומלץ רק 2.0 לשם כן? כמו כן, במה שונה סוג ההגברה שאצטרך בין 2.0 ל 3.0?

אם זו המטרה? הסנטר לא יתרום כלום. דו -ערוצי שומעים עם רמקולים קדמיים בלבד.

בפועל הוספת הסנטר תפגע בבימה המרכזית ובדינמיות.

בכל אופן לך על הגברת אינטגרייטד בשלב ראשון - ורק לאחר מכן אם תרצה להוסיף מערכת סראונד? רכוש רסיבר עם פרה אאוט ושרשר ביניהם. (התעסקות אם השוואת עוצמות) בעבר הייתי פועל ככה

כיום עשיתי הפרדה מלאה בין דו -ערוצי לקולנוע ביתי. זה מחייב שני רמקולים במגביל -אבל ככה נוח לי. למרות שאני מחזיק שתי הגברות שונות (אחת פרה +פאוור מנורות -יקרה מאוד. שניה פרה +פאוור טרנזיסטורית גם לא זולה) חוץ מרסיבר לקולנוע ביתי.

מה לקנות? תקציב מעט נמוך אבל אפשר למצוא ביד שנייה מגברים משולבים נחמדים.

לדוגמה,Advance Acoustic חברה נחמדה לכסף שהיא עולה. Naim Audio NAIT 5si מגבר טוב.

Red Wine Signature 30.2 כנ"ל. Audio Block גם נותנים תמורה טובה לכסף. Audia Flight

מגברים טובים. בקיצור לא חסרים מגברים משולבים טובים גם בתקציב הנ"ל. אבל אתה תהיה חייב להאזין

להם בשילוב הרמקולים שלך. (כמובן שיש עוד רבים זה רק בשליפה מהירה)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אם זו המטרה? הסנטר לא יתרום כלום. דו -ערוצי שומעים עם רמקולים קדמיים בלבד.

בפועל הוספת הסנטר תפגע בבימה המרכזית ובדינמיות.

בכל אופן לך על הגברת אינטגרייטד בשלב ראשון - ורק לאחר מכן אם תרצה להוסיף מערכת סראונד? רכוש רסיבר עם פרה אאוט ושרשר ביניהם. (התעסקות אם השוואת עוצמות) בעבר הייתי פועל ככה

כיום עשיתי הפרדה מלאה בין דו -ערוצי לקולנוע ביתי. זה מחייב שני רמקולים במגביל -אבל ככה נוח לי. למרות שאני מחזיק שתי הגברות שונות (אחת פרה +פאוור מנורות -יקרה מאוד. שניה פרה +פאוור טרנזיסטורית גם לא זולה) חוץ מרסיבר לקולנוע ביתי.

מה לקנות? תקציב מעט נמוך אבל אפשר למצוא ביד שנייה מגברים משולבים נחמדים.

לדוגמה,Advance Acoustic חברה נחמדה לכסף שהיא עולה. Naim Audio NAIT 5si מגבר טוב.

Red Wine Signature 30.2 כנ"ל. Audio Block גם נותנים תמורה טובה לכסף. Audia Flight

מגברים טובים. בקיצור לא חסרים מגברים משולבים טובים גם בתקציב הנ"ל. אבל אתה תהיה חייב להאזין

להם בשילוב הרמקולים שלך. (כמובן שיש עוד רבים זה רק בשליפה מהירה)

Naim Audio NAIT 5si עולה 5K בארץ? איפה?

פורסם

לפני כ-15 שנים (אולי קצת יותר), כשהתחיל שיגעון הקולנוע הביתי, זכור לי ששמעתי הבדלים גדולים בין רסיבר למגבר בסטריאו. חלפו לא מעט שנים מאז וזנחתי את התחביב.

האם יש היום הבדלים גדולים בסטריאו נטו בין רסיבר למגבר דו ערוצי?

פורסם

טסלמארס ה Naim עולה בארץ לפני מקח כ 6K. פרט אילו דברים לא מצאו חן בעניך באמוטיבה.

נירו יש המון אסכולות לכאן או לכאן , אני באוזני שומע הבדל בין הגברה ייעודית לרסיבר. אינטגרייטד באופן פעולתו מאוד דומה לרסיבר .

פורסם
לפני כ-15 שנים (אולי קצת יותר), כשהתחיל שיגעון הקולנוע הביתי, זכור לי ששמעתי הבדלים גדולים בין רסיבר למגבר בסטריאו. חלפו לא מעט שנים מאז וזנחתי את התחביב.

האם יש היום הבדלים גדולים בסטריאו נטו בין רסיבר למגבר דו ערוצי?

זו גם החויה שלי.

זה גם הגיוני. ברסיבר אתה משלם על הרבה מאוד יכולות. במגבר דו ערוצי אתה משלם על הגברה נטו.

הדרך היחידה לענות על זה, זה לחבר פעם את זה ופעם את האחר ולשמוע אם שומעים הבדל. כמובן שצריך לעשות זאת בלי לדעת איזה מכשיר מנגן כל פעם...

זה קצת בעייה, כי צריך גם להתאים עוצמות (ככל שהווליום גבוה, זה נשמע יותר אטרקטיבי... טריק ידוע של אנשי מכירות), אבל זה בטח יותר מדוייק מלהשוות כשיש הטייה ויודעים מה מנגן...

פורסם
Naim Audio NAIT 5si עולה 5K בארץ? איפה?

יש לי הגברה vintage של Naim יושבת בבית ללא מעש.

אתה מוזמן לנסות בשביל הכיף.

NAC32 משופר עם NAP140.

אבל לפני כל זה, מה המקור שלך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
טסלמארס ה Naim עולה בארץ לפני מקח כ 6K. פרט אילו דברים לא מצאו חן בעניך באמוטיבה.

נירו יש המון אסכולות לכאן או לכאן , אני באוזני שומע הבדל בין הגברה ייעודית לרסיבר. אינטגרייטד באופן פעולתו מאוד דומה לרסיבר .

אוווו, מאיפה להתחיל...

רכשתי את הUMC200 אחרי מה שנראה כקונצנזוס ברשת לגבי פרה-אמפ פרוססור לסראונד,

מעבר לכמות רצינית של באגים בקושחה (לדוגמה- אי אפשר לעשות קאליברציה אם מוגדר שיש סאב, ביי דפינישן),

צליל ממש גרוע (שרק כשחזרתי לפרה-אמפליפייר של NAD הבנתי כמה גרוע)

מיתוג דפוק לHDMI (ב70% מהמקרים קיבלתי מסך שחור והייתי צריך לאתחל את כל המכשירים)

תהליך עדכון קושחה מהגיהנום (מזמין אותך לקרוא את הPDF באתר שלהם)

והדובדבן בקצפת - זה הפרה-אמפ הראשון שנתקלתי שפשוט שבק חיים בשלב מסויים (אין שם שום רכיב מכני או משהו שאמור להתחמם במיוחד כמו לדוגמה במגבר, ועדיין!)

בקיצור מאז אני מתייחס לכל המלצה עליהם עם קורט של ספקנות.

אתה יכול לטעון שנפלתי על לימון אבל זה יסביר רק חצי מהסעיפים...

יש לי הגברה vintage של Naim יושבת בבית ללא מעש.

אתה מוזמן לנסות בשביל הכיף.

NAC32 משופר עם NAP140.

אבל לפני כל זה, מה המקור שלך?

וואו תודה על ההצעה הסופר נדיבה, אבל אני בכלל לא מחפש לשדרג כרגע, האמת ששאלתי כי תמיד הייתי בטוח שנעים זה ליגה אחת מעל מה שאני יכול להרשות לעצמי, מסתבר שלא.

אני לא אודיופיל ולא מתיימר להיות (נתחיל מהעובדה שאני פריק של סראונד מה שאומר אוטומטית שהמערכת שלי חייבת להיות סוג של פשרה, וכל ענייני האודיופילה כמו מרכוז הבמה וכולי עוברים לי מעל לראש, והרי ידוע שלאודיופילים יש רק שני אוזניים בניגוד אלי :-P)

פורסם

נראה לי שנפלת על לימון ,איך קניתי אותה בארץ או שזה היה ביבוא אישי.

PFF בכלל ה UMC200 הוא בכלל רסיבר.

אמרת סראונד ולא הזכרת את ה ATMOS, חוויה שתעיף לך את הסכך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
נראה לי שנפלת על לימון ,איך קניתי אותה בארץ או שזה היה ביבוא אישי.

PFF בכלל ה UMC200 הוא בכלל רסיבר.

אמרת סראונד ולא הזכרת את ה ATMOS, חוויה שתעיף לך את הסכך.

אה? אנחנו מתכוונים לאותו דבר? אתה לא מתבלבל?

הUMC הוא פרה-אמפליפייר\פרוססור במרשתת שאני בודק בה...

קניתי ביבוא אישי, בזמנו לא חושב שבכלל היו אופציות בארץ.

הATMOS לא רלבנטי לי כי אני לא מכיר שום דיסק מוזיקה שיצא בפורמט הזה (סרטים לא מעניינים אותי)

עריכה אחרונה על ידי flytomars

• תוכן חדש...