Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים, אפשר להגיד שאני די חדש פה, עד כתיבת ההודעה הזו, נהגתי לקרוא וללמוד מבעיות מכניות ברכב שהיו כאן לאנשים

כעיקרון אני נוהג על רכב מסוג סיאט מלגה 1500 שנת 89 אחרי שקבלתי אותה (בערך) מסבא שלי,

הרכב לא טופל בידיים טובות עקב בעיות כספיות.. עד שהוא הגיע אליי, והתחלתי לפתח לרכב ערכים סנטימנטלים :-)

אז יש לי מס' שאלות למי שמכיר את הרכב או משהו..

1. איזה סוג שמן מומלץ למנוע ברכב הזה? לפי מה שקראתי כאן, ישנם כמה סוגים של שמנים 15/40 20/50 וכו' והאם השמן שישימו לי בתחנת דלק באמת מומלץ?

2. אותה שאלה לגבי נוזל מיוחד לרדיאטור, ושמן גיר, (רק שתדעו שאת כל השאלות שאני שואל עכשיו, סבא שלי תמיד אמר מה שהכי זול.. :\)

3. אם מישהו מכיר מוסך הכי אמין שיש, (רצוי גם זול..) לסיאט באיזור חיפה והקריות? אני מעוניין להנמיך את הקלא'ץ איכשהו כי הוא משום מה נראה לי גבוה מדי וכמובן סתם בדיקות כלליות..כיוון\ניקוי קרבורטור, (למרות שכבר עשו.. אבל לעתיד), ניקוי רדיאטור וכל הצינורות.. - אם כן צריך, אז כל כמה זמן, (יכול להיות שכל הדברים האלה לא נבדקים במוסך 1 אלא בכמה.. אז תציינו את כולם)

4. שיפורי פנים ברכב, אני די רוצה להחליף דוושות, לפחות את דוושת הקלא'ץ.. אממ ידית הילוכים, וקצת לתת מראה יותר חדיש מבפנים.. רק בשביל הנוחות.. פשוט כל הפאנל הקדמי די מתפרק :\ גם התאורה בלוח השעונים ממש ממש חלשה ואני צריך להחליף את הנורות או משהו..

כמובן שהדברים המכנים עומדים בראש הפרק, רצוי לציין גם שהרכב עבר 270 אלף ק'מ.. (כן הרבה.. ובבקשה אל תגידו לי למכור את הרכב.. אני ממש אוהב אותו)

בתור התחלה הספקתי כבר להחליף לרכב פילטר אוויר, דלק, פלאגים וחוטי הצתה והוא כבר נוסע יותר טוב :-)

זהו, אשמח לתגובות, וביכלל המלצות מכניות :-)

עדיין עובד על חתימה :idea:

פורסם

לעולם אל תקנה שמן וכדומה בבתחנות דלק - הם פשוט לא יודעים מה שהם עושים...

נ.ב.

אני לא נכיר את הרכב אז לא אוכל לעזור יותר מזה :)

...Carpe Diem

פורסם

דבר ראשון, כל הכבוד על ההשקעה ברכב. סביר מאוד להניח שההשקעה תחזור אליך בשקט נפשי מהרכב.

ולגבי השאלות -

1. אל תקנה שמן בתחנת דלק פשוט בגלל המחיר האסטרונומי שהם גובים. שמן קונים בחנויות למוצרי רכב, שם אפשר למצוא שמן טוב במחיר סביר.

2. חשוב להקפיד על נוזל יעודיי לרדיאטור ("מים ירוקים") ולא למלא מי ברז. בכל מקרה, כדאי לך לרוקן את כל המים שבמערכת הקירור למלא מחדש, מכיוון שהם הופכים לחומציים עם השנים ותוקפים את הצנרת.

3. בנוגע לשיפוץ וטיפול בקרבורטור - מבחינתי יש רק אחד - קוראים לו צביקה, והוא מנתניה. חפש אותו בפורום אם תרצה פרטים נוספים.

4. צר לי, אבל ברוך הבא לעולם שכולו סיאט. הפלסטיקים מאיכות נמוכה, ולא שורדים יפה מאוד את השנים. רוב המלאגות שראיתי מסתובבות עם דאש-בורד מפורק לחלוטין. אם תצליח למצוא מלאגה עם דאש שלם בפירוקיה - התמזל מזלך. לא מאמין שתצליח, אבל אולי תצליח להשלים כמה חלקים שבורים.

לגבי הנורות, ידית ההילוכים והדוושות - בדוק בחנויות לאביזרי רכב ואצל חשמלאי רכב.

נ.ב - חבר שלי מנסה למכור כבר הרבה זמן מלאגה ממודל דומה במחיר סמלי (3000 ש"ח, ואפשר להוריד אותו). אם תרצה חלקי חילוף בזול...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
דבר ראשון, כל הכבוד על ההשקעה ברכב. סביר מאוד להניח שההשקעה תחזור אליך בשקט נפשי מהרכב.

ולגבי השאלות -

1. אל תקנה שמן בתחנת דלק פשוט בגלל המחיר האסטרונומי שהם גובים. שמן קונים בחנויות למוצרי רכב, שם אפשר למצוא שמן טוב במחיר סביר.

2. חשוב להקפיד על נוזל יעודיי לרדיאטור ("מים ירוקים") ולא למלא מי ברז. בכל מקרה, כדאי לך לרוקן את כל המים שבמערכת הקירור למלא מחדש, מכיוון שהם הופכים לחומציים עם השנים ותוקפים את הצנרת.

3. בנוגע לשיפוץ וטיפול בקרבורטור - מבחינתי יש רק אחד - קוראים לו צביקה, והוא מנתניה. חפש אותו בפורום אם תרצה פרטים נוספים.

4. צר לי, אבל ברוך הבא לעולם שכולו סיאט. הפלסטיקים מאיכות נמוכה, ולא שורדים יפה מאוד את השנים. רוב המלאגות שראיתי מסתובבות עם דאש-בורד מפורק לחלוטין. אם תצליח למצוא מלאגה עם דאש שלם בפירוקיה - התמזל מזלך. לא מאמין שתצליח, אבל אולי תצליח להשלים כמה חלקים שבורים.

לגבי הנורות, ידית ההילוכים והדוושות - בדוק בחנויות לאביזרי רכב ואצל חשמלאי רכב.

נ.ב - חבר שלי מנסה למכור כבר הרבה זמן מלאגה ממודל דומה במחיר סמלי (3000 ש"ח, ואפשר להוריד אותו). אם תרצה חלקי חילוף בזול...

אחרי צביקה פיק שהוא בעל סיאט איביזה, אין לי הרבה מה להוסיף, מלבד את העובדה,

שהצמיגות השמן המומלצת למכוניתך, היא 10/40 חצי סינטטי ,מכיוון שהמנוע שלך ,הוא בעל

שסתומים הדראולים! את המים ברדיאטור, מומלץ לרוקן , ולהחליפם בנוזל קירור איכותי, כדוגמת

פרסטון, ולא במים הצבועים בירוק! יש לנקז אוויר במערכת קירור, לאחר ההחלפה,( רצוי במוסך)!

את המצמד ניתן לכוון יחסית בקלות, למרות שהייתי ממליץ שתעשה זאת במוסך!!!

סע בזהירות ושמור על חייך!

תמיד נרצה להפגש ולעזור לך בפורום!

ברוך בואך לפורום האוחזים בהגה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עבור רכב כזה - לחלפים , 3K זה לא זול. גם לא 2000.

פורסם
היי אנשים, אפשר להגיד שאני די חדש פה, עד כתיבת ההודעה הזו, נהגתי לקרוא וללמוד מבעיות מכניות ברכב שהיו כאן לאנשים

כעיקרון אני נוהג על רכב מסוג סיאט מלגה 1500 שנת 89 אחרי שקבלתי אותה (בערך) מסבא שלי,

הרכב לא טופל בידיים טובות עקב בעיות כספיות.. עד שהוא הגיע אליי, והתחלתי לפתח לרכב ערכים סנטימנטלים :-)

אז יש לי מס' שאלות למי שמכיר את הרכב או משהו..

1. איזה סוג שמן מומלץ למנוע ברכב הזה? לפי מה שקראתי כאן, ישנם כמה סוגים של שמנים 15/40 20/50 וכו' והאם השמן שישימו לי בתחנת דלק באמת מומלץ?

2. אותה שאלה לגבי נוזל מיוחד לרדיאטור, ושמן גיר, (רק שתדעו שאת כל השאלות שאני שואל עכשיו, סבא שלי תמיד אמר מה שהכי זול.. :\)

3. אם מישהו מכיר מוסך הכי אמין שיש, (רצוי גם זול..) לסיאט באיזור חיפה והקריות? אני מעוניין להנמיך את הקלא'ץ איכשהו כי הוא משום מה נראה לי גבוה מדי וכמובן סתם בדיקות כלליות..כיוון\ניקוי קרבורטור, (למרות שכבר עשו.. אבל לעתיד), ניקוי רדיאטור וכל הצינורות.. - אם כן צריך, אז כל כמה זמן, (יכול להיות שכל הדברים האלה לא נבדקים במוסך 1 אלא בכמה.. אז תציינו את כולם)

4. שיפורי פנים ברכב, אני די רוצה להחליף דוושות, לפחות את דוושת הקלא'ץ.. אממ ידית הילוכים, וקצת לתת מראה יותר חדיש מבפנים.. רק בשביל הנוחות.. פשוט כל הפאנל הקדמי די מתפרק :\ גם התאורה בלוח השעונים ממש ממש חלשה ואני צריך להחליף את הנורות או משהו..

כמובן שהדברים המכנים עומדים בראש הפרק, רצוי לציין גם שהרכב עבר 270 אלף ק'מ.. (כן הרבה.. ובבקשה אל תגידו לי למכור את הרכב.. אני ממש אוהב אותו)

בתור התחלה הספקתי כבר להחליף לרכב פילטר אוויר, דלק, פלאגים וחוטי הצתה והוא כבר נוסע יותר טוב :-)

זהו, אשמח לתגובות, וביכלל המלצות מכניות :-)

אם תרצה אני יוכל להיפגש איתך בקריות ולכוון לך את הקלאץ לאחותי היתה כזו מכונית 7 שנים חוץ מבעיות פלסטיקה שגם אותם אפשר ליפתור הרכב אמין ביותר והמנוע חזק לגבי טיפולים אם תרצה אני יעשה לך אותם בשמחה 052-5151224
פורסם

אחלה, ממש ממש תודה על העצות :-)

בינתיים אבצע את הדברים המכניים לפי מה שרובכם הצעתם לי,

אח'כ כשאחסוך יותר כסף, אני אדבר עם מי שצריך לגבי חלקי חילוף\שיפורים בתקווה שזה יהיה עדיין תקף.

עדיין עובד על חתימה :idea:

• תוכן חדש...