Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אסטרה GSI] התקנת טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיט מצערות זה

אתה מפרק את כל המערכת יניקה

מרכיב בניפרד לכל צילינדר מייניפולד בודד (וכך נאבד השם מייניפולד..) ועליו "פרפר" שזה למעשה העיגול הזה שניפתח שאתה לוחץ גז, כמו כן לכל צילינדר יש את המזרק שלו וחיישן פתיחת מצערת ויש מקרים בהם יש עוד חיישנים

מה עשינו ?

לכל צילינדר יש פתח משלו קצר ללא היתנגדות ובעל נשימה חפשית יותר

אז מעלים כך את הנצילות של המנוע , השאיבת אויר הטיבעית של המנוע קלה יותר לכן ניכנס יותר אויר ואפשר להוסיף יותר דלק

ואז מקבלים יותר כוחות סוס

אהה ..ורעש של אופנוע.....או 2..

ובקשר לזה שרצה פרטים על טורבו ל GSI:

המנוע טורבו שמתאים לGSI הוא הישר מהקאליברה טורבו (C20LET)

ההבדלים בין המנועים:

אין לקאליברה בוכנות מחוזקות או משו..הם פשוט בוכנות מחומר דומה של ה GSI אבל רק עם יחס דחיסה נמוך יותר

הקאמשפט פליטה של המנוע טורבו הוא פחות חם משל האטמופרי

המערכת הזרקה בטורבו היא בוש מוטורוניק 2.8 במקום 2.5 באטמוספרי

מעל המיצערת של ה C20LET יש חיבור מתכת לצנרת גדישה..ב GSI יש את הפלסטיק שרשום עליו SFI ולא מיועד לגדישות...

GSI שנת 95 מגיעות עם מזרקים כמו של הקאליברה טורבו ..הם 275CC ב 3 ף ב GSI הרגילה חלשים יותר ולא מתאימים לגדישות

המשאבת דלק זהה למי שאמר שהיא בטח שונה

חוזצזה מלבד כל הצנרת טורבו הכל זהה

הטורבו שמגיע בקאליברה הוא KKK16 (קטן מעט מזה של האימפרזות..) והוא גם חלק בלתי נפרד מהסעפת פליטה ככה שאי אפשר להחליף אותו בלי ליבנות סעפת חדשה , אבל אפשר להגדיל טיפה את הקומפרסור

WHAT MORE CAN I SAY ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סתם בשביל ידע כללי מצערות לא מתקינים בשעתיים..

והמנוע של הקאליברה כביכול אפשר למצוא בוקטרה טורבו בלי לחפש יותר מידיי זה אותו מנוע בדיוק ..

פורסם
קיט מצערות זה

אתה מפרק את כל המערכת יניקה

מרכיב בניפרד לכל צילינדר מייניפולד בודד (וכך נאבד השם מייניפולד..) ועליו "פרפר" שזה למעשה העיגול הזה שניפתח שאתה לוחץ גז, כמו כן לכל צילינדר יש את המזרק שלו וחיישן פתיחת מצערת ויש מקרים בהם יש עוד חיישנים

יש קשר בין זה לבין למשל, החלפת קרבורטורים ל - TWIN WEBER או משהו בסגנון, או שאני מבלבל לגמרי ?
פורסם

והמנוע של הקאליברה כביכול אפשר למצוא בוקטרה טורבו בלי לחפש יותר מידיי זה אותו מנוע בדיוק ..

1. הכוונה הייתה שזה לא הרפתקה כמו טורבו ללא קיט אבל, היא לא אורכת הרבה יותר, חצי יום עבודה גג לפועל אחד.

2. הפתרון של המנוע בא להקל עלינו,אני מבין, כי קליברה טורבו אין בארץ אבל אסטרה טורבו יש כמו זבל???

אין שום קשר בין קיט מצערות (עדיין הזרקה) לבין וובר כפולים (קרבורטור).

אם אתה מתכוון להגיד שקיט מצערות להזרקה סטנדרטית זה כמו וובר לקרבורטור סטנדרטי, אז כן העיקרון זהה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ולכוון את ההזרקה זה פי 10 זמן מההתקנה גם אם זה בא עם מחשב מקורי של הקיט (ואפילו יצרני הקיטים מרבים לאמר זאת וכוללים משפט חשוב ליפני הקניה:

BEAR IN MIND (השגיעות זה הדיסלקציה) ..והכוונה היא לא ל "דב בראש"..)

חוצמזה:

C20LET - Motronic 2.7

כן יש גם דגמים כאלו..וכאלו

ויש מלא תת דגמים..לדוגמא ב VR6 המחשב הוא גם מוטורוניק 2.7..ושונה לגמרי לגמרי מזה שפה מדובר עליו..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
התקנת טורבו,אכן נושא כאוב שנגמר במכונית הרוסה ובבזבוז של הרבה כסף,מי שחושב שזה נגמר בדחיפת טורבו לתוך הסעפת ,מיפוי מחדש של המחשב,בוכנות מחושלות ,וכיוב' טועה.מכונית שבאה מהחברה עם טורבו זה הדבר הכי טוב שיש כי היא כבר מכוילת לטורבינה בצורה הנדסית ואופטימלית בצורה שהמנוע יעבוד באופן אמין ככל האפשר ,וזה כולל את השלדה המתאימה ,מחשב מנוע שיודע כמה דלק לתת ,ביחס לאוויר שנכנס ,מתי לתת את ההצתה ועוד ועוד ,לפי דעתי אם הוא רוצה טורבו ,אז עדיף שיקנה מכונית שבאה מוכנה עם טורבו מהחברה .

ZAK, מילים כדורבנות! אני באותה דעה.
פורסם
1. הכוונה הייתה שזה לא הרפתקה כמו טורבו ללא קיט אבל, היא לא אורכת הרבה יותר, חצי יום עבודה גג לפועל אחד.

2. הפתרון של המנוע בא להקל עלינו,אני מבין, כי קליברה טורבו אין בארץ אבל אסטרה טורבו יש כמו זבל???

אין שום קשר בין קיט מצערות (עדיין הזרקה) לבין וובר כפולים (קרבורטור).

אם אתה מתכוון להגיד שקיט מצערות להזרקה סטנדרטית זה כמו וובר לקרבורטור סטנדרטי, אז כן העיקרון זהה.

כן חצי יום אם כל המסביב כבר מוכן והראש כבר עבר פורטינג כי אם לא אתה נכנס לסרט שיכול לתת מעט כח על חשבון צריכת דלק גבוהה וניצול לא טוב של המנוע שוודאי יתפייח מהר מאד...

בלי שום קשר שאתה חייב לעדכן את מחשב הרכב לעניין ואם גם את זה אתה עושה לבד אני ישמח אם תגיד לי איך...ואמרתי וקטרה טורבו ולא אסטרה טורבו...ולא הזכרתי שום ווברים זה בחור אחר...

פורסם
כן חצי יום אם כל המסביב כבר מוכן והראש כבר עבר פורטינג כי אם לא אתה נכנס לסרט שיכול לתת מעט כח על חשבון צריכת דלק גבוהה וניצול לא טוב של המנוע שוודאי יתפייח מהר מאד...

בלי שום קשר שאתה חייב לעדכן את מחשב הרכב לעניין ואם גם את זה אתה עושה לבד אני ישמח אם תגיד לי איך...ואמרתי וקטרה טורבו ולא אסטרה טורבו...ולא הזכרתי שום ווברים זה בחור אחר...

1. ברור שעושים עבודת הכנה מראש, אין הגיון בלחכות לחלקים בדואר ורק כשיגיעו להתחיל להוריד ראש, מה, אני המכונאי של תומר?

2. לא, אני לא עושה את עדכון המחשב לבד. התקנתי פעם קיט מצערות של קורטני על וקטרה והם עשו את העידכון של המחשב דרך מודם שנמצא במחשב דיאגנוזה SUN.

3. לא שבא לי להציק לך חס וחלילה:wink: אבל וקטרה טורבו יש בשפע בארצנו:-P

4. את ההערה על הווברים באמת כתבתי למישהוא אחר.

5.נראה לי שקצת התעצבנת, אז קח את החיים יותר בסבבה, כולנו חברים כאן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...