Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אסטרה GSI] התקנת טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

חבר שלי חושב להתקין טורבו באסטרה GSI שנת 94.

איך מזמינים את הטורבו? מי יכול להתקין? האם אי פעם יצא דגם של אסטרה GSI עם טורבו?

איך מאשרים אותו כדי לעבור טסט (האם בכלל צריך לאשר)? וכמובן, כמה בערך כל הסיפור הזה עולה?

תעזרו לי לעזור לו. :-)

דימה

oliturbo9-6.jpg

opelastra289.jpg

פורסם

טורבו לוקחים משומש , אפשר להתחיל ב T25 קטן של אימפרזה טורבו או טורבו של פונטו ג'יטי וכו וכו

עושים צנרת , שמן, מים, וכו וכו וכו , צריך הרבה ידע טכני. עדיף שיגש למישהו שבנה בעבר.

פורסם
עדיף שיגש למישהו שבנה בעבר.
חפש במנוע החיפוש טלפון של חזי.

הוא בנה GSI כזו.

מהכרות איתו - הוא ישר, מקצועי ואמין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני אסביר לך את זה בצורה הכי בסיסית,מעבר לחלקים הבסיסיים שאתה צריך (טורבו,צנרת,אינטרקולר, פורק,ועוד רכיב מסויים שמנהל את הזרקת הדלק),צריך לעשות לאותו מנוע של האופל שאני משער שלא נועד לטורבו,מספר התאמות בראש ואולי במשאבת הדלק,וריתוך בסעפות.

זה לא פשוט כמו שזה נשמע,צריך מישהו שמבין בהתקנת טורבו,כי לאחר ההתקנה אם אותו מתקין מבין עניין הוא ידע לכוון את הטורבו לגדישה אופטימלית ללא נזק למנוע,שפשוט המנוע והטורבו יעבדו בהרמוניה ובצורה הכי אופטימלית.

תגיד לחבר שלך שהתקנת טורבו,שווה להחלפת מנוע מבחינה כספית,סתם שיהיה בעיניינים.

פורסם

אם אני לא טועה המנוע של הקליברה 2.0 ליטר טורבו , מקורי , נכנס שם ללא דרמות , בדוק את זה .

כי במידה וכן יש לך רק להחליף מנוע וצמת חשמל , ואת כל הבנייה מסביב של אינטרקולר וכו' .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
חפש במנוע החיפוש טלפון של חזי.

הוא בנה GSI כזו.

מהכרות איתו - הוא ישר, מקצועי ואמין.

מצאתי הרבה הודעות על חזי והבנתי שהוא מקצוען, אבל אני לא מצליח לימצא את הטלפון. תעזרו בבקשה. :|

אם מחליפים למנוע אחר, שהוא כבר טורבו, יכולים לעשות בעיות במשרד הרישוי? או שאם הנפח לא משתנה אז לא אכפת להם?

פורסם

בניגוד למה שאורן אמר, עדיף להזמין קיט מוכן ויעודי לרכב שלך.

תבדוק באתרים בחו"ל, וב ebay.

בהצלחה

נ"ב

אם חבר שלך מחליט לעשות זאת, שיעשה הכל כמו שצריך ואצל בנאדם מקצועי, כי אם לא, הוא יתפלל כל בוקר שהרכב יסע כמו שצריך.

רמי

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

שמע יא חתיכת ליצן:wink: אתה שואל אם יש כזה דבר אסטרה טורבו ומצרף תמונה של אסטרה טורבו כחולה מקורית????

תסתכל מה כתוב שם על מכסה של הפילטר.

לענייננו... המנוע אצל חבר שלך ובאסטרה/קליברה טורבו זהה לחלוטין. אתה יכול להביא מחול את חלקי החילוף המקוריים ולהתקין בקלות יחסית, אבל....(למה תמיד יש אבל?) הטורבו המקורי באופל האלה הוא חלק אינטרגרלי מסעפת הפליטה,כך שאתה לא יכול לשפר את הסעפת, לא יכול לשפר את הטורבו. כל תקלה בסעפת תעלה לך הון (כי אתה צריך להחליף גם את הטורבו).

בקיצור, הייתי ממליץ לחפש ברשת קיט מוכן לאופלים, יש המון כאלה, תחפש חברות בשם:

http://www.mattig.de/index.php, אירמשר,קורטני ועוד רבות. עם כל הכבוד שיש לי להרבה בעלי מקצוע בארץ, לא הייתי ממליץ על גישה של " בא ניקח טורבו מאימפרצה, צינור אחד מפונטו,צינור שני מדובלו וסעפת פליטה מבואינג 747. לא מומלץ.

בקשר למחיר? השמים הם הגבול וקשה להעריך.

קח בחשבון שלשילדה קשה להתמודד עם ה 150 כ"ס שלה, אז תוספת טורבו תחייב בולמים, קפיצים,מייצבים,בלמים וכו'. אל תתחיל אם אתה חושב שתגמור בפחות מ 10-15 K.

וזאת הערכה אופטימית (לעניות דעתי).

דרך אגב, באיזה מצב המנוע? הוא יקבל בשמחה תוספת כ"ס או יגוע לאחר שבוע?

בברכה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם מחליפים למנוע אחר, שהוא כבר טורבו, יכולים לעשות בעיות במשרד הרישוי? או שאם הנפח לא משתנה אז לא אכפת להם?
מעניין אותם נפח, ודגם מנוע. הנפח נשאר אותו נפח אבל לצערך הדגם שקיים אצלך הוא 20XE. במנוע הטורבו הדגם שונה ולכן הם עלולים לא לאשר.

כדי שתהיה בעניינים, אני מחפש עכשיו מנוע 20XE אטמוספרי ולא הצלחתי למצוא כלום בפחות מ 7K ש"ח וזה למנוע כמעט ערום.

עבור החבר שלך אתה צריך מנוע+סעפות+טורבו+צמת חוטים+הזרקה- הערכה שלי למנוע בלבד...15K.

פורסם

התקנת טורבו,אכן נושא כאוב שנגמר במכונית הרוסה ובבזבוז של הרבה כסף,מי שחושב שזה נגמר בדחיפת טורבו לתוך הסעפת ,מיפוי מחדש של המחשב,בוכנות מחושלות ,וכיוב' טועה.מכונית שבאה מהחברה עם טורבו זה הדבר הכי טוב שיש כי היא כבר מכוילת לטורבינה בצורה הנדסית ואופטימלית בצורה שהמנוע יעבוד באופן אמין ככל האפשר ,וזה כולל את השלדה המתאימה ,מחשב מנוע שיודע כמה דלק לתת ,ביחס לאוויר שנכנס ,מתי לתת את ההצתה ועוד ועוד ,לפי דעתי אם הוא רוצה טורבו ,אז עדיף שיקנה מכונית שבאה מוכנה עם טורבו מהחברה .

יש שיפורים אחרים לרכבים אטמוספריים ,לא זולים אבל די אמינים ,כגון קיט מצערות ,הגדלת בלוק,גלי זיזים בזווית גדולה יותר ,פורטינג,צ'יפ,וכו'

ובכלל ,ההתנהגות הלינארית של המנועים האלה הרבה יותר נעימה ובטוחה משאר טורבו.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
יש שיפורים אחרים לרכבים אטמוספריים ,לא זולים אבל די אמינים ,כגון קיט מצערות ,הגדלת בלוק,גלי זיזים בזווית גדולה יותר ,פורטינג,צ'יפ,וכו'

ובכלל ,ההתנהגות הלינארית של המנועים האלה הרבה יותר נעימה ובטוחה משאר טורבו.

כאן אני חייב להסכים עם ZAK בכמה וכמה דברים:

1. אם מישהוא קורא את ההודעות שלי ,אז יודעים שאני חסיד קטן מאוד של טורבו בכלל, וטורבו לא מקורי בפרט. כדי להתקין טורבו,חייבים להכין את המנוע, הכנה זו היא בעצם שיפור. אז למה לא לשפר מכאנית בצורה מסורתית ואם זה לא יספיק, נדבר הלאה.

2. בלי לפתוח מנוע, קיט מצערות סטנדרתי יתן לך באופן מיידי 190 כ"ס. זה ייקח איזה שעתיים עבודה ויעלה לך באנגליה(בלי מיסים משלוח וכו') 1500 פאונד שזה בערך 10K ש"ח.

3. שני קאמשאפטים, שמלווים בפילטר פתוח, מערכת פליטה קומפלט (סעפת עד דוד) וקיט הסבה למערכת המצערות יביאו את האוטו ל 235 כ"ס ועדיין, בלי שום צורך לפתוח מנוע. בא נגיד עוד 8K.

כל זה רק בתנאי שהמנוע תקין וללא בלאי גדול.

235 כ"ס זמינים ואמינים ב 18K! מחיר מציאה!!!

את הטורבו לא תגמור בתקציב הזה, לא תגיע להספק הזה ויהיו לך בעיות אמינות קבועות.

בברכה

יניב

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות פה ועל ההודעות הפרטיות. :wave2:

הדפסתי את התשובות שלכם והעברתי את זה אליו. אין לו מחשב :type:

יום אחד גם לי תהיה GSI :rolleyes:

דימה

פורסם

מישהו יכול קצת להרחיב ולהסביר מזה קיט מצערות?

(לאחר שלא מצאתי הסבר בחיפוש- רק מישהו ששאל ואמרו לו לחפש...)

• תוכן חדש...