Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון גיין JBL 1004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר JBL 1004 שההספק שלו הוא 4X100 בארבע אום

כאשר אני מחבר לו זוג מורלים וירטוס בשני ערוצים

וסאב 4 אום בגישור לשני הערוצים ה"אחוריים".

אני מכייל גיין באמצעות "פלוק" DMM השאלה שלי היא האם החישוב שביצעתי הוא נכון

לגיין של הקומפוננטים הכפלתי 100 ב4 ועשיתי שורש ויצא לי 20 האם זהו המתח הנכון שעליי למדוד ביציאת המגבר?

או שעליי לקחת את ההספק של שני הערוצים ולבצע את החישוב?(כלומר 200 כפול 4 ושורש)

את הסאב חישבתי לפי 200 שכן זה מה שנוצר בגישור.

חשוב לציין שישנם שני כיוונים של גיין: "קידמי" ו "אחורי"

כמובן שכל הבדיקות נעשות ע"י test tone של 50HZ ו1000HZ בהתאמה וללא אקולייזרים וחיתוכים.

שאלה נוספת היא מתי משתמשים ב0DB ומתי ב מינוס 5 DB או כל קונפיגורציה אחרת!

תודה לעונים!! :)

פורסם

החישוב נעשה לפי ערוץ אחד או זוג ערוצים ( בגישור ) , אם המגבר מוציא 100W לערוץ לדוגמא אתה מחשב לפי 100W ולכן החישוב שלך נכון.

20V= 100W לזוג ערוצים של הקומפוננט

28V =200W לזוג ערוצים המגושרים של הסאב

לסט הקדמי אפשר להשתמש במינוס 5DB , אחוז העיוות דיי נמוך.

לסאב אפשר להשתמש במינוס 10DB , העיוות פחות שמיע.

אל תסתמך רק על ה DMM שלך, נסה לגוון גיינים לפי שמיעה עם עבודה במקביל עם הDMM שתראה איפה אתה עומד מבחינת הספקים. כאשר תגיע למצב שהמערכת נשמע לך הכי טוב זכור באיזה מתח AC המגבר מכוון.

איזה HU יש לך?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

לא יודע להגיד לך לגבי איכות הסיגנל שלו בווליום מלא , לך על בטוח ותכוון לפי 80-85%

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

זה בדיוק מה שעשיתי :)

לגבי ההנחתה של רצועת הבדיקה מתי זה מסוכן להשתמש בטראק מונחת?

האם 1khz הוא המתאים ביותר לקומפוננט?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

בד"כ למידים משתמשים בתדר הזה , יש כאלה שגם מודדים בתדרים אחרים בגלל זה אמרתי לך תכוון לפי האוזניים ולא לפי נתונים יבשים מהDMM.

פורסם

אל תשכח לשים לב אם יש היסס - אם אתה מכוון את הגיין כך שלא נראית אחוז עיוות בעות זה עדיין לא אומר שהמגבר לא יעביר רצפת רעש שמיעה - תדאג שהמערכת תהיה שקטה, אם צריך להוריד קצת את הגיין למרות שהTHD מתחת לתחום השמיע, תוריד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אל תנסה לכוון את המגבר לפי החישוב שהצגת למעלה. לא מכוונים הגבר לפי ההספק המקסימאלי שהמגבר מסוגל להפיק.

אפשרות אחת לכוון את ההגבר מתוארת בחוברת למשתמש בסעיף 17.

אין שום הגיון לכוון את המגבר עם טון בודד כיוון שאתה עשוי להציב את ההגבר על ערך גבוה מידי. בהשמעת מוזיקה או כל שידור אחר הספק האות בכניסה יהיה יחסי להספק הכולל של כל התדרים בכניסה לפיכך הספק הכניסה יהיה גבוה מהספק של הטון הבודד שבו השתמשת לכיול ואז המגבר יקטום את אות היציאה.

עריכה אחרונה על ידי hawk
  • תוכן חדש...