Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

מחר בבוקר אקבל את הרכב הראשון מסבא (שווי נמוך- העברת בעלות לא תוריד בערך).

צריך לעשות ביטוח. לביטוח שלו נשארו שלושה חודשים.

הביטוח על שמו כמובן, לכל נהג מעל גיל 40.

אני בן 23.

גרים בשני ערים שונות.

האם כדאי להעביר בעלות? לא מדבר מבחינת שווי הרכב אלא מבחינת הביטוח.

מה שאני חושב זה שאוכל לשדרג את הביטוח שלו לכל נהג מעל גיל 23 ואז פשוט לנסוע ברכב.

הבעיה שלא יהיה לי תו תושב בעיר כי הרכב לא על שמי (אני גר בראשון לציון).

בעוד שלושה חודשים, כשיגמר הביטוח שלו, אעשה חדש על שמי והכל יהיה רגיל, אבל עד אז?

תודה על העזרה, זה רכב ראשון ואני לא מבין בזה.

אביב.

עריכה אחרונה על ידי Aviv943
פורסם

לביטוח אין קשר לבעלות. אין בעיה לעשות ביטוח מתאים ולסוע עם הרכב ללא העברת בעלות.

לנושא תו תושב, זה משתנה בין הרשויות המקומיות אז תברר מול מחלקת החניה בעיריה, בזמנו ברחובות ניתן היה להביא הצהרה של בעל הרכב ולקבל תו תושב.

בכל אופן, אם אין בעיה פיזית לעשות העברת בעלות, אני אישית הייתי מעביר וחוסך את הבלאגן.

יום טוב גם לך

פורסם

בראשון לציון תו חניה מקנה לך זכות לחנות בחינם בכחול - לבן בכל היער וכמובן באיזורי חניה מוגבלים לתושבי האיזור שלך, יש מקומות שאי אפשר להסתדר בלעדיו - חניה בלילה מותרת רק לתושבים.

ניתן לקבל את התו לרכב שלא בבעלותך אם מדובר ברכב ליסינג או רכב צמוד ממקום עבודה על ידי תצהיר מקצין רכב או רואה חשבון של החברה או אם זה רכב בבעלות ההורים שלך או הילדים שלך, על ידי תצהיר מעורך דין.

לרכב בבעלות אחד מבני המשפחה ממעגל רחוק יותר (כגון סבא), לא ניתן לקבל תו חניה, לכן כדאי להעביר בעלות על שמך.

אתה לא חייב להטריך את הסבא לדואר. תוריד טופס ייפוי כוח מהאינטרנט (חפש בגוגל "ייפוי כוח לאדם פרטי"), תחתים אותו, קח ממנו את רישיון הרכב ותעודת זהות מקורית (צילום לא תופס), קח גם את תעודת הזהות שלך ותעביר בעלות לבד בדואר. אגרת העברת בעלות היא 210 ש"ח (אולי קצת יותר, לא זוכר בדיוק).

זה גם יחסוך ממך את הצורך לקחת ממנו תעודת זהות בכל פעם שתצטרך להעביר את הרכב טסט שנתי. בטסט חייבים להציג תעודה מזהה של בעל הרכב הרשום.

פורסם

האם כדאי להעביר בעלות? לא מדבר מבחינת שווי הרכב אלא מבחינת הביטוח.

מה שאני חושב זה שאוכל לשדרג את הביטוח שלו לכל נהג מעל גיל 23 ואז פשוט לנסוע ברכב.

הבעיה שלא יהיה לי תו תושב בעיר כי הרכב לא על שמי (אני גר בראשון לציון).

בעוד שלושה חודשים, כשיגמר הביטוח שלו, אעשה חדש על שמי והכל יהיה רגיל, אבל עד אז?

התעלול הזה יכול להסתיים רע מאוד. שים לב שבפולסית הביטוח חייבים לנקוב מי הנהג העיקרי. אם תציין שסבא שלך הוא הנהג העיקרי, כשזה בעצם אתה, אתה מסתכן בהתנערות הביטוח מכיסוי ב-'מקרה ביטוח'.

הרוב אומרים לעצמם - "איך החברה תדע? מה אני לא יכול לקחת את האוטו מסבא שלי ליום או כמה ימים? אז קרה והפעם לקחתי ועשיתי תאונה...". זה נכון שיש לא מעט מקרים שהביטוח לא מתייחס לזה, לא טורח וכו'. יחד עם זאת, אני מכיר המון מקרים (זה בדיוק התפקיד של אשתי בעבודה) בהם עולה החשד. לחברות הביטוח יש מחלקות חוקרים והם יכולים לבדוק בקלות בחזקת מי הרכב. זה מתחיל מהשאלה הפשוטה לאן נסעת בכלל ובאיזה שעה.. (נסיעה לעבודה/לימודים בשעות הבוקר ישר מדליקה נורה אדומה), איזה תו חניה יש על השמשה (אם הרכב של סבא מעיר X למה יש תו של עיר Y) וכו' וכו'...

ממליץ להיזהר בהחלטה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני בעד לעשות דברים כמו שצריך, אם הרכב עובר אליך תעביר. לא יתנו לך תו תושב אם הרכב לא על שמך ( או של חברה עם אישור מטעמם)

פורסם

חברות הביטוח הסכימו לבטח בנתונים שנתתי בתחילת הנושא, אבל בסוף החלטתי לבטל את הפוליסות של סבא שלי ולעשות לעצמי אחת חדשה על שמי.

מחר אקבל את הרכב, מקווה שלא אזדקק לביטוחים האלו לעולם :wink:

תודה רבה על התגובות ושיהיה לילה טוב 8)

• תוכן חדש...