Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, רכשתי סיאט איביזה חדשה מהחברה ואני עתיד לקבל אותה בימים הקרובים.

כדי שאגיע מוכן ומכיוון שאין לי מושג קלוש בנושא הדיטיילינג אשמח לקבל את עצתכם בנוגע לציפוי הכי מתאים לרכב.

ראשית, הדרישה היא שהציפוי יחזיק כמה שיותר זמן. אני מסוג האנשים שכן דואגים לנראות הרכב אך לא באמת מצליחים להקדיש זמן לעניין ולכן תחזוק חודשי שוטף לא בא בחשבון.

שנית, התקציב שלי לנושא הוא בין 700-1000 שקל

זוהי ההערכה הראשונית שלי לנזק. יכול להיות שאגרר יותר צפונה בתקציב במידה ואדע שהעלות משפרת משמעותית את איכות הציפוי בתוספת כמה מאות שקלים.

קראתי קצת באינטרנט והתבלבלתי מכל סוגי הציפויים הקיימים, לכן בחרתי לפנות לעצת המומחים.

כמו כן, אשמח לקבל המלצות למקומות מקצועיים באיזור הצפון שיוכלו לבצע את העבודה.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אם תחזוקה באופן שוטף לא בא בחשבון, אז אין טעם שתבצע משהו או שתשקיע שקל.

אני אומר לך את זה בשיא הכנות, כל עבודה שתבצע לרכב, דורשת תחזוקה.

פורסם

יש כמה ציפויים אבל המחיר מתחיל מסביבות ה1700 בגלל צורך בפוליש מקדים.

אופטי קוט הוא ציפוי מעולה

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אם תחזוקה באופן שוטף לא בא בחשבון, אז אין טעם שתבצע משהו או שתשקיע שקל.

אני אומר לך את זה בשיא הכנות, כל עבודה שתבצע לרכב, דורשת תחזוקה.

היי,

למען הסר ספק - זו לא הייתה כוונתי!

מן הסתם שאני לא אזניח את האוטו. אני מאוד אוהב לשמור על הדברים שלי כמו כל אחד, אך הכוונה הייתה להבהיר שאני לא מהזן המקצועני פה בפורום שמבצע שטיפה עם ווקס וחומרים על בסיס שבועי.

הסיי בהצהרה שלי היה כדי לכוון יותר לציפוי שמתאים לאנשים כמוני ולא ללקוחות ה״היי אנד״ של התחום.

אני בטוח שיש עוד אנשים כמוני שמטפלים ברכבם בצורה טובה אך לא מושלמת שמצריכה התעסקות יום יומית בהשבחת הרכב והצבע, לכן אני סבור שיש גם ציפוי מתאים לסוג משתמשים כאלה על מנת להגן על הרכב מאבנים במהלך הנסיעה, פתיחת דלתות וכו׳

אם בכל זאת אחרי ההסבר שלי עדיין תהיה משוכנע שאין טיפול שיתאים לצרכים שלי אז אני אודה לך על שחסכת לי 1000 שקל ואשלח לך פרחים :)

תודה על התגובה וההסבר!

פורסם (נערך)

משה אין ציפוי שיגן לך מאבנים שעפות מגלגלים,לפחות לא ב100% סימן זה עדיין ישאיר ככל הניראה

בגדול גם אני חיפשת ועדיין מחפש ציפוי שאפשר לישם בקלות(היה את אופטי קואט ויש את האופטי גלוס שקשה להשיג אותם באופן פרטי)

יש הרבה ציפויים שאתה יכול להשיג במחיר עד 400 שקל באופן עצמי אך הישום שלהם לא להיט כלל ולא שלחני בעליל.

ברוב המוחלט של המקרים אתה תצתרך להכין את האוטו שכל המשטחים יהיה נקיים כמעט באופן קליני ומומלץ מאוד לעשות פוליש כדי לא ללכוד מתחת סוירלים(שריטוט עדינות, שלא תחשוב בגלל שהאוטו חדש הם לא שם, מצבים שמשחררים רכבים בארץ ללקוח הם לא להיט כלל).

אם אין לך רצון/זמן לעשות הכנה טובה לרכב תצתרך להפרד מסכום לא קטן עלמנת שדילייטור יעשה את העבודה(המינימום לפוליש והכנה ככל הניראה יתחיל מ1000 לא כולל עלות ציפוי וכו' וזה יכול לטפס בסבבה צפונה אל ה1700-2000+)

אני כרגע דיי נעול על ציפוי של קארפרו קווארץ שנראה כרגע באזור נקודת האמצע בין עלות, קושי בישום וסלחנות ובין עמידות שהיינה באיזור השנתיים) כמובן תהיה הכנה של הרכב כמו שצריך וגם עבודות תיקון צ'יפים ושריטות ע"י ערכת טאצ'אפ מקורית(התיקונים האלה הם אלו שדוחים לי את הקניה נכון להיום, ולא חסר לי מהם).

קח בחשבון שכל ציפוי אם אתה רוצה לשמור עליו הוא לא שגר ושכח, תצתרך עדיין לבצע שטיפה ידנית עם כלים וחומרים יעודיים, כמובן יהיה תלוי ברצון שלך אם תיישם באחת לכמה זמן קצת ווקס או BSD כזה או אחר.

לחבר'ה שמבינים יותר ממני, תקנו אותי אם אני טועה (רק לא להפיל אותי לקרשים:shock:) :)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

אני פחות בקטע של פרחים.

אין ציפוי שיגן עלייך משריטות, צ׳יפים של אבנים, דלתות וכדומה, האופציה היחידה שלך במקרה כזה, זה ציפוי פלסטיק, והטווח מחירים במקרה הזה רחוק מאוד מהתקציב שלך.

על כל פוליש/ציפוי/אוטם/ווקס שתיישם, אם לא תקפיד לשטוף את האוטו בשיטה נכונה ועם חומרים יעודיים, זה חסר טעם, ואני לא מדבר עכשיו להתחיל להיות חובב דיטיילינג ולהשתולל, אלא המינימום של שטיפה נכונה.

אתה יכול כמובן ללכת על האופציה שאחת לתקופה (חצי שנה) תיקח את הרכב לטיפול, לא יהיו תוצאות מושלמות לאורך התקופה אבל עדיף מכלום.

פורסם

לא מסכים עם אסטו, הוא בחר להציג עמדת 'הכל או כלום', וזה חטא למציאות. כששיפופו יגיע לשרשור הזה עוד מעט עם הרכב שלו שהוזנח במשך תקופה ארוכה ועדיין נראה כמו דוגמנית מהסוכנות אחרי שטיפה רצינית אחת תהיה גם עדות שתחזק אותי (אני מניח).

גם אם אתה לא שוטף באדיקות כל שבועיים/חודש, בעצם לא גם - במיוחד אם ..., ציפוי זה פתרון טוב.

*בעיקר* נגד שריפת לכה עקב לשלשת ציפורים וכו'.

מי ששוטף את הרכב פעם בכמה זמן (לא פעם ב-עשור), לא באדיקות יתרה, ציפוי יכול לעזור לו למנוע ממפגעים להגיע עד ללכה. במילים אחרות: אם אתה מזניח את הרכב למשך 3 חודשים, כש(סוף סוף) תמרק אותו יהיה הבדל בין המצב בו הוא התחיל ללא הגנה כלל, או עם הגנה מסוימת (כאשר ציפוי עומד בשורה הראשונה, אחרי מדבקה).

אם אתה מהמרכז, אני ממליץ לך לדבר עם שלומי אדרת (aderet בפורום), אם אתה מהצפון אני ממליץ לך לדבר עם אורן (oran corolla בפורום), אם אתה מהדרום אני ממליץ לך לעבור דירה (סתם, פשוט לא מכיר שם אנשים).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה מפספס את הנקודה, העניין הוא זה לא כל כמה זמן תיישם ווקס וכדומה, או כל כמה זמן תשטוף, אלא איך תשטוף כשכבר כן תחליט שאתה עושה זאת, ולחשוב שזה לא משנה איך, ובוא ניקח את האוטו למנהרת שטיפה כי אין כוח ויש ציפוי, זה נאיבי במקרה הטוב.

אני יודע שזה לא כלכלי לשום דיטיילר לומר את זה, אבל זה האמת, ציפוי גם לא יחזיק לך אפילו חצי שנה בתנאים כאלו, ולראות לשלשת על הרכב ולומר לא נורא ננקה בהזדמנות, ומי יודע כמה זמן זה כבר יושב על האוטו, שום ציפוי לא יעזור.

גם כשאתה במסלול של תחזוקה סופר נמוכה, אתה מקפיד על הדברים הקטנים האלו יותר מהכול.

ציפוי זה לא שגר ושכח, ובטח שלא דיטיילינג, ואני ממש לא מציג עמדה של הכול או כלום.

זו הדיעה שלי וככה אני רואה דברים, אני ישר עם הדברים ולא מסתיר גם אם זה לא ׳כדאי׳ כלכלית, ראיתי לא מעט אנשים שחוזרים כעבור כמה חודשים מאוכזבים נורא שהרכב לא נשמר במצב שבו הוא יצא, לקבועים שלי אני נותן qd שישכב באוטו מחנך ונוזף שלא להשאיר לשלשלת וכדומה.

אם הנקודה שלך זה בוא נשקיע כי עדיף שיהיה משהו מאשר כלום? אז אני אומר לך שזה מוטעה, קח רכב עם ציפוי ורכב שבלי, תן ללשלשת לשבת, ותספר לי על ההבדלים.

פורסם

היי חברים, קודם כל תודה רבה על העזרה והפירוט. זה באמת עוזר להבין את פני הדברים!

אני אתן קצת מהפירוט שלי.

שוב, אני לא מתייחס לרכב שלי כרכב חברה או מזניח בצורה שהיא בזיונית. אני גם לא יודע להגיד מה רמת ההשבחה שלי כיוון שאני לא יודע איפה אני נמצא בהיררכיה הדיטיילרית.

כרגע הרכב השני בבית ללא ציפוי, נשטף בערך אחת לשבועיים-שלוש בשטיפת רכבים עם כפפה. במידה ויש לשלשת ציפורים אני מוריד אותה מיידית עם מים ומשתדל לקחת את הרכב יום אחרי לשטיפה.

אם צריך לשנות הרגלים ולהוסיף משהו לתחזוק השוטף בשטיפה אז אני אעשה את זה כדי לשמור על מצב הציפוי, זו לא הבעיה. הכוונה שלי הייתה שלי אין את הזמן והיכולת לשטוף את הרכב בעצמי ולכן הגדרתי את התחזוקה לקויה.

פורסם

השאלה אם זה ששוטף לך את האוטו שוטף כמו שצריך עם כפפה טובה או שעושה בחפיף כמו מעל ל80 אחוז מהמקומות?

כי במידה ותיישם ציפוי ותעשה את כל ההכנות אז סתם חבל על הכסף שתשקיע כי אחרי חצי שנה הציפוי יראה זוועה ואז תצתרך ככל הניראה לחזור על התהליך

פורסם

התחזוקה שלך בסדר גמור, גם היה ניכר מההודעה הראשונה שלך שאתה לא עובד ב'שגר ושכח'.

ציפוי לחלוטין מתאים למה שאתה מתאר (בהנחה שהשטיפה הידנית עם חומרים טובים ולא "כפפת מטאטא + סבון כלים").

אני נוטה להאמין שגם אסטו יאמר את זה, אבל אם לא - תראה מה רוב המגיבים כאן יאמרו ותחליט בעצמך מה לעשות.

המלצות נתתי לך כבר קודם לכן, צור קשר עם אחד מהם ותתייעץ ותוכל לראות מה הם אומרים. שניהם (שלומי/אורן) לא ימכרו לך טיפול שלא יתאים לך, הם אנשים הוגנים והגונים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בוודאי שזה מספק, אני אפילו לא אחמיר כמו אילייה וארד לקטנות של איך בדיוק עובדים עם הכפפה,

כמו שאמרתי ואני חוזר ואומר, תחזוקה בסיסית זה שטיפה נכונה, לא מנהרות, לא מטאטא, לא סקוץ׳ ולא סבון כלים, להקפיד להסיר לשלשת, שאריות עצים וכדומה, וזהו, כל השאר שתחליט שבא לך לעשות זה מעולה.

הכול זה עניין של תיאום ציפיות.

*הייתי מציע קצת לשפר את דרך הסרת הלשלשת, יש פה נושאים בדביק על זה.

• תוכן חדש...