Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לומר ש 28 שנים עשו את שלהם על העיניים עם הראייה המושלמת שהייתה לי עד לפני חודשיים בערך, מאלו שרואים מספרי רכב לרחוק ומסבירים מי זה מנופף מהצד השני כשלחבר שלך אין מושג.

כנראה ש 14 שעות על מחשב ביום בעבודה + תוספת עוד כמה בבית עשו את שלהן וגרמו לנזק לראייה למרחק.

בבקרים כשאני מתעורר הראייה עוד טובה יחסית, אבל בהמשך היום העין מתעייפת ונחלשת מה שגורם לראיה מעט מטושטשת למרחק שמסתדרת רק עם קימוץ העיניים או הורדת הראש כלפי מטה כאשר העיניים נשארות בראייה ישרה קדימה - בקיצור לא מצליח לראות טוב לרחוק, עדיין רואה טוב אבל לא חד מספיק.

הכל התחיל מלפני חודשיים כשהעיניים היו יבשות ושורופת ועדיין העמסתי עליהן שעות על גבי שעות ללא התחשבות תוך כדי הידיעה "אה זה יעבור מחר מחרתיים", להוסיף לזה ראייה מעט מטושטשת וטיפות עיניים של הילוקומוד שעזרו קצת לשריפה.

מסתבר שגם לא לשתות מספיק תורם רבות, מזל שהיום עוד איכשהו אני מנסה לפצות על הטעות.

אולי זו השינה הלא מספקת של 4-6 שעות בלילה, אולי התזונה אבל ללא ספק שעות על גבי שעות בעבודה מול מסך לא איכותי ורזולוציה גבוהה של 1080*1920.

אני מתאר לעצמי שלחלקכם יש בעיות ראייה וכנראה תסמינים דומים.

רופא משפחה ששאלתי במקרה למצב ענה שכנראה ומדובר בתסמונת "ראיית מחשב" (שם שהצחיק אותי לדעת שקיים), הסימפטומים שתיאר דיי דומים אבל עדיין אצטרך לבקר רופא עיניים לאיבחון מלא.

יש לי כמה שאלות שאולי מנסיונכם תהיה תשובה.

1. האם רזולוציה גבוהה במסך המחשב פוגעת בראייה? אני תמיד צופה על הרזולוציה הכי גבוהה שניתן, קרי 1080P בלבד (גם בלפטופ).

2. הלפטופ מחובר לטלויזיה 40' במרחק מטר ישיבה מהשולחן (בעיקר כשאני משחק / כותב).

3. האם לייזר פותר את הבעיה? מהם האופציות לגשת כלל לניתוח כזה ומהי העלות?

4. האם ראייה כלל חוזרת למצבה הטבעי בזמננו? (עבודה מרובה על מסך)

אשמח לתשובות - וכן אני יודע שזהו אינו פורום רפואי, שואל על סמך נסיונכם האישי והידע האישי שלכם בלבד, וכמובן המלצה לכולכם לשמור על העיניים שלכם ולקחת הפסקה כל חצי שעה / שעה מהמסך לכמה דק'.

כמובן אם יש רופאי עיניים בקהל זה יהיה מעניין.

תודה :p

Opel Adam S 2017

פורסם

החל בבדיקה על ידי רופא עיניים ובדיקה על ידי אופטומטריסט. הרופא יבדוק אם יש מחלה כלשהי, והאופטומטריסט אם יש בעיית תשבורת וצורך במשקפיים\עדשות.

מדובר בשתי בדיקות משלימות - הרופא אינו מומחה לתשבורת והאופטומטריסט לא לשאר מחלות העיניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גיל אינו פרמטר יש לי אחיין שמאז היסודי עם משקפיים,

אצלנו ממוצע גיל 40 בממוצע.

אם אתה אומר שהראיה היתה מצויינת עד כה ואתה רק בן 28

שזה צעיר יחסית,

הייתי ממליץ לך לפני הרופאים לנסות לישון לפחות 7/8 שעות,

גם אם זה כרוך בויתרים מסויימים.

במקביל,תנסה גם לרדת בעיסוקי מחשב סמרט פון וכו'.

אני בטוח ששינה טובה תפתור את הבעיה.

תנסה לפני פניה לרופאים.

אגב פעילות גופנית אתה עושה?

פורסם

גויה - ראיתי את המחקרים האלו נכנסתי לקרוא לאחר שהרופא דיבר איתי על זה, אכן דומה מאוד למקרה שלי תוסיף לזה שעות בסמארטפון (שמישהו יקח את זה ממני).

ספריאל - אכן כן אני צריך לקבוע תור לשניהם מחר בבוקר.

ויוסי פעילות גופנית לא עשיתי המון זמן וחזרתי בחודש האחרון לכ 3-4 פעמים בשבוע לפחות.

לגבי הגיל אני יודע שהוא לא פרמטר, אצל אבא שלי לדוגמא החלה בעייתי הראיה רק לפני כמה שנים והוא בן 56 ומדובר על משקפיים לראיה קרובה.

הראייה הייתה מעולה, ברמה של דיוק במספרים למרחקים שגם לי לא היו נראים הגיוניים, והשוני משפיע מאוד ומפריע להתרגל.

ידוע לי שתשובה מלאה אקבל מאופטימיטריסט ורופא מקצועי בלבד, בעיקר רציתי לדעת האם אנשים כאן נתקלו בתופעות כאלו לפני / עם הזמן שעברו למשקפי ראיה

Opel Adam S 2017

פורסם

כמעט כל אדם נזקק למשקפים לראיה מקרוב מגיל 40-45, אבל רבים מאד מתעלמים מהסימנים וסובלים מ"זרוע קצרה".

הרבה צעירים אינם מודעים לקוצר הראיה שלהם, זה מתגלה, למשל, בבדיקות לקבלת רשיון נהיגה, אבל לעתים בבדיקה מקרית מסיבה לא קשורה.

שאל את אביך, אני כמעט חותם לך שהיום הוא מבין עד כמה סבל ב-10-15 השנים האחרונות. מעניין גם מה "מספר" המשקפיים שהותאמו לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרצונך.

בימים שאני ישן שינה לא טובה,בוא נאמר פחות מ 6

שעות,אני מרגיש ראיה קצת מטושטשת במהלך היום

בעיקר בבוקר.

אדם בגילך צריך לישון 7/8 שע' לפחות,חשובה גם איכות השינה

תערוך ניסיון קטן אם אחרי לילה שני לילות של שינה טובה הבעיה

נפתרה.

ככה זה היה לאחרונה אצלי ואני הייתי בן 28 דיי מזמן.

תתחיל מהקל לכבד,

שתגיע לידיים של אנשי המקצוע הם ימשכו לכיוון של האינטרס שלהם,

למשל,לי ניסו ''להשחיל'' את המולטי פוקל באלפי ש''ח,

לא קניתי בשל העובדה שלא היה לי את הכסף,אח''כ גיליתי

שאכן הבעיה נבעה משינה פחותה.

תעשה ניסיון

פורסם

אני מבין על מה אתה מדבר יוסי. גם אני חש כמוך בימים שאני ישן טוב יותר.

בימים שאני מרגיש שאני מעמיס פחות על העיניים, פחות מעייף אותן, הראייה שלי בקצת יותר טובה.

כמובן שזה לא שווה ערך לראייה עם משקפיים.

אבל בהחלט יש שיפור.

אולי זה אפילו הגיוני די בסיסי.

כמה שפחות מעמיסים ומעייפים את העיניים, ככה הן "חזקות" יותר. ככה אני חושב.

למשל כשיוצא לי לא להיות בכלל במחשב יום שלם, או כמעט ולא לצפות בטלויזיה.

רק להסתכל למרחקים, להיות בחוץ.

ליאב, אני הייתי ממליץ לך ליישם את ההמלצות שכתבת.

לשתות כמות מספיקה של מים במשך היום. במיוחד כשקיץ ודי חם.

לנסות לישון לפחות את ה7-8 שעות שינה.

לנסות להפחית כמה שיותר את העומס על העיניים. למשל אם אתה חש יובש, קצת מנוחה לעיניים.

אם אתה חש לא בנוח, זה אולי סימן שעכשיו הזמן לתת לעיניים קצת לנוח ולהירגע.

כשהעיניים הכי עייפות בסוף היום, לנסות כמה שפחות להיות בפלאפון. במיוחד בחושך האור של הפלאפון.

זה קשה, אבל זה לפחות מה שהצלחתי לחשוב עליו.

כמובן במקביל והכי חשוב לתת לרופאי העיניים ולבעלי המקצוע לעשות את שלהם.

ומה שהכי מעודד זה שהיום לכל דבר כמעט ויש פתרון.

לייזר.

עדשות מגע.

משקפיים. שהיום משקפיים זה כבר לא משהו מיוחד.

פורסם

תודה על התשובות מנסיונכם,

אתמול הייתי אצל רופא דרך מכבי שירותי בריאות, לאחר בדיקה קצרה אמר שבעין ימין יש 0.75 צילינדר(?) ובעין שמאל 1.75, אבל שזה לא בדיוק כך כיוון שהעיניים שלי עייפות כי בן אדם רגיל עם מספר כזה לא היה רואה ליותר מכמה מטרים. המליץ לי לתת לעיניים מנוחה כלומר סופש ללא מחשב או טלפון (קשה), בעבודה אין הרבה ברירה מלקום כל חצי שעה ולעשות סיבוב ולראות לרחוק.

אנסה את הדבר בתקופה הקרובה כדי לקוות לראות שיפור, במידה ולא גם אמר לי שאם אמשיך בנוהל הרגיל שלי של שינה פחותה + המון מחשב וטלפון = ראייה לקוייה קבועה ומשקפיים.

אז לכל החברים כאן שאוהבים לשבת על מחשב ורואים מצויין, קחו לתשומת לבכם, זה דיי מבאס שלאחד שהייתה ראיה מצויינת לרחוק פתאום מרגיש ההיפך.

:)

Opel Adam S 2017

פורסם
בעבודה אין הרבה ברירה מלקום כל חצי שעה ולעשות סיבוב ולראות לרחוק.

בערך אותן כמות שעות מחשב/טלפון יומית כמוך, אבל עם 40% יותר בגיל...

מיישם כבר שנים את ההמלצה הנ"ל. ("למזלי" מעשן, אז בהפסקות הסיגריה במרפסת העישון מביט למרחק, כמו מרקו :-P).

עברתי לאחרונה בדיקת עיניים לחידוש רשיון, והאופטומטריסט טוען שאני רואה מצויין.

גם עצם הישיבה הממושכת לא מוסיפה לבריאות.

צריך להתהלך מידי פעם.

אחרת, אחרי העיניים, מגיעים מפרקי הירך והברך שהסחוסים שלהם נהרסים, טרומבוזות, חו"ח ושאר מריעין בישין.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
''מקשקפי ראייה - הגיע גם הזמן שלי?''

ככה כתבת חח שיכנעת אותי.

בהצלחה ליאב

זו ההוכחה לראייה שנדפקה :p

אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע כי בהחלט מרגישים את השוני בלשבת מול מסך מחשב אחרי כמה שנים, מבן אדם ספורטיבי שכל יום משחק כדורסל ועובד פיזית יחסית גם בתור ברמן בעבר ועכשיו לשבת על מחשב זה מטורף, מבין למה אנשים משמינים ככה.

למזלי יש גנים טובים אבל גם את זה אפשר להרוס מהר.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...