Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמו שרשום בכותרת, באיזור המדובר יש קווי מתח גבוה ממש מעל הכביש.

כשמדברים בסלולרי באיזור זה, שומעים הייטב את הצד השני בזמן שהצד השני שומע רק רעשים ולא מצליח להבין מילה.

עוד מישהו נתקל?

האם יש לזה פתרון?

האם זה ככה בכל הרשתות?

תודה.

פורסם

אני סבא וסבתא שלי גרים בצד של גבעת שמואל מול קוקה קולה ,יש שמה איזה מפעל תקשורת ויש להם בדיוק את אותו הדבר כנראה זה לא המתח גבוה ,זה המפעל משבש משהו כנראה הם עובדים על איזה שהוא טווח שידור שמשבש טיפה את הסלולר.

פורסם

זה בוודאות 99.9% מקווי מתח גבוה.

הקטע הזה נמשך כמה קילומטרים.

במקומת בהם הקווים עוברים לא ממש מעל הכביש אלא בצד, הכל מסתדר.

פורסם (נערך)

שיבוש כזה רק בערוץ היוצא לא נשמע הגיוני, אני לא מומחה לפרוטוקלים הללו אבל עד כמה שאני יודע, בתקשורת סלולרית דיגיטלית, הערוץ העולה והיורד מאוחדים לסטרים אחד, לא ידוע לי על הפרדה בין הקליטה לשידור.

גם שיבוש מקומי (לא של התקשורת הסלולרית) כמו של הדיבורית לא נשמע לי הגיוני מכיוון שהמרחק בינך לבין הקווים הוא רב (ריבוע המרחק וכל השטויות הללו).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
שיבוש כזה רק בערוץ היוצא לא נשמע הגיוני, אני לא מומחה לפרוטוקלים הללו אבל עד כמה שאני יודע, בתקשורת סלולרית דיגיטלית, הערוץ העולה והיורד מאוחדים לסטרים אחד, לא ידוע לי על הפרדה בין הקליטה לשידור.

גם שיבוש מקומי (לא של התקשורת הסלולרית) כמו של הדיבורית לא נשמע לי הגיוני מכיוון שהמרחק בינך לבין הקווים הוא רב (ריבוע המרחק וכל השטויות הללו).

גם לי זה לא נשמע הגיוני אבל זה קורה בדיוק באופן שתיארתי, כל הזמן במקום הזה. לא איזה מקרה חד פעמי.

הצד השני צועק "הלו...הלו..." כמה פעמים עד שמנתק את השיחה, או ממתין בסבלנות כיוון שהוא שומע שלא ירדתי מהקו, רק השמע משובש.

טלפון מחובר בדיבורית bluetooth, אולי זה שיבוש בדיבורית? גם לא ברור מדוע משפיע רק על הערוץ היוצא. בערוץ הנכנס אין שום שיבוש אפילו קטן ביותר.

לא נסיתי ללא דיבורית.

פורסם

נתקלתי לא פעם בתופעה שאתה מתאר. מתחת למתח גבוה (ובקטע הכביש הזה, קווי המתח הגבוה והכביש חוצים זה את זה מספר פעמים) לא שומעים אותי, למרות שאני שומע היטב. וזה גם הגיוני, אין דין קליטה כדין שידור.

אם מפריע מאוד, נסה לעבור מפעיל שמשתמש בתשתית אחרת. פתרון אחר ויקר יותר זה טלפון סגנון ספיריט לרכב. שומעים היטב גם במנהרות תת קרקעיות שבמכשירים אחרים אין סיכוי לקלוט. עד גבול מסוים. זה מחייב הערכות עם המפעיל, וגם בצד השני לא שומעים צליל ממתינה, שזה מפריע (עד מאוד) לחלק מהאנשים.

נ.ב.

לרוב בשנים האחרונות הייתי מנוי גולן, שנשענת על רשת סלקום, אבל יתכן שהמתח משפיע על חלקי הדיבורית. לשלול את זה זה ניסוי פשוט אם יש לידך עוד נוסע.

פורסם (נערך)

בהנחה וזה קורה עם כל ספקיות הסלולר, הבעיה היא ככל הנראה השראה מקווי המתח הגבוה. במידה ולא, יתכן שעם קשר לקווי המתח הגבוה או בלי יש בעייתיות ספציפית ב handshake שמתבצע בעת המעבר בין המגדלים באיזור הזה הבאה לידי ביטוי בהפרעות האלו. נתקלתי כבר בתופעות כאלו תוך כדי נסיעה ; טרם התנסתי באיזור גהה.

באיזו תשתית סלולר אלו מכם שחווים את התופעה משתמשים? you, 012, הוט - כל אלו רוכבות ע"ג התשתית של פרטנר (הוט עושה שימוש ברשת עצמאית ברצועת ה 2,100מ"ה בחלק מהמקרים כשנעשה שימוש בתשתית הדור השלישי).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בוקי שתי הצעות לי אלייך,

1. נסה לעבור במקום תוך שאתה משוחח עם דיבורית חוטית

2. נסה לאלץ את המכשיר לרשת דור 2 ועבור במקום תוך כדי שיחה.

קווי מתח גבוה לרוב קורנים בתדר נמוך מאוד וסביר יותר שישפיעו על המיקרופון של הדיבורית שלך, מאשר על תקשורת רדיו בתדרים 800/1800/2100 מגהרץ..

יום טוב גם לך

פורסם

עידכון - אכן בעיה בדיבורית, לא ברשת סלולרית.

כנראה באמת שיבוש של המיקרופון.

ללא דיבורית אין את ההפרעה.

תודה לכלום.

• תוכן חדש...