Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני שוקל להחליף את האוטו במשהו יותר מעניין/איכותי/חדש, עדיין לא נסגרתי ממש על הכיוון שלי. התכלס הוא שקצת נמאס לי מרכב "איטלקי" כשם קוד לרכב שמתפרק בגיל לא סביר.

היום יש לי מיטו 2010 (155 כ"ס) מצ'ופצ'פת קלות ל175 כ"ס, האוטו ממש כיפי, ונחמד אבל יש בו כמה דברים שמטריפים אותי, הוא לא נוח, הוא קשה לגמרי ולא נעים על במפרים שלצערינו הם חלק מהחיים שלנו, הפלסטיקה שלו עושה צרות, הצבע שלו במצב לא טוב ואני לא בטוח עד כמה בא לי לטפל בזה...

אני שוקל להשתדרג לרכב אחר, קצת יותר חדש או קצת יותר מעניין, עדיין לא נסגרתי על כיוון ותכלס גם עדיין לא אגרתי את ההון הדרוש ככה שהשאלה פה היא עדיין די תאורטית.

האידיאלי זה לקנות מיאטה, כי גג נפתח, כי הנעה אחורית, כי רכב כיף, החיסרון במיאטה זה שאני לא ממש משתדרג באיכות חומרים והרכבה של פנים הרכב (עד כמה שהבנתי), ושאני נכנס לשוק קשה, יש כמה שנראות מדהים על הלוח אבל מבקשים עליהן 20 אלף מעל למחירון.

אופציות נוספות זה סופרמיני חמה סטייל פולו GTI, 208, אולי האופל קורסה.

אופציה אחרונה וכנראה פחות לעכשיו זה לחסוך עוד קצת בשביל סדרה 1 עם 177 כ"ס (שכמעט ולא קיימות על הלוח) בשביל איכות גבוהה, הנעה אחורית וכוח חביב. רכב כזה אומר שאני מחכה עוד קצת כי עלויות ביטוח שלו לנהג צעיר (בן 23) בטח יהיו אסטרונומיות.

מה דעתכם? אם אני רוצה שיפור בסולידיות של הרכב לעבור לרכב יותר מוצלח משנתון נמוך? לסופרמיני משנתון גבוה יותר?

יש לציין שהתקציב המשוער הוא 100 אלף אבל פלואידי לשני הכיוונים.

פורסם

אין אינפוטים?

אני אחדד את השאלה, מחפש שיקולים בעד ונגד ללכת על רכב ספורטיבי יותר ישן (מיאטה) כנגד ללכת על סופרמיני חמה ויותר חדשה (קופרה, 208).

למישהו יש דעות בנושא?

פורסם

לפי מה שאתה אומר - על פניו נשמע שה208GTI תתאים יותר. איכות חומרים טובה, מאוד נוחה לשימוש 'נורמלי', אחלה ביצועים, חסכונית בשימוש יומיומי, בתכלס שדרוג מכל בחינה מלבד מראה (וזה סובייקטיבי, ייתכן שבשבילך זה גם שדרוג).

מיאטה מחזיקה בהמון יתרונות, אבל מהתיאור שלך נראה שהמשקל של אותם יתרונות נמוך יחסית ליתרונות ה208.

רק שאלה: רשמת שנמאס לך להחזיק ברכב 'מתפרק', אבל בתיאור החולשות של המיטו לא ממש תיארת בעיות אמינות, מה פספסנו?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אמינות מדהימה, חוץ מבעיה קטנה שעלתה לאחרונה שהמנוע בהתנעה קרה בסל"ד גבוה ואז יורד הרכב דבש, באמת נהנה מהמנוע.

אבל מאז שקניתי אותו אני נאבק ברעשי פלסטיקה וכל מיני דברים שנשברים; המחזיק של המוא מכסה מנוע נשבר בפעם הראשונה שנגעתי בו, המכסה פלסטיק של הפתח לחיבור מחשב רכב נשבר, יש איזה גומיה משוחררת באיטום של המכסה מנוע שעושה רעש (למרות שבאופן חשוד הוא נעלם בזמן האחרון), והבעיה הכי קשה, הקליפס של המכסה מיכל דלק נשבר והמכסה קופץ בזמן נסיעה.

מבחינת אמינות מכנית קניתי את הרכב במצב מעולה והוא אחלה, פשוט מסתבר שאני לא חובב איטלקיות מזדקנות.

שאלה נוספת שמתחברת לזאת, זה הרכב הראשון שלי ואני לא באמת יודע, איך זה ברכבים מזדקנים אחרים? הרכב חייב להיות גרמניה יקרה כדי שלא תרגיש כאילו הפלסטיקה נשברת אחרי כמה שנים? זה קטע של אלפא/פיאט? אני אראה את זה גם בפיג'ו עוד כמה שנים?

ולגבי ההתלבטות, אני מחפש איכות פנים כי היום אין לי איכות פנים. הדילמה, שאני מבין שהיא מאוד תיאורטית, היא בין ללכת על אוטו שמשדרג אותי מבחינת איכות פנים ובין אוטו שמשדרג אותה מבחינה דינמית על הכביש.

פורסם

שוב, ב208GTI תקבל שדרוג בשני הסעיפים (פנים/התנהגות).

איכות הרכבה: אין לדעת, only time will tell. מבחינת איכות חומרים - אני התחברתי לפג'ו. כנ"ל עיצוב פנים (לדעתי העיצוב מצועצע, אבל אהבתי את זה).

איכות ההרכבה של אלפא, ושאר האיטלקיות שאני מכיר, אכן לא באותה רמה של הגרמנים. גם אצלי באלפא יש צקצוקים ורשרושים מדי פעם, ואני מסכים שזה לא לעניין. מצד שני אם אני צריך לבחור בין עיצוב לבין איכות הרכבה אני אישית בוחר באפשרות (הפחות פופולרית, אני מניח) הראשונה. מעדיף רכב שכיף לי להיות בו אעפ"י הרעשים, מרכב שקט שמשעמם אותי.

קיצר מהתיאור שלך, אני חושב שה208GTI מאוד תתאים.

תקבע נהיגת מבחן ותתרשם בעצמך, אין מה להפסיד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...