Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שם לב שפעולת מדחס המזגן מורגשת בתוך הרכב, כשהרכב מונע ועומד - ברמזור,פקק או סתם בחניה.

כלומר, כשהרכב עומד ומפעילים את המזגן, לא ניתן לפספס שהמדחס עובד, כמו כן מרגישים שיש משהו נע בתוך תא מנוע וזה אפילו מורגש בתוך הקאבינה לא יודע אם הרכב "רועד"(א יודע אם זו המילה המתאימה) אבל יש מין ויברציה קלה בתחושה כשהרכב בעמידה והמדחס עובד לעומת כהמזגן כבוי.

ברכבים ישנים ההרגשה הזאת מאד בולטת ויש באמת ויברציה "חזקה".

אבל להפתעתי גם ברכבים חדשים אני מרגיש בזה, וגם ברכב הפרטי שלי (פאסאט2016).

האם זה כך בכל הרכבים בעצם?

מה דעתכם? מה גורם להרגשה הזו? ממה נובעת הויברציה הזו? הרי המדחס הרבה יותר קטן מהמנוע שהוא החלק הנע הכי גדל ברכב ולא גורם לשום ויברציה ו"רעש".

תודה

פורסם

הויברציה לא נגרמת מהמדחס אלא מהעומס הנוסף שהוא מפעיל על המנוע.

זה שאתה מרגיש את זה בפאסט 2016 זה די מפתיע אני חייב לומר

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לא מרגיש שום שינוי בסחיבה, אף אחד לא מרגיש בויברציה כלשהי חוץ ממני.

אני מתמקד בפרטי פרטים

ואם מתמקדים באזור שקט ניתן להבחין בפעולת המדחס ובויברציה 0.1 בסולם 10 כמעט ולא קיימת אך אני אישית מבחין בה.

אני מנסה להבין את פעולת המדחס על מנת לדעת למה זה נגרם ברכבים שונים וגם בגלל לשלול תקלה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

אם ממש מתאמצים, אז אפשר להרגיש כל דבר...

עקב העומס הנוסף שמייצר המדחס, מחשב מנוע מפצה ביותר דלק, לפעמים גם מעלה את סיבובי הסרק ב 50-150 סל"ד. בנוסף, מאוורר רדיאטור נכנס לפעולה ומוסיף עוד קצת ויברציות ורעש.

המנוע "מנגן" מעט אחרת וזה מה שאתה מרגיש.

פורסם
אם ממש מתאמצים, אז אפשר להרגיש כל דבר...

עקב העומס הנוסף שמייצר המדחס, מחשב מנוע מפצה ביותר דלק, לפעמים גם מעלה את סיבובי הסרק ב 50-150 סל"ד. בנוסף, מאוורר רדיאטור נכנס לפעולה ומוסיף עוד קצת ויברציות ורעש.

המנוע "מנגן" מעט אחרת וזה מה שאתה מרגיש.

כמה שאתה צודק.

ראוי לציין לשבח את בידוד תא הנוסעים בפאסאט החדשה, המנוע כמעט ולא נשמע, גם עם מזגן כמעט ולא נשמע, אבל זה נכון, אם מתאמצים ומתמקדים מבחינים ב"ניגון" שונה

פורסם (נערך)

בעמידה:

כמה שחם {מאוד, כאן באילת} יותר בחוץ, ככה ניתן לשמוע,{אם מתאמצים}, את פעולת המזגן ברכב.

כמובן שבנסיעה אין זכר לסימנים הללו.

ואני מדבר על טמפרטורות מן הסוג הזה: {בצל כמובן}:

20160514_175341.jpg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם (נערך)

עדכון:

בכל מקרה, ובשביל השקט הנפשי ניגשתי למוסך מורשה יבואן - הרכב באחריות.

עשו בדיקה כללית של הרכב. בדיקת מחשב, בדיקה פיזית של המכלולים, צמיגים - סה"כ שעה שעה וחצי הרכב היה במוסך. והממצאים שהכל תקין ושבוצע "כיול מחדש" של המערכת.

לי לא השתנה שום דבר, ומאז התחלתי לשבת ברכבים חדשים של חברים/בני משפחה.

בכל רכב יש ויברציה כלשהי לרכב בעמידה כשהמזגן פועל, לחלקן ניתן לחוש את זה דרך ההגה. אי אפשר להתעלם מזה שהמזגן דולק.

בדקתי 2 רכבים חדשים 2016 של המשפחה עם אותה תופעה ואף יותר חמורה שם - אני מתחיל להאמין באמת שזה נורמלי.

אפע"כ, אני מאד אשמח בלקבל INPUT מכל בעל רכב חדיש על ההרגשה ברכב בעמידה עם מזגן לעומת בלי.

שוב, לא מדבר על רעידות של ממש, אם כי על ויברציה סופר עדינה אך מורגשת - מורגש שמופעל מזגן.

תודה רבה לכל מי שישתף וכמובן, סליחה על החפירה:)

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם
איזה רכב? שנתון?

איביזה 2014, 1400 בלי טורבו, וגיר ידני, 11500 ק"ם, בלבד.

ככל שהטמפ" בחוץ קיצונית יותר, ז"א 40 מעלות ויותר, ככה המזגן{המדחס} מתאמץ יותר, ומעביר בצורה מתונה ביותר, גם לתוך הרכב מן "המהום" כזה, שבאמת שצריך להתאמץ כדי לשמוע אותו.

אבל הוא קיים. בנוסף בטמפ" קיצונית, גם המהירות השנייה של המאוורר נכנסת לפעולה, וזה גם מוסיף עוד טיפה.

לסיכום, צא מזה. הדברים הללו קיימים ברוב המכוניות. הרכב שלך תקין. סתם בזבזת זמן בצימפיון.

פורסם

מלבד העומס הנוסף על המנוע, של פועלת המדחס, גם המדחס עצמו הוא מקור ויברציה ומעביר אותה לתא הנוסעים.

יש מדחסים מווברצים יותר ויש שפחות (מדחסי בוכנה או רוטור למשל).

הויברציה עוברת לא רק דרך המנוע והתושבות מנוע, אלא גם דרך הצנרת מיזוג.

דומגאות לתקלות שמגבירות ויברציה כאשר המזגן עובד:

צינור עקום או לא תפוס טוב של המזגן מייצר ויברציה חריגה ברכב.

תושבת מדחס (החלק המתכתי המקשר בין המדחס לגוף המנוע) שבורה או לא מחוזקת מייצרת ויברציה חריגה ברכב.

• תוכן חדש...