Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש רכב חדש.

הרכב משמש בעיקר לנסיעה לעבודה לבד כ 100-120 קמ ביום, מעל 30,000 בשנה.

אני צריך שהרכב יהיה חסכוני בדלק, נוח לנסיעה,ואמין.

עדיף ידני אבל לא חייב להיות.

כמו כן יש לי דרך הררית בחלקה ככה שאני לא רוצה רכב חלש מדי.

חשבתי על ניסן מיקרה,סוזוקי סלריו, בנוסף המליצו לי על שברולט ספארק.

אשמח לחוות דעת/ המלצות/ רעיונות שלא חשבתי עליהם

פורסם

מה התקציב?

כי לדרישות שלך ולנסועה שלך הייתי הולך על פיגו 208 דיזל ב89 אלף ידנית.

תקבל רכב זריז,נוח וחיסכוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם חושב שההשקעה העודפת בתקציב לדיזלית ידנית תחזיר את עצמה - גם בגלל הק"מ הגבוה יחסית וגם בגלל הדרך ההררית, שבה רכבים חלשים פשוט שורפים הרבה דלק וגם לא נותנים תפוקה יעילה.

מספיק שהחיסכון החודשי יהיה בדמות 200 ש"ח, כבר מדובר ב-12 אלף ש"ח לאורך 5 שנים.

כמובן שעדיין יש פער מול מכוניות המיני - אבל בכ"ז מדובר ברכב מקטגוריה אחת מעל.

עוד אופציה טובה - דצ'יה סנדרו סטפווי עם הטורבו. אופציה סופר זולה - סנדרו רגיל.

פורסם

חשבתי על ה208

אבל מדובר בהפרש של לפחות 30 אלף מהמכוניות שהזכרתי, וצריך חיסכון מאד משמעותי בדלק כדי להגיע לסכום כזה.

פורסם (נערך)

ה-208 עדיפה משמעותית על פני כל הרכבים שציינת כשבמהלך השנים הפערים הכספיים יצטמצמו.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם

אם מה שחשוב קודם כל זה מחיר הרכישה, לדעתי הסנדרו נותנת את התמורה הכי טובה לכסף. סביבות 55K לרכב סופר מיני חדש - זה מגמד את החסרונות, אם משווים אותו למתחרים הישירים שלו, שהם סוזוקי אלטו וחבריה.

פורסם

זה נכון,מצד שני הוא רוצה רכב עם כוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא כזה רכב חלש, בכ"ז מנוע 1200 שהיה גם ברנו קליאו.

כפי שהבנתי, עניין התקציב מהותי - אז אם אין כסף להוסיף על הרכב, והברירה היא בין סנדרו לאלטו\107, אז נראה לי שעדיף לחיות בתוך הסנדרו.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

לגבי ה208 דיזל היא נראית הכי מעניינת אבל אם היא לא באיזה מבצע מטורף אני אאליץ לוותר משיקולי עלות קנייה.

לגבי הדאציה להבנתי הרגיל לא חסכוני בדלק בכלל וגם הדיזל שעולה 75 הצריכה שלה בפועל היא 16 קמ לליטר משהו שאפשר לקבל מרכב קטן.

פאביה או אביזה לא רלוונטי- רוצה 3 שנות אחריות, הם נותנים רק 2.

מה שמשאיר אותי אם בפיגו 108 או 208 ידני שניהם אם אותו מנוע 1.2 ו82 כס.

ניסן מיקרה 1.2 אם 80 כס זולה ומאובזרת יותר מה208.

שברולט ספארק וסוזיקי סלריו ששניהם אם מנועים חלשים יותר.

(עשיתי נסיעת מבחן על המיקרה לא התלהבתי וגם לא היה רע סהכ היה בסדר, בכל מקרה אני כנראה אצטרך להתפשר איפשהו)

אשמח לעוד תובנות

פורסם

לעשות עוד נסיעות מבחן בכדי לבדוק אולי יש רכב שכן תתחבר אליו או שילהיב אותך.

אני חושב שק"מ כזה מכובד ברכב כ"כ קטן יקשה מאוד על המכירה בעתיד כאשר השוק יהיה רווי ברכבים כאלה עם ק"מ אפסי כי הרכבים האלה לרוב נרכשים כרכבים עירוניים.

אני הייתי בוחר ב-208 דיזל בלי לחשוב פעמיים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...