Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בודפשט ביוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם האחרונה שאני ואישתי היינו בחול הייתה לפני שנתיים בתאילנד. מאז כבר נולדה הקטנה והיום היא בת 3 חודשים. למרות שאנחנו חוסכים (בעיקר לדירה), חשבנו אולי בכל זאת קצת חול ובאופן טבעי חשבנו על מזרח אירופה בעיקר בגלל שזה זול ולא עובד על יורו. מכיוון שבפראג כבר היינו, ורצינו משהו בסגנון של פראג (פראג הייתה יפה וזולה) חשבנו על בודפשט. השמועות אומרות שהיא גם כן זולה כמו פראג. השמועות נכונות?

מתוקף עבודתי כמורה, אני יוצא לחופש ב 21 ליוני ואישתי גם ככה בחופשת לידה אז זה התאריך שחשבנו עליו, לפני יולי שאז המחירים כנראה יקרים יותר והילדודסים של היסודי יוצאים גם כן לחופש. כמובן שהילדה גם תבוא איתנו.

1. אין כוונה לשכור רכב או לצאת מבודפשט. המטרה היא טיול בסגנון של פראג. מלון מרכזי, שימוש בתחבורה ציבורית וגם אין בעיה ללכת. בקיצור, טיול זקנים כזה.

2. את פראג מיצינו ב 4-5 ימים. האם זה הזמן שיספיק גם כדי למצות את בודפשט? (או לפחות אחוז גדול ממנה)?

3. מזג אוויר ביוני? חם כמו פה? חם ביום קר בלילה? עדיין קריר?

4. טיפים נוספים יתקבלו בברכה

פורסם

בודפשט "נגמרת" ב-3-4 ימים.

כמו כל מרכז אירופה, מזג האויר יכול להיות בהיר ונעים או חורפי. יהיה עליכם להתעדכן יום-יומיים לפני הטיול.

תח"צ מצויינת אבל זהירות - במיוחד עם תינוקת - הדרגנועים בתחתית תלולים ומהירים, "זכיתי" לראות מישהו מתגלגל בדרגנוע ונחבט בראשו שוב ושוב . וכמובן הפטנט עם הקו השחור שדריכה עליו מחייבת החזקת כרטיס תקף.

אי שימוש באירו הוא חסרון - חייבים לדייק ברכישת הפורינט, אחרת "נתקעים" עם מטבע לא שימושי.

די מקובל סיור לעיירה שכנה - דומני סינטאנדרה - כאשר אחד הכיוונים נעשה בשיט על הדנובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהערכה גסה, ל 4 ימים, כמה פורינט מומלץ לקחת, בהנחה שלא הולכים להשתגע עם קניות ולא נכנסים למסעדות יוקרתיות?

אשמח גם לשמוע על מסעדות מומלצות וזולות (אני מניח שאלו לא יהיו על המדרחוב הראשי)

פורסם

כ-10,000 פורינט ליום לאדם.

אפשר לאכול היטב בשוק המקורה מבלי לפשוט רגל, בעיקר אם לא מקפידים על כשרות.

כעקרון, האוכל שם לא יקר. גם בווצי אוצה אתה יכול להכנס לאכול צהרים בלי לעשות יותר מידי חשבון.

קח בחשבון שהאנטישמיות שם גואה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בדוק היטב מה כותבים בטריפאדוזור. תכננתי לקחת איזה מלון 4* מרשת מוכרת באוצ'י-גוצ'י אבל נסוגתי כאשר קראתי ביקורות על האוכלוסיה שמסתובבת בלובי שלו. בסופו של דבר לנתי באינטרקונטיננטל במחיר סביר - בלי אוכל - ואני חיב לציין לזכותם שכאשר ביטלתי את הטיול בגלל השריפה בכרמל שמרו לי את הזכות עד אוגוסט, למרות שהעסקה היתה ללא ביטול. מצד שני, כשהגענו ניסו למכור לי הרבה אקסטרות (חדר עם נוף לארמון המואר? יפה מאד. אבל אני ישן בלילה). אבל כפי שאתה מבין זה היה לפני כ-5 שנים, וצריל לקרוא ביקורות מעודכנות.

עוד צרה קטנה בבודפשט היא התחבורה לשדה התעופה - נוסעים קטע באוטובוס ואז יורדים לתחתית. מסורבל מאד, כיון שאין תח"ת ישיר למרכז העיר. הלוך עשינו כך, חזור לקחנו שאטל מהמלון במחיר סביר מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי בדיוק בתקופה הזאת לפני שנתיים,

היה חום אימים,התפללנו לחזור למזג האוויר בארץ!

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
בדוק היטב מה כותבים בטריפאדוזור. תכננתי לקחת איזה מלון 4* מרשת מוכרת באוצ'י-גוצ'י אבל נסוגתי כאשר קראתי ביקורות על האוכלוסיה שמסתובבת בלובי שלו. בסופו של דבר לנתי באינטרקונטיננטל במחיר סביר - בלי אוכל - ואני חיב לציין לזכותם שכאשר ביטלתי את הטיול בגלל השריפה בכרמל שמרו לי את הזכות עד אוגוסט, למרות שהעסקה היתה ללא ביטול. מצד שני, כשהגענו ניסו למכור לי הרבה אקסטרות (חדר עם נוף לארמון המואר? יפה מאד. אבל אני ישן בלילה). אבל כפי שאתה מבין זה היה לפני כ-5 שנים, וצריל לקרוא ביקורות מעודכנות.

עוד צרה קטנה בבודפשט היא התחבורה לשדה התעופה - נוסעים קטע באוטובוס ואז יורדים לתחתית. מסורבל מאד, כיון שאין תח"ת ישיר למרכז העיר. הלוך עשינו כך, חזור לקחנו שאטל מהמלון במחיר סביר מאד.

האם 4 לילות 5 ימים יהיו יותר מדי? או שאפשר לסיים גם ב 3 לילות 4 ימים?

מחיפוש ראשוני של בתי מלון, נראה שהמחירים לזוג נעים בסביבות ה 2000 שח לזוג ולפעמים אפילו יותר. האם זה מחיר שנחשב סביר?

האם האינטרקונטיננטל נמצא במרכז או שצריך משם לקחת תחבורה ציבורית?

פורסם

עד כמה שאני זוכר הסתדרנו עם 4 ימים. העיר לא עשירה מדי.

האינטרקונטיננטל בהחלט מרכזי, על הנהר ודי קרוב לאוצ'י-גוצ'י (כלומר הואצ'י אוצ'ה בפי אשתי. היא נוטה לתת כינויים מוזרים כשהשפה לא מוכרת לה). די הרבה אתרים נמצאים בטוח הליכה. כמוכן יש תחנת תחתית לא רחוקה (Vorosmarty) שאליה הגענו משדה התעופה, דומני עם החלפה אחת.

מבחינת מרחקים - אין ברירה אלא להשתמש בתח"צ, בעיקר בתחתית. צריך לדאוג מהתחלה לפרוט קצת פורינטים לשטרות קטנים כיון שהמכונות למכירת כרטיסים לא מקבלות שטרות גדולים ובחלק מהתחנות והשעות אין קופות אלא רק אוטומטים. סה"כ המערכת פשוטה, רק צריך להקיד לא לעבור את קו התיחום בלי כרטיס מתוקף, וכאמור - להיות זהירים מאד בדרגנועים המהירים והתלולים.

אם אתם נוסעים עם תינוק כנראה שאתם זכאים להשתמש בכרטיסי משפחה, שמוזילים מאד את התח"צ. אבל, שוב, זה נכון ל-2011, צריך להתעדכן באתרים הרלונטיים.

פורסם

אנחנו בטביליסי כרגע, היינו בבודפש לפני שנתיים בערך.

טביליסי נעימה יותר ולדעתי גם זולה יותר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז אחרי שנסגרו העיניינים, מחפש עוד עיצות מבעלי ניסיון בטיסות עם תינוקות.

קודם כל, חיפשתי מידע בנושא ולא הצלחתי לקבל מידע וודאי כי בכמה אתרים רשום דברים שונים. האם לתינוק בגיל 4 חודשים, יש צורך בהוצאת דרכון עם תמונה? מה הפרוצדורה פה?

אשמח לטיפים מבחינה לוגיסטית, בעיקר לפני הטיסה. אם מגיעים עם טיולון, האם משלמים על איכסונו בבטן המטוס בנוסף למזוודה?

פורסם (נערך)

חייב דרכון עם תמונה. אם אתם נשואים כדת משה וישראל, מספיקה נוכחות אחד ההורים+העולל כדי לקבל אחד. בכל קונסטלציה זוגית אחרת תיענשו בכך שתצטרכו להגיע שניכם...

בכל מקרה, אין אפשרות להנפקה אינטרנטית כמו במקרה של בגיר.

תגיעו עם הטיולון, ותעלו איתו לאיזור האווירי. העולל יכול להמשיך לחרופ בסבבה עד דלת המטוס. שם הדיילת תיקח מכם את הטיולון ותאכסן אותו בתא המטען.

כשיורדים מהמטוס זה קצת משתנה בין שדות התעופה. לפעמים מחזירים לכם ליד דלת המטוס, לפעמים רק בbaggage claim

בכל מקרה, זה לא עולה שקל שחוק אחד.

העולל יטוס על ברכי אחד מכם כשהוא חגור במתקן שתקבלו מהדיילת לחגורה שלכם.

אם תהיה דיילת קרקע נחמדה, והטיסה לא מפוצצת, היא תסדר שתקבלו (במידה ויש שלושה מושבים בשורה) מושב אחד מעבר ומושב אחד חלון, כשאת המושב האמצעי היא סוגרת כ"שמור".

העברנו כך 4-5 טיסות כשהשובב שלנו יושב במושב משלו, כמו מלך (מהרגע שהטייס כיבה את נורת חגורות הבטיחות) או חורפ כשראשו עלי, רגליו על אשתי וישבנו הענוג על המושב שלו. מאד נוח בטיסות ארוכות (יחסית, 3-4 שעות).

*אין מה להתרגז אם זה לא עובד. העברנו גם את אותו מס' של טיסות כשהוא עלינו...

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם (נערך)

תודה על התשובה המפורטת נטקו. עשית לי סדר בדברים.

אגב, יצא לך להיות בחו"ל עם ילד בגיל 5-6 חודשים? איך זה היה?

לקחנו בכוונה מלון ממש במרכז העיר כדי להימנע ממטרו/אוטובוסים

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

הער גדולה מכדי להמנע מהמטרו, ושים לב לאזהרות שלי קודם.

פורסם

תרטה, יש לי שני בנים.

אנחנו מטיילים לחו"ל פעמיים בשנה, כשההפסקות היו רק בחודשי ההריון האחרונים.

צריך לקחת בקלות. העולל ישן רוב הזמן בטיולון שלו, או במנשא, ומטיילים.

חוץ מקטעי אקסטרים ובילויים לתוך הלעלה, זה כמו כל נסיעה אחרת.

מי שמחפש תירוצים להשאר בבית. יש לי כמה יותר מוצלחעם מתינוק קטן וחמוד.

פורסם

חייב לזרוק כאן איזו הערה,

הייתי לפני שנה במאי, לא הרגשתי שום אנטישמיות, ההפך, העם ההונגרי ברובו מנסה לשרוד את החודש,

הם אנשים פשוטים וחמימים,אפשר לומר שהם "המרוקאים של אירופה" .

העיר מאוד יפה ומוארת, הרגשנו בטוחים להסתובב שם גם ב2 בלילה ברחוב ברגל.

היינו במלון שממוקם בין ואצי אוצה לשוק המקורה, איזור מצוין, תיירותי ברובו.

סעו ותהנו. ואל תשכחו לבקר באי מרגיט.

• תוכן חדש...