Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בודפשט ביוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגמרה לי הסוללה כשהשגחתי במדורה של הגדול (תרטה??? צ"ל תראה.), אז לא יכולתי לתקן, וכתבתי בקיצור, לשם שינוי :-)

בעיקרון, אירופה די ידידותית להורים עם תינוק.

אף פעם לא נתקלנו במבטים חמוצים כשנכנסנו עם הילדים (נניח כשקטן היה עדיין בטיולון והגדול כבר בן 4), לרוב אפילו ניגשים ומציעים סיוע בהושבה, כיסא תינוק במסעדה(כשהם כבר יושבים), לרוב אפילו זכינו ליחס מועדף מעובדי המלון (דאגו שיהיו לנו כל יום מים חמים למטרנה בשש בבוקר...).

עד גיל שנתיים, כמעט ולא משלמים עבורם כרטיס כניסה בשום מקום.

אני חושב שגם חוטפי התינוקות הצוענים נעלמו כמעט לגמרי :-P

באמת שזה לא סיפור כמו שכמה אנשים עושים מזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הנהלים נדרשים כאשר יש זאטוטים עם נטיות לעצמאות - למשל יצירת שרשרת עם הורה מוביל והורה מאסף בכניסה וביציאה לרכבות תחתיות כיון שהדלתות נסגרות ללא רחם ועלול להווצר נתק.

בבודפשט יש (או היתה) הטבה למשפחות עם ילדים - כרטיס נסיעה המשפחתי מוזל בתח"צ. בדוק באתר הרלוונטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביקרתי בבודפשט מספר פעמים ומאוד אהבתי את העיר. לדעתי אפשר בקלות לעשות שם שבוע, במיוחד עם תינוק כשהקצב יותר איטי.

מזג האוויר בהחלט יכול להיות חם בסוף יוני והעיר דורשת הרבה הליכה (בשמש) כך שצריך להיות מוכנים.

מומלצים מאוד: טירת בודה, בית הפרלמנט, הארמון המלכותי, לטייל לאורך הדנובה, שיט בדנובה, האי מרגרט, בית הכנסת הגדול, השוק המקורה, גבעת gellert ועוד ועוד.

המלצות אוכל:

Deryne - krisztina ter 3, Budapest 1013 (bistro). phone: 2251407

Kiskakukk - Pozsonyi utca 12, Budapest 1137 - אוכל הונגרי מצוין

OKAY ITALIA - Nyugati ter 6 - איטלקי

SALAM BOMBAY - Merleg utca 6 - הודי

Kyoto - יפני

אגב, למרות שטסים עם תינוק, ממליץ לפחות להכנס לבר SZIMPLA KERT, אפילו בשביל לעשות סיבוב ולצאת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אומנם היא לא מהערים המובילות באירופה, אבל בהחלט אפשר להנות משהייה של 3-4 ימים

אני לא הרגשתי שצריך מעבר לזה.

אם תפנה בפרטי, אשלח לך מפה עם האתרים שביקרתי בהם (כולל מסעדות כשרות אם זה רלוונטי).

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה בנוגע להמרת הכסף... האם יותר משתלם להמיר פה בארץ משקלים לפורינט, או שכדאי לקחת איתי לשם יורו ושם להמיר את היורו לפורינט?

פורסם

להערכתי עדיף לקנות בארץ - כך אתה חוסך את עמלות ההמרה הכפולות.

בכלל, מדובר בסכומים קטנים כך שההפרשים יכולים להסתכם בלא יותר משקלים בודדים, ועם הכללים היום, לפים עמלת ההמרה של כל המטבעות בכרטיס אשראי זהות כדאי לקחת פחות פורינטים ולשלם בכרטיס אשרי (ובמקרה הגרוע ביותר להפסיד משהו על משיכה בכספומט).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתנצל שאני לא מצליח לייצא עבורך את המפה. עשיתי זאת בעבר אבל נראה שמשהו השתנה.

בנוגע לכספים, אני לא הצלחתי להשיג פורינט בסכומים משמעותיים בארץ, ולכן הייתי מחליף שם. לא חסרים ציינגים בכל פינה, אבל כדאי לדעת מהו הערך שעבורו שווה לבצע את ההחלפה. קניות מעבר לכוס קפה פה ושם הייתי מחייב את הכרטיס באירו.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם
להערכתי עדיף לקנות בארץ - כך אתה חוסך את עמלות ההמרה הכפולות.

בכלל, מדובר בסכומים קטנים כך שההפרשים יכולים להסתכם בלא יותר משקלים בודדים, ועם הכללים היום, לפים עמלת ההמרה של כל המטבעות בכרטיס אשראי זהות כדאי לקחת פחות פורינטים ולשלם בכרטיס אשרי (ובמקרה הגרוע ביותר להפסיד משהו על משיכה בכספומט).

אני זוכר שבויזה עמלת המרה היא 2.5%. אני לא זוכר אם זה עדיין ככה, אבל ככה היה הפעם האחרונה שהייתי בחו"ל והשתמשתי באשראי.

בהנחה שאני מתכנן תקציב של כ 1000 שח בזבוזים. היית ממליץ לקחת 500 פורינט במזומן וכל השאר באשראי? או פחות מזה אפילו במזומן?

פורסם (נערך)

אם כך כנראה שהדרך הזולה ביותר תהיה לקנות בכרטיס אשראי. קצת התקשיתי למצוא את שערי החליפין בבנקים הגדולים אבל בבנק איגוד שער מכירה מזומן הוא כ-2.8% מעל היציג, כלומר יותר משימוש בכ"א.

על רכישת מט"ח בכספומט יש עמלה קצת יותר גדולה, אבל סביר שתזקק לסכומים קטנים.

ד"א - 500 פורינט הם 7 ש"ח. לא תגיע אתם רחוק:-). אבל זכור לי שבתחנות התחתית היתה בעיה בשימוש בשטרות גדולים - המכונות קיבלו רק שטרות קטנים (לא זוכר את הערכים, זה היה לפני 5 שנים). כמוכן איני יודע עד כמה השימוש בכרטיסי אשראי מקובל שם, במיוחד לסכומים קטנים. כלל האצבע שלי להוצאות באירופה הוא 400-500 ש"ח לזוג ליום לא כולל לינה (אני ממעט לאכול במסעדות ולא יוצא למועדונים בלילה, כך שהוצאות אלה לא נכללות בתחשיב. מצד שני כן כולל תח"צ והוצאות סופר).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

יש צ'יינג'ים סבירים בעיר ( תצטייד באירו או דולר). חלקם עם עמלה חלקם בלי, הם פחות או יותר אותו הדבר. אל תחליף בשדה התעופה שם כי נותנים שער נוראי.

כמו כן, עוד כשתצא לטרמינל יגשו אליך נהגי מוניות ויציעו לך נסיעה במונית. תתעלם מהם באלגנטיות וגש לדוכן המסודר של מוניות שעומד בחוץ עם נציגה שמוציאה פתקית עם כתובת היעד שלך.

בודפשט זולה, ארוחה לזוג אפשר לסגור ב-100₪ עם קינוח ומנה ראשונה. תחבורה ציבורית מצויינת, אך אם לא תרצו להסחב עם התינוקת, המוניות שם די זולות בתוך העיר. תזמין בטלפון מחברה גדולה שם (אתה תזהה די מהר). אפשר לקנות כרטיס תח''צ שטוב לכמה ימים, לא זוכר בדיוק.

מתוך כ-5 הודיות שסקרתי, ממליץ על Punjab Tandoori שנמצאת ב Pannonia utca. שירות מוזר אבל אוכל אלוהי (וגם זול).

Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
  • תוכן חדש...