Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...כן הוא בן 30 אבל עדיין לא יודע מה יעשה כשיגמור את הצבא"

נתחיל בזה שהילד הזה הוא אני. קצת על עצמי- אוטוטו בן 30, נשוי, אב ל-3 ילדים מתוקים וכמו שהכותרת מסגירה, לא סגור על עצמי מבחינת תעסוקה.

אשתדל לקצר אבל אני מניח שזה יהיה פוסט קצת חופר- את הסתירה קיבלתי לפני כמה חודשים, עבדתי במפעל של חברה גדולה כעובד קבלן, הייתי אמור להיכנס כעובד מפעל עם תנאים משופרים ואז קיבלתי ברקס עם כמה חבר'ה נוספים. שיתפתי את זאת שעובדת איתי על הבאסה שאני אמשיך לקבל מינימום והיא אמרה לי שהיא בעצמה מקבלת 25.4 ש"ח לשעה, והנה השוס- היא עובדת ותיקה שם, כ-10 שנים, מפעילה של מספר מכונות וגם את התוספת המזערית שהיא מקבלת (40 אגורות!) זה בגלל שהיא הייתה מצטיינת. אמרתי תודה רבה, אבל לא תודה. אני לא מעוניין למצוא את עצמי בגיל 45 עם שכר מינימום, שעות מטורפות, לילות ושישו ושמחו.

החלטתי ללמוד, צעד ראשון עשיתי פסיכומטרי במועד האחרון. היה לא קל- לשלב עבודה, חיי משפחה ולימודים על חומר שהספקתי לשכוח מזמן היו לא פשוטים, ההרגשה שלי היא שלא היה משהו למרות שבסימולציות שעשיתי עם מבחנים קודמים קיבלתי באזור ה-600. אני אמתין לתוצאות אבל אני מניח שאצטרך לשפר בכל מקרה. האופציות ללימודים מבחינתי הם או מכללה באזור שלי (גר בבית שאן) או טכניון.

מבחינת מה ללמוד- אלו המקצועות שאני יותר מתחבר אליהם- הנדסת בניין\מכונות\חומרים\תוכנה. כאשר הנטייה האישית היא יותר לכיוון של ההנדסות של התאכל'ס- אלו שמלכלכים בהם את הידיים. מצד שני, כיוון שאני כבר בעל משפחה אני מחפש לימודים שיאפשרו לי בשנה השלישית לפחות כבר להתחיל לעבוד במשרת סטודנט. לפי מה שאני יודע ותתקנו אותי אם אני טועה, מבין המקצועות שציינתי הנדסת תוכנה היא היחידה שמאפשרת משרת סטודנט בתחום הנלמד? לא יצא לי להיתקל בסטודנט להנדסת בניין למשל שעובד בתחום הזה תוך כדי לימודים!? דבר נוסף, תחום התכנות הוא לא זר לי לגמרי, כשהייתי צעיר ופוחז (רק מהשימוש במילה פוחז אני שולל את היותי צעיר!) הייתי משתעשע קצת ב-reverse engineering, לא ברמה גבוה אבל נהנה לפרוץ תוכנות או להעיף נאג סקרינס במקום להוריד קראקים. אז מהצד של ההעדפה האישית הנדסת תוכנה היא בעדיפות נמוכה אבל מהצד הפרקטי של עבודה בתחום תוך כדי לימודים היא עדיפה על השאר. כמו-כן, מהתמונה שמצטיירת כרגע בתחום התעסוקה הנדסת תוכנה הרבה יותר נדרשת מהשאר, שזהו גם פאקטור לא קטן.

כיוון שני של מה ללמוד הוא ללכת על לימודים קלים יותר- הנדסאי ואז כמובן שהשכר יהיה בהתאם.

מבולבלים? גם אנחנו!

אשמח לעזרה ועצות מאנשים שעברו מסלול דומה או שיכולים לייעץ בכל דבר. אני נחוש לצאת ללימודים, גם במחיר כלכלי גבוה. האישה תומכת ומבחינתנו אף למכור את הבית אם נצטרך (אני מקווה מאוד שלא) כדי לממן את הלימודים.

תודה רבה!

נ"ב- אם מישהו מכיר את התחום של הנדסת מים\גז אשמח אם הוא יוכל לשפוך פה אור על התחום וכן אם יש תעסוקה בארץ, לפי מה שקראתי כמעט ואין משרות והאופציה היחידה היא חו"ל, שכרגע לפחות היא לא אופציה מבחינתי.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמעט בכל תחומי ההנדסה תוכל לעבוד בשנה שלישית (לגבי בניין אין לי מידע).

לגבי תעסוקה - האם הכוונה להישאל בבית שאן? כמה חברות שמעסיקות מתכנתים יש באזור (עפולה/קדמת גליל/עמק המעיינות/ראש פינה)??

משכנתא זה קל

פורסם

כבר הגעת לבית, עכשיו תמכור אותו ותגור איפה? אני לא הייתי מוכר בית בשביל לימודים.

אני לא פונקציה, אני ולימודים לא מסתדרים אחד עם השני. אבל עדיין, נשמע צעד קיצוני ומטורף לחלוטין.

היום תואר ראשון נותנים לך.. נחש מה? עבודה בטיפה יותר משכר מינימום. כמה יותר? עוד כמה שנקלים בודדים לשנה במקרה הטוב.

חכה להצעות נוספות, אבל אני במקומך הייתי הולך לקורס מקצועי כלשהוא, כזה שיתן לך להכנס לעבודה טובה יותר. אם אתה מאוד סגור על הלימודים (ואני לא שולל, להפך!), אז זה יתן לך עוד מרווח נשימה כדי להסתדר כלכלית בתקופה הקשה.

אם היית בן 25 התסריט היה שונה. בן 30 עם 3 ילדים, מרוויח מינימום, הצליח להגיע לבית (כל הכבוד!) ועכשיו לוותר על כל זה, למה???

פורסם

אתה מחפש כיוון מקצועי חדש לא ככ הבנתי.

כיום בשוק יש מחוסר בהמון מקצועת שלא נדרש בהם תואר כל שהוא רק ראש על הכתפיים.

פורסם

fitch- הכוונה והרצון הם להישאר באזור. הרכבת לחיפה אמורה להיות מוכנה כבר בשנה-שנתיים הקרובות כך שזה מקרב לאזור תעסוקה הרבה יותר רחב (יש בדרך גם את יקנעם). בכל מקרה, אם יהיו אופציות אחרות כמובן שאשקול גם העתקת מגורים למקום אחר.

phpclub- אני לא מוכר בית בשביל לימודים, אני מוכר בית כדי שלא אצטרך לעבוד במינימום כל החיים, תקרא לזה ירידה לצורך עלייה. אם מי מפה עבד במינימום יודע איך זה לעבוד שעות משוגעות, משמרות לילה, משמרות ארוכות של 12 שעות ובסוף לקבל תלוש של 5800 וגם זה אחרי שלא ראית את הילדים ולא נהנת מהחיים. אין סיכוי שאני נשאר ככה כל החיים עבד של מישהו, זה פשוט לא אני (ואני מאמין שאף אחד לא כזה! אלו שעדיין חיים ככה הם מקובעים מחשבתית ומרמרתי חצי מפעל על הדבר הזה).

אני לא שולל כלום כרגע, אשמח לשמוע על קורסים מקצועיים כלשהם.

איילי- בעקרון כן, אני מחפש להתפרנס בכבוד. לא מכיר דבר כזה שצריך ראש על הכתפיים, צריך מעבר לזה היום..

תודה רבה!

פורסם

קח בחשבון רק- בכל הנוגע להנדסה, לחברות שמשלמות שכר טוב גם די איכפת מאיפה התואר שלך (לפחות עד שצברת מספר שנות נסיון בשוק העבודה בתחום הרלוונטי, ואז כבר שופטים אותך לפי כישורים/הישגים/המלצות) וקבלה ללימודי הנדסה באוניברסיטאות דורשת פסיכומטרי+ציוני בגרות גבוהים. בחלק מהמקרים לוקח מעל שנה להשיג רק את אלו, תשב לחשוב האם זה באמת שווה את ההשקעה.

ובשביל להתחיל לעבוד במשרת סטודנט בתחום- צריך ממוצע מאווווד גבוה. מי שמשלם שכר נורמלי מחפש קודם כל מצטיינים.

phpclub- תואר ראשון בהנדסה ממקום נורמלי יתן לך הרבה יותר מ "כמה שקלים בודדים לשנה" מעל שכר מינימום.

תואר שקר לשם תואר, אכן לא יתן לך כלום.

פורסם

לדעתי אם כך, לך על מכונות או תוכנה.

חומרים זה משעמם, והרבה עבודה אין. בטח באזור שלך.

בניין זה תחום בעליה עכשיו, אבל דווקא לדעתי הולך לכיוון של רוויה או היצע-יתר. מה גם, שזה תחום כרוך בנסיעות ופחות מתאים למישהו עם 3 ילדים.

אני מהנדס מכונות ויכול להגיד לך שיש מספיק עבודה באזור שלך בתחום. המשכורות הן כ-10%-20% פחות מהמקובל באזור חיפה/יקנעם, מצד שני הקרבה לבית שווה את זה לדעתי.

משכנתא זה קל

פורסם

פיקה007- נגעת בנקודה שאני לא סגור לגביה- המוסד של הלימודים. מצד אחד ברור שיש קשר, אחי עבד בחברה שרק בוגרים מבן גוריון\אוני' ת"א\ טכניון עבדו בה (כנ"ל אגב גם לגבי מקום העבודה הנוכחי), מצד שני עולה השאלה עד כמה משלמים יותר? אני יודע שאחי מרוויח יפה אבל אין לי נקודת ייחוס לגבי עובד מקביל שסיים במכללה.

לגבי הלימודים, אני לוקח בחשבון גם שיפור בגרויות. זה עוד משהו שאני לא סגור לגביו, למיטב ידיעתי יש מסלולי קבלה שונים לכאלו שהם מעל גיל 30, בטכניון לא מצאתי שום התייחסות לנושא הזה.

fitch- דווקא ממהנדס מכונות שגר באזור שלי הבנתי שאין בכלל ביקוש למקצוע הזה פה.

פורסם

אזרוק לך כמה מקצועות לפני שתשקיע 4 או 5 שנים בלימודים.

בשוק חסרות ידיים עובדות

טכנאות דימות.

טכנאות שיניים

דוגם מים \מז"ח\לימודי מים וסביבה בכללי.

חרטיה\CNC

לוגיסטיקה ומחסנים .

אומנם לא תרוויח 20K אבל יהיה לך מקצוע נדרש להמון שנים.

פורסם

אגב, כדי להתקבל לטכניון/בן גוריון/תל אביב להנדסה תצטרך הרבה יותר מ-600 בפסיכומטרי וגם ידע בפיזיקה.

כמה זה טוב? אני מכיר מלא שהלכו ללמוד הנדסה "כ זה כסף טוב אחרי התואר" - הרוב שחשבו ככה נשרו אחרי שנה א'.

יוץ מזה גם אם תלמד במוסד לימודים רחוק מהבית, אתה יכול להשכיר את הבית שלך ובמקביל לשכור באיזור המוסד לימודים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תתחיל ממה אתה עושה היום ואז אולי יעלו לכולם רעיונות לגבי איך אתה יכול להתקדם גם בלי תואר.

אתה יכול להתקדם הרבה ולרויח לא מעט במקצועות לא אקדמאיים כמו CNC, מכירות, תיקונים, אחזקה, בנין (להתחיל כפועל פשוט ולהפוך לאיש מקצוע) ועוד אבל השאלה היא מה מתאים לך ואיפה אתה יכול למנף את הידע שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

phpclub- אני לא מוכר בית בשביל לימודים, אני מוכר בית כדי שלא אצטרך לעבוד במינימום כל החיים, תקרא לזה ירידה לצורך עלייה. אם מי מפה עבד במינימום יודע איך זה לעבוד שעות משוגעות, משמרות לילה, משמרות ארוכות של 12 שעות ובסוף לקבל תלוש של 5800 וגם זה אחרי שלא ראית את הילדים ולא נהנת מהחיים. אין סיכוי שאני נשאר ככה כל החיים עבד של מישהו, זה פשוט לא אני (ואני מאמין שאף אחד לא כזה! אלו שעדיין חיים ככה הם מקובעים מחשבתית ומרמרתי חצי מפעל על הדבר הזה).

אתה לא צריך לעבוד במינימום, לאף אחד לא מגיע לעבוד במינימום, במיוחד לא לבעלי משפחות.

יש עוד הרבה אופציות באמצע.

אבל בין זה לבין למכור את הבית, יש מרחק.

אתה קורא לזה ירידה לשם עליה, אני קורא לזה הימור.

אתה מהמר דבר בטוח שהוא קורת הגג שמעל המשפחה שלך, תעבור דירה, תגרור ילדים לעבור למקום אחר מספר פעמים, תחיה תחת חסדיהם של אנשים אחרים

בשביל מי יודע מתי להשיג מספיק הון בעתיד כדי לקנות שוב פעם בית.

וגם, אף אחד לא מבטיח לך שהלימודים יתנו לך עבודה מספקת. קח בחשבון עוד כמה שנים אחרי הלימודים של להשיג נסיון.

אני לא מתיימר לייעץ לך בנושא הלימודים, אני לא מבין בזה, לא מכיר את המקצועות והמשכורות.

אבל כן חושב מנקודת מבט של בעל משפחה שצעד כזה הוא מסוכן.

בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם
fitch- דווקא ממהנדס מכונות שגר באזור שלי הבנתי שאין בכלל ביקוש למקצוע הזה פה.

עמיעד כמעט תמיד מחפשים.

אני הייתי בGaltronics בעבר.

הציעו לי עבודה בעדין מערכות שתלים דנטליים.

יש את התעשיה האווירית בבני יהודה, תעשיות יותר מסורתיות בקיבוצים (כמו נירעותק וכד'), ואפשר להגיע לאזור ציפורית בה נמצאת פניציה, כארמור, PALRAZ ועוד.

אני בטוח שיש יותר עבודה למהנדס מכונות מאשר מהנדס תוכנה למשל.

משכנתא זה קל

פורסם

הנדסאי בניין בניין זה מקצוע מבוקש מאד.

לכל הקולגות שלי חסרים עובדים (טובים...).

אם סיימת בציונים סבירים (מעל 85) תוכל להמשיך, אם תרצה, ללימודי הנדסה מלאים, תוך הכרה מלאה בקורסים הקודמים.

השכר במשרדי התכנון לא מעלף. משהו כמו 2000-3000 ש' מעל מה שאתה מרוויח עכשיו.

לעומת זאת, כעצמאי, או בעיקר בפיקוח/הנדסת ביצוע, השכר משמעותית גבוה (והעבודה קשה בהתאם).

היתרון- אחרי 5 סמסטרים (מפרכים) אתה רשוי ויכול להתחיל לעבוד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני אתן את ההארה שלי למספר דברים שהעלו כאן.

עבודה בתחום CNC - זה תחום שאין לך מה לחפש בו. התחום הולך לאט לאט ומצטמצם. עבודה עוברת לסין. חברות נסגרות.

רק מעט מאוד חברות בתחום ישארו בעתיד הרחוק. אמנם כיום יש מחסור בעובדים בתחום - אך הבסיס הוא מינימום (אולי 1-2 ש"ח יותר). אמנם אפשר להגיע למשכורת יחסית יפה - אך זה מצריך עבודה בשעות מטורפות.

שורה תחתונה - לא ממליץ להיכנס לזה אם יש ברירה.

טכנאי דימות - למיטב ידיעתי, היום דורשים תואר אקדמי בתחום. אינני חושב שהמשכורת מצדיקה את ההשקעה.

תחום תוכנה - אם אינך מצטיין + בעל ניסיון עדכני בתחום + קר קרוב יחסית למקום העבודה - לא תמצא כלום. מעבר לכך, שאם אינך בתפקיד ניהולי/ בעל ידע מקצועי מיוחד - בגיל 40+ יתכן שתתקשה למצוא עבודה בתחום (בד"כ יש תחלופת עובדים כל כמה שנים).

אם אתה מוכן להשקיע בלימודים, תחשוב על תואר בסיעוד(אחיות). כיום יש מחסור בתחום (בעיקר באזור מרכז/ דרום).

לימודים - יש במכללת עמק יזרעאל.

• תוכן חדש...