Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קניית הלאנסר ספורטבק 2010 וביצוע טיפול קטן (שמן, פילטר שמן וטבעת אטימה) שעלה במוסך היבואן (כלמוביל) 750 ש"ח עלו בי כמה תהיות.

כאשר התקשרתי לאחר הקניה למוסך לשאול כמה יעלה הטיפול וענו לי את הסכום הנ"ל אמרתי לעצמי שזה נשמע לי יקר אבל הרכב טופל מאז ומתמיד במורשה אז אמשיך גם אני לטפל במורשה כאשר אני מוכן לשלם פרמיה על זה.

גם ברכב השני שלנו (קורולה 2008 ) אני מטפל רק במוסך מורשה מאז הוצאת הרכב מהסוכנות ואני לא חולק כאן בכלל על מקצועיות המוסכים המורשים בהם אני מטפל.

מה שכן חורה לי הוא עליית המחירים שהיא חסרת כל פרופורציה.

אתמול עשיתי סדר בכל הקבלות של הרכבים והזדעזעתי לראות כיצד המחירים עלו על אותו הטיפול משנת 2008 ועד היום.

בשנת 2008 בוצע טיפול 15,000 ראשון לקורולה לפי הפירוט הבא:

עבודה בתקן של 0.4 שעות לטיפול - 63 ש"ח.

שמן מנוע - 110 ש"ח.

אטם פקק ריקון - 4 ש"ח.

פילטר שמן - 60 ש"ח.

מע"מ על הטיפול - 36 ש"ח.

סה"כ עלה הטיפול הראשון 272 ש"ח.

נקפוץ 6 שנים קדימה לאמצע 2014 בה ביצעתי את אותו הטיפול לקורולה:

עבודה בתקן של 0.8 שעות לטיפול - 182 ש"ח.

שמן מנוע - 178 ש"ח.

אטם פקק ריקון - 7 ש"ח.

פילטר שמן - 84 ש"ח.

מע"מ על הטיפול - 77 ש"ח.

סה"כ עלה הטיפול 527 ש"ח.

נעבור לזמן הנוכחי ולטיפול שנעשה בקורולה לפני חודשיים:

עבודה בתקן של 1.0 שעות לטיפול - 222 ש"ח.

שמן מנוע - 172 ש"ח.

אטם פקק ריקון - 7 ש"ח.

פילטר שמן - 84 ש"ח.

מע"מ על הטיפול - 83 ש"ח.

סה"כ עלה הטיפול - 570 ש"ח.

בחישוב מהיר באחוזים הטיפול עלה בשמונה שנים עליה של 110% כאשר ישנה עליה של 56% במחיר השמן, עליה של 40% במחיר הפילטר שמן.

שימו לב לעליה במחיר העבודה כאשר שעת עבודה בשנת 2008 עלתה 158 שקלים וכיום 222 ש"ח (עליה של 41%).

הדבר המרגיז ביותר הוא העובדה שבשנת 2008 הטיפול ערך 24 דקות וכיום גובים על שעה שלמה. למה? האם העובדים של טויוטה בשנת 2008 עבדו מהר או שכיום הם עצלנים? אני לא חושב שמשהו בטיפול השתנה שאפשר לגבות בגללו 150% יותר בזמן עבודה.

נעבור למיצובישי שם בכלל המחירים הם בשמיים:

עבודה בתקן של 1.7 שעות (!) - 427 ש"ח (שעת עבודה עולה 279 ש"ח לפני הנחה).

שמן - 148 ש"ח.

טבעת אטימה - 11 ש"ח.

פילטר שמן - 54 ש"ח.

סה"כ לטיפול קטן - 748 ש"ח.

אתם רואים שאין הבדל גדול במחירי החלפים בין טויוטה למיצובישי וההבדל (או העושק הגדול) הוא במחירי העבודה וזמן העבודה.

אני לא יודע ולא בדקתי בכמה עלה המדד או בכמה עלה השכר הממוצע בין השנים הללו אבל אני בטוח שהוא לא מתקרב לאחוזים שרשמתי פה.

מה עושים? שאלה טובה.

שכל אחד יסיק את המסקנות שלו...

פורסם (נערך)

בדקתי ובהנחה שלא טעיתי המדד עלה ב- 14.6% והשכר החציוני עלה ב- 23%.

לא מתקרב לעליה במחירי הטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

את תקן שעות עבודה קובע יצרן הרכב, ומוסך מורשה יבואן פועל בהתאם להוראות אלו.

עליית מחיר שעת טיפול במוסך - לדעתי מוצדק לאור עליית ההוצאות שיש (עלות שעת עובד + מיסים וכו'). כרגע אינני מתייחס לאחוז עליית המחיר אלא רק להעלאת המחיר עצמה.

מחירי חלפים - אני מאמין כי העלייה מוצדקת לאור הוצאות של היבואן שאינך מודע להם (החזקת מוצר במלאי עולה כסף + עלות יבוא מחו"ל בעקרון איננה יורדת אלא רק עולה - למשל כאשר יש דרישה שהמוצר יעבור מכון תקנים או סתם עקב עליית מחיר מוצר בחו"ל).

בשורה התחתונה - אני חושב כי עצם ההעלאה בעלויות המוסך - מוצדקות.

לשם הבהרה, אני שב ומדגיש - אני מתייחס אך ורק לעצם זה שהמחיר עלה, ואינני מתייחס לאחוז העלאת המחיר ו/או הסכומים עצמם שנדרשים ע"י המוסך (כאן נכנס שיקול של תימחור מוצר שיכול להשתנות עם הזמן).

פורסם

כל מה שציינת לא היו ב2008? אז לא החזיקו במחסנים? אז לא שלמו למוסכניקים??

מה מוצדק, איך אפשר להצדיק כזו עליה?

יש פה שוק ריכוזי, שנהנה מצרכנים שבוים, כל יבואן מסתכל ימינה ושמאלה ליבואנים אחרים, ואחד מלמד את השני עוד דבר או שניים באיך להרוויח יותר ואיך להפוך את המוסכים ושוק חלקי החילוך למחולל רווחיות מרכזי, וזה הכל.

בעניין שעות העבודה, לפי מה שאני יודע שעתון יצרן מתיחס לרכבים חדשים, מעבר למספר שנים על הכביש יש אפשרות למוסך לגבות יותר מהנקוב בשעתון ישן מהטעם שלכאורה יש יותר תקורה שגוזלת זמן ברכבים ישנים כגון ברגים תקועים וכד'.

אז יתכן שאם אפשר לקחת יותר אז פשוט לוקחים יותר.

פורסם

יש פה שלושה דברים:

1. עלות שעת עבודה

2. עלות החלקים

3. משך זמן העבודה

הראשון - הגיוני שיעלה, ונשאלת השאלה האם העלייה מוגזמת או לא. יש המון גורמים שמשפיעים על הנושא ולכן קשה לתת תשובה מדויקת, אז נניח לזה בינתיים.

השני - גם כאן הגיוני שיעלה במידה מסוימת, אם מתייחסים למדד בתור... מדד. עם זאת, צריך לשקלל שינויים במיסוי או בעלויות המשלוח של החלקים ועל זה אין לי מידע. מה שאני כן יודע הוא שבאופן ממוצע, מחירי החלקים בתחום הרכב בארץ הם גבוהים פי כמה מהמחירים בחו"ל, ולזה אין מצב שיש הצדקה.

השלישי - אין שום, אבל שום סיבה שזמן העבודה על החלפת שמן לאותה מכונית יעלה מ-0.4 ל-1.0. שום, פאקינג, סיבה. לדעתי, מה שהשתנה פה הוא שהמוסכים לכאורה בודקים יותר דברים במהלך הטיפול וזה מה שלוקח את הזמן. כלומר החלפת השמן נותרה עבודה של 20 דקות, אבל שאר הזמן מוקדש לבדיקות של רכיבים אחרים במכונית. בין אם אלו נבדקים באמת או לא, אני לא יודע. אבל התוצאה ברורה - הלקוח משלם מאות שקלים יותר ומקבל... אותו הדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לי קשה למצוא הגיון בעליית מחירים כה חדה.

אני לא חושב שכאשר המדד עולה ב-15% והשכר הממוצע עולה ב-23% אפשר להעלות את המחירים ב-110%.

צריך לקרוא לילד בשמו. זו פשוט חזירות ועושק וזה בא לידי ביטוי בכל תחומי החיים בנוסף לתחום המכוניות שמעניין אותנו כחובבי רכב.

פורסם

eyals05

אל תעשה במוסך של מיצובישי,הם תמיד היו יקרנים,יש מספיק מוסכים שיכלים לעשות לך טיפול ולא פחות טוב,דרך אגב כל החלקי חילוף תקנה לבד בחצי ממחיר שלהם

פורסם

ברכב שהוא מחוץ לאחריות אין טעם לטפל בחברה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נעבור למיצובישי שם בכלל המחירים הם בשמיים:

עבודה בתקן של 1.7 שעות (!) - 427 ש"ח (שעת עבודה עולה 279 ש"ח לפני הנחה).

שמן - 148 ש"ח.

טבעת אטימה - 11 ש"ח.

פילטר שמן - 54 ש"ח.

סה"כ לטיפול קטן - 748 ש"ח.

שכל אחד יסיק את המסקנות שלו...

לפי שכתבת החליפו לך שמן ופילטר שמן - זמן עבודה עם הפסקת קפה+סיגריה 15דקות.

מה עשו לך שעתיים ברכב ?

• תוכן חדש...