Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדם - המלצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאמני נהיגה מתקדמת הם בדרך כלל נהגי מירוצים (דני, לאון), נהגים מאוד וירטואוזיים (ערן) או תלמידיהם (אלדר).

תנוח דעתך - כולם יודעים לנהוג, יודעים להדריך או לאמן, וכמוהם כמובן ׁ(בשם ההגינות) גם אלו שעובדים בחברות הגדולות יותר.

לא צריך להיות נהג מירוצים או נהג וירטואוזי בשביל להיות מדריך נהיגה מתקדמת, כמו שלא צריך להיות נהג דגול בשביל להיות כתב רכב.

ונכון, יש כמה מדריכי נהיגה מתקדמת שהתחרו בעברם במרוץ או שניים, יש כאלו שגם עשו יותר מזה, אבל זה לא נותן להם גושפנקא טובה יותר או פחות כמדריכים.

בסופו של דבר, החומר הדרוש ללימוד נהיגה מתקדמת הוא לא מדע טילים. מדריך טוב לא מחזיק אצלו איזה מידע מיוחד שאין למדריכים אחרים. מה שמדריך טוב יודע לעשות זה ראשית - להדריך, כלומר להעביר את החומר בצורה קוהרנטית. שנית - להיות קשוב למודרך, לקלוט אותו ולהבין איך ללמד אותו. שלישית, ולטעמי זה דבר שחסר לכמה מדריכים - קצת צניעות.

בנוסף, וזה אפילו יותר חשוב - הרבה הרבה יותר חשוב מבחירת המדריך עצמו היא ההבנה של המודרך שהוא אכן צריך ללמוד. הרבה אנשים מצפים שהם יגיעו להדרכה מתקדמת ואחרי 4 שעות ידעו לשים ת'אוטו על הצד בכל פנייה. זה לא יקרה. ואפילו אם אתה כבר יודע לשים ת'אוטו על הצד (או לעשות כל דבר אחר שנניח היית רוצה ללמוד) - אתה חייב להבין שיש לך עוד המון לאן להשתפר, ומדריך נהיגה עם עין ואוזן קשבת יכול לעשות שם פלאים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

ממש ככה.

יש גם "מדריכים" שהם לא מדריכים, הם מאמנים (יעני עושים Coaching) ולפי הדיסציפלינה הזאת אתה בכלל לא חייב להיות נהג טוב בשביל לאמן: אתה שם רק כדי לעזור ללקוח להוציא יותר מעצמו.

אצלנו אין מאמנים של ממש (הקרוב ביותר לכך, אולי, הוא דני) אבל הרעיון עדיין נכון: לא צריך להיות נהג מי-יודע-מה כדי להדריך פר-סה. זה גם לא שמי שעושה את הקורס הראשון שלו צריך כמדריך את רוב וילסון...

היעדר צניעות הוא לרוב חלק מהאישיות של נהג מירוצים (כמו למשל אצל צוותי אוויר) ולזה התכוונתי כאשר אמרתי שלא כל אחד מסתדר עם מאמן שהוא נהג מירוצים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן מה זה אין הסמכה להדרכת נהיגה מתקדמת? בטח שיש פשוט לא בארץ אלא בחול

דני גליטר מצהיר באתר שלו שיש לו תעודת הדרכה מה-FIA חוץ מרישיון מרוץ שגם את זה הוא מצהיר

לאון טאובס מצהיר גם הוא שיש לו תעודת הדרכה מהנורבורינג

רק בארץ כל אחד שחושב שהוא יודע לנהוג קורא לעצמו מדריך וככה זה ימשיך להיראות עד שהלקוחות לא ידרשו הוכחת הכשרה

אני רוצה תעודות הסמכה והוכחה שמי שאני מתכוון לשכור בשביל ללמד אותי עבר משהו בשביל שהוא יוכל ללמד אותי לא בגלל שהוא חושב שהוא יכול

אני מסכים עם מה שרוני כותב אבל עדיין למדריך צריכה להיות תעודת הדרכה כמו שלרופא צריך להיות תעודת רפואה לא הייתי רוצה שמישהו ינסה לנתח אותי רק בגלל שהוא ראה את האנטומיה של גריי מאות פעמים

פורסם (נערך)

קודם כל אני רוצה להבהיר שאין בכוונתי לומר דבר בגנות דני או לאון. שניהם נהגים מצוינים וחשוב מכך - יודעים לאמן ולהדריך. אף על פי כן, הם אינם "מוסמכים" (במובן של מדופלמים) לטובת כך יותר טוב מאחרים.

רשיון ה-FIA הוא רשיון מירוצים. לדני אם אינני טועה יש גם רשיון ממלכתי של המדינה להדרכת נהיגה ספורטיבית - הליך פרודצורלי מעיקרו שנוגע בעיקר להבנת התקנות של חוק הספורט המוטורי ואינו מעיד על טיב החומר שממנו קורץ המדריך.

גם בחו"ל לרוב אין איזושהי גושפנקה למדריכי נהיגה מתקדמת. הדבר הקרוב ביותר לכך זה תכנית הנהיגה המתקדמת של אנגליה, שלטובת הדרכה במסגרתה צריך לעבור הסמכה ולקבל תעודת ADI, אבל זה שונה ממה שאנחנו קוראים לו נהיגה מתקדמת כאן.

לדוגמה, לרוב וילסון שהזכרתי (מן הסתם מאמן הנהיגה הטוב בעולם) אין שום "הסמכה". הוא "רק" נהג נסקר ופורמולה 3 לשעבר. זה לא מפריע לו לאמן שני שליש מהגריד של פורמולה 1 וחצי מהנהגים ב-WRC...

פורסם

ממליץ בחום על אביאל יעקובי

מדריך תותח, סבלני ומשקיע

נותן דגש מאד חשוב על בסיס נהיגה טוב ונכון ולא מתפשר על לא פחות מתוצאה מושלמת.

פורסם

חן מה זה אין הסמכה להדרכת נהיגה מתקדמת? בטח שיש פשוט לא בארץ אלא בחול

דני גליטר מצהיר באתר שלו שיש לו תעודת הדרכה מה-FIA חוץ מרישיון מרוץ שגם את זה הוא מצהיר

לאון טאובס מצהיר גם הוא שיש לו תעודת הדרכה מהנורבורינג

רק בארץ כל אחד שחושב שהוא יודע לנהוג קורא לעצמו מדריך וככה זה ימשיך להיראות עד שהלקוחות לא ידרשו הוכחת הכשרה

אני רוצה תעודות הסמכה והוכחה שמי שאני מתכוון לשכור בשביל ללמד אותי עבר משהו בשביל שהוא יוכל ללמד אותי לא בגלל שהוא חושב שהוא יכול

אני מסכים עם מה שרוני כותב אבל עדיין למדריך צריכה להיות תעודת הדרכה כמו שלרופא צריך להיות תעודת רפואה לא הייתי רוצה שמישהו ינסה לנתח אותי רק בגלל שהוא ראה את האנטומיה של גריי מאות פעמים

לא ידעתי שהנורבורגרינג מספק תעודות הדרכה :-P

תקשיב, אתה יכול ללכת על מי שכביכול יש לו תעודה כזו או אחרת, אבל בסופו של דבר זה הכל בראש שלך. התעודות האלו לא מלמדות על איכותו של המדריך וכמו שכבר אמרתי לך - זה לא מדע טילים, ולא צריך ללמוד 7 שנים בשביל ללמד נהיגה. תקשיב לעצמך - אתה באמת מקביל בין רפואה להדרכת נהיגה מתקדמת?

ואגב, למען הסר ספק, לא יודע איזו תעודת הדרכה לאון קיבל מהרינג אבל לי הוא עשה הדרכה על המסלול והיא הייתה פשוט מעולה. תעודה או לא תעודה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לאון תותח וגם בחור נעים! צריך לשלם לו כפול, גם על הדרכה וגם על goodtime. והוא נותן הכל, ידע בטיחותי, ספורטיבי ופרקטי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם (נערך)

מה שלדעתי קובע את בחירת המדריך היא המומחיות שלו וההתאמה שלה ללקוח.

רוצה נהיגה דפנסיבית? איתי אלון או אייזיק דוידוביץ' הם הכתובת. רוצה נהיגת מסלול או נהיגת כביש באותו סגנון, לך לאון יעקבסון, ליאור לוי או דני גלטר.

רוצה נהיגת ראלי אספלט? ראם סמואל. ראלי עפר? לך לנדב קונצ'יאני או און יעקבסון. דריפטינג? אולג וסילקוב. ליווי בקריירה בנהיגה תחרותית? און יעקבסון או ראם סמואל.

בתהליך הזה שווה גם לחשוב על הערך המוסף שהמדריך מביא עמו מנסיונו. האם אתה צריך מדריך שהיה נהג מירוצים? אולי מהנדס רכב? אולי דווקא מישהו שהוא מאמן לחיים? כל אחד מהם משפיע על מה שתקבל.

אבל לרוב זה מימד שמופיע בשלב הרבה יותר מתקדם בתהליך ההכשרה. קודם צריך את בסיס ובשביל זה כמעט כל מדריך יספק את הסחורה, וההבדלים ביניהם קטנים.

• תוכן חדש...