Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדם - המלצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש לעשות קורס נהיגה מתקדם,מחזיק ברשיון כ-13 שנה.

מעולם לא עשיתי קורס נהיגה מתקדם או דומה לו.

אני מתלבט איזה קורס לעשות, מצד אחד אני לא רוצה קורס בסיסי חסר אנדרנלין שאני לא אשתעמם. אך מצד שני אני לא רוצה קורס של נהיגת דריפטים שהיא חוויה מטורפת בפני עצמה אך פחות תתרום לנהיגה נכונה ביום יום(אם אני טועה וזה תורם המון תקנו אותי כמובן :lol:)

בנוגע לאילוצים טכנים:

אני מחפש קורס של יום (4-6 שעות) ולא קורס בהמשכים.

תקציב 1000-1500 ש"ח

יש המלצות?

פורסם (נערך)

באורך ובתקרת העלות הזו הקורס של חצי-יום של אלטרנתיבי הוא לדעתי אפשרות טובה.

יגידו מה שיגידו על קורסים קבוצתיים, אפשר לצאת משם עם המון מודעות, הרבה ידע והבנה ולא מעט מיומנות, וזה גם כיף גדול. במקומך, הייתי משקיע בקורס המלא (עשר שעות) שגם הוא נכנס לך יפה בתקציב.

אבל בדוק גם מה קורה בטריגו וגם אצל בתי הספר הקטנים כמו דרייב ארט ו-Pro Drive, ואצל המדריכים הפרטיים כמו דני גלטר, אייזיק דוידוביץ', ערן אביבי, אלדר נוימן ודומיהם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני עשיתי לפני שנה קורס נהיגה מתקדמת עם לאון טאובס, הקורס לימד נהיגה נכונה גם ביומיום וגם בנהיגה ספורטיבית.

אני ממליץ עליו מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

עוד קול עבור לאון טאובס כאן. חוויה שלא שוכחים ובנוסף למדתי המון. מרגיש שנתן לי חכה במקום דגים.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

יש גם את דרייב4לייף ששמעתי עליהם (או יותר נכון עליו) דברים טובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
עשיתי 2 קורסים אצל אלדר נוימן. ממליץ בחום!

אני סקרן לדעת, מה היה בשני שלא היה בראשון?

תמיד תהיתי אם אני רוצה לעשות עוד אחד.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

תודה רבה על התגובות,

הפחד שלי שקורס נהיגה מתקדם יהיה רק לנהוג נכון(לא שזה רע...) אבל אני מחפש גם קצת אקשן, השאלה אם יש קורס שמשלב גם וגם? או שאני חייב לבחור על איזה סוג ללכת?

פורסם

אין ספק שיש פשרה כזו. אבל רוב האימונים בנהיגה מתקדמת הם במקום טוב בין שני הצדדים, כך שהם מלמדים אך גם מהנים.

בתור מי שעשה הדרכה במתכונת דומה פעמיים, אני חושב שזה מועיל. לקורס ראשון אתה מגיע וצריך ללמוד המון יסודות.

גם כשמגיעים לשליטה ברכב או לנהיגה דפנסיבית (אם היא מרכיב בקורס) אתה עדיין עובד על היסודות כמו להסתגל לתנוחת הנהיגה היעילה יותר שמסגלים במהלך הקורס, לתפעול ההגה והדוושות ועוד.

בקורס השני אתה כבר מסוגל להתמקד יותר בנהיגה עצמה ופחות בתפעול הרכב. מעבר לזה שעוד זמן תרגול עם עין מקצועית שמשגיחה - שווה את ערכו בזהב.

פורסם

תראה, עשיתי, לפני שהייתי אצל הלדר, שני קורסים במסלולים. שניהם היו יותר חוויתיים מאשר לימודיים.

כשהגעתי להלדר הקורס הראשון היה מאוד טכני, הבנה מה זה היגוי יתר ותת היגוי ויציאה מהם ועוד כדומה בזה. (גם ירידה לשוליים ובלימת חירום קיימנו כמובן).

בקורס השני כבר עשינו זאת על אמת, דיינו במקטע נהיגה... למדנו קווים נכונים ושימוש בידע שנלמד בקורס הקודם על מנת להבין כיצד להביא את הרכב להגיב ויותר נכון כיצד לשלוט בו תוך כדי נסיעת מסלול.

וכל מה שאני אומר פה זה ממש על קצה המזלג.

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

מאמני נהיגה מתקדמת הם בדרך כלל נהגי מירוצים (דני, לאון), נהגים מאוד וירטואוזיים (ערן) או תלמידיהם (אלדר).

תנוח דעתך - כולם יודעים לנהוג, יודעים להדריך או לאמן, וכמוהם כמובן ׁ(בשם ההגינות) גם אלו שעובדים בחברות הגדולות יותר.

פורסם

חיפשתי באינטרנט את השמות מצאתי שלדני גליטר ול

לאון טאובס יש תעודת הכשרה של מדריכים לדני מה-FIA וללאון תעודה של ה

נורבורינג

ערן אביבי לא מצאתי כלום חוץ מזה שהוא כתב רכב

אלדר נוימן גם לא מצאתי כלום חוץ מזה שהוא כתב רכב וגם קשור לאופניים

אני אצור קשר עם אחד מאלו עם התעודות לא משלם למישהו שלא הוכשר כמדריך

פורסם (נערך)

אין הסמכה להדרכת נהיגה מתקדמת. זה תחום פרטיזני לחלוטין. עדיין, רוב אנשים העוסקים בו יודעים מה הם עושים.

התעודה של ה-FIA היא רשיון מירוצים, ואין בינה לבין הסמכה להדרכה ולא כלום. כמובן שנסיון מירוצים הוא נחמד מאוד, אבל דווקא יש כאלו שלא מסתדרים עם ה"טיפוס" של נהג מירוצים.

ערן אביבי (שהיה המדריך הראשון שלי) הוא מדריך ידוע ומוכר ולא פחות מאשר מצוין, שלא לדבר על נהג משכמו ומעלה.

גם אלדר יודע מה הוא עושה, ויש כמובן עוד רבים אחרים. לרובם אין תעודה של ה-FIA. גם ככה בסוף כולם מלמדים דברים די דומים. אפילו סגנון הנהיגה האישי של המדריכים שציינת דומה עד להדהים.

• תוכן חדש...