Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות מודעה ביד 2 הגעתי לסוחר רכבים, לא נאמר לי בטלפון שזה סוחר אך ברגע שהגעתי למקום הבן אדם הציג את עצמו מיד בתור סוחר והראה לי את כל התעודות.

הרכב אכן היה כמתואר ביד 2 יד ראשונה מפרטי ורשום על שם הסוחר, אבל היה לו כמה מכות פחחות קטנות והדלת של התא דלק שבורה, לא משהו רציני הובטח לי לתקן את זה במידה וארכוש את הרכב.

הסוחר מתחייב בבדיקה על מנוע, גיר ושלדה ומוכן ללכת לאיזה מכון בדיקה שאני רוצה וגם לחתום על גילוי נאות בעת הרכישה ובנוסף להכל המחיר זול יחסית בכמה אלפים והרכב עם קילומטרג' נמוך מרוב המוכרים הפרטיים.

הוחלפו לרכב צמיגים, אך המצבר ישן ואין ספר טיפולים.

נאמר לי שלרכב אין ספר טיפולים פיזי כי הוא טופל במוסך פג'ו מורשה ובמוסך ישנו ספר טיפולים וירטואלי, יש דבר כזה?

מה אתם חושבים, מצד אחד הכל חוץ מהספר נראה בסדר, מצד שני העובדה שהמחיר יחסית זול והעובדה שסוחר מוכר את הרכב הזה מטרידה אותי, מה הייתי ממליצים לעשות במקרה שכזה?

פורסם

מהסוף להתחלה.

יש סוחרים הוגנים ולפעמים נופלים להם אקזמפלרים טובים, במידה ואין בשוק הפרטיות את הרכב שאתה חפץ בו, אתה יכול לשקול קנייה מסוחר.

יש דבר כזה ספר טיפולים וירטואלי, ממליץ בחום לצלצל או לגשת למוסך מורשה פג'ו סיטרואן עם מספר הרכב ופרטי הבעלים למקרה הצורך ולשאול אם יש ספר טיפולים מלא ומתי בוצע טיפול אחרון.

חובה כמובן ללכת למכון בדיקה, סוחרים מקווים שתאמין להם ולא תרצה לשלם את עלות הבדיקה, מדובר באנשים עם לשון חלקלקה שיגרמו לך להאמין להם בקלות.

Miata ND2

פורסם
מהסוף להתחלה.

יש סוחרים הוגנים ולפעמים נופלים להם אקזמפלרים טובים, במידה ואין בשוק הפרטיות את הרכב שאתה חפץ בו, אתה יכול לשקול קנייה מסוחר.

יש דבר כזה ספר טיפולים וירטואלי, ממליץ בחום לצלצל או לגשת למוסך מורשה פג'ו סיטרואן עם מספר הרכב ופרטי הבעלים למקרה הצורך ולשאול אם יש ספר טיפולים מלא ומתי בוצע טיפול אחרון.

חובה כמובן ללכת למכון בדיקה, סוחרים מקווים שתאמין להם ולא תרצה לשלם את עלות הבדיקה, מדובר באנשים עם לשון חלקלקה שיגרמו לך להאמין להם בקלות.

אוקי אבדוק את זה, וכמובן שאעשה בדיקה, תודה עוד משהו שעליי לבדוק?

פורסם

אני רכשתי 3 רכבים מסוחרים והם יצאו יותר מוצלחים מאלו שקניתי מפרטיים!

ממש לא משנה ממי אתה קונה כל כוד אתה מבצע בדיקות כנדרש

פורסם
צריכה להיות סיבה מאד מיוחדת לקנייה מסוחר. זו ממש תחתית שרשרת המזון.

היזהר והישמר!

הימים בהם סוחרי הרכב היו תחתית שרשרת המזון - חלפו עברו להם. כיום רוב עסקאות הקניה והמכירה נעשות ע"י סוחרים.

- יש לבדוק את הרכב בשבע עיניים ולא להאמין למילה של הסוחר.

- יש לבקש לדבר עם הבעלים הקודם של הרכב אם הדבר אפשרי.

- מגרשים גדולים עדיפים על בסטה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין מניעה עניינית לרכוש רכב דרך סוחר מכוניות. זה מקצוע לגיטימי וחוקי.

אתה כרוכש חייב לבצע את כל הבדיקות המקובלות - מכון, מוסך וכד'.

דווקא ברכישה מסוחר מורשה החוק ברור יותר ומגן עליך יותר מאשר ברכישה מלקוח פרטי.

יש לבחון כל מקרה לגופו.

בהצלחה,

שלומי

פורסם

הרכב היה מפורסם במודר פרטי?

הגעת אליו בגלל שהוא מפורסם במדור פרטי?

אז כבר בשלב יצירת קשר הראשוני היה חוסר שקיפות.

יש הגיון מסויים לרכוש ממגרשים גדולים שנותנים אחריות, פריסה לתשלומים, הבטחה לקניה חוזרת וכו'.

אם אין את הדברים האלו, אתה משלם על פערי תיוון ולא מקבל בתמורה כלום.

הסוחר יכול להיות ממש בסדר ובן אדם אמין מאוד, אבל עדיין אתה משלם כ 15% לפחות על תיווך ואני בספק שיש בכך הצדקה.

פורסם

שומר נפשו יירחק. יש יותר כאלה שנעקצו ו/או שנפלו על רכב בעייתי מסיפורי הצלחה. בטח ובטח סוחר שאינו קשור למגרש מוכרז כזה או אחר שגם שם יש הרבה נפילות. שוק יד שנייה מלא במכוניות ראויות לסוחרים מאין אלה שאתה יצרת עימם קשר מגיעים הרכבים הבעיתיים ביותר בד"כ. כמו שאמר קודמי, תחתית שרשרת המזון.

פורסם

אכן הרכב היה מפורסם כפרטי ואכן לא מדובר במגרש גדול אלה בבסטה עם כמה רכבים של הסוחר ופחח שעושה את העבודות הקטנות במקום (כן אני יודע שזה בטוח לא העבודה האיכותית ביותר).

אבל המחיר של הרכב היה מאוד אטרקטיבי למרות התיווך והוא מסכים לעשות בדיקה בכל מוסך או מקום שאגיד לו להביא את הרכב לשם ומתחייב על גיר שלדה ומנוע.

פורסם

זה כי רק הסיפורים על אלה שנפלו בפח מפורסמים. יש הרבה רכבים מעולים אצל סוחרים ויש גם כאלה במצב גרוע. רכב צריך לקנות לפי המצב שלו ופחות משנה אם הגיע מסוחר או מבן אדם פרטי. כמובן שאם הסוחר הסתיר משהו הכי קטן מומלץ להמשיך לרכב הבא.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם

אבל המחיר של הרכב היה מאוד אטרקטיבי למרות התיווך והוא מסכים לעשות בדיקה בכל מוסך או מקום שאגיד לו להביא את הרכב לשם ומתחייב על גיר שלדה ומנוע.

אכן - מתחייבים על הכל...

רק מציע לך (באם וכאשר) לנסות לממש את אותה "התחייבות"...(שוב - אם וכאשר - ואז נראה).

alfa 156 2.5.

פורסם
זה כי רק הסיפורים על אלה שנפלו בפח מפורסמים. יש הרבה רכבים מעולים אצל סוחרים ויש גם כאלה במצב גרוע. רכב צריך לקנות לפי המצב שלו ופחות משנה אם הגיע מסוחר או מבן אדם פרטי. כמובן שאם הסוחר הסתיר משהו הכי קטן מומלץ להמשיך לרכב הבא.

נכון, יש מכונית טובות, יש מחירים טובים ויש הרבה לקוחות מרוצים.

עדיין לא הבנתי (וגם שאלתי מקודם בשירשור) - על מה אני משלם 15-20% עמלת תיווך ואיזה שרות או תמורה אחרת אני מקבל בעד העמלה הזו?

פורסם

בוקי, אתה משלם ולא משלם עמלת תיווך.

אתה קונה רכב במחיר שווה בהתאם לשווי השוק שלו ולמחיר שהוא נסחר, לא פחות מזה ולא יותר (כמובן יש לבדוק ולהשוות לפני למחיר שהם נמכרים מול המחיר שהסוחר דורש, אבל בדרך כלל זה דומה)

סוחר לא יקנה רכב במחיר מחירון , הכיוון הוא 20 אחוז פחות אם לא יותר, הם עושים את זה בדרכים שאדם מן השורה לא יכול.

יוצא שאמנם אתה משלם 20 אחוז יותר ממה שהסוחר קנה את הרכב, אבל בעצם לא היית מצליח לרכוש אותו במחיר טוב יותר.

Miata ND2

• תוכן חדש...