Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל מי שיש לו טענות אליי, האמת שדי הופתעתי שהתגובות האלה הגיעו מאוחר כי ציפיתי שיגיעו לפני, אלא שהקדמתי תרופה למכה כי ציפיתי לתגובות כאלה ולכן התייחסתי אליהן מראש ומשום כך אין בכוונתי להתייחס אליהן שוב. מי שהצפיה בסרטון לא העלתה בו מספיק אינדיקציות ואמות מידה באשר למיהות הבריון בינינו, צר לי בשבילו ומוטב היה שלא להגיב אותן כי זה לא ה-ISSUE. זה לא באמת מעניין אותי שהאיש יראה את השרשור הזה. השרשור בא כשיתוף בתרחיש כלשהו שקרה, בתקווה שזה יסייע לאחרים לקחת תרחישים כאלה בחשבון ולהתמודד איתם וכן בא להניא אחרים שחושבים להתנהג כמו האיש להימנע מכך, כי זה יכול להיגמר לא טוב גם מבחינתו. יום טוב לכולם.

לדעתך זה לא ה-ISSUE. אתה מוזמן להתחמק כמה שבא לך, אבל אתה יודע טוב מאוד מה מידת האשמה שלך בעניין.

זו בדיוק הבעיה במדינה שלנו. אנשים שחושבים רק על עצמם ומתנהגים בצורה מרובעת ("הייתי צריך לפנות"), גם כשברור שהיא לא צודקת.

ושלא נדבר על סילוף העובדות.

בקיצור, לדעתי אתה האבא של הבריונים ומצטער אם התגובה לא מתאימה לך. קח צעד אחורה ובחן את הסרטון שוב, ותראה שהתיאור שלך ממש לא מדוייק בלשון המעטה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עברתי פעם לנתיב הכי שמאלי בפקק תנועה, כדי לפנות שמאלה ברמזור,

חיכיתי באדום וזקנציק מאחוריי יצא מהאוטו שלו ואמר לי

'אם הייתי חמום מוח הייתי מוריד לך שתי סטירות לחי שעקפת אותי!'

הסתכלתי עליו, אמרתי לו 'בסדר' והמשכתי בנסיעה.

יש מטומטמים בכל מקום, ( עם זה אני מסכים, רק כדאי להסתכל גם במראה.. )

צריך לדעת להתעלם מהם.

אם הזקנצ'ק יצא מהרכב שלו כנראה גרמתה לבעיה..

אולי נדחפתה וללא איתות במעבר מהנתיב, כדי להכין את הנהג האחר למעבר.

אולי עברתה צמוד מאוד והוא נאלץ לבלום בהפתעה.

אבל - גם אם הייתה מושלם לדעתך, עובדה כי הוא יצא אלייך, וסתם הוא לא היה יוצא - גרמתה לבעיה.

לכן - הנימוס האפשרי - עברתה, סמן עם היד תודה או סליחה.

הזקנצ'ק הגיע אלייך, אל תפטיר כמו שמוק בסדר, אפשר להתנצל, סליחה אתה צודק.

תמיד מול כל אלה "הצעירים" והחכמים העוברים ומוחצים אחרים, אני רואה את העתיד.

איך אחר בדיוק כמוהם.. יעבור נתיב וימחץ את הרכב של אבא שלהם, אמא או אחותם.

ואיך הם מגיעים רועדים הביתה, ולא רוצים לחזור לנהוג..

והנהג התמים שעבר נתיב, הוא לא עשה כלום הוא רק עבר .. עבריין.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם הזקנצ'ק יצא מהרכב שלו כנראה גרמתה לבעיה..

אולי נדחפתה וללא איתות במעבר מהנתיב, כדי להכין את הנהג האחר למעבר.

אולי עברתה צמוד מאוד והוא נאלץ לבלום בהפתעה.

אבל - גם אם הייתה מושלם לדעתך, עובדה כי הוא יצא אלייך, וסתם הוא לא היה יוצא - גרמתה לבעיה.

לכן - הנימוס האפשרי - עברתה, סמן עם היד תודה או סליחה.

הזקנצ'ק הגיע אלייך, אל תפטיר כמו שמוק בסדר, אפשר להתנצל, סליחה אתה צודק.

תמיד מול כל אלה "הצעירים" והחכמים העוברים ומוחצים אחרים, אני רואה את העתיד.

איך אחר בדיוק כמוהם.. יעבור נתיב וימחץ את הרכב של אבא שלהם, אמא או אחותם.

ואיך הם מגיעים רועדים הביתה, ולא רוצים לחזור לנהוג..

והנהג התמים שעבר נתיב, הוא לא עשה כלום הוא רק עבר .. עבריין.

אייל.

אולי ואולי.

אני מאותת באופן קבוע כי זה הרגל, גם אם אני לא רוצה או רק מתעקל ימינה אני מאותת, כי ככה אני רגיל .

אני לא נדחף לאנשים לנתיב, אבל כשהתנועה צפופה ואתה צריך לעבור 2 נתיבים (השתלבתי מפניה ימינה 200 מטר קודם לכן) אתה בהחלט צריך להכנס לפני כמה רכבים, לא תוכל לחכות 3 שעות שהפקק יגמר.

אתה קצת לוקח רחוק מדי את המקרה, זה שהוא אדם מבוגר, לא אומר שהוא אינו חמום מוח או מתרגש יתר על המידה ממישהו שעוקף אותו בפקק.

פורסם (נערך)

במידה ואותתה , יפה ואני מעריך זאת, מאחר ונראה כאילו כואבת היד לנהגים לאותת בכביש.

אבל - הסתכלתה על הזקנצ'ק כחמום מוח, נסה להבין כי סתם הוא לא היה יוצא.

ואם מבחינתך הכל בסדר, הוא לא חושב כך.

מה הבעיה להתנצל , במקום לנפנף אותו, בסדר בסדר :wink: .

אנו רואים פעולות, נימוס וערכים מבחינתנו (בעולם המהיר שלנו) - גם אני כזה..

וכאשר מעירים לי - אני בודק את עצמי.

ההורים שלי שונים ממני, דברים שלי נראים כ די תעבירו אותה, בעיניהם הם בעיה.

ואנחנו חיים בחברה, והכביש לפעמים מפחיד, הורג ופוצע.

לא הייתי רוצה שיזלזלו בהוריי בכביש או בכל מקום, ויעברו אותם על הקשקש..

אם יש לכאורה בעיה אני מתנצל - במקום רגע שהלחיץ את האדם והרס לו את היום.

אדם עצבני נרגע וחוזר לדרכו, סתם נימוס נחמד. (וזה ללא קשר אם לדעתי הייתי בסדר או לא)

ובד"כ - כאשר אני מנתח זאת אח"כ - יש משהו במצב, גם הצד השני היה קצת צודק.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
במידה ואותתה , יפה ואני מעריך זאת, מאחר ונראה כאילו כואבת היד לנהגים לאותת בכביש.

אבל - הסתכלתה על הזקנצ'ק כחמום מוח, נסה להבין כי סתם הוא לא היה יוצא.

ואם מבחינתך הכל בסדר, הוא לא חושב כך.

מה הבעיה להתנצל , במקום לנפנף אותו, בסדר בסדר :wink: .

אנו רואים פעולות, נימוס וערכים מבחינתנו (בעולם המהיר שלנו) - גם אני כזה..

וכאשר מעירים לי - אני בודק את עצמי.

ההורים שלי שונים ממני, דברים שלי נראים כ די תעבירו אותה, בעיניהם הם בעיה.

ואנחנו חיים בחברה, והכביש לפעמים מפחיד, הורג ופוצע.

לא הייתי רוצה שיזלזלו בהוריי בכביש או בכל מקום, ויעברו אותם על הקשקש..

אם יש לכאורה בעיה אני מתנצל - במקום רגע שהלחיץ את האדם והרס לו את היום.

אדם עצבני נרגע וחוזר לדרכו, סתם נימוס נחמד. (וזה ללא קשר אם לדעתי הייתי בסדר או לא)

ובד"כ - כאשר אני מנתח זאת אח"כ - יש משהו במצב, גם הצד השני היה קצת צודק.

אייל.

אותת*

נראה לי אבסורדי להתנצל בפני בן אדם שמלכתחילה מאיים עלי, אני פשוט מתעלם ממנו.

פורסם (נערך)

botzek1:שלום לך שוב,להזכירך בעברך התנגשת ברכב באשמתך כשהוא היה מול הפנים שלך, שזה בערך הכי אשם שיכול להיות, כשאם היית קצת יותר עירני/שומר מרחק, היית בולם ומונע זאת:https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?363644 משום כך אני מתקשה להבין מדוע הינך מבקש ללמדני נהיגה, ועוד דרך פורום כשאינך רואה מה התרחש מאחור. אני בספק אם קראת את השרשור המקורי שבו אמרתי שאני מוכן להניח ולהסכים שלא התנהגתי כשורה, ולכן מה שאמרת מיותר בעליל. כדי שתבין בדיוק את ה-ISSUE ולא תכנס באין כניסה כמו שעשית פה, דמיין סיטואציה הפוכה - אתה נוסע לתומך ונהג פושע נדחף לנתיב שלך. אין ספק שאתה צודק. אתה, שאתה כמובן נהג מושלם שאף פעם לא עושה טעויות, מתעצבן ומשחרר צפירה. הנהג הנדחף שומע את צפירתך, חוסם אותך, יוצא ומכניס לך דקירה, ואז אתה בטיפול נמרץ וכבר לא מלמד אחרים נהיגה דרך הפורום. אגב, גם אותו אחד שהתנגשת בו, במקום לצאת להחליף פרטים יכול היה לצאת עצבני ולהכות אותך. מקווה שהפעם הבנת את ה-ISSUE. יום טוב לאדוני.

עריכה אחרונה על ידי dralukdorik
פורסם

עכשיו גם נהיית חוקר פרטי, יפה.

לצערך אימי היא זו שנהגה, בנוסף- אין שום קשר, כל אחד יכול לטעות, וברור שהיא לא ניסתה להתנער מכך כלפי הרכב הנפגע.

הבעיה אצלך זה שאתה לא מוכן להכיר בטעותך ובטוח שאתה הצודק (שוב-זה ה-ISSUE).

כתבת זאת בציניות גלויה וברורה ואין טעם לנסות לסלף את זה עכשיו.

גם אני כתבתי בצורה ברורה וגלויה שאני לא מצדיק את התנהגות הנהג הבריון (השני), אין לזה הצדקה בשום מצב.

אבל אתה צריך להבין שאתה הוא האשם, ולהפסיק להסיט את האש לאחרים.

זו לדעתי הבעיה העיקרית ומה שמרתיח אותי בהתנהגות חלק מהציבור במדינה שלנו.

פורסם

לצערי יש אנשים מטורפים, לא כולם אבל עדיין יש כמה.

כלומר,

גם אם מישהו נוהג בסדר הוא לא חסין.

בגלל שאיזה מישהו קם ברגל שמאל בבוקר או בגלל שהוא עצבני הוא פשוט יכול להיתפס על איזה אחד שנוהג בסדר גמור ולצאת עליו כדי לפרוק בו את זעמו.

אני פעם ראיתי נהג בצומת מורשה באור אדום יוצא מרכבו (והבן שלו ישב בכיסא מאחורה) אל הרכב שמאחוריו, ניגש לחלון הנהג והחטיף לו סטירה תוך כדי קללות והשתלחות. הנהג ההוא כמובן שתק ולא הגיב לו (מה כבר יכול היה לעשות לעומתו?) ואז חזר לאוטו ונסע כשהיה ירוק.

ברור שאינני יודע מה ההוא מאחורה הרגיזו אבל שוב, המצב הזה נורא עדין ומסוכן.

אני משתדל להתרחק מכל מי שנראה כועס וכעוס :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אחרי כמה צפיות בסרטון ברורים לי שני דברים - אחד זה שפות"ש השרשור נדחף בכוח לנתיב השמאלי ושתיים זה שבעל הסיוויק הוא חמום מוח. בכדורסל קוראים לזה עבירה דו צדדית. אף אחד פה לא נראה או יוצא יותר טוב מהשני למרות שרק אחד צילם את זה. אני מתאר לעצמי שאם בעל הסיוויק היה מצלם ומעלה היינו רואים תמונה אחרת לגמרי. הצעה ידידותית לפותח השירשור - להבא פשוט תתכנן את הנסיעה ומעבר הנתיבים שלך מספיק זמן מראש ולא תחכה לרגע שבו אתה צריך לקפח את זכותו של נהג אחר.

פורסם
עכשיו גם נהיית חוקר פרטי, יפה.לצערך אימי היא זו שנהגה, בנוסף- אין שום קשר, כל אחד יכול לטעות, וברור שהיא לא ניסתה להתנער מכך כלפי הרכב הנפגע.הבעיה אצלך זה שאתה לא מוכן להכיר בטעותך ובטוח שאתה הצודק (שוב-זה ה-ISSUE).כתבת זאת בציניות גלויה וברורה ואין טעם לנסות לסלף את זה עכשיו.גם אני כתבתי בצורה ברורה וגלויה שאני לא מצדיק את התנהגות הנהג הבריון (השני), אין לזה הצדקה בשום מצב.אבל אתה צריך להבין שאתה הוא האשם, ולהפסיק להסיט את האש לאחרים.זו לדעתי הבעיה העיקרית ומה שמרתיח אותי בהתנהגות חלק מהציבור במדינה שלנו.
זה בדיוק העניין שאתה מתקשה להבין:א. הכרתי בטעותי.ב. אתה לא ראית מאחור מה המרחק/המהירות. (אם האיש היה נוסע מהר בצד שמאל הייתי נותן לו לעבור אותי. אם האיש נוסע בצד שמאל, אני מאותת, והוא גם לכאורה חוסם וגם "פוחד" לעבור אותי, אז אין לי כל כך מה לעשות). תאר לך סיטואציה אחרת ואני לא אומר שזה מה שקרה פה - נהג נוסע בצד שמאל, קולט רכב מימינו מאותת לעבור שמאלה, נהג מאיץ ל-140 כי קלט את האיתות ורק בעקבותיו, ואז בעקבות המעבר של הנהג השני נאלץ לבלום ובעקבות כך מתעצבן. האם ניתן לומר שאותו נהג התפרצו לו לנתיב או שמא הוא יצר את הסיטואציה ? אתה מגיע למסקנות מטופשות ולא נכונות בלי לדעת. ג. אתה לא מושלם ולכן מוטב שלא תטיף. ד. העליתי לך תרחישים נוספים שאתה יכול להיקלע להם, גם אם כפי שאתה טוען שאתה מושלם, רק כי הסתכלת על מישהו לא כמו שצריך.
פורסם
אחרי כמה צפיות בסרטון ברורים לי שני דברים - אחד זה שפות"ש השרשור נדחף בכוח לנתיב השמאלי ושתיים זה שבעל הסיוויק הוא חמום מוח. בכדורסל קוראים לזה עבירה דו צדדית. אף אחד פה לא נראה או יוצא יותר טוב מהשני למרות שרק אחד צילם את זה. אני מתאר לעצמי שאם בעל הסיוויק היה מצלם ומעלה היינו רואים תמונה אחרת לגמרי. הצעה ידידותית לפותח השירשור - להבא פשוט תתכנן את הנסיעה ומעבר הנתיבים שלך מספיק זמן מראש ולא תחכה לרגע שבו אתה צריך לקפח את זכותו של נהג אחר.
אתה צודק ודבריך מקובלים בחום במובן זה שכדאי לסגל שיטות כדי למנוע עימותים כאלה. מאידך, אני חושב שההתנהלות שלו והיציאה מהרכב היא אינדיקציה טובה לנהיגה שלו קודם למקרה ולנהיגה שלו בכלל. לדוגמא סיטואציה מוכרת: לא כל התפרצות היא התפרצות לנתיב. אני מבחינתי מתפרצים לי לנתיב כשאני נוסע במהירות קבועה ובעקבות כניסה של רכב אחר לנתיב אני נאלץ לבלום. אם אני נוסע במהירות, קולט וינקר של רכב שיכול להיכנס במרחק בטוח כשהוא הסתכל ובדק היטב במראות, אבל אני בגלל שאני כל כך אבל כל כך לא מעוניין בכך, אני מאיץ את המהירות שלי כך שכניסה שלו גורמת לי בסופו לבלום בצורה קיצונית, קשה מאוד יהיה לומר שהתפרצו לי לנתיב.
פורסם

מי שמודה בטעותו לא יעשה שיימינג לאחר שגרם לו להתעצבן, אפילו שהשני עבר כל גבול.

שים לב שאתה עדיין ממשיך לתרץ תירוצים אז לא ברור לי איך אתה מודה בטעותך במקביל. הוא שאמרתי- ציניות.

אני רואה שאתה אוהב מקרים ותגובות אז אני יזרום איתך.

לדעתי המקרה שלך משול לגנב שנכנס לבית כשלראשו מצלמת GOPRO. אחרי שבעל הבית מבחין בו ושובר לו את שני הרגליים הוא מעלה את הסרטון לפורום הגנבים ותוך כדי "הודאה בטעותו" עושה שיימינג לבעל הבית תוך ציון הכתובת שלו.

ברור שגם כאן שניהם לא בסדר, אבל כאן ברור לכולם מי האחראי.

ממש אין לי כוח להמשיך להתווכח, מספיק לי להתעצבן מנהגים שכמותך כל יום בכביש, גם בפורום זה כבר יותר מדי.

אני מקווה שתיקח את דבריי לתשומת ליבך כמו שהם, בלי אגו, ותשנה את התנהגותך להבא.

אני ממש לא מסוג האנשים שמתווכחים על כל דבר, פשוט לא יכולתי להישאר אדיש אחרי שכולם התעלמו מהעניין.

בברכת נהיגה בטוחה וללא כעס.

פורסם
אם האיש נוסע בצד שמאל, אני מאותת, והוא גם לכאורה חוסם וגם "פוחד" לעבור אותי, אז אין לי כל כך מה לעשות

במקרה כזה אני מרפה מעט מדוושת הגז (במידה ואין רכב מאחוריי שהפעולה הנ"ל תפריע למהלך נסיעתו), נותן לרכב לעבור ולאחר מכן עובר לנתיב כשהוא פנוי.

פורסם (נערך)
מי שמודה בטעותו לא יעשה שיימינג לאחר שגרם לו להתעצבן, אפילו שהשני עבר כל גבול.שים לב שאתה עדיין ממשיך לתרץ תירוצים אז לא ברור לי איך אתה מודה בטעותך במקביל. הוא שאמרתי- ציניות.אני רואה שאתה אוהב מקרים ותגובות אז אני יזרום איתך.לדעתי המקרה שלך משול לגנב שנכנס לבית כשלראשו מצלמת GOPRO. אחרי שבעל הבית מבחין בו ושובר לו את שני הרגליים הוא מעלה את הסרטון לפורום הגנבים ותוך כדי "הודאה בטעותו" עושה שיימינג לבעל הבית תוך ציון הכתובת שלו.ברור שגם כאן שניהם לא בסדר, אבל כאן ברור לכולם מי האחראי.ממש אין לי כוח להמשיך להתווכח, מספיק לי להתעצבן מנהגים שכמותך כל יום בכביש, גם בפורום זה כבר יותר מדי.אני מקווה שתיקח את דבריי לתשומת ליבך כמו שהם, בלי אגו, ותשנה את התנהגותך להבא.אני ממש לא מסוג האנשים שמתווכחים על כל דבר, פשוט לא יכולתי להישאר אדיש אחרי שכולם התעלמו מהעניין.בברכת נהיגה בטוחה וללא כעס.
אני מסכים איתך בגדול. אני לא מסכים איתך לגבי נקודות קונקרטיות שכבר הדגשתי:אתה יוצא מנקודת הנחה שמעבר הנתיב שלי גרם לו להתעצבן ושזה כל מה שהיה. הלוואי, כי אז באמת הייתי נותן לו לעבור. בין אם אתה מגיע למסקנה שהוא גרם או אני גרמתי, עדיין אתה מבסס את הדברים על חוסר ידיעה ואי הבנת הדינמיקה כשאתה לא היית שם. לא הסתכלת אחורה, לא ראית את התנהגותו לפני, לא ראית מה שאני ראיתי במראות. אני אתן לך דוגמא להתנהגות - אני נוסע בצד שמאל לאט מאוד (70 קמ"ש). כל פעם שאני קולט רכב שעוקף אותי מימין, אני מאיץ ולא מאפשר לו להשלים עקיפה. קיים? קיים. זה לא התגרות? זה האמא של ההתגרות. קל יהיה לך לבוא בטענות לרכב שעקף מימין ונדחף. העוקף מימין הוא גם עבריין על פי חוק. אל תסיק מסקנות מרחוק כשעל פניו הסיטואציה לא ברורה ולא יכולה להיות ברורה לך. הגישה שלך היא מאוד יומרנית כשהיא שופטת התנהגות מרחוק כשספק ספק גדול אם אתה מושלם - זו התנהגות לא נכונה כי אם תדמה את עצמך כמושלם בשניה שתעשה את הטעות הכי קטנה כולם יצחקו עליך ויזכירו לך כמה שאתה פרפקט. ואחרון, כמו שאמרתי, ההודאה שלי וההתנהגות שלי, גם אם אני אשתדל לשפר אותה מפעם לפעם לא משנה את זה שאני מבהיר לאותו נהג ונהגים כמותו, שבפעם הבאה כשיצא אליי אחד כזה הוא יקבל שוקר שיהמם אותו, בלי קשר לאיך התנהגתי. עברתי על הכביש לא מעט סיטואציות ולא אעלה על דעתי לעצור ואפילו לדבר עם נהג כלשהו. עריכה אחרונה על ידי dralukdorik
פורסם (נערך)
במקרה כזה אני מרפה מעט מדוושת הגז (במידה ואין רכב מאחוריי שהפעולה הנ"ל תפריע למהלך נסיעתו), נותן לרכב לעבור ולאחר מכן עובר לנתיב כשהוא פנוי.
ואם נהג הרכב הנ"ל מתעקש לנסוע לך מילימטר מהאוזן, לא מאיץ ולא עובר אך מצד שני לא מאפשר את המעבר שלך, מגדיל לעשות ומשחק עם המהירות שלו כדי להישאר באותו מצב? עריכה אחרונה על ידי dralukdorik

• תוכן חדש...