Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - סקודה סופרב L&K 4X4 - מומר מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד ציטוט ברשותכם, הפעם ספציפית מתוך נסיעת מבחן של טופ גיר בדגם המדובר (4x4 280)

Does it drive in an exciting manner?

Ah. Not really. It’s definitely quick, the 0-62mph time of 5.8 seconds entirely believable even in a car this size. And even though it gets Dynamic Chassis Control as standard, switching it between Comfort, Normal and Sport settings doesn’t really hugely affect the way it drives; you’re unlikely to be grinning behind the wheel. However, it’s supremely refined, has excellent body control and a comfortable ride no matter what speed you’re going, so think of it as a Czech sleeper version of an S-model Audi Avant and it makes a huge amount of sense

הכל מצוין (מעולה אפילו) אבל מהנה לנהיגה ברמה של סדרה 3, או מונדיאו היא לא.

אגב זה לא היה מונע ממני לרכוש אחת.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נדמה לי שזה כתוב על דגם הסטיישן. לא יודע מה זה אומר מבחינת התנהגות. יתכן וסביר שזה משפיע לרעה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
במרצדס כשהאספקה מתעכבת קונים (!) ללקוח סנטה-פה עד האספקה. אולי צ'מפיון יתנו להם טיגואן :-)

שהשיקו את הטיגואן, היה להם גם בעיות אספקה - אז הם הביאו ללקוחות פאסאט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הכל מצוין (מעולה אפילו) אבל מהנה לנהיגה ברמה של סדרה 3, או מונדיאו היא לא.

אגב זה לא היה מונע ממני לרכוש אחת.

אתה מתעקש לשמוע את מה שאתה רוצה לשמוע ולא לשמוע את מה שאתה לא רוצה לשמוע ולכן אפשט לך את זה בצורה שאינו משתמעת לשתי פנים.

יש לך אך ורק 260K ש"ח.

סקודה סופרב שבמבחן או 316 עם 134 כ"ס ואיבזור של אלטו?

ולחשוב שאתה עושה את כל האנליזה המורכבת הזו מבלי שנהגת ברכב...

מה שמצחיק אותי (מה זה מצחיק, אני בקושי כותב מרוב דמעות) זה שעל גרוטאה (כן, גרוטאה, נהגתי בה!) בווארית מצוקמקת כולם משתפכים על איכויות השילדה אבל רק שומעים סקודה, "אני בספק אם מי מהרוכשיים תענין אותו השילדה"...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בתור נהג שנסע בגרסה הזו של הסופרב בחודשים האחרונים, אני חושב שהתחושה שהכי מאפיינת את הרכב הזה בנהיגה היא: בטחון.

אני לא מומחה ולא כתב רכב, אין לי את הנסיון הדרוש כדי לדעת האם השלדה היא טובה ביחס למתחרות או לא, וזהו בעצם הרכב הראשון שאני נוסע בו שקיימת בו מערכת 4X4 מוכוונת כביש ולא שטח.

הרכב הזה נוסך תחושת בטחון על הנהג, בכביש מהיר, בעיר, על רטוב ויבש. בכביש בית אורן ובמחצבות הרכב הפתיע אותי לגמרי, אמנם ההגה הוא חשמלי ואנמי, אך עדיין הרגשתי בטחון שלא הרגשתי באף רכב אחר. נסעתי בקצב מהיר יותר משהיה לי נוח לנסוע ברכבים אחרים והתחושה היתה שלא התקרבתי בכלל לגבולות של הרכב הזה.

בתור GT הרכב מאוד מוצלח. בידוד הרעשים טוב, הנהיגה במצב Comfort ו-Normal נעימה מאוד, והמנוע והגיר דואגים שאף פעם לא יהיה חסר לכם כוח לעקיפה או סתם כדי להגיע תוך שניות למהירויות שהשתיקה יפה להם. הכסאות מאוד נוחים לנהיגה ממושכת, תוסיפו לזה גם בקרת שיוט אדפטיבית ופתאום נסיעות של מעל שעה הרבה פחות מעייפות.

הגיר במצב הרגיל שלו מעלה הילוכים מהר מאוד כמו שהתרגלנו מכל הגירים שיצאו בשנים האחרונות, במצב ספורט שלו הוא לא מפחד לשמור על הסל"ד גבוה, הוא פראי לגמרי וידאג שתרגישו כמה שפחות לאג בנהיגה ספורטיבית. המצב הידני מצויין והעברות ההילוכים לרוב חלקות ומדוייקות מאוד.

לפי דעתי מבחינה חיצונית הרכב ממש יפה ומכובד, חבר הפורום 504L אמר משפט שאני מאוד מסכים איתו: "הפכו אותה מטקסי לסקסי".

בסה"כ אנו במשפחה מאוד מרוצים מהרכב, בתור חבילה אני לא רואה אלטרנטיבה טובה יותר בשוק.

הדבר היחיד ש"חסר" לו הוא סמל, למי שלא אכפת מהשטות הזאת ואכפת לו ממה שבתוך הקנקן, יקבל רכב מתגמל מכל הבחינות.

תכננתי לכתוב ביקורת לאחר חצי שנה, אני מאמין שאפתח שרשור עליה בעתיד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
בגירה.

קצת עובדות.

הזמנתי ב10/10 בטרום ההשקה, את ה220 L&K

יחד איתי בתקופת ההשקה - הם מכרו כמעט 1000 יחידות - מתוכן 370 (!!) את הגירסה היקרה ביותר (280)

- המספרים - מאנשי סקודה באולם התצוגה.

את כל המכירות של ההשקה הם מסרו בנובמבר , ואת החלק השני בינואר.

עד סוף 2015 נמסרו בסך הכל 16 יחידות מדגם ה-280 L&K. הם גם לא מסרו 1000 יחידות מהסופרב החדשה, הרבה פחות (רבע בערך).

פורסם

יש לך אך ורק 260K ש"ח.

סקודה סופרב שבמבחן או 316 עם 134 כ"ס ואיבזור של אלטו?

על זה אני לא מתווכח, אבל זה כבר עניין של value.

אתה ממשיך לטעון לגבי הניהוג שלה הפוך ממה שמיטב עיתונות הרכב האירופאית טוענת, אבל אני מניח שאתה יודע טוב מהם, או תטען שאצלם זה מונע מאינטרסים, גם אם בגדול הם נותנים לרכב ציון מקסימלי, ובטוח שאין להם בעיה עם המותג. אוקטביה 1.2 למשל אמנם ירדה למקום השני בקטגוריה שלה בCar of the Year של What Car השנה, אחרי שנתיים במקום הראשון, אבל היא עדיין מקום אחד לפני אודי A3.

ולחשוב שאתה עושה את כל האנליזה המורכבת הזו מבלי שנהגת ברכב...

האמת היא שבזה אתה צודק.

אמנם נהגתי יומיים בגרסת הדיזל החזקה (ונהנתי ממנה) אבל אולי הבנזין 280 שונה מאוד אז בהחלט אקח אחת לנסיעת מבחן.

מה שמצחיק אותי (מה זה מצחיק, אני בקושי כותב מרוב דמעות) זה שעל גרוטאה (כן, גרוטאה, נהגתי בה!) בווארית מצוקמקת כולם משתפכים על איכויות השילדה

שמח שזה מצחיק אותך אבל אותי מצחיק שאתה לא מסוגל להעריך את השלדה שלה.

לא יודע כמה שנות נסיון יש לך ועל כמה רכבים, אבל אני נוטה להעריך שלא הרבה (ואשמח אם תתקן אותי, כי אני לא אומר את זה בהתגרות אלא רק ממה שאני יכול להניח מהדברים שלך).

גם לא הבנתי מה הקשר לגרוטאה? לא מילה הגיונית לשימוש בהקשר הזה, אבל אני מניח שעל אותו משקל גם סופרב 1.4 זו גרוטאה מבחינתך, שלא לדבר על אוקטביה 1.2.

פורסם
על זה אני לא מתווכח, אבל זה כבר עניין של value.

מבלי להיכנס ביניכם, על איזה ערך אתה מדבר?

כי מה שיש היום, לפי מחירון, זה הסופרב המדוברת ו-318i גרסת לקז'ורי [היותר מאובזרת מספורט]. שני הנתונים היחידים שאפשר איך שהוא לקרוא להם להם משמעותיים ובהם הבימרית מנצחת הם 3 שנים אחריות [לעומת 2] וצריכת דלק טובה יותר לפי נתוני יצרן. זהו.

תסכים איתי שלרוב הרוכשים של רכבים אלו עניין הדלק יחסית זניח.

אז אם נשארנו: שנה אחריות ושלדה [ושכחתי סמל]. האם זה הערך המוסף שאליו אתה מכוון?

אני שואל כדי להבין למה התכוונת לא כדי להתריס או משהו.

לגבי הודעתו של באגירה, לדעתי הוא מנסה לומר "מה שווה שלדה איכותית כשהיא מונעת ע"י 136 כ"ס מסכנים?"

או שאני טועה באגירה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רוברט - מודה שלא נהגתי על ה-316, אלא על 320. דווקא נהיגה ארוכה יחסית. אוטו מצוין. תוריד ממנו 48 כ"ס וכמה שהשלדה לא תהיה טובה בבסיסה - היא עדיין עגלה. מילא זה, ב-316 החדשה זה מנוע 3 ציל', שבהחלט מרגיש חלש במהירויות שמעבר להתנהלות בסיסית (ואותו עוד ניסיתי בסדרה 1, שהיא קלה מה-3). כך שכמה שהשלדה לא תהיה טובה, 316 לא קונים בזכותה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא הבנת אותי ניקו.

כשכתבתי שזה עניין של ערך מוסף התכוונתי שהסופרב מנצחת בנוק אאוט פה.

הוויכוח שלי הוא, שמה שאין לה זו שלדה שמסוגלת לגרום לי לחיוך כמו סדרה 3, וזה לא משנה גם אם היא גירסה בסיסית כמו 318i (ויצא לי לנהוג בה).

פורסם
רוברט - מודה שלא נהגתי על ה-316, אלא על 320. דווקא נהיגה ארוכה יחסית. אוטו מצוין. תוריד ממנו 48 כ"ס וכמה שהשלדה לא תהיה טובה בבסיסה - היא עדיין עגלה. מילא זה, ב-316 החדשה זה מנוע 3 ציל'

318 לא 316 :-)

אני בטח לא טוען שהיא מטוס, רחוק מכך.

אבל עגלה זה דבר יחסי.

הרי מדובר במנוע טורבו מודרני משודך לאחד הגירים הטובים שיש, וגם אם ההספק שלה לא מדהים (אגב בפועל זה 150 ולא 136 כ״ס) ברוב המצבים של נהיגה יום יומית היא רחוקה מלהרגיש עגלה (שוב, הכל יחסי כן?).

אבל עוד פעם, אני ממש לא טוען ש318i מהווה value for money טוב יותר מהסופרב, ממש לא.

פורסם

רק להוסיף, שאני גם חושב שאנחנו חיים במדינת ישראל. מקום שתכל״ס לרוב רובנו אין באמת מקומות להנות מרכב עם מנוע כמו של הסופרב למשל, חוץ מאלא בינינו שבוחרים לנהוג כמו חוליגנים, ואני מקווה שאין פה כאלה.

כשחייתי באנגליה 320i לא היתה מספקת אותי (320d דווקא כן) אבל פה אני חי איתה מצוין.

פורסם

אני שומע הרבה את ה-150 הזה. יש לזה סימוכין? לא אתרים ופורומים, דיינו. יש?

לגבי המנוע - שוב, בסדרה 1 הוא הרגיש לי לא משהו בכלל. מספיק להתנהלות עירונית ושיוט חוקי, לא מעבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני שומע הרבה את ה-150 הזה. יש לזה סימוכין? לא אתרים ופורומים, דיינו. יש?

נדמה לי שכן אבל אבדוק.

לגבי המנוע - שוב, בסדרה 1 הוא הרגיש לי לא משהו בכלל. מספיק להתנהלות עירונית ושיוט חוקי, לא מעבר.

שזה בערך מה שרוב האנשים עושים 90% מהזמן אלא אם כן אתה גר בנס הרים...

שמת אותו במצב ספורט אגב? לא שיש לי המון נסיון איתו, אבל מהמעט שכן הוא הפתיע אותי לטובה (אולי כי באמת ציפיתי לעגלה).

אולי פשוט איבדנו פרופורציות?

• תוכן חדש...