Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פיג'ו 306] בעייה בצופר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה, הצופר התחיל לעשות בעיות...

הרעש שהוא משמיע חלש מאד ונשמע שבור...

מבט קצר על הצופר מגלה סדק דקיק בשבלול - האם יכול להיות שזה פוגע עד כדי כך בעוצמה ובאופי הצליל השלו?

כמו כן בדקתי את החיווט שמגיע לצופר, והוא נראה תקין.

כיצד ניתן לבדוק בוודאות את הצופר לפני שאני הולך וקונה אחד חדש? :?

תודה מראש!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

קנה מפירוק צופר שנראה לך תרין בעין חיצונית, החיבור הוא עם 2 מחברים כאלה ככה שאתה יכול במקום להרכיב אותו ולנסות על האוטו שלך. אני מאמין שצופר חדש גם לא יעלה הרבה אבל לך תדע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האם אפשר לתת לצופר (+) ו-(-) מהמצבר כדי לבדוק האם הוא תקין - על מנת לשלול תקלה בחיווט מהכפתור אל הצופר?

והאם באמת סדק קטן בפלסטיקה גורם לאובדן צליל אקוטי כל-כך?

פורסם

צופר חדש אינו יקר. רכוש צופר של חב' FIAMM האיטלקית שהנו צופר חזק (או זוג צופרים).

יש צופר עם חיבור חשמלי אחד (הבורג מאריקו) ויש עם 2 חיבורים, וודא לרכוש המתאים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תופעה מוכרת ב- 306 היא צופר "צרוד" ומשתעל, הנגרם כתוצאה מכניסת מים בשבלול.

הבעיה היא שהמים אינם מתנקזים, ומפריעים לצופר.

ב-306 שהייתה לי נהרסו כך 2 צופרים, ובעקבות כך החלטתי להעתיק את מיקומם גבוה יותר, לתא המנוע.

ובדרך "שידרגתי" לצופר כפול...:-D

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לאחר פירוק הצופר וריקונו ממים (המון מים נשפכו מהשבלול, למרות שהפתח שלו פנה כלפי הרצפה)

ולאחר ייבושו בעזרת מפזר חום... הצופר חזר לחיים חדשים והורכב בחזרה!

הצופר הורכב מחדש רחוק יותר מהגלגל, וכעת הוא באזור ההכנה לאורות ערפל בפגוש, עם הפתח, כמובן, כלפי מטה.

תודה לכל העוזרים...

פורסם
לאחר פירוק הצופר וריקונו ממים (המון מים נשפכו מהשבלול, למרות שהפתח שלו פנה כלפי הרצפה)

ולאחר ייבושו בעזרת מפזר חום... הצופר חזר לחיים חדשים והורכב בחזרה!

הצופר הורכב מחדש רחוק יותר מהגלגל, וכעת הוא באזור ההכנה לאורות ערפל בפגוש, עם הפתח, כמובן, כלפי מטה.

תודה לכל העוזרים...

הפתרון שלך אינו יעיל, צפה לכך שהבעיה תשוב.

גם אני ניסיתי לסובב את הצופר ולהשאירו בפגוש, אך עקב צורת השבלול והמיקום הגרוע נוצרת הצטברות של מים בכל זאת בשבלול.

הפתרון היעיל ביותר הוא להעתיק את מיום הצופר אל תוך בית המנוע. אם תרצה, העלה תמונה ואוכל לסמן לך בדיוק היכן אפילו קיים מקום לברגים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לא רציתי להתעסק עם מערכת החשמל של הרכב - מכיוון שהוא לא שלי...

מכיוון שהחוטים המקוריים של הצופר אינם ארוכים מספיק, יש צורך לחתוך את המחבר של הצופר, ולהאריך את חוטי החשמל בכ-30 ס"מ ע"מ שיגיע לתא המנוע (מאזור הגלגל הקדמי-שמלאי)

בינתיים הפתרון מספק את בעל הרכב... כשהבעייה תשוב, נשקול לפעול ע"פ עצתך - לפחות נחסך מאיתנו קניית צופר חדש (וכנראה מקורי) - כי החיבור של הצופר המקורי מיוחד, ולא מדובר ב-(+) ו-(-) רגילים...

שוב, המון תודה על העזרה והטיפים!

• תוכן חדש...