Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית לפטופ מאירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני קרוב ל-5 שנים קניתי לפטופ מארה"ב.

על העובדה שארה"ב זולה יותר אין ויכוח.

לאחרונה הנייד מראה סימני גסיסה, מה שאומר שאני שוקל רכישה של נייד חדש.

ניצלתי את העובדה שאחי הגדול היה בטיול בארה"ב כדי להביא את הנייד החדש, כרגע אין לי אף אחד שטס - מה שאומר שאני צריך לבדוק אופציות של שילוח.

לכן עלתה לי המחשב של רכישה באירופה.

אמנם ארה"ב זולה יותר, אבל אולי אפשר לנצל את עלויות השילוח הנמוכות יותר ואת שער היורו הנמוך כדי לרכוש לפטופ מאירופה.

למישהו יש נסיון ברכישה כזו ויוכל לשפוך קצת אור בנושא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

~

אנגליה היא כנראה המקום המתבקש להתחיל ממנו - עם שוק מפותח, מבחר גדול של מוצרים חדשים ומחודשים, ועם כל המידע זמין באנגלית. הבעיה היא שהמחירים פה כ"כ גבוהים (יחסית) שאפילו המקומיים מזמינים לפעמים מארה"ב ויוצאים ברווח לאחר תשלום המסים. קל וחומר אם מזמינים מישראל - קניה ושילוח עם Buy2USA או כל שירות דומה יהיה בד"כ משתלם יותר.

אני מניח שבגרמניה או במזרח אירופה הקניה תהיה זולה יותר, אבל שם אתה עלול להתקל בבעיית שפה אם משהו לא ילך כמו שצריך.

אישית, עם התפקוד של דואר ישראל בשנים האחרונות, כנראה שלא הייתי מסתכן בשילוח ופשוט רוכש בארץ. או מחכה לטיסה הבאה לחו"ל.

פורסם

דריש - אני מאמין שעם גרמנים עוד יש סיכוי להסתדר מבחינת שפה.

העניין הוא שברוב המקרים המחירים די דומים לארץ, למרות שמצאתי דגמים זולים מהותית. זה לא ממש עוזר כי אתה תצטרך להוסיף מע"מ ועלויות שילוח, וזה יגיע למחיר בארץ.

ברומניה גם יש דגמים ספציפיים זולים (בדקתי), אבל שוב - עלויות שילוח ומע"מ הופכות את העניין ללא משתלם.

איך זה כן יכול להשתלם? אם יש לך מישהו שטס למדינה מזרח אירופאית או לגרמניה ויוכל לרכוש לך ולהעביר את הלפטופ. בנוסף בחלק מהמדינות ניתן לקבל החזרי מע"מ. על מחשב של 530 יורו מקבלים משהו כמו 60 יורו החזר בגרמניה. זה נחמד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עניין קטן שכדאי לשים אליו לב הוא המקלדת: אנחנו רגילים למקלדת ה-QWERTY האמריקאית, אבל לכל שפה אירופית, כולל אנגליה, סידור מקלדת שונה. יכול להפריע לחלק מהאנשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מציע לקנות לפטופ מאירופה, גם בגלל מחיר וגם בגלל המקלדת זה פשוט לא משתלם - מלבד מקרים בודדים של מבצעים מיוחדים כאלו או אחרים. קניתי מספר מחשבים מארה"ב בשנים האחרונות, וכולל עלויות שילוח זה יוצא זול משמעותית מלקנות בארץ (ובאירופה), ועל המקלדת ניתן פשוט לחרוט עברית, כיון שסידור האנגלית הוא המוכר לכולנו.

פורסם

רק שאלתי, אבל לפי התגובות נראה שכדאי לרדת מזה ולרכוש מארה"ב.

לנסות לשכנע אותי על קנייה מארה"ב, זה לשכנע את המשוכנע (למרות שבהונג קונג עוד יותר זול, אבל לך תמצא מישהו שם), כפי שציינתי כבר קניתי בעבר ועשיתי חריטה בעברית בארץ - סיפור של כולה 120 שקלים.

לגבי הדואר, יש את חברות השילוח במקום שמתחייבות להביא לך את המוצר עד לבית.

פורסם
רק שאלתי, אבל לפי התגובות נראה שכדאי לרדת מזה ולרכוש מארה"ב.

לנסות לשכנע אותי על קנייה מארה"ב, זה לשכנע את המשוכנע (למרות שבהונג קונג עוד יותר זול, אבל לך תמצא מישהו שם), כפי שציינתי כבר קניתי בעבר ועשיתי חריטה בעברית בארץ - סיפור של כולה 120 שקלים.

לגבי הדואר, יש את חברות השילוח במקום שמתחייבות להביא לך את המוצר עד לבית.

באיבי חלק מהמוכרים שולחים מוצרים כאלה דרך DHL למשל

אז אתה מקבל את המכשיר תוך פחות משבוע ומחיר עם מיסים

בעיקרון בלפטופים זולים ההבדל בין ישראל לארה"ב די נמוך מה עוד שיש לך כאן אחריות (תקנה מאלה שמכבדים אחריות בינלאומית כמו DELLועוד כמה)

בלפטופים יקרים כאן ההבדל ממש משמעותי.

איזה תקציב ומה אתה עושה עם המחשב הנייד?

קובי

:-)

פורסם

הייתי עם dell xps - האחריות הבינלאומית כובדה והייתי מאוד מרוצה מהמחשב (בייחוד מהרמקולים - הלפטופ בא עם סאב של jbl מובנה).

כרגע אני שוב חושב על דל - המחשב עבד טוב מאוד במהלך השנים והפעם כנראה אני מכוון על הסדרה העסקית של לטיטיוד.

פורסם (נערך)
הייתי עם dell xps - האחריות הבינלאומית כובדה והייתי מאוד מרוצה מהמחשב (בייחוד מהרמקולים - הלפטופ בא עם סאב של jbl מובנה).

כרגע אני שוב חושב על דל - המחשב עבד טוב מאוד במהלך השנים והפעם כנראה אני מכוון על הסדרה העסקית של לטיטיוד.

בחירה נכונה, אני כמוך גם שנים עם DELL

התחלתי עם precision ועברתי ללטיטיוד וגם לווססטרו.

והאחריות בלי בעיות בארץ

חפש עם מסך QHD שהוא פשוט מדהים.

יש עם מסכי 11.6 13 15.6

13 מדהימים

כמו זה הכוונה (דוגמה - לא הכי זול או משהו)

http://www.ebay.com/itm/2015-Dell-XPS-13-9343-13-3-i5-5200U-QHD-3200x1800-4GB-256GB-SSD-TOUCH-SCREEN-/221987818249?hash=item33af814b09:g:aDwAAOSwNSxVJxMe

מצאתי אחד ששוה לדגום למה המחיר יגיע

http://www.ebay.com/itm/2015-Dell-XPS-13-9343-13-3-CORE-i7-5600U-8GB-256GB-SSD-Touch-Screen-WIN8-1-/371537396213?hash=item56815ac1f5:g:3rkAAOSw5dNWoFFu

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

הלפטופ ה"בידורי" שלי בבית נקנה בברלין בחנות Cyberport במיטה.

זה לנובו 50-70 או משהו כזה אם אני זוכר נכון, היה זול משמעותית ממה שבארץ מכיוון שהוא חזר בתוך מזוודה וגם הזכיתי עליו במע"מ בגרמניה.

בצד המינוס - לקח לי זמן לעקור ממנו את הגרמנית לגמרי , המקלדת משונה ולך תזכור מה זה Einfg, Druck, Strg או bild. הדבקתי מדבקות. חוץ מזה עובד פרפקט כמו ביום הראשון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הסידור של המקלדת בגרמניה אכן שונה, לפחות בברלין. (השתמשתי במחשב במינכן ואני לא זוכר שהמקלדת הייתה מוזרה כמו בברלין, אבל ייתכן ואני טועה כי עברה שנה וחצי).

בסייבר פורט יש מציאות פה ושם, יש דגמים נחמדים, וזה מצוין אם מביאים את הלפטופ משם ומזדכים בעמדת הTAX FREE. זה לא משתלם אם רוכשים ושולחים לארץ.

אגב, לגביי DHL - קיבלתי מהם משהו ואני ממתין לעוד חבילה, בשני המקרים החבילה עוברת בארץ לידי דואר ישראל. :evil:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

המקלדת הגרמנית שונה, קרויה QWERTZ ושונה מהאמריקאית בהחלפת מקומותיהם של Y ו-Z ובהקדשת 3 מקשים ייעודיים לתנועות הגרמניות, ויש גם גרסה שויצרית וגרסאות המיועדות לשפות מרכז-מזרח אירופיות..

יתכן שהמקלדת שבה נתקלת במינכן יתה QWERTY רגילה במחשב שהיה מיועד לתיירים.

כיון שאני לוקח אתי מחשב לכל נסיעה לחו"ל איני בודק את סידור המקלדות המקומי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדרך כלל אני גם לוקח לפטופ או טאבלט, הפעם חרגתי ממנהגי (וטוב שכך).

הייתי בחריגת משקל רצינית בתיק היד, 10.5 ק"ג. המקלדת בבית המלון הייתה מוזרה (בברלין). במינכן זכורה לי מקלדת נורמלית.

פורסם

אני לא מגיע למצבים כאלה, אבל יש גם טאבלט "7 שנכנס לכיס של הג'ינס, יכול לפתור בעית משקל יתר.

פורסם

אם תשאל אותי אני אפילו לא יודע איך הגעתי למצב הזה. :shock:

• תוכן חדש...