Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לאמא שלי רכב חדש מהיבואן שנקנה לפני שנה, בספר רכב רשום לבצע טיפול כל 15000 או שנה.

אמא שלי נסעה רק 5000 ק״מ האם עדיין זה מצריך טיפול?? כי הקילומטר מאוד נמוך.

אם כן צריך טיפול מה ההסבר לכך.

תודה

פורסם

בהחלט.

קודם כול אתה צריך לעשות טיפולים לפי מה שהיצרן הגדיר על מנת לשמור על אחריות של הרכב.

דבר שני,השמן נהיה שחור ומאבד את התכונות שלו עם הזמן,וכך גם הפילטרים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשמע לי מוזר שרכב עם 15 אלף קילומטר עושה טיפול כמו 5000 לא? מצב השמן לא במצב טוב יותר?

לא הגיוני יותר לעשות טיפול אחרי שנה וחצי נגיד שהרכב יתקרב לקילומטר שהיצרן המליץ?

פורסם

אם אתה תעמוד במקום ולא תזוז לא תזדקן? לא תנשום אוויר? שמן מאבד תכונות עם הזמן בכל מקרה, גם אם בשימוש וגם אם לא. יש מכוניות בהן מרווח הטיפולים המומלץ ע''י היצרן הוא כל שנתיים או 30 אלף ועדיין לא הייתי לוקח את הסיכון הזה ובמקסימום או שנה או 15 אלף קמ.

פורסם

בגלל זה היצרן קבע טיפול כתלות ב ק"מ או זמן,אחרת אם אתה נוסע מעט כ 7 אלף בשנה,אז תעשה טיפול ראשון אחרי שנתיים רק? לא הגיוני נכון?

חוץ מזה,לא חבל לאבד אחריות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תחשוב על זה ככה:

תחשוב שיש לך בורג. אם אתה מבריג אותו, הראש נשחק. אחרי מספיק הברגות, הוא לא יהיה ניתן להברגה יותר, ואז צריך להחליף אותו.

בניגוד לזה, הבורג גם מחליד עם הזמן. יעבור מספיק זמן, והוא יהיה חלוד מדיי בשביל להבריג.

יכול להיות שאתה מבריג את הבורג מאה פעם ביום, ויכול להיות שאתה מבריג אותו פעם אחת בשנה.

אבל הוא עדיין יחליד באותו הקצב.

אותו דבר השמן ברכב שלך, וגם הפילטר שלו.

הוא יכול לאבד מיכולותו בעקבות גיל, או בעקבות מרחק. שימוש עושה לו דבר אחד, וזמן עושה לו דבר אחר.

ופרטנית, אני רוצה להתייחס לצורת החשיבה השגוייה הזאת:

נשמע לי מוזר שרכב עם 15 אלף קילומטר עושה טיפול כמו 5000 לא? מצב השמן לא במצב טוב יותר?

לא הגיוני יותר לעשות טיפול אחרי שנה וחצי נגיד שהרכב יתקרב לקילומטר שהיצרן המליץ?

נשמע לי מוזר שרכב עם שנה עושה טיפול כמו רבע שנה לא? מצב השמן לא במצב יותר טוב?

לא הגיוני יותר לעשות טיפול אחרי 20000 קילומטר כשהרכב יתקרב לגיל שהיצרן המליץ?

אפשר להפיל על הגיל גם כן, עם אותה צורת מחשבה.

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
  • תוכן חדש...