Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 159 דיזל- מי מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע מפורסמות 2 בלוח יד 2.

שתיהן 2007, לכן נתמקד בהן לבינתים, 2.4 JTD אוטומט.

אני עושה 3000 ק"מ +- בחודש, לכן הדיזל נשקלת קודם כל, לפני הבנזין.

עקב זה שכנראה שורר מעלי נאחס עם הצרפתיות שאני אוהב(שוב כנראה משבית מגאן בגלל אישה), אני רוצה להגשים פנטזיה.

מהרגע שה159 יצאה, אני מזיל עליה ריר.

מה צריכת הסולר של הדיזל?

מה צריכת הדלק של דגמי הבנזין?

מחלות?

חלקים יקרים הבנתי מהחיפוש בפורום, השאלה כמה יקרים ומה זמינותם? בתור עצמאי אני חייב רכב זמין בכל יום.

מה המחירים האמיתיים שבהם הן נסחרות?

כמה דיזל כאלה נמכרו בכלל?

ושאלת השאלות, מה הוא הדגם הכי מומלץ ב159?

רוב תודות.

פורסם

הדגם הכי מומלץ ב-159 הוא ה-1.8TBI, אלא שהוא יקר, נדיר, חדש יחסית ואקזמפלרים טובים נמכרים מבלי להגיע ללוחות.

הדיזל נדירה וסבלה בתחילת חייה מהסולר הישראלי. הצריכה, למיטב זכרוני, הייתה סביב ה-10 קמ"ל, לא משהו לכתוב עליו הביתה, אם-כי ייתכן שאני טועה. ממליץ לך בחום לקפוץ או לפחות להתקשר למוסך אוטו-איטליה, שמעבר להיותם תותחים ומומחים הרי שלאחד השותפים הייתה כזאת בעבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז צריכת הסולר וצריכת הדלק בדגמים השונים היא די זהה?

או שיש דגם חסכוני יחסית מהאחרים?

הכוונה למהירות שיוט רגועה בבינעירוני.

פורסם

שוב - ממליץ לברר אצל אוטו-איטליה, המון ידע וניסיון. אני אמנם נהגתי הרבה ב-159, אבל לא החזקתי אחת מעולם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הדבר האחרון שיעניין אותך ב-159 דיזל, זוהי צריכת הדלק.

מדובר ברכב חזק מאוד, ויקר בטירוף לאחזקה. לפני מס' שנים פגשתי כזאת באחד המוסכים עם הגיר תקול. הצעת המחיר של סמל"ת לתיקון הגיר הסתכמה ב-76 אלף שקל "בלבד". לא מדובר ברכב שמתאים להיות הדיילי דרייבר של אדם שהזמן שלו שווה כסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

76 לגיר זו הצעה על הנייר וטובה בעיקר לחברות ביטוח. המחיר האמיתי נמוך בהרבה אבל אכן, 159 - כל 159, לא תהיה זולה לאחזקה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מכוניות שננהגו בעיקר בעיר או לאט (סל"ד נמוך) וטופלו מדי 30000 ולא 15000 דרשו לעתים החלפת שרשרת טיימינג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתם מבאסים אדם עם חלום.

לא עניין של לבאס, רק להיות מציאותי. ה-159 נהדרת, מהנה, תא נוסעים איכותי ויפהפה, היא אפילו נוחה לצד התנהגות כביש טובה. גם היכולת לא נמוכה, פשוט העלויות בהתאם. צריך להיות מוכן לזה ולהיכנס לזה בידיעה, לא לקבל שוק בהמשך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המנוע בפנדה CROSS הוא מאד נפוץ, ולא צריכה להיות בעיית חלפים. אבל אני לא כל כך מבין מה אתה מחפש... אם כוונתך לרכוש רכב שבא לעבוד - תקנה דגם סטנדרטי שישרת אותך, ולכשיהיה לך עודף מזומנים קנה משהו מעניין לסופי שבוע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הכוונה שלי זה לרכוש רכב שגם יקח אותי יום יום לעבודה (ב"ש-ערד הלוך חזור), ושגם נוכל להנות איתו כשיתחשק(העסק נמצא קרוב למנחת ערד, וכמובן יש את סדום-ערד המפורסמת).

וכמובן, בא לי לגוון קצת ולקחת רכב ששונה מהנוף הממוצע בארצנו.

האלפא עם מנוע 2.2 או 1.9 תוכל לעשות את הנסיעות יום יום באמינות?

*מהירויות שיוט הן 120-140.

פורסם

כשאח שלי רכש 159 לפני 5 שנים בערך, המליצו לו לא לגעת בדיזל בגלל נדירות הרכב ועלויות האחזקה.

לבסוף רכש 2.2 שהייתה מאוד אמינה ולא יקרה לתחזוקה (נמכרה בגלל מעבר לחו"ל)

הרכב שלו היה מלוקק והמחיר שדרש היה "מעל מחירון" שהרתיע הרבה קונים.

לבסוף כמובן שנמצא קונה.

מה שאני אומר, שכדאי לרכוש רכב שמור ומטופל גם במחיר גבוה, מה שמגדיל את הסיכוי לשקט בתחום התחזוקה והעלויות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כמובן שכשאנעל על נפח מנוע ורמת איבזור(שחכתי לשאול על האבזור באמת) אני אחפש רכב מומלץ ומטופל.

ידועה לך צריכת הדלק של אחיך בבינעירוני?

• תוכן חדש...