Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב חצי חיים קשים נוסע 35 ק"מ כל כיוון: בבוקר חלק בחזור עושה את פקקי איילון מרוקח עד לגוארדיה.

גם אם זה נחשב תקין ה7 ליטרים שהרכב צורך בשנה, אשמח לצמצמם את הצריכה הזו.

אני לא מכיר מישהו מחבריי שסובלים מהתופעה הזו.

פורסם

עד שכתבתי תגובה יפה וארוכה, מרפי בא ומחק אותה, אז שוב.

בעבר היו בפורום מספר דיונים על הנושא הזה ואני זוכר שטענו שבמידה ומשפצים ראש לבלוק מנוע עייף צריכת השמן עולה, הם טענו שהסיבה לזה קשורה לשיפור יכולת הדחיסה והלחץ של המנוע בזכות הראש המשופץ אך הבלוק הוא החוליה החלשה(רינגים וצילנדרים שחוקים) והעומס עליו מוביל לצריכת שמן מוגברת. לדעתי בגיל כזה של מנוע גם בלי שיפוץ ראש צריכת שמן כזו מתקבלת עלה הדעת.

בכל מקרה, במידה ואין לך נזילות מהמנוע או עשן כחלחל מהמפלט אז פתרון טוב לצמצום צריכת השמן יכול לבוא בדמות מעבר לצמיגות השמן הבאה המותרת למנוע. לפי אתר MOTUL החביב (שאני די סומך עליו כי עד עכשיו הוא לא טעה) ליונדאי לנטרה שנת 98 מנוע 1.6 הצמיגויות המתאימות למנוע הן:

1. 5W30 - מתחת ל-10 מעלות צלזיוס

2. 10W40 - מעל (25-) " "

3. 15W40 - מעל (15-) " "

4. 20W50 - מעל (10-) " "

* בתקן API SL לפחות

אם אתה כרגע משתמש בצמיגות 2 אז תעבור ל-3 וכן הלאה. במידה ואתה כבר על צמיגות 4 אז כנראה שאין מנוע משיפוץ או החלפת הבלוק (או פשוט לחיות עם צריכת השמן).

• תוכן חדש...