Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סקודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני מפנה אליכם שאלה שבפורום הטכני לא קיבלתי תשובה עליה

אני רוצה לשפץ סקודה טנדר שבמקור מגיע עם מנוע 1350 סמ"ק

ומאחר וידוע לי מה המנוע המקורי בסקודות שווה החלטתי אולי להחליף מנוע לדגם חדש יותר כדוגמת הפאביה או הטנדרים בגירסה העגולה יותר שבאים גם בדיזל

בקיצור מה החוק מרשה לי להתקין חוץ ממנוע 1350 של סקוד'חס

צרפתי תמונה לדוגמת הסקודה דמינו רק בשחור מבריק עם שלל ניקלים יפים ומנוע עצבני שיפרק תקבינה מהרכב.

pikup.jpg

פורסם

"ומנוע עצבני שיפרק תקבינה מהרכב,,,"- זה בדיוק מה שלא יאושר.

משרד התחבורה יאשר מה שתאשר המחלקה הטכנית של היבואן!

במקרה הזה אל תהיה אופטימי...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אם כבר בשיפוץ פיק אפ עסקינן-

היום ראיתי את הסובארו טנדר הכי מדהימה שראיתי אי פעם.

-צבע שחור לק, מבריק ומנצנץ

-כל האמבטיה מאחורה מצופה באלומניום מבריק וממורג (דוגמת דמעות)

-ג'אנטים שבחיים לא ראיתי על שום רכב, בטעם

-קשת מצינורות נירוסטה

בכללי התרשמתי מאוד מהיופי והסולידיות שמאפיינת את שיפוצה.

היא לא בולטת, לא קופצת לעניים,

ובכ"ז- הסובארו הזאת, על כמה שהיא קטנה ישנה ופיק אפ- משדרת מין כח שקט שכזה, מין סולידיות ועוצמה חבויה.

האמת שאני עצמי עד עכשיו לא מבין מה אני מתלהב מסובארו טנדר,

אבל שוב, זאת אחת המדהימות שראיתי.

כן ירבו.

ואם כבר לשפץ פיק אפ- למה לא סובארו טנדר. הרבההה יותר זול לשפץ. הרבההה יותר יפה מהסקודה איכסה פיק אפ הזאת שאתה רוצה לשפץ. ובבוא הימים כאשר תרצה למכור, תשיג עליה מחיר יפה.

הסובארו הזאת שומרת על ערכה זמן רב.

אבל היי- על טעם וריח...

סה"כ כסף שלך ואתה תחליט בסופו של עניין.

בהצלחה!

-ארז-

פורסם
אם אתה רוצה טנדר נוסף במצב נסיעה לחלקים יש לי חבר שרוצה למוכרו בכ-1200 ש"ח +-,פנה אלי בה"פ

נשמע זול מדי לרכב אספנות.

שיבקש 40,000.

דולר.

או שיבדוק בקראוס מה המחיר הריאלי ומה עלויות היבוא של רכב כזה במצב 5, נאמר.

פורסם

תודה על התגובות

לשאלתכם למה סקודה ? פשוט מאד בעוד מספר שנים אני חושב שישארו עוד

הרבה סובארו אבל סקודה לא

והסיבה השניה נמצאת בשרשור סקודה תעלה לי בערך כ1000 ש"ח לפני השיפוץ ואחרי כל השיפוץ (כמובן שאני עושה הכל לבד) המחיר יגיע ל6000-8000 ש"ח ואני עוד מגזים במחיר אפשר גם פחות לאומת זאת הסובארו תעלה לי כ10000 ש"ח לפני השיפוץ יחד עם 10000 חורי חלודה.

פורסם

תודה על התגובות

הרבה סובארו אבל סקודה לא

כן, זה נכון. אבל אתה מעונין גם במנוע מיוחד; בסובארו יש לך הרבה יותר אפשרויות (חפש באינטרנט - אתה תופתע!), יש קיטים מוכנים ועוד. ראיתי פעם אתר שעוסק אך ורק בהסבת הסובארו מהדור ההוא לרכבי מירוץ במסלול סגור. גם המנוע יהיה אמין יותר מהסקודה.

פורסם

דווקא הרעיון המקורי נחמד-יש הצע די גדול של סקודות טנדרים במחירים מגוכחים,יש לה שילדה טובה בהרבה מלסובארו,אין בעייה לשפר אותה(בבריטנייה אין בעייה להשיג גלי זיזים חמים,סעפות עם שני קרבורטורים ועוד)ואפילו המראה שלה נחמד.הבעייה בסובארו טנדר היא שהנסיעה ותנוחת הנהיגה שלה מזוויעות,ובהיבט הזה הסקודה עולה עליה בהרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רק אל תטעה ותחשוב שלפליסיה יהיה ערך אספני בשלב כלשהו בחייך ;-)

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע את זה.

אין שום דרך לומר היום מה יהיה בעל ערך בעוד שנים. אין ספק שמכונית-על אקזוטית שמיוצרת במספר מצומצם של עותקים תהיה שווה תמיד, אבל לגבי מכוניות מיצור סדרתי קשה מאוד לדעת.

היסטורית יש לא מעט מכוניות שנחשבו גרוטאות מחלטות בדורן (כמו האדסל או הקורבאייר למשל) שמבוקשות היום הרבה יותר מה"סוברואים" של תקופתן. דוגמאות נוספת היא החיפושית, הדה-שבו, והמיני שהיו מכוניות "פושטיות" כחדשות והיום זוכות לעדנה וביקוש ער.

טנדר סקודה כפרויקט שימור זה רעיון מדליק ולו בגלל המיוחדות שבו.

נמרוד

פורסם

אבל כולכם יוצאים מנקודת הנחה שהסקודה המשופצת :wink: הנ"ל תחזיק מעמד עד למעמד של אספנות - כלומר עוד 17 - 20 שנה!!....:roll:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תודה על התגובות

הרבה סובארו אבל סקודה לא

והסיבה השניה נמצאת בשרשור סקודה תעלה לי בערך כ1000 ש"ח לפני השיפוץ ואחרי כל השיפוץ (כמובן שאני עושה הכל לבד) המחיר יגיע ל6000-8000 ש"ח ואני עוד מגזים במחיר אפשר גם פחות לאומת זאת הסובארו תעלה לי כ10000 ש"ח לפני השיפוץ יחד עם 10000 חורי חלודה.

אל תישכח שלסקודה יש שני חורים בגג כמו לדלתא שאף פחח לא יסתום אותם... ( והמבין יבין...)

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
דווקא הרעיון המקורי נחמד-יש הצע די גדול של סקודות טנדרים במחירים מגוכחים,יש לה שילדה טובה בהרבה מלסובארו,אין בעייה לשפר אותה(בבריטנייה אין בעייה להשיג גלי זיזים חמים,סעפות עם שני קרבורטורים ועוד)ואפילו המראה שלה נחמד.הבעייה בסובארו טנדר היא שהנסיעה ותנוחת הנהיגה שלה מזוויעות,ובהיבט הזה הסקודה עולה עליה בהרבה.

מנסיון נהיגה בשני הרכבים הסקודה הוא הרכב הכי מגעיל לנהיגה שיצא לי לנהוג עליו. מבחינת נוחות ישיבה. העברת הילוכים. תאוצה. ועוד תחושות שאי אפשר לתאר במילים. (אחרי עבודה של כמה חודשים בחברה שעושה טסטים לרכבים, ולהחליף ביום משהו כמו למעלה מ-10 רכבים).

דבר נוסף:

לסקודות מהדגמים של שנות ה-90 יש בלאי גבוה במערכת ההיגוי דבר שמצריך שיפוץ יסודי לפרונט לפני כל טסט.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...