Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם עולה בי רצון לבנות רהיט קטן, ולפעמים יש לי חזון לבנות רהיט גדול.

עד עכשיו עשיתי כל מידי דברים קטנים בעזרת מסור אנכי פשוט של בוש. אבל מיותר לציין שזו עבודה קשה מאוד ושקשה להגיע לתוצאות טובות.

בעזרת אשתי שגם ביקשה שאבנה נדנדה עד הקיץ הקרוב, הבנתי שכבר אי אפשר לדחות את זה, צריך לקנות את הציוד המתאים.

כרגע יש לי סט כלים שנועד בעיקר למכונאות (למי שעדיין לא ראה: http://buildit.co.il/forum/viewtopic.php?f=13&t=23 מן הסתם יש עוד הרבה כלים שלא מוצגים בתמונות, כי עדיין אינם מסודרים יפה)

יש לי גם סט מברגת אימפקט ומקדחה 18V של מילווקי שיותר קשורות לתחום העץ.

כרגע על הכוונת שלי קניית מסור שולחני, מלטשת שולחנית, קליבות ועוד פיצ'פקס.

בעניין המסור, בין כל התצורות השונות נראה לי שהשולחני יתן את המענה הרחב ביותר. חשבתי הפעם להתחיל בקטן יחסית עם משהו בסגנון הזה, אולי אפילו עם המשור הספציפי הזה: http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F-250-%D7%9E%D7%9E-einhell-%D7%93%D7%92%D7%9D-th-ts1525u/pi1otba33abb אשמח לחוות דעתכם בעניין.

כמו כן, אשמח לשמוע אילו עוד דברים הכרחיים להתחלת עבודה בעץ.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

~

נדמה לי שאתה רותם את העגלה לפני הסוס. מה דעתך ללמוד קצת נגרות רצינית לפני שתתחיל לבנות נדנדות ורהיטים לא בטיחותיים?

בשביל זה יש סדנאות, לימודי ערב (מידע בגוגל), ואם יש לך הרבה זמן פנוי - אפילו קורס של שמונה חודשים מטעם משרד העבודה.

הכלים זה החלק הקל.

פורסם

יש כל מיני פורומים בעברית, גוגל לשירותך. כמו כן, שמעתי על קבוצות שונות בפייסבוק.

קח את הזמן וקרא מדריכים ושאר פרויקטים מתועדים, משם תוכל להמשיך לכלים הרצויים, בהתאם לפרויקט.

אגב, יש גם טרנד של משוגעים לדבר שמסרבים להשתמש בחשמל במהלך הניגור. אהם, אהם :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דריש, אולי אתה צודק.

אבל תחום העץ לא זר לי. כשהייתי ילד הייתי בחוג טיסנאות שם לראשונה יצא לי להדביק ולשייף.

במהלך לימודי התואר שסיימתי לא מזמן השתמשתי הרבה בסדנאת העץ של המכללה.

וכל חיי חייתי בסביבת אבא שלי שהתחיל כנגר חובבן שבשלב מסוים בחייו הפך את זה לעבודה שלו לתקופה מסוימת, שנתבקשתי לעזור לו כשהיה צריך.

פורסם (נערך)

אין לי הרבה ידע בנגרות, אבל המסור הזה מבית טוב einhell גרמנים ועושים ציוד יחסית מדוייק במחירים נמוכים.

אגב, ספציפית לחברה הזאת הרבה פעמים מחירים יותר משתלמים דרך AMAZON.DE כולל המיסים והמשלוח עד הבית.

עריכה אחרונה על ידי DaviX
פורסם

לא הייתי מכניס מסורים יותר מדי מתוחכמים הביתה

עם התוכניות אני הולך לנגריית עשה במו ידיך (שזה אומר שאני לא נוגע בכלום והם חותכים את העצים לפי התוכניות) ואת שאר העבודה ללטש לצבוע ולהרכיב אני עושה בבית.

פורסם

אני ממליץ קודם כל לעשות קורס שילמד אותך לעבוד בצורה נכונה ולא פחות חשוב בטיחותית .

אני באופן אישי עושה את כל הפרוייקטים במקום שמשכיר את הציוד לפי שעה .

מצד שני אין לי מקום לציוד כזה בבית .

פורסם

תודה לכולם על הדאגה.

לא ברור לי אם אתם חוששים שמישהו יפול מהנדנדה שלי או שאפצע מאחד הכלים. אני כרגע לא חושש מאף אחד משני אלה.

עבדתי בעבר (בצורה ממושכת - לא התנסות חד פעמית) עם מסור סרט, מכונת כיפוף פח, אבן משחזת ואני עובד באופן יום יומי עם דרמל לפריצת כספות ברכבים. אני חושב שלפחות את הבסיס יש לי בהיבט הבטיחות האישית.

בעניין בטיחות הדברים שאבנה, אני מניח שכמו כל נגר חובב, אני לא הולך לעשות חישובי חוזק על כל פרגולה או נדנדה. גם בזה אני חושב שיש לי את הבסיס, במיוחד לאור כך שאני בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות (שעדיין מחפש את עבודתו הראשונה בתחום, פניות יתקבלו בברכה בהודעה פרטית :wink:)

יותר חשבתי בכיוון של שרשור שנדבר בו על כלים נחוצים והמלצות על כלים ספציפים.

פורסם

הדאגה שלי הייתה יותר לבטיחות האישית שלך בעבודה על מסור שולחן, יש כל מיני חוקים לעבודה עם מסור שולחן שכדאי שתכיר , אם לא בקורס אז לפחות תקרא קצת בנושא באינטרנט .

אני ממליץ על פורום נגרות :

http://www.nagaroot.com/forum1/

לגבי המסור , תלוי עד כמה הדיוק חשוב לך ,

לדעתי בתקציב נמוך עדיף לקנות משומש מחובב נגרות ששדרג למסור יותר רציני וכך תקבל מוצר יותר מדוייק ויותר טוב.

במסורים בגודל הזה למשל יהייה קשה מאוד לחתוך פלטות גדולות ויהיה צורך בחיתוך מקדים במקום בו תקנה את חומר הגלם או בחיתוך גס עם גיגסו ואז במסור השולחן.

בעניין הקליבות יש קליבות שמתלבשות על צינור מגלוון דבר שנותן לך גמישות בגדלים של הקליבות לפי גודל הצינור שהוא זול.

בהצלחה .

פורסם

~

מצטרף להמלצה על כלים משומשים, במיוחד אם זה דרך פורומים או קבוצות חובבים בפייסבוק. אם אתה בכ"ז מעדיף כלים חדשים, כדאי לחכות למבצעים של פסח.

בלי קשר, וגם למי שלא הולך להתעסק בנגרות אלא סתם מתעניין, מומלץ להעיף מבט בערוץ של אפריל ווילקרסון: https://www.youtube.com/user/AprilWilkersonDIY

פורסם

איך אני מתמוגג מלראות דברים כאלו, שם כל אחד יש לו את כל הכלים, מקום לאחסן אותם, ורובם עושים את זה לבד.

אני חובב מושבע של DIY, אבל לך תאכסן כלים כאלה בבית, ויותר מזה - לך תמצא מקום לעבוד איתם.

• תוכן חדש...