Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התקנתי הסופ"ש מערכת ברכב הכוללת מידבאסים 6.5" של מורל וירטוס, טוויטרים וקרוסאוברים של הייבריד, ראש avh-2450bt, מגבר Sundown sax-100.4.

לאחר ההתקנה שמתי לב שהסאונד מאוד צורם, לא מכיוון התדרים הגבוהים אלא יותר מכיוון המיד. חלק מהצרימות הזו מופחתת כשאני מנמיך את תחום התדרים סביב 2.5khz. הגעתי להנחתה של 12db ועדיין הסאונד דיי צורם. הצליל נשמע כמעין "שריקה" חזקה באוזן, הוא מלוכלך מאוד ונשמע כאילו הוא מנוגן דרך שופר.

הטוויטר לא מונחת דרך הקרוסאובר, הוא עומד על 0db.

במגבר הכל על full שכן הסט נחתך דרך הראש. הגיין איפה שהוא ברבע הראשון, לא יתר על המידה ונמוך ממה שאפשר לדעתי ללא עיוות, אך זה כיוון מהאזנה.

מה עוד אפשר לעשות כדי לכוון את הצליל לכיוון נעים יותר ונקי יותר? האם יכול להיות שהשידוך של מידבאס וירטוס לקרוס וטוויטר של הייבריד היה מוטעה והמידבאס נחתך בתחומים שלא מתאימים לו ולכן הצליל הצורם הזה?

מה הצעדים הבאים שלי בכל אופן?

הרכב הוא יונדאי i35.

את אופי הסאונד של מורל אני מכיר היטב ואוהב - ברכב הקודם המערכת הייתה הייבריד שלמה והצליל היה נקי ולא צורם.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

עדכונים:

לאחר הנחתה בקרוסאובר של 2 דציבלים של הטוויטר יחד עם כיבוי הרמקולים האחוריים המקוריים שבעצם הפיקו מיד צורם בווליום גבוה, המצב שוב השתפר מעט.

עדיין, כואב להאזין.

עלתה לי המחשבה שאולי דווקא הטוויטר צורם מכיוון שהוא נחתך נמוך מדי (2200 הרץ לפי מורל)

מקצת קריאה באינטרנט נראה שזה תדר נמוך יחסית לטוויטרים בקומפוננטים בשוק שלרוב נחתכים באיזור ה3.5.

זה גם הזכיר לי שברכב הקודם בו היה הייבריד מחובר אקטיבי, חתכתי את הטוויטרים איפה שהוא 3.2 באמת.

הכיוון שלי הגיוני? אם כן, איך זה יכול להיות שאני היחיד שמתלונן? מורל לא ידעו מה הם עושים?

פורסם

להאשים את מורל כשאתה משלב שני סטים שונים ביחד זה בגדר חטא. :wink:

לא מצאתי גרפי היענות של הוירטוס הרגילים, אבל של הנאנו כן (הנה).

אז למרות שמדובר באלמנטים שונים, אם ההיענות של הרגילים דומה במשהו להם (גלול לתחתית עמ' 10), זה מסביר למה יש לך פיק באזור ה-2K-3K מהמיד-באסים.

בהתאם, יכול להיות שלהוריד קצת את נקודת החיתוך דווקא תעזור או למצוא דרך להנחית את הרף העליון של המיד-באסים.

תנסה להריץ אולי סוויפ של תדרים כדי לאבחן אם הבעיה אכן מקורה במידים או בטוויטרים.

פורסם

אנסה מחר להריץ סוויפ תדרים.

אני מבין את המשפט בהתחלה מחד, אכן לא אשמתם של מורל אם שיניתי במשהו את מבנה הסט. עם זאת נקודות החיתוך זהוץ בשני הסטים, גם בהייבריד וגם בוירטוס, ע"פ מורל, נקודת החיתוך והמפגש בין האלמנטים היא 2200. כך שעדיין אני לא רואה סיבה שתהיה צרימה חריגה.

מה שכן - חבר שלי מריץ סט של וירטוס באופן אקטיבי ברכבו. הוא חותך את הטוויטרים ב4K. ירידה מתחת לזה מניבה צליל צורם, כאשר ב3.15K הצליל סביר אך ב2.5 הוא בלתי נסבל, בדיוק כמו אצלי, מה שמעלה לי את הסברה שאכן נקודת החיתוך בקרוס המקורי לא הגיונית. סברה שאני פשוט לא מצליח להבין - איך רק אני מתלונן ? איך מורל קבעו לטוויטר נקודת חיתוך שהוא נשמע בה זוועה?

ואולי אני טועה לחלוטין בהכל ואני סתם מכפיש.

פורסם

אבל שים לב לגרף ההיענות שהפנתי אותך אליו.

תראה איך האלמנטים משלימים זה את זה קרוב לנקודת החיתוך.

אם לצורך הענין, המידבאס של הוירטוס אכן מתנהג כפי שנראה שם (פיק שמתחיל בערך מ-1.5K עד נגיד 2.5K) והטוויטר של ההיבריד מאוזן יותר ושטוח יותר בנקודה הזו, אז בתוצאה הסופית שלך יהיה פיק בתדרים האלו, וזו לכאורה הבעיה אצלך.

אצל חבר שלך שיש לו סט שלם, יכול להיות שעדין נוצר שם פיק כלשהו (בכל זאת אלמנטים אחרים) והזזה של נקודת החיתוך פותרת את הענין נקודתית.

אגב, אתה ממש לא הראשון שמעלה טענה שהוירטוס קצת יותר צורמים מהנורמה של מורל.

חפש ותראה למשל המלצה אוטומטית של אודיו קינג להנחית את הטוויטר בסט הזה. והיו עוד כמה התייחסויות לענין לדעתי.

כל אחד וכמה שזה מפריע לו או להפך, הרי בסופו של דבר זה ענין של טעם אישי.

וגם מורל עשויים לשנות ולשפר דברים בדור הבא של הסדרה לפי פידבקים שהיא מקבלת.

פורסם

תוריד לטלפון שלך תכנת RTA ותריץ רעש וורוד ברכב כשהטלפון נמצא פחות או יותר מקביל וקרוב לראש שלך במצב האזנה.

לכל מה שמתחת ל500 הרץ כמובן לא להתייחס בגלל המיקרופונים של הסמארטפונים אבל זה בסדר שם כנראה גם לא נמצאת הבעיה שלך.

תעלה לכאן תמונה של תוצאת מדידת הרעש הוורוד - יהיה אפשר לראות איפה הפיקים העיקריים במערכת שלך ואולי יהיה אפשר להבין מזה איך אפשר לטפל בזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצ"ב צילומי מסך כשכל אחד מסרטון פינק נויס אחר מיוטיוב כדי לתת קצת אינדיקציה.

רק דבר אחד - למען האמת לא הצלחתי לזהות בפינק נויס את הצרימות הזו באופן מיוחד גם בווליום גבוה.

המדידה בוצעה ללא איקולציה, הכל על 0DB

Screenshot_2015-12-14-11-43-01.jpg

Screenshot_2015-12-14-11-43-29.jpg

Screenshot_2015-12-14-11-45-06.jpg

Screenshot_2015-12-14-11-45-11.jpg

Screenshot_2015-12-14-11-47-19.jpg

פורסם

הפיק שלך הוא באזור ה4-5K וזו נקודה מאוד בעייתית ברוב הרכבים.

5K הוא תדר מאוד כואב לאוזן - תנסה להנמיך שם - לכסח. תגיד לי אם זה פתר את הבעיה.

בנוסף גם תנסה להנמיך קצת באזור בין 200 ל400 הרץ

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פה ישנה בעיה אחרת-

הפיוניר לא מאפשר להנחית רק את 4K.

האופציות הן להנמיך את 2.5K ולאחריו יש ישר 8K

כשאני מנמיך את 2.5K כמובן שיש שיפור קטן אך ממש לא מספק, ומעבר לזה הצליל נשמע עמום כי בכל זאת אני מנמיך את עיקר המיד.

יש עוד דרך להנחית את התדרים האלה?

פורסם

בדרך כלל ביחידות ראש האלו יש אשפרות לעבור בין אקולייזר פרמטרי לגרפי - תבדוק אם יש לך את האפשרות הזו אולי אז אתה תוכל לבחור בדיוק את תדר 5K

או אם יש פשוט אפשרות לבחור בתדר אחר באקולייזר במקום 8K או 2.5K

אני לא מכיר ולא מתמצא במפרטי HUים אבל ישנם כאלו שזה כן אפשרי בהם.

Pioneer TS-X150

פורסם

לצערי לא ניתן לשנות את התדרים באקולייזר הגרפי ביחידה הזו.

הסאונד הזוועתי שהיה באמת, אבל באמת בלתי ניתן להאזנה, לפחות לאוזניים שלי שרגילות לצליל המורלי העדין של פעם, הניע אותי למצוא לפחות פיתרון בינייים. הפתרון, עד אם וכאשר אחליט לשדרג לחיבור אקטיבי, הוא להשתמש בקרוסים של המקסימו.

הפתרון סה"כ עובד לא רע, השיפור משמעותי ועכשיו גם אפשר להנות מהמוסיקה, לא לסבול ממנה. לעת עתה אני מרוצה מספיק.

מה בעצם משמעות המעבר לקרוס של המקסימו, בהתחשב בכך שהטוויטר של הייבריד בעל התנגדות 6 אום והטוויטר המקורי של מקסימו הוא 4 אום? מה השינוי בחיתוכים ?

התדר חיתוך מקורי הוא 3.5K ע"פ מורל.

פורסם

שנקודת החיתוך זזה בגלל שינוי במבנה הקרוס ובגלל שינוי בעכבת הרמקול - היא זזה בצורה כזו בה אין הנחתה נאותה בנקודה בה התגלו הצרימות.

אתה יכול לקחת עכשיו שוב קריאת RTA ולהעלות?

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצ"ב קריאה מעכשיו.

כאמור, הצרימה עדיין קיימת, מעט פחות גרועה אך ללא ספק קיימת.

בבדיקה בשמיעה בסוייפ של תדרים, טווח התדרים סביל לשמיעה עד שמגיע לבין 3000 ל4000 הרץ לאורך כל הטווח, צורם וחד בטירוף. אחרי 4k חלה ירידה הדרגתית בצרימה.

IMG-20151226-WA0066.jpg

IMG-20151226-WA0067.jpg

פורסם

זה אומר שאתה צריך כנראה לתת עוד טיפול באזור ה2.5K ו3K

אבל תנסה גם לבדוק אם זו תוצאה של כפולה נמוכה יותר שלהם כמו 1K או 500 הרץ

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...