Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב לחברי הפורום,

אני רוצה לקבל ייעוץ למי לפנות ומה לעשות בנוגע למעסיק שמוריד לי חוסרים מהמשכורת .

אני עובד בתחנת דלק כמתדלק קצת יותר משנה, במהלך השנה הזאת קרה לי כמה פעמים בודדות שהיה לי חוסר בהפקדות.

בהתחלה חשבתי שזו טעות שלי ואני אמור לשלם על זה, נאמר לי שזה לא תקין והמעסיק לא אמור להוריד לי את החוסר מהמשכורת.

בתלוש המשכורת החוסר נרשם כ - "מקדמה" , כמובן שלא ביקשתי מקדמה ולא חתמתי על טפסים.

בחוסר האחרון שהיה לי בחודש שעבר ביקשתי מהמעסיק שיתחשב ולא יוריד לי את החוסר, כמובן שזה לא ממש עזר והיום שקיבלתי את הצ'ק והתלוש ראיתי את ההורדה שרשומה כ"מקדמה" .

למי אני צריך לפנות?, מה התהליך?, אשמח לכמה שיותר מידע בנושא .

שהיה יום נהדר, איציק.

עריכה אחרונה על ידי HiTRuN

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

המעסיק שלך עובר על החוק, ואולי אפילו בצורה פלילית.

השכר הוא שלך בלבד ולמעסיק אסור לגעת בו, ובטח בטח אסור לו להוריד חוסרים על דעת עצמו.

מה שצריך לעשות זה לכתוב מכתב למעסיק שבו אתה דורש החזר מלא רטרואקטיבי של כל ההורדות האלה מהשכר שלך, תוך שבועיים. תציין בדיוק את הסכומים והתאריכים. אם הוא מסרב להחזיר את הכסף, אתה יכול לפנות לבית המשפט לעבודה, ואתה לא חייב לקחת עורך דין, אתה יכול לתבוע עצמאית. אפשר לקבל עזרה משפטית חינם בלשכות של שי"ל - הם גם יוכלו לעזור לך לנסח את כתב התביעה.

הגשת תביעה שם היא עניין פשוט - אתה כותב כתב תביעה, מגיע לקבלה של בית המשפט לעבודה באיזור שלך , משלם אחוז קטן מהסכום שאתה תובע בתור אגרה, וזהו.

לרוב הדברים לא מגיעים אפילו למשפט, סיכוי גדול שברגע שהמעסיק יקבל ליידיו כתב תביעה הוא כבר ירוץ אליך להחזיר לך את הכסף.

קח בחשבון שזה יכול להביא לפיטורים שלך, אז תשקול מתי כדאי לך להגיש את התביעה.

פורסם
רק קח בחשבון שאם תלך בקן של מרטינס תדאג לחפש עבודה אחרת.

זה נכון כמובן, אפשר לחכות עד שיחליט לעזוב את המקום ואז לתבוע, בכל מקרה נדמה לי שהזכות לתבוע תמיד עומדת.

פורסם
פנה לעו"ד.

דרך אגב, באילו סכומים מדובר?

הסכום הגבוה ביותר שירד לי מהמשכורת 200 שקלים, החודש הייתה ירידה של 84 שקלים .

לפני כמה חודשים היה חוסר של 82 שקלים ובתלוש ראיתי הורדה של 100 שקלים.

המעסיק שלך עובר על החוק, ואולי אפילו בצורה פלילית.

השכר הוא שלך בלבד ולמעסיק אסור לגעת בו, ובטח בטח אסור לו להוריד חוסרים על דעת עצמו.

מה שצריך לעשות זה לכתוב מכתב למעסיק שבו אתה דורש החזר מלא רטרואקטיבי של כל ההורדות האלה מהשכר שלך, תוך שבועיים. תציין בדיוק את הסכומים והתאריכים. אם הוא מסרב להחזיר את הכסף, אתה יכול לפנות לבית המשפט לעבודה, ואתה לא חייב לקחת עורך דין, אתה יכול לתבוע עצמאית. אפשר לקבל עזרה משפטית חינם בלשכות של שי"ל - הם גם יוכלו לעזור לך לנסח את כתב התביעה.

הגשת תביעה שם היא עניין פשוט - אתה כותב כתב תביעה, מגיע לקבלה של בית המשפט לעבודה באיזור שלך , משלם אחוז קטן מהסכום שאתה תובע בתור אגרה, וזהו.

לרוב הדברים לא מגיעים אפילו למשפט, סיכוי גדול שברגע שהמעסיק יקבל ליידיו כתב תביעה הוא כבר ירוץ אליך להחזיר לך את הכסף.

קח בחשבון שזה יכול להביא לפיטורים שלך, אז תשקול מתי כדאי לך להגיש את התביעה.

אני כרגע בחיפושים אחרי עבודה מסודרת וקבועה, אחרי שאני אתפטר אני הגיש את התביעה.

אגב, מצאתי ברשת את הציטוט הבא:

אם מעסיק נתן לעובד מקדמה על חשבון המשכורת מותר לו לקחת אותה חזרה. שוב, גם כאן, העובד צריך להסכיםלהורדה הזאת.אם המעסיק מנסה להציג הורדות שכר כמקדמה ­ מדובר ברישום כוזב של תלוש השכר. בגין מתן תלוש לא אמיתי ­בית הדין יכול לחייב את המעסיק לפצות את העובד בתשלום של 5,000 ש"ח בגין כל תלוש.

רק קח בחשבון שאם תלך בקן של מרטינס תדאג לחפש עבודה אחרת.

כמובן לא חשבתי אחרת, אני כבר עכשיו בחיפושים.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

יש לך 2 אפשרויות, ואתה יכול לפעול בהם במקביל :

1. לפנות למינהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה. אני לא בטוח ב-100%, אך אני מאמין כי הם מטפלים בנושא זה.

הם מטפלים בנושא מבחינה מנהלתית/ פלילית (לפי שיקולים שלהם).

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/9A74A6C7-F74C-44D9-B131-5574F05E72DD.htm

2. להגיש תביעה לבי"ד לעבודה. טופס התביעה עצמו פשוט. יש חלוקה לסעיפים לפי סוג החוב הנתבע (הניסוח שלי קצת בעייתי. אם תגיע לשלב זה - כבר תבין על מה מדובר).

מירב הסיכויים כי לאחר שתפעל בנושא - תפוטר ממקום העבודה. תשקול אם אתה מוכן לספוג את זה כעת ולדרוש את הכסף כאשר תרצה לעזוב או שזה מבחינתך משהו שאינך מוכן להמשיך איתו ומוכן "לשלם" את המחיר.

[h=3][/h]לגבי מינהל אכיפה במשרד הכלכלה - הם מסבירים כי הם לא דואגים להחזר הכספים שנגבו ממך, וכי עליך לפנות לבי"ד לעבודה.

ישנם מקרים בהם המעסיק משיב את הכסף לאחר שהם פונים אליו (אולי רוצה לטעון שעשה זאת בטעות, כדי לקבל קנס יותר נמוך)

פורסם

א. אם יש לך שאלה לגבי האישור החוקי אתה יכול לפנות למנהל האכיפה ולקבל תשובה טלפונית מעוד. 1800800390

ב. אם תיתן להם את הפרטים, הם יעשו לו ביקורת והוא ייצא ממנה בקנס של עשרות אלפי שקלים. לפחות.

פורסם (נערך)

אל תוותר, פשוט תגיש תביעה לבית הדין לעבודה

בית הדין נוטה לרוב לצד של העובד , וכל המעסיקים יודעים את זה.

הם צריכים להוכיח באותות ובמופתים שהם צודקים מעל לכל ספק סביר

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לפני שאתם שולחים אותו לשלוח פקחים אל תשכחו שהמעביד מנגד יכול לטעון שהוא גונב מהקופה.

במשחקים האלה לשני הצדדים יש קלפים וכדאי לדרוש מה שמגיע אבל בהגינות וביושר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שאתם שולחים אותו לשלוח פקחים אל תשכחו שהמעביד מנגד יכול לטעון שהוא גונב מהקופה.

במשחקים האלה לשני הצדדים יש קלפים וכדאי לדרוש מה שמגיע אבל בהגינות וביושר.

זה לא רלוונטי, וזה גם לא מעניין את הפקחים, אם המעסיק חושד בגניבה עליו לפנות למשטרה, אין לו סמכות להוריד על דעת עצמו מהשכר.

תאר לך סיטואציה שהמנהל מעלים כספים מהקופה ומפיל את זה על העובדים ?

פורסם

גם במקום העבודה שלי עשה לי לחברה שלי ועוד אחת מהעובדות רק שאנחנו הושבנו אותו בבית דין לעבודה וקיבלנו הכול וזכינו לראות אותו מתפתל.

מוסר לו מכתב ראשון עם דרישה מסודרת להחזרת כל הכספים ונותנים פרק זמן מסויים של שבועיים ולאחר מכן מכתב נוסף וכמובן שברגע שלא יתייחס לזה לפתוח תיק בבית דין לעבודה ולקבל את מה שמגיע אלייך, אגב במידה וקיימים עוד מתדלקים בעניין לבצע ביחד ולבקש איחוד תיקים כי 2 זה יותר כוח.

לא אתפלא לדעת אם הוא זכיין של 2 תחנות דלק בחיפה ברשת מהמובילות בארץ

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם
זה לא רלוונטי, וזה גם לא מעניין את הפקחים, אם המעסיק חושד בגניבה עליו לפנות למשטרה, אין לו סמכות להוריד על דעת עצמו מהשכר.

תאר לך סיטואציה שהמנהל מעלים כספים מהקופה ומפיל את זה על העובדים ?

לא ירדת לסוף דעתי.

לדרוש את כל מה שמגיע בהחלט כן אבל לשלוח פקחים והלשנות לא כי במקרה כזה המעביד ילך להגיש תלונה על גניבה וזה כבר לא בית דין לעבודה. כשתמיד אתה בחסר אתה זה שתצטרך להוכיח שאין לך אחות ולא תישן כמה לילות בגלל זה (גניבה ממעביד היא עבירה הרבה יותר חמורה מגניבה רגילה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עכשיו הוא נזכר להתלונן במשטרה ?

עזוב, הם מכירים את החוכמות האלו.

אם הוא גנב בפעם הראשונה, מה הוא עוד עושה כאן (כבר היו מספר הורדות שכר)?

• תוכן חדש...