Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה מתחיל לבחור מה מתוך ספר הרכב לבצע ומה לא זאת זכותך, אני מאמין שצריך לעשות הכל לפי הוראות היצרן!

ולכן, אם רשום בהוראות להחליף אז צריך להחליף.

שוב פעם ספר הרכב ? כתבתי לך קודם לכן שמידע מסוג זה לא קיים בספר הרכב אלא בספרות אחזקה של הייצרן קרי Workshop Manual.

אכן בספרות האחזקה הייצרן מציין שיש להחליף את הבורג בכול החלפת שמן מנוע. במקרים מסויימים חריגה מהוראות ייצרן הרכב אינה

גורמת שום נזק לטווח הקרוב או הארוך במידה והדברים נעשים מתוך ניסיון ושיקול דעת מקצועי. הנחיות הייצרן אינם תורה מסיני וכול

אדם מקצועי או בעל ידע טכני יכול לפעמים לעגל פינות מבלי לפגוע בתפקוד החלק או הרכב.

כתבתי בהודעה הראשונה את השיקולים הטכניים למה לא צריך להחליף את הדיסקית בכול החלפה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק את יגאל, שמחזק את אסף, שמחזק את מרק.

החלפתי כבר בכמה VAGאיות שמן מנוע, לא החלפתי בהן את הבורג, וטפו טפו לא קרה כלום.

למעט פעם אחת שהוצאתי בורג שהיה עליו טפלון לא לקחתי סיכון ושמתי בורג חדש, בעלות של 24 ש''ח

ממורשה.

רועי

פורסם

אני יכול להעיד שמוסך מורשה יבואן בטיפול של רכבי מחזר את הבורג ולא החליפו על דעת עצמו ומבלי שביקשתי זאת, אילו היה מחליף לא הייתי בא בטרוניה עבור 20 וכלום שקל הללו.

פורסם

איילצבי, החלפת השייבה זו ההוראה הטכנית גם לרוב הרכבים והאופנועים שאני מכיר.

הבעיה שוואג (חייבים להתחכם) ייצרו בורג שלא ניתן להוריד ממנו את השייבה ולכן ההוראה הטכנית (לפחות באוטודאטה) היא להחליף את כל הבורג.

בפועל זה אחד הברגים היותר גדולים וחזקים שראיתי על קרטר..

יום טוב גם לך

פורסם

הבעיה שוואג (חייבים להתחכם) ייצרו בורג שלא ניתן להוריד ממנו את השייבה ולכן ההוראה הטכנית (לפחות באוטודאטה) היא להחליף את כל הבורג.

חחח הוצאת לי את המילים מהמקלדת... מלבד עניין השייבה, חתיכת בורג אימתני

פורסם

קצת היסטוריה.

עד תחילת שנת 2000 או 2001 בורג הריקון בגולף דור 4 ועוד רכבים תוצרת VAG היה אותו בורג (M14X1.5) אבל עם דיסקית אטימה נפרדת עשוייה מנחושת רכה.

לקראת 2001 מסיבות טכניות הייצרן הוציא לשוק ברגים חדשים עם דיסקית אטימה אינטגרלית אשר עשוייה מברזל/פלדה.

ההנחיה הטכנית נשארה אותו דבר קרי החלפת הבורג בכול החלפת שמן מנוע.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...