Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני החלטתי לשדרג את המערכת שלי אחרי זמן רב, ואני רוצה להחליף קומפוננט, יש לי מספר התלבטויות ואשמח לשמוע את דעתכם לגביהם, בעיקר את האנשים ששמעו אחד מהסטים האלה:

Mb quart סדרה q )הגרמני המקורי)

Jl audio Zr

Jl audio c5

Morel supremo

Hertz mil

ודגם גבוה של rainbow שתמליצו לי

אשמח לשמוע את דעתכם..

תודה!

פורסם
בעיקר את האנשים ששמעו אחד מהסטים האלה

אשמח לשמוע את דעתכם..

דעתנו משנה כקליפת השום.

אתה צריך למצוא מקום להאזין להם ולראות אם הם לטעמך.

להוציא אלפי שקלים על סט מבלי לשמוע אותו תהיה הימור.

אם אתה רוצה בכל זאת דעות קצת יותר רלוונטיות -

איך בכוונתך להגביר אותם?

מה שאר חלקי המערכת?

איזה קומפוננט קיים היום?

באיזה רכב מדובר?

מה התקציב לשידרוג?

פורסם

היי, אני מסכים עם כל מה שאמרת, אך בכל מקרה אשמח לשמוע דעות של אנשים...

לגבי המחיר, אני מודע למחירי הסטים האלו, תתעלמו בינתיים מהמחיר.

אני מעוניין בסט 2 חלקים.

כרגע מה שיש לי באוטו זה:

אלפיין 9855

מגבר 300/4 jl

Jl w3

קומפוננט:

מיד של mbq rsc216

טוויטר של vr650 jl

וקרוס של jl XR 650

(יש לי את ה3 סטים האלה, פשוט זה נשמע הכי טוב בתצורה הזאת)

פורסם

שכחתי לשאול גם -

מה חסר לך כרגע?

איזו מוזיקה אתה שומע ומאילו מקורות?

השאלה לגבי התקציב היא לא בגלל מחירי הסטים, אלא כדי להציע לך אולי אלטרנטיבות נוספות שישיגו את מבוקשך.

בשביל הפרוטוקול, קצת מידע שמצאתי על הסידור הנוכחי שלך:

הסט של ה-MBQ - הספק 130W, נקודת חיתוך במקור 5000Hz.

טוויטר של JL - הספק 50W, היענות 4K-25KHz.

קרוס JL - מגיע מסט של 70W, אמור להציע חיבור בי-אמפ (האם נכון? ולמה בעצם לא בשימוש?), לגבי נקודת חיתוך, במידה ומדובר בקרוס של הבי-אמפ מצאתי ששלושת המצבים של המיד שלו למעשה קובעים את נקודת החיתוך - באמצע 3.6kHz (ותואם ל-HPF של הטוויטר), נמוך 2.2kHz, גבוה 13.3kHz.

אגב, לא יודע איך ההתקנה אצלך ברכב, אבל יש למכירה קורות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557316-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A7-01-05-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-focal-polyglass-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-audio-control-diamond

פורסם

מה חסר לך בסט של היום?

הרבה פעמים אנחנו משדרגים בלי להגיע אפילו לחצי מפוטנציאל של הסט שיש לנו.

התכנה טובה זה שליש הצלחה

כיוון טוב של המערכת זה השליש השני.

עם בסט שני חלקים התקנת מיד מאחורי הדיפון,כמובן גם בלי זוית ,לא יהיה במערכת הזאת מיד. מידבאס פשוט לא יגיע לתדרים כאלה ויהיה בור.

משחק עם כיוון של טויטר גם יכול לשנות תמונה. פאזות ומרכוז משחקים תפקיד. לפעמים עדיף לנסות עוד כמה דברים לפני החלפות כאלה.

למרות שאני יודע, פסיכולוגית אתה כבר רוצה להחליף וזהו.

PS. כן,קורות עדיין למכירה

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

היי, תודה לכולם!

לגבי המוזיקה, אני שומע כמעט כל מוזיקה אפשרית, הדגש יותר אבל לכיוון הרוק הקלאסי.

לגבי הקרוס, כן הוא bi ampable, זה הקרוס שבדקת אבל לא חושב שאעשה bi amp בזמן הקרוב.

לגבי בניה וזוויות, אני לא מתכוון לעשות את זה, אני יודע שזה שינוי בסאונד, אבל אני רוצה להגיע למיצוי מקסימלי בתצורה הזאת כמה שניתן (שכחתי לציין שיש דינמאט בדלתות).

לגבי כיוון, אני כיוונתי ושומעים גם מעולה, היו אנשים שניסוי לכוון ובסוף הגיעו למסקנה שהכיוון שלי השמע הכי טוב, אני לא מתלונן, אני רק רוצה לנסות לשדרג...

מה שחסר לי, אני חושב שהמיד לא מספיק פאנצ׳י, הטוויטר עדין ויפה כי הוא ממשי אבל מתחיל קצת להיחנק בשירים שדורשים ממנו עבודה רצינית, למשל בפסנתר או במידים גבוהים בשיר

פורסם

אני אנסה לענות מנוקדת המבט שלי.

אני מעדיף כאשר מדובר על סט שני חלקים - שהטוויטר יוכל לרדת כמה שיותר נמוך מאשר שהמידבאס יוכל לעלות כמה שיותר גבוה.

הסיבות להעדפה הזו הן מדעיות, פיזיות וגם נסיבתיות.

אז למה בעצם?

1. המידבאסים לרוב ממוקמים נמוך ברכב - אני מעדיף שעיקר הצליל בתחום הקריטי יגיע מרכיב שנמצא גבוה יותר ברכב וזה הטוויטר.

2. ככל שהמידבאסים מנגנים תדרים יותר כווניים - כלומר תדרים יותר גבוהים כך גם המאבק לשמור על גובה במה או הסגרת מיקומים קשה יותר - אמנם מידבאס שיכול לעלות גבוה מייצר תדרים שנתפסים בעינינו כגבוהים והסאונד נמשך ע"י הטוויטר גבוה אבל הוא גם ינגן בזווית-עלומה צרה ביותר וזה פוגע בתחושה שסאונד שיוצא מסט קידמי פשוט מקיף אותך.

זו אחת הסיבות לכך שאם הייתי בוחר סט שני חלקים - סופרימו היה הראשון שהייתי בוחן.

אבל גם שילובים כמו L6+L1PRO יהיו שילוב מאוד קרוב לכך.

ובנוסף לכך כל הסטים שציינו כאן פשוט מעולים.

תיקח עוד אפשרויות מבית - ARC AUDIO BLACK

כמובן הרץ מילה לג'נד שהיום מגיעים עם טכנולוגיה פשוט מטורפת.

יש לך כאן כתובת להרץ ולבלאק מתוך הבית - אפשרות לשמוע את הסטים.

אבל אחרי שאני קורא את כל זה אולי גם באיזשהו מקום צריך להבין מה אתה באמת מחפש? - אולי אתה מחפש טוויטר ריבון טוב? אולי אתה מחפש סט עם גוון בסיסי קצת יותר בהיר? מפורט? ולכן סופרימו למשל - כבר נפסל על המקום.

קשה מאוד לייעץ בצורה כזו - הדבר הכי נכון במצב כמו שלך זה לקנות עם האזניים.

בנוסף לכל זה - נסיבות

הונדות ידועות כרכבים "בעייתיים" במובן של פטנטים ועומקי התקנה בחלק גדול מהרכבים שלהם.

תשדרג סט שאחר כך גם תגלה שאתה צריך לעשות בניות מיוחדות בשבילו - האם אתה מוכן לכך?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לך מערכת עם פוטנציאל בכל הקשור ליכולת כיוון. יש לך קרוס בי אמפ שאתה לא מנצל (לא הכרחי אם עוברים למשל לאקטיבי בהתאם לסעיף הבא), יש לך HU שיודע לעבוד בתצורת 3WAY מלאה שאתה לא מנצל. כל מה שאתה צריך זה תוספת ערוץ הגברה נפרד לסאב.

אני חושב שהבעיה שלך נעוצה בין השאר בנקודת חיתוך גבוהה יחסית, שהמיד באס מתקשה להגיע אליה בצורה טובה.

תסתכל בשתי ההודעות הראשונות (אחרי המקרא) במדריך של אדי לאודיופיל המתחיל כדי להבין פחות או יותר את כיוון המחשבה שלי.

יכול להיות שזה משהו שבכל זאת פתיר ע"י כיוון נכון.

ע"ע רונן נאור/סאונדנולדג'. אפשר להתייעץ איתו ולהחליט אם זה כיוון נכון לבחור בו. לא זול, אבל כל מי שהעיד לגביו יצא מרוצה.

האם יצא לך לשמוע מערכות שנשמעו לך טוב יותר?

לגבי המידע שאספתי, קצת עבודה עם גוגל, כך שיש לקוות שהמידע שמצאתי אכן נכון. :wink:

חוברת הוראות של סט MBQ (יש שם את דגם הוופר אבל לא מצאתי מידע נוסף לגביו, רק נק' חיתוך מקורית), דגם טוויטרים מופיע בחוברת של JL (ומשם חיפוש פרטני), וקרוסים נתתי קישור למעלה.

עריכה: או יופי, אני רואה שאדי הגיב. מצויין.

פורסם

היי, אחרי העצות שלכם בפורום, שיחקתי עם כיווני המערכת, ואני חושב שבאמת יש פה עניין של כיוונים יותר מאשר שינוי רכיבים...

כיוונתי מחדש ובאמת הבדל של שמיים וארץ, מה שחסר לי זה התדרים שנעלמו לי בין המיד והטוויטר, אתם חושבים שיש דרך לשנות את תדרי החיתוך של אחד מהם מבלי להוסיף מגבר נוסף? יש לכם רעיונות?

פורסם

אני חושב שחשוב יותר להבין איזה רכיבים יש לך במערכת - הכל כולל הכל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תם צודק ותודה! (נ.ב אפשרתי צפיה ציבורית לסרטונים בשרשור הפרוייקט)

לדעתי פותח השרשור צריך לבדוק באמת אם נקודת החיתוך בקרוס JL נמצאת ב3.6K הרץ

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...