Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להחליף בולמי זעזועים קדמיים בפיג'ו 206, 2005 אוט'.

קיבלתי הצעה של 170 ש"ח לבולמים סיניים או 340 ש"ח לבולמים "כמו המקוריים" + 120 ש"ח עבודה לכל אחד.

כמובן לפני מע"מ.

(סה"כ 684 לזולים, 1086 ליקרים)

השאלות:

1. האם בולמים זה רכיב שכדאי להשקיע בו? בהנחה שהרכב ישאר אצלנו עוד כמה שנים.

(בעל המוסך אומר שלא, ולכאורה אין לו אינטרס למכור לי את הזול יותר)

2. האם זה מחיר טוב?

תודה.

פורסם
מה זה זולים ומה זה יקרים? איזו חברה? וכמה זמן אחריות אתה מקבל?

בד"כ על בולמים מחברה טובה (בילשטיין למשל) מקבלים שנתיים אחריות.

אשאל בצורה אחרת - מה ההבדל בין בולמים טובים מחברה טובה, לבולמים סיניים זולים?

אורך החיים?

שמירה על הרכב?

נוחות בנסיעה?

בטיחות?

על צמיגים לדוגמא, אני לא חוסך (בטיחות, אורך חיים).

וישרים לעומת זאת - אני בכלל לא בודק של איזו חברה (יתקלקל, נחליף)

איפה עומדים בולמי זעזועים?

ולפי זה גם אדע אם לקנות בולמים של חברה טובה, או שלחסוך 400 ש"ח.

תודה!

פורסם

האמת שאני לא יודע להגיד לך מה ההבדל בנוחות מכיוון שכשאני החלפתי בולמים קינתי של בילשטיין בעיקר בגלל האחריות אבל היה מדובר ברכב שיחסית היה חדש.

אם מדובר ברכב ישן אני לא יודע אם הייתי באמת משקיע בבולמים מחברה יקרה, אני מציע שנמתין לתשובות מחברי פורום נוספים בעלי נסיון.

כמו כן בנוגע לאחריות על הבולמים - בלי קשר- מציע לבדוק כמה זמן אחריות אתה מקבל מהמוסך ב - 2 המקרים.

האם קיבלת הצעות מחיר ממוסכים נוספים?.

פורסם
האמת שאני לא יודע להגיד לך מה ההבדל בנוחות מכיוון שכשאני החלפתי בולמים קינתי של בילשטיין בעיקר בגלל האחריות אבל היה מדובר ברכב שיחסית היה חדש.

אם מדובר ברכב ישן אני לא יודע אם הייתי באמת משקיע בבולמים מחברה יקרה, אני מציע שנמתין לתשובות מחברי פורום נוספים בעלי נסיון.

כמו כן בנוגע לאחריות על הבולמים - בלי קשר- מציע לבדוק כמה זמן אחריות אתה מקבל מהמוסך ב - 2 המקרים.

האם קיבלת הצעות מחיר ממוסכים נוספים?.

באמת אבדוק את האחריות.

למרות שיש מוצרים שהעמידות שלהם היא הרבה מעבר לתקופת האחריות, כך שאני לא יודע אם האחריות משמעותית בהחלטה לגבי בולמים.

קיבלתי ממוסך אחר הצעה יקרה ב-20% בקירוב (בחלוקה דומה - בולמים מקוריים, זולים ועבודה).

פורסם

לא הייתי מחליף לבולמים מתוצרת סינית עלומת שם.

לבולמי זעזועים יש השפעה על בטיחות הרכב.

יש חברות טובות כמו KYB או Monroe.

בדוק מחירים אצל הפרסי וגם אצל היבואן.

פורסם

דעתי כדעת המפקד.

לא הייתי מרכיב צמיגים סינים על רכב, כמו גם בולמי זעזועים סינים. בדר"כ - הם יהיו נחותים יותר ממותגים מוכרים (גם אם לא ה-מובילים בשוק).

יש מספיק יצרנים טובים (שכבר צויינו) לבולמי זעזועים.

אין צורך (אם אין לך דרישות מיוחדות) להרכיב בולמי בילשטיין למשל, אבל (לפחות לדעתי) כן להרכיב בולמים של יצרן ידוע ומוכר ולא אלמוני.

alfa 156 2.5.

פורסם

בהונדה סיויק 2004 שהיתה לי כשהיא היתה בת 6 בערך הלכו לעולמם 2 בולמים קדמיים+כריות.

במוסך המורשה ביקשו בערך 1200 ש"ח לבולם לא כולל עבודה.

ניגשתי למוסך "הסרן" בבאר שבע שם קיבלתי בולמי בילשטיין בחצי מחיר ועם שנתיים אחריות.

למרות שאת רוב הטיפולים אני מבצע במוסכים מורשי יבואן, את ההחלפה הזו ביצעתי אצל "הסרן".

דעתי היא שכן כדאי להשקיע בבולמים כמו שמשקיעים ברפידות וצמיגים מחברה טובה.

• ספונסר פורום
פורסם

לבולמי זעזועים יש חשיבות רבה בכל הקשור לנוחות הנסיעה ולבטיחות, עם בולמי זעזועים חלשים מרחק הבלימה מתארך משמעותית.

מניסיוני הבולמים הסינים לא מתפקדים מהרגע הראשון ומתחילים לנזול אחרי כמה חודשים.

• תוכן חדש...