Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלונות 10 מול לינוקס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא מה ששאלתי, כנראה הובנתי אחרת.

אני מכיר את כל שיטות הצפייה במצלמה, דרך ה web, אפליקציות אנדרואיד ובווינדוס.

אני מחפש דרך לצפות ולהקליט במחשב.

מה שיש לי זה מצלמות ip, אין dvr.

יש תוכנה zoneminder לא ניסיתי, אבל שמעתי זה עובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משתמש בלינוקס שנים רבות , מכיר את רוב ההפצות. משתמש בחלונות רק בעבודה (XP).

משתמשים מתחילים, בשנים הראשונות עוברים מהפצה להפצה בתדירות גדולה ( Distro Hoppers ) ונוטים להתלהב מהפצות מלוטשות כמו MINT . הודות לגמישות של לינוקס, עם השנים המשתמש מפתח מערכת הפעלה "פרטית" , שמותאמת לו בלבד . אני כעת למשל עם הפצת בסיס של דביאן, בעטיפה של LXDE אך עם מרכיבים מהפצות אחרות (Update Manager - של מינט).

המערכת רצה מצויין על המחשב שלי כרגע עם מעבד פנטיום E5200 משנת 2009 עם 1/2 GB זיכרון. למרות שאין לי כרטיס מסך יעודי, אני מריץ משחקים ב- STEAM שכנראה לא היו עובדים בחלונות.

לאורך השנים, הבעיה המרכזית הייתה התאימות ל OFFICE, שכרגע עם העברת הפעילות לענן נראה שנפתרה. למעשה עם הכנסת שירות GOOGLE DOCS לא הייתה סיבה ממשית להשתמש ב OPEN OFFICE ומי שמתעקב יכל עכשיו להשתמש בשירותי OFFICE של MS בענן.

לאנשים עם מחשבים ישנים, במיוחד מעל 10 שנים ויותר, עם XP או חלונות 98, הלינוקס ממש מתאים.

פורסם
משתמש בלינוקס שנים רבות , מכיר את רוב ההפצות. משתמש בחלונות רק בעבודה (XP).

משתמשים מתחילים, בשנים הראשונות עוברים מהפצה להפצה בתדירות גדולה ( Distro Hoppers ) ונוטים להתלהב מהפצות מלוטשות כמו MINT . הודות לגמישות של לינוקס, עם השנים המשתמש מפתח מערכת הפעלה "פרטית" , שמותאמת לו בלבד . אני כעת למשל עם הפצת בסיס של דביאן, בעטיפה של LXDE אך עם מרכיבים מהפצות אחרות (Update Manager - של מינט).

המערכת רצה מצויין על המחשב שלי כרגע עם מעבד פנטיום E5200 משנת 2009 עם 1/2 GB זיכרון. למרות שאין לי כרטיס מסך יעודי, אני מריץ משחקים ב- STEAM שכנראה לא היו עובדים בחלונות.

לאורך השנים, הבעיה המרכזית הייתה התאימות ל OFFICE, שכרגע עם העברת הפעילות לענן נראה שנפתרה. למעשה עם הכנסת שירות GOOGLE DOCS לא הייתה סיבה ממשית להשתמש ב OPEN OFFICE ומי שמתעקב יכל עכשיו להשתמש בשירותי OFFICE של MS בענן.

לאנשים עם מחשבים ישנים, במיוחד מעל 10 שנים ויותר, עם XP או חלונות 98, הלינוקס ממש מתאים.

יש לי 2 שאלות -

איך אתה מעביר מרכיבים מהפצה להפצה ?

האם אתה מקמפל את הקרנל בעצמך במחשב שלך כדי להשיג תאימות ויעילות מקסימליים ? (אני זוכר שעשיתי את זה לפני שנים באוניברסיטה כדי להתאים גירסת לינוקס למחשב מבוסס 486 חחחחח) האם עדיין עושים את זה היום ?

פורסם

בהפצות מבוססות דביאן יש את ה- HOME FOLDER עם כל הנתונים החשובים (אפשר לעשות גיבוי על DOK ).

המערכת פתוחה לחלוטין וניתן לשחק עם הקרנל איך שרוצים. אני עברתי כבר את גיל המשחק בשורות קוד ולכן מסתפק בהורדת השלד של המערכת ובהמשך הוספת PPA וחבילות לפי הצורך.

עריכה:

המאוורר של המארז הפסיק להסתובב. פתחתי כדי לנקות מאבק ושערות והוספתי טיפת שמן. אני רואה שהזיכרון הוא 1GB

:roll:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מרטינס, דמגוג שכמותך ;-)

הם ממליצים זאת תחת מדיניות "אם קודם זה עבד, למה לשנות". אם כולנו היינו בגישה הזו כנראה שעדיין היינו חיים במערות.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

מצד שני כשאתה מגיע למצב שנוח לך ומשהו עובד טוב, למה לשנות ? צריך שינוי באמת מהותי כדי שיהיה כדאי לשנות.

למיקרוסופט יש כבר הרבה שנים מנהג מגונה, לשנות ולכפות על המשתמשים לזנוח את הגירסה הקודמת כדי לרוץ לגרסה החדשה אחרת איך הם ירויחו ?

זה מכניס את המשתמשים שלהם למצב בו הם רודפים אחרי הזנב של עצמם, ואני אישית לא אוהב את המרדף הזה.

היה חלונות XP שהייתה טובה, GUI שכולם התרגלו, אחר כך הכניסו שיפורים ב GUI לויסטה ול WIN7. או קיי, היו כמה דברים נחמדים אבל לא מספיק בשביל להחליף מערכת הפעלה לדעתי. החלפתי בכל זאת כי הפסיקו את התמיכה ב XP.

אחכ דחפו את WIN8 עם המהפיכה בממשק שכל מי שאני מכיר שונא, שילוב מוזר בין דסקטופ טאץ לבין משהו שמזכיר את הדסקטופ הישן, ועירבוב הזוי של תוכנות ושל אפליקציות. שומר שפיותו ירחק.

עכשיו הם מנסים לדחוף עוד מהפיכה בחלונות 10 ומאיימים שכל שנה מעכשיו הם יוציאו מערכת הפעלה חדשה. חוסר שפיות טוטאלי.

כנ"ל לגבי אופיס, שב 2007 החליטו לשנות את הממשק למשתמש ועשו מהפיכה שעד היום אני שומע קללות מאנשים מסביבי. אנשים התרגלו לממשק הישן ולמיקום של כל כלי ואופציה ופתאום הכל השתנה. בשביל מה ?

אם יש ממשק שאנשים התרגלו אליו משך שנים עם כל החסרונות והייתרונות ומרוצים, למה לדחוף להם בכח משהו אחר ?

לרוב האנשים הרי האופיס הישן 97 הספיק שלא לדבר על אופיס 2003, מה כבר צריך בשביל לכתוב מסמך ? זה לא שבאופיס 2007 פתאום התגלה הגלגל. כולם יודעים היום לכתוב מעבד תמלילים מעולה. מזל שיש את האופן אופיס שנשאר שפוי. בקוד החופשי הממשקים לא משתנים הרבה עם השנים והם לא מכניסים אותך למרוץ. וזו אחת הסיבות שאני אוהב לעבוד עם התוכנות האלה

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אני בטוח שמעטים מאוד יודעים להשתמש בכל מה שאופיס 4.2 יכול להציע.

אופיס זאת פלטפורמה מטורפת שהיא הרבה מעבר למעבד תמלילים או הכנת מצגות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לידע כללי: אין ללינוקס בעיות עם SSD? (תאימות, דרייברים, AHCI MODE)?

ואם לא, האם המעבר מHD רגיל גם כן משמעותי ומורגש?

פורסם

אין בעיות, והמעבר מורגש היטב לטובה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מייקרוסופט היא חברה עסקית ואם המוצר שלה יישאר זהה לאורך שנים היא תפסיד. זה המצב, הלקוחות מעוניינים בשינוי מעת לעת כדי שהחדשנות תגדל.

ודרך אגב, ההבדל בין אופיס 2010 ל2003 הוא גדול, ו2010 טוב בהרבה. יותר נוח, יותר אופציות. ואין, פשוט אין, כמו אאוטלוק.

דבר נוסף, בבית אני בכלל משתמש במייל Mozilla thunderbird. אני אוהב את הקסטומיזציות.

• תוכן חדש...