Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלונות 10 מול לינוקס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לינוקס כזה טוב וקל להפעלה, אז למה הבחור הזה מסתבך עם התקנת כרטיס מסך?

בווינדוס זה הכנס ושכח, למה צריך לדעת בלינוקס כל מיני פקודות ומי שלא יודע אותם חופר שעות בפורמים כדי לקבל עזרה.

פורסם

תגיד מרטינס כבר עברת למינט? או שאתה עדיין במסע שיכנועים עצמי?! לא בטוח שהבנתי את מטרת השרשור.

אחרי שעבדתי שלושה חודשים עם 17.1 על הלנובו 420 המזדקן שלי אני חייב לציין שהמערכת בינונית ביותר, כמות ה-troubleshoot הייתה גדולה, אני מעדיף בכל יום את ה Unity או lxde על פני הקינמון הזה ובכלל עדיף win8.1 או win10 אם מדובר במחשב ביתי ובטח אם מדובר במחשב לעבודה.

פורסם

אי אפשר להבין משם, הוא לא מסביר בדיוק איזה כרטיס, מה היה קודם, ומה הוא רוצה לעשות בדיוק.

לי יש כרטיס של ATI עם 2 מסכים מחוברים אליו וההתקנה זיהתה אותו והתקינה את הדריבר בדיוק כמו שצריך עם זיהוי של שני המסכים ושימוש בדסקטופ מורחב משותף לשניהם. לא הייתי צריך לגעת בכלום, הכל עבד ישר מהקופסא.

בחלונות7 הייתי צריך לחפור לא מעט בתפריטים של ה CATALIST של ATI כי המצב הדיפולטי בחלונות הוא ששני המסכים משכפלים את הדסקטופ ולא מרחיבים אותו.

אתה אומר חלונות זה שגר ושכח ?

במחשב DELL של אשתי שנקנה לפני שנה ומותקן חלונות 8 הוא לא מצליח להתמודד עם כרטיס רשת אלחוטי סטנדרטי. בזמנים אקראיים הוא מודיע שיש חיבור חלקי לאינטרנט וזהו - אי אפשר יותר לגלוש, יש קליטה מלאה, יש חיבור לראוטר אבל אי אפשר לגלוש, רק איתחול של המערכת מוציא אותו מהמצב הזה. שיחות של שעות עם התמיכה לא עזרו. התקנות של דריברים, ביטול של מצב השינה, התקנות של עידכוני חלונות וכלום ... חלונות 8 לא יודע להסתדר עם הדריבר. התייאשנו, משכנו כבל רשת והיא עובדת מחוברת לוריד של הראוטר.

אבל מאז שהתקנו את העדכונים שבקשו בתמיכה התחילה תופעה חדשה, כשהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא יודע להתעורר ממנו יותר (קודם זה עבד) , כנל כשסוגרים את המסך. זו ממש צרה כי זה גרם לה לאבד חומר חשוב כשהיא עזבה את המחשב ליותר מ 10 דקות, נפלא !, שוב טלפונים לתמיכה, שוב המתנה, שיחות של שעות, ניסיונות להסיר עדכונים שונים ומשונים, ובסוף אחרי הרבה !!! מלחמות הוסר העידכון הבעייתי.

זה מה שנקרא שגר והתפגר.

פורסם

התופעה של "חיבור מוגבל" מוכרת לי. בד"כ הבעיה בבזק או במודם, ובהתאם לכך מופיעה בכל הבית.

כניסה למצב שינה זה עניין של הגדרות צריכת אנרגיה, לא צריך לקחת יותר מ-2 דקות. גם אני עם Dell (כבן שנתיים, ויש עוד אחד שמתקרב לגיל 8, אבל הוא בשימוש מועט), ולא חווה את הבעיות שאנשים מתארים.

לעומת זאת, בעקבות אחד השרשורים בפורום, התקנתי אתמול אובונטו על איזה HP מזדקן ב-dual boot. פעל יפה ואפילו כתבתי איזה 2-3 תגובות בפורום, עד שרציתי לראות סרטון בשרשור הדביליים. אחרי שני פריימים המסך השחיר ונאלצתי לכבות ולהדליק מחדש. מה שכן - חוץ מבעיה זו האובונטו היה הרבה יותר זריז מחלונות 7 שמותקן במקביל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
התופעה של "חיבור מוגבל" מוכרת לי. בד"כ הבעיה בבזק או במודם, ובהתאם לכך מופיעה בכל הבית.

כניסה למצב שינה זה עניין של הגדרות צריכת אנרגיה, לא צריך לקחת יותר מ-2 דקות. גם אני עם Dell (כבן שנתיים, ויש עוד אחד שמתקרב לגיל 8, אבל הוא בשימוש מועט), ולא חווה את הבעיות שאנשים מתארים.

כל שאר המכשירים (יש הרבה כאלה אלצלנו) המחוברים לאותו מודם ראוטר עבדו מצויין, זו לא הייתה בעיית בזק או מודם. כשהתקנתי לינוקס על המחשב הזה גם הוא עבד מצויין. רק לחלונות8 קשה.

כנ"ל מצב השינה, בדגם הספציפי הזה לא הייתה בעייה עד עדכון מסויים בחלונות. זה לא עניין של הגדרות, גם אני מכיר לא רע את ההגדות האלה, וגם לבד ואחר כך מול התמיכה לא הצלחנו לסדר את זה.

לגבי הבעייה עם הסרט, אולי זו בעייה עם הפלייר, אולי בעייה עם CODEC של הפורמט הספציפי, קשה לדעת ,אני בתחילת הדרך עם הלינוקס ולא נתקלתי בינתיים בבעייה.

בחלונות הייתה לי בעייה שקצת מזכירה, שסרטים בחלק מהאתרים הראשיים היו מנגנים 1/3 מהסרט ואז נעצרים ואי אפשר היה לראות את השאר.

בצפיה בסרטים חוץ מסרטי פלש, שאני בכוונה מראש לא מתקין את ה ADOBE PLAYER כי אני לא רוצה להכניס למערכת הזו את האיכסה שהיה חלק ממה שהרגיז אותו בחלונות.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)
אם לינוקס כזה טוב וקל להפעלה, אז למה הבחור הזה מסתבך עם התקנת כרטיס מסך?

בווינדוס זה הכנס ושכח, למה צריך לדעת בלינוקס כל מיני פקודות ומי שלא יודע אותם חופר שעות בפורמים כדי לקבל עזרה.

מבלי להכנס לויכוח על מה יותר טוב, סיפור מלפני חודש:

מחשב לא כזה ישן של אסוס שהריץ וינדווס 8 עבד ממש לאט, על גבול הבלתי נסבל.

הוחלט לנסות להתקין מחדש וינדווס 7 נקי בתקווה שהמצב ישתפר.

ההתקנה לקחה כשעה וכללה לא מעט אתחולים. בסוף ההתקנה, כמעט שום דבר לא עבד - אין רשת, הרזולוציה נמוכה, ה-touchpad מגיב גרוע וכו'. החלתי בתהליך של התקנת דריברים מהאתר של אסוס (כמובן שנדרשתי למחשב נוסף כדי להוריד דריבר לכרטיס רשת כי... אין רשת). סה"כ יותר מ-10 התקנות שונות. אבל עדיין הווינדווס לא היה מרוצה והופיעו לי unknown devices ב-device manager. אחרי הרבה חפירות באתרי תמיכה שונים הגעתי לדריבר החסר (שבכלל לא הופיע באתר של אסוס תחת הדגם הזה) ובזאת סיימתי את ההתקנה המאוד לא קצרה.

המחשב עדיין עבד לאט והוחלט לנסות לעבור ללינוקס. ההפצה הנבחרת - Mint.

ההתקנה לקחה כחצי שעה ובסיומה, איזה פלא, הכול עובד בלי שהתקנתי אף דריבר! רשת הייתה עוד בשלב ההתקנה כדי לוודא שאני מתקין את הגרסה הכי חדשה להכול.

Mint מגיע מובנה עם כל התוכנות הבסיסיות (דפדפן, office [אף שהוא נחות ביחס לזה של מיקרוסופט], נגני מדיה וקודקים) וניתן מייד להתחיל ולהשתמש במחשב. במידה וחסר משהו, הולכים למנהל ההורדות, מחפשים מה שרוצים ומתקינים בקליק. אין צורך לשוטט באתרים מפוקפקים ולהסתכן בוירוסים. מספר תוכנות שעובדות רק בווינדווס מורצות ב-VirtualBox.

המחשב עצמו נהיה טיל בליסטי. אין קירטועים\תקיעות\קריסות והמעבר ל-Mint השתלם מאוד.

כמובן שגם ל-Mint היו את הבעיות שלו. אבל מבחינת קלות התקנה ותמיכה בחומרה, לפחות במקרה שלי, Mint לקח בגדול.

עריכה אחרונה על ידי Morph00
פורסם

בלינוקס, מי שרוצה תמיכה מלאה עם כרטיס מסך והתקנה קלה מאוד, זה NVIDIA - הם תומכים בלינוקס באופן רשמי וניתן להוריד מהם דרייברים עדכניים.

דרייברים OPEN SOURCE, תומכים לא בכל כרטיסי מסך. עם כרטיסי מסך של AMD זה מעט מורכב יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא כולם בנויים ללינוקס.

שום דבר לא קל כמו בווינדוס ( אל תעבדו על עצמכם ).

בווינדוס, אחרי התקנת הדרייבר של הכרטיס מסך, היה פשוט מאוד להרחיב את המסך ולהעביר גם את הקול ב HDMI ( שילוב של כפתור WINDOWS+P במקלדת ). באובונטו, מצאתי את עצמי ב 11 בלילה מחפש איך גורמים לקול לעבור ב HDMI ואחרי כמה דקות מיאשות ויתרתי והוצאתי מהמגירה את הסטרימר הישן.

התקנות של תוכנות ( וגם עידוד של תמיכה בפלאש ) לא דברים פשוטים לכולם ( וחלק אי אפשר למצוא בכלל ).

אפשר גם להוסיף את ההגבלה לראות כתוביות בעברית בצמוד לסרט ( אחרי שעה של חפירה באינטרנט מצאתי משהו, הבעיה שבמקום סימני פיסוק מופיעים ריבועים ).

אני עדיין משתמש בה היום נטו מעצלנות לחזור לווינדוס, אבל מבחינת נוחות אין בכלל מה להשוות למשתמש ביתי.

כן מצאתי אותה מאוד מאוד שימושית על מחשב נייד מיושן עם מעבד ATOM בודד, חלונות הזדחלה עליו בצורה היסטרית שאי אשפר לבצע פעולה ולעומת זאת באובונטו עוד לא הגעתי למצב שהוא נתקע ולא מגיב.

יש איזו נוחות בהפצות לינוקס ( לא התקנתי דרייבר אחד ), פשוט תתקין וסע, אבל בהחלט לא מתאים לכל אחד.

פורסם (נערך)

הכל עינין של הרגלים. ולגבי קול בhdmi, כניראה שהשתמשת בדרייבר לא מקורי של היצרן. אובונטו זו הפצה קלילה ונוחה מאוד לשימוש (לא לשכוח לבטל בהגדרת פרטיות שלא ישלח מידע לאמזון), קל מאוד להתקין שם תוכנות, הכל בלחיצה אחת כמו במק. אבל לפני שמתחילים, לודא שיש תמיכה לכל החומרה ודרייבים מקוריים של כרטיס מסך.  

מי שלא בא לו מחשב מזדחל או שדרוג חומרה כל שנה, לינוקס זה אחלה פתרון. גם מחשבים בני 10 עם מעט זיכרון מריצים את זה בקלילות.

חוץ מתוכנות ספציפיות שעובדות רק על וינדוס, אין שימושיות למערכת הפעלה הזאת. יש גם תוכנות ללינוקס שאין לוינדוס, כמו kden live עריכת וידיאו ברמה גבוהה, dark table דומה ללייט רום לעיבוד תמונות. ועוד מלא.  

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא התקנת תוכנות קלה יותר ביובונטו ומינט - יש מאגר מרכזי ואתה נכנס אליו כמו שאתה נכנס לאיטיונס, או לגוגל פליי.עם דירוגים וכוכבים ושאר ירקות. בחלונות עד היום אין משהו שמתקרב ברמה.

לגבי דרייברים תנסה קליק ימני על המיקסר של הקול, ומשם ל AUDIO SETUP. בדיוק כמו בחלונות.

לגבי המשפט הפותח "לא כולם בנויים ללינוקס." זה מאד תלוי בצרכים של המשתמש. התקנתי לאבא שלי שעבר את גיל 70 את LUBUNTU על המחשב דואל קור שלו, והוא הסתדר איתו לא פחות טוב מאשר חלונות שהיה מותקן לו קודם וזחל.

בשביל לגלוש, לקרא אימיילים, לראות סרטים ולפתוח מסמכי וורד לא חייבים היום חלונות, הרבה אנשים עושים את כל זה דרך אנדרואיד מהטאבלט שלהם.

פורסם

ניסיתי לעבוד עם לא מעט גרסאות לינוקס על VMWARE שב2 מחשבים שונים (אחד נייד סטנדרטי והשני מחשב נייח חזק מאוד שמחובר ל2 מסכים גדולים ואיכותיים).

ב2 המחשבים (ו3 מסכים) הרזולוציה הייתה מחפירה. ניסיתי להוריד דרייברים, לשחק עם הגדרות של הלינוקס עצמו וגם של הVMWARE וכלום.

זו הסיבה שאני לא עובד עם לינוקס כמערכת ראשית אלא רק כשאני צריך לתכנת משהו. חשבתי על הסיכוי שהרזולוציה הייתה נמוכה בגלל שזה על מכונה וירטואלית ולא כמערכת ראשית של המחשב, אך לא הייתי מוכן לקחת את הסיכון. (הרי זה לא שיש לי בעיות עם הווינדוס).

למישהו יש פיתרון אולי?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

"סיכון"? לכמעט כל הפצה היום יש live CD (=מערכת מלאה שרצה ללא התקנה), מה שאמפשר לך לשחק איתה קצת לפני שאתה מחליט להתקין. אתה יכול לבדוק תאימות לחומרה שלך בלי להתקין שום דבר.

גם ההתקנה לא חייבת להיות "במקום" ואפשר "בנוסף" בתצורת dual boot. פשוט בזמן ההתקנה תבקש להתקין ל-partition שונה מזה שמותקן עליו ה-windows.

לגבי הרזולוציה ב-VM - ברור שזה בגלל ה-VM. מערכת הפעלה שרצה ב-VM לא מודעת בשום צורה לחומרה האמיתית שלך וכל הפרמטרים כמו רזולוציה מקסימלית נקבעים בהגדרות של VMware. הגדרה נכונה של VMware אמורה לאפשר לך שימוש ברזולוציה האמיתית.

עריכה אחרונה על ידי Morph00

• תוכן חדש...