Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות צבא וגיוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל בזה שאתה כבר בבעיה. גדולה.

מעכשיו כל מה שתעשה זה רק לצמצם את הנזק.

אבל אני רוצה להתחיל איתך מההתחלה, הרי אתה חולה אסטמה שלא החלה מהצו הראשון עד לצו הגיוס. האם הצגת להם מסמכים רפואיים המעידים על כך בצו הראשון? האם הראית מסמכים שש לך אחוזי נכות? 44% זה משמעותי.

אמרת שלא תוכל להסתכן במעצר של כמה שבועות. לדעתי אתה הולך להסתכן ביותר מזה.

כרגע - המערכת חזקה ממך. על אף הקשיים שאתה מתאר ממליץ לך להיוועץ עם עו"ד שיוכל לייצג אותך, כי במצבך אתה תאכל אתה.

אני מכיר עשרות חיילים שהיו אסמתטים, חולי סכרת וקשיים אחרים וגם היו להם בעיות כלכליות בבית. בעיות קשות מאוד. והם עבדו תוך כדי והצליחו לעזור לך למשפחה כולל ליווי ת"ש צמוד.

אני חושב שעשית טעות גדולה שלא התייצבת לצו הגיוס.

עריכה אחרונה על ידי MaoRЯ
פורסם

מאור, יש סיכוי טוב שאפילו אני הייתי עריק (והבעיות הרפואיות שלי פחות חמורות משלו, אין לי אחוזי נכות, אני לא צריך לעזור כלכלית בבית) אם היו אומרים לי שאני מגויס לשיריון עם הבעיות הרפואיות שלי.

אני יכול להבין אותו, הצבא די זורק על רוב החיילים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מן הרגע שלא התייצבת לגיוס, אתה מדווח במסוף המשטרה כמבוקש על ידי שלטונות הצבא.

אתה עלול להעצר על ידי המשטרה לבדיקת ניירות שגרתית ולהיות מובל למעצר.

זה יכול לקרות לך בכל יום וגם בעוד 6 שנים,אך התוצאה מבחינתך תהיה קשה יותר אם תדחה את הטיפול בעניין.

מומלץ לך להתייצב לשירות ולהגיע מחדש לקצין מיון. הצבא לא ישלח אותך לשירות קרבי במצבך ובניגוד לרצונך.

פורסם

עשית טעות גדולה והלכת עם הראש בקיר.

צה"ל הוא גוף מאוד מתחשב למתגייסים עם בעיות אמיתיות ומוכחות, במקרה שלך נראה שהכל מתועד ומגובה במסמכים רשמיים.

במידה והיית מתגייס בתאריך המקורי, אין שום סיכוי שתוך שעתיים מרגע התייצבותך בבקו"ם לא היית נפסל יח"ש (יחידת שדה="קרבי").

לאחר מכן פשוט היית מוגדר כמסופח בקו"ם ומציג לכל גורם שתפגוש (כולל קצין מיון) את כל בעיותיך+תיעוד על כך.

מנסיוני ומהמקרים שאני ראיתי ( וראיתי הרבה), צה"ל היה מתחשב בך, ובגדול.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

הצבא מאוד מתחשב, כדוגמא אספר לך שהגיע אלי קורס של צעירים, אחד מהם אחרי שיצא לבית קיבל הוראה מאמא שלו לא להגיע לבסיס מהטענה שהוא רחוק מדי מהבית והילד סובל מהקאות בנסיעות ארוכות, אנחנו לא יכולים לדעת אם זה שקר או אמת, לא משנה מה הסברנו לאמא שהילד חייב להגיע על מנת לעבור את הבדיקות הרלוונטיות, לא משנה כמה הילד נשאר בבית ולא הגיע (נפקד כעקרון) קיבלנו הוראה מלמעלה לא לדווח עליו נפקד עד שהסיפור לא יתברר, דיווחנו על החייל ימי חופש והפניות רפואיות - כל זה כשהחייל פיזית לא הגיע לבסיס חוץ מפעם 1. בסופו של דבר צילום מסמך רפואי מקופת חולים שקיים אצל החייל לפני הגיוס שמעיד שהחייל אכן סובל מהקאות ובחילות ונשלח אלינו דרך הוואטסאפ, הספיק כדי להחליט לפלוט אותו מהקורס ולשלוח ליחידה קרובה לבית.

פורסם

בתור רופא צבאי אני יכול להגיד לך שרוב החברים פה צודקים.

מבחינה רפואית אתה לא תשרת ביחידת שדה עם כל המחלות שדיווחת פה, שהרי רק אסתמה לא מאוזנת מורידה פרופיל לבין 45-64, מה שפוסל שריון תותחנים וכמובן חי"ר.

מבחינת שירות - לא אכנס לדיונים הפילוסופיים לגבי השתמטות, שהרי יש גם חיילים עם סכרת (פרופיל 21) שמתנדבים לצבא ופשוט משובצים בבסיסים עם תנאים מתאימים ומרפאה צמודה.

לגבי הדעה של הרופא הפרטי - אין לכך שום ערך בצבא. בסופו של דבר מי שמחליטים על כך הם רופאים צבאיים מומחים, בוועדות הרפואיות. כל חייל יכול ללכת לכל רופא באזרחות שיכתוב לו שהוא מנוע משירות וימליץ על פטור משירות - אין לכך כמובן שום ערך והצבא ממש לא מחויב לעקוב אחר המלצות אלה. במקרה שלך כמובן כמו שאמרתי יתחשבו בשיבוץ אך ממש לא בטוח שימליצו על פטור משירות אפילו עם כל המחלות שמנית פה.

פורסם

בסדיר הייתי בגולני, היה לנו אחד שם-טוב שתמיד היה אומר את הסיסמא:

"כשאתה משתין על הצבא הוא נרטב, כשהצבא משתין עליך אתה טובע"...

(והוא היה סתם פחדן, בפלוגה שלי היו החברה שהלכו לשתות בירה בפאב של מארג-עיון).

בקיצור, אל תתעסק עם הצבא, זאת לא מערכת עד כדי כך אטומה.

תדאג להביא את כל הטיעונים שלך בכתב ולא בעל-פה.

אם תעשה סדר נכון ותצא מהלחץ הכל יסתדר בסוף.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...