Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לכיוון 3 BAND EQ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פרוססור ALPINE PXE H650, האם מישהו יכול להמליץ לי כיוון לEQ?

הEQ הוא 3 בנדים.

תודה וחתימה טובה לכולם.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה תיתן לך המלצה על בנד בודד בתוך ספקטרום שלם כשאתה לא יודע אפילו מה הבנד הזה מייצג?

כשאתה לא יודע בכלל איזה סוג של "עקומת בית" אתה מנסה להכנס אליה?

שאלות:

1. איזה תדר מרכזי יש לבנד 3 באקולייזר של מכשיר האלפיין שציינת?

2. מה הQ שלו אם מוגדר בכלל?

3. מה אתה מנסה להשיג ע"י תזוזה שלו? מה מציק לך בסאונד?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אחד למעלה, שתיים למטה, שלוש שמאלה!

או כמו שאדי שאל, מה זה יעזור לך לקבל המלצות כאלו, לכל אחד יש סט אפ אחר ורכב אחר שמגיב אחרת.

אדי לשאלתך:

(BASS EQ: Fc = 30, 40, 50 60, 80, 100, 125, 150 (Hz

(MID EQ: Fc = 500, 750, 1k, 1.5k, 2k, 3k, 4k, 5k (Hz

(TREB EQ: Fc = 6k, 7.5k, 10k, 12.5k, 15k, 17.5k (Hz

Q מ-0.5 עד 2 בקפיצות של 0.5.

Level מ-6- עד 6+ db.

הפרוססור הזה תומך ב-Imprint עם כיול אוטומטי בעזרת מיקרופון, שנותן להבנתי כיול הרבה יותר מדויק מהנ"ל (שנועד רק לכיול סופי אחרי הכיול האוטומטי). האם בוצע?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הסאונד נשמע אטום,מרגישים שחסר לו קצת חיים. השאלתי איך ניתן להפיק את המקסימום ממנו.

לגבי הכיוון האוטומטי הוא לא נשמע משהו בכלל אני שיניתי לערכים הבאים:

Bass: 80hz, q 1.5, db +3

Mid: 3khz, q 1, db 0

Treb: 15khz, q 1.5, db -6

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

על איזה תדר אתה שואל? באיזה אחד משלושת התחומים?

בדרך כלל סאונד אטום מגיע מעודף באס לעומת המיד והתחום הגבוה.

האם מה שחסר לך זה צלילים גבוהים כמו גיטרות חשמליות, מצילתיים וכו

או שדווקא צלילים כמו קול אנושי, סקסופון הם אלה שנשמעים הכי עמום?

סתם בשביל הנסיון, תשים את 80 על פלוס אחד

את שלוש קילו על מינוס אחד או אפילו תשאיר על אפס.

את 15 קילו תוריד למינוס שלוש

האם אהבת את זה יותר? סתם מסקרנות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסאונד לא נשמע חי באופן כללי, הבאס פחות מדוייק, דווקא הגבוהים לפעמים צורמים לאוזן אם מגבירים.

דרך אגב בכיוון האוטומטי הטרבל היה על 10khz ולא כמו שעשיתי. חשבתי לשנות כדי לא להפסיד טווח תדרים.

אני אנסה מחר את מה שהצעת. תודה.

דרך אגב הקרוסאובר עומד על:

Hpf 3.6khz.

Lpf 70hz, סלופ 12, +2db

Sub 70hz, סלופ 24, +2db.

פורסם

אם אני מבין נכון אתה עשית LPF של 70 הרץ למידבאסים? אתה לא נותן למידבאסים לנגן כלום כמעט מעל 400 הרץ כנראה.

תשנה את הLPF של המידבאסים לפחות ל2.5K אם לא ל3.6K בכדי שיחפפו עם הטוויטרים.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אני כנראה לא מבין בכיוון של הקרוס אובר, אין בכלל אופציה של LPF.

ככה כתוב בהוראות:

Modify 2 different Crossover parameters: LEVEL and Fc (cut-off Frequency). OnceFc is selected, the Crossover becomes active. Use the or buttons to choose theparameter to modify. Use the ▼ or ▲ buttons to change the parameter.a) LEVEL is adjustable from -15 dB to +15 dB using the ▼ or ▲ buttons. This adjustment changes the LEVEL in 1 dB steps. The range for this parameterremains the same for ALL Channels in ALL modes.b) The Fc adjustment depends on the output mode. The ▼ or ▲ buttons select thefrequency. The frequency range of FRONT 2 changes based on the FRONT 1 confi guration.Once FRONT 1 is activated (Fc selected), FRONT 2 changes from a High-passcrossover to a Band-pass crossover. This is to accommodate the 2-way output mode. The Fc changes as follows:c) For the Subwoofer Channel, a third parameter is available. Use the the ▼ or ▲buttons to toggle between the 12 dB/oct or 24 dB/oct crossover slopes.d) Upon completing the adjustment, press ENTER to exit back to the "CROSSOVER"sub-menu.e) If all CROSSOVER adjustments have been completed, use the button to return tothe PRESET selection mode. Press ENTER again to exit and save the adjustments.f) Use the MODE button at any point, to return to the previous sub-menu to makeadditional adjustments. "SAVE SETTINGS" stores changes in memory.

הקטע הוא של הFC מוגדר בהתחלה אוטומטית על 5KHZ. והכול מתנהל לפיו.

decide the crossoverpoint for the high-pass speakers. Find the low cut-off point of the tweeters anduse that as the HP cut-off (5 kHz by default). The mid-bass low-pass cut-off isdetermined by tweeter high-pass. If there is a subwoofer in the system, the low passcut-off will be set automatically by MultEQ.

עריכה אחרונה על ידי pashok.tr

פורסם (נערך)

אוקי,

אבל עדיין בבחירת תדרים אין אופציה של LPF יש רק HPF 50hz-200hz.

איך אני מגדיר את הLPF?

עריכה אחרונה על ידי pashok.tr

פורסם

בקיצור אתה מבקש שנקרא עבורך את חוברת ההוראות ונפענח לך את המוסבר שם.

כנראה חלק מהליך ההגדרות הראשוני שמאפשר זאת.

נסה בינתיים לעבור על המדריך המקוצר בלינק הבא, אולי יעזור:

http://www.diymobileaudio.com/forum/how-articles-provided-our-members/96290-alpine-pxe-h650-simple-install-guide.html

פורסם

תודה על העזרה.

לא מכריח אף אחד לעזור, אני פשוט לא מבין את התהליך שהם כותבים שם.

פורסם

בדרך כלל באלפיין מה שקורה זה שיש לך ערוץ אחד לקדמיים (טוויטרים במצב 3WAY) שיכול לעשות רק HPF.

ערוץ אחורי שיכול לעשות בנד פאס בין 200 הרץ ל20 קילוהרץ או לעשות LPF או לעשות HPF

וערוץ לסאב וופר שיכול לעשות רק LPF מ200 הרץ ומטה

תבדוק אם יש ליחידת ראש שלך בורר בין מצב 3WAY לבין מצב קדמי\אחורי\סאב ותראה איך אתה עובר ל3WAY

ככה זה היה לפחות בסינגל דין הישנים שלהם - איך זה עובד עם הפרוססור הזה אני לא יודע ולא בטוח מתי בכלל יהיה לי זמן לעבור על חוברת הוראות.

מקווה ששאר חברי הפורום יוכלו להצטרף לעזור - אם לא, מציע לגשת למפגש.

בגדול יש לך כנראה בור תדרים היסטרי בין המידבאסים לטוויטרים.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

ברור שלא מכריח, ואין פה מה להיפגע חלילה, פשוט נראה שאתה מפספס משהו בהוראות.

אם לא הייתי מוכן לעזור, לא הייתי מגיב מלכתחילה.

פאשוק, יש שני מקומות בהוראות שאני חושד שאתה מפספס:

- או בהגדרות הראשוניות, לדעתי אתה צריך להגדיר כ-Y. אם כי אני לא בטוח לחלוטין, מאחר ולא לגמרי ברור לי אם זה מתייחס לכניסות לפרוססור או ליציאות ממנו. בכל מקרה אפשר לנסות, אם הנקודה הבאה שלי לא תעבוד.

בנוסף, בלינק הקודם שנתתי לך הוא מדבר על חיבור גם ל-L1/R1 אבל הוא מתייחס שם לענין הדלקת המכשיר ולא לענין הכניסות/יציאות. אבל הוא גם מזכיר את הענין של ההגדרה הזו כמו שכתבתי.

2.jpg

הנקודה של ה-5kHz היא רק ברירת המחדל. ניתן לשנות אותה כבר במועד זה.

- בשלב ההגדרות, בקטע שאתה עצמך ציטטת (סעיף 5b תחת כותרת crossover) יש התייחסות להפעלת העסק:

3.jpg

אדי, לטובתך, הנה הטבלה המדוברת עם האפשרויות של הפרוססור.

פותה"ש עובד עם HU מקורי של הרכב ולכן ההתייחסות שלך לפעולות ממנו אינן רלוונטיות.

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תם תודה,

נראה שמדובר בפרוססור שולט 4WAY אבל המידבאסים במצב 4WAY מוגבלים ל200 הרץ - אולי עדיף במקרה כזה לא לחתוך אותם בכלל מהפרוססור ולתת להם FULL כשהם מחוברים לREAR ולשים להם סליל לחיתוך פסיבי וזהו.

אם זו מערכת 3WAY אז עדיף להשתמש בחיבורים של FRONT1 וFRONT2 ואז SUB ולחתוך מלמטה את המידבאסים בעזרת המגבר עצמו.

זו דעתי אם אני מבין נכון את הפרוססור הזה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...