Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומחים נכבדים

בטור A אני מזין הכנסות/הוצאות

בטור B הצמוד לו אני מעוניין לקבל את התאריך בו בוצעה ההזנה

כל שינוי בנתונים של טור A יגרום לעדכון בטור B

עזרתכם המבורכת?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

נסה להזין בטור B

=TODAY()

זו פונקציה המזינה אוטומטית את התאריך של היום

לאחר מכן גרור את הפונקציה לאורך כל טור B

עריכה: הסתבך לי היישור לימין. הזן את המילה TODAY ואז () ולפניהן =.

עריכה 2: אינני יודע אם זה יתעדכן אוטומטית בכל שינוי...

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם

גם אני אני השתמשתי בתרגיל של ה IF

אבל יש לו 2 חסרונות.

1. אחרי שעדכנתי את התא התאריך מתקבע ולא מתעדכן בעדכון הבא

2. אם מוחקים את הערך בתא התאריך לא נמחק

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הקוד ש- Tom22 העלה עובד אצלי מעולה (office 2010).

שינוי קטן שצריך לעשות הוא בשורה שרשום Value = Now. לשנות ל- Value = Date. כך שיתקבל התאריך ולא זמן,את השורה לאחריה שכתוב .NumberFormat = "hh:mm:ss" למחוק ולבדוק שהתאים הקודמים בעמודה B:B מוגדרים או כ-General או כ-Date. אם מוגדרים כ-General אז המקרו אוטומטית יגדיר אותם כ-date.

לשינוי הגדרת הפורמט פשוט קליק ימני על העכבר כשהתא או התאים הרלוונטיים מסומנים,בתפריט שנפתח לבחור Format Cells ולהגדיר.

בכל מקרה מצורף כאן הקוד אחרי השינוי.הכנסתי אותו לגליון אקסל אצלי וזה עובד מעולה.

אם הקובץ שלך לא מוגדר כ-macro enabled שמור אותו ככזה פעם אחת,לך להגדרות אבטחה ואפשר Macros.

(Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range

Dim rCell As Range

Dim rChange As Range

On Error GoTo ErrHandler

(("Set rChange = Intersect(Target, Range("A:A

If Not rChange Is Nothing Then

Application.EnableEvents = False

For Each rCell In rChange

If rCell > "" Then

(With rCell.Offset(0, 1

.Value = Date

End With

Else

rCell.Offset(0, 1).Clear

End If

Next

End If

ExitHandler:

Set rCell = Nothing

Set rChange = Nothing

Application.EnableEvents = True

Exit Sub

ErrHandler:

MsgBox Err.Description

Resume ExitHandler

End Sub

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

עוד שינוי קטן שכדאי להכניס לדעתי,

בשורה שרשום rCell.Offset(0, 1).Clear,

כדאי לרשום ""= rCell.Offset(0, 1).Value

ע"מ שמקרה שאתה מוחק סכום מסוים אז רק הערך ימחק ולא כל עיצוב התא שבו מאוחסן התאריך.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תודה,

אני רק לא יודע איך להכניס מקרו לאקסל.

פורסם

איזה office יש לך?

פורסם

2007 אופיס

פורסם

1. אתה צריך לאפשר את ה- developer tab.

כנס ללינק הזה,קרא ובצע.http://www.addintools.com/documents/excel/how-to-add-developer-tab.html

2. אתה צריך לאפשר פקודות מקרו.

בצע את ההוראות בלינק הזה:https://grok.lsu.edu/m/article.aspx?articleId=6144

אחכ אם לא תסדר נמשיך.

פורסם

תודה, אני מקבל הודעת שגיאה כזאת :

saa.jpg

פורסם

אוקי,יש כמה דברים.

1. הכרזת פונקציה מיותרת,צריך למחוק את ה- ()Sub a בהתחלה ואת ה- End Sub האחרון.

2. מיקום הפונקציה - אצלך היא נמצאת ב- Module והיא צריכה להמצא ב- Worksheet עצמו.צריך לגזור את הקוד ולהדביק אותו בתוך ה- Worksheet שבה נמצאת הטבלה הרלוונטית.בגלל שבהכרזת הפונקציה רשום private הפונקציה "תתקיים" רק ב- Worksheet בו היא נמצאת, כך שבכל worksheet שאתה רוצה שהיא תעבוד צריך שהיא תהיה קיימת בקוד שלו.

צירפתי את הצילום מסך שלך עם הערות בכתב יד מה צריך לשות (קובץ מצורף 1).

1.jpg

פורסם

אחרי שתסיים עם ההודעה הקודמת שלי,

אני חושב שכדאי שגם תבצע את השינויים הבאים בקוד שמסומנים בקובץ המצורף כאן.

השורות שסימנתי בחום הן שורות לשינוי והשורות שהוספתי בתחילתן פסיק עליון (') הן למחיקה.למעשה,אם תוסיף פסיק עליון (') בתחילת שורה השורה הזו תהפוך להערה ולא תבוצע,כך שעדיין תראה אותה אבל היא לא תשפיע על הקוד עצמו.

הסבר:

1. שינוי ה- Value מ- Now ל- Date יגרום לכך שיתקבל תאריך בלבד ולא תבנית זמן שכוללת גם שעה וגם תאריך ולדעתי מיותרת,מבלבלת וגם לא תאפשר לך לבצע חישובים של הפרש ימים.

2. מחיקת השורה שמגדירה את הפורמט זהו חלק מהסיבה בסעיף מעל.שוב,ניתן גם רק להוסיף ' בתחילת השורה כמו שאני עשיתי ואז הצבע שלה יהפך לירוק והיא תהפוך להערה בלבד ללא ביצוע.

3. שינוי השורה "" = rCell.Offset(0, 1).Value יגרום לכך שאם תמחוק סכום בתא מסוים אז רק התאריך ימחק ולא כל עיצוב התא כפי שהיה קורה בקוד המקורי.

4. השינוי האחרון,מחיקת השורה הזו (או הפיכתה להערה) MsgBox Err.Description ימנע ממך קפיצת הודעה מיותרת כל פעם שתמחוק סכום או תאריך מהטבלה.

מקווה שעזרתי,

ADZ

2a.jpg

פורסם

עזרת מאוד,

את הקוד הבנתי, זה לא מדע גרעיני

רק לא ידעתי איך לשבץ את המקרו באקסל

אח"כ הבנתי שזה לא מקרו אלא VB ומשם הדרך היתה פשוטה.

אני גם ביצעתי כמה שינויים שלי בקוד וזה עובד אחלה.

לקחתי את ההערות האחרונות שצרפת לתשומת ליבי לבדיקה.

תודה רבה על העזרה ושנה טובה!

פורסם (נערך)

אחלה,שמחתי לעזור ושנה טובה!!

*וגם צריך להודות ל- tom22 שמצא את הקוד המקורי.

עריכה אחרונה על ידי adz

• תוכן חדש...