Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Outlander VS CX-5 VS OCTAVIA

kramerica
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב אילוצי ליסינג שונים, אלו הרכבים אשר הגיעו לגמר:

1. Octavia 1.8 Style

2. Mazda CX-5 Executive

3. Outlander Instyle 5 Seats (הדגם החדש לאחר מתיחת הפנים האחרונה)

הדבר שהכי חשוב לי זה איך הגב שלי ירגיש אחרי שעתיים רצופות ברכב. את זה לצערי נסיעת המבחן לא הצליחה לגלות, ומלבד זה שאשמח לשמוע מכם מה לדעתכם עדיף בהקשר הנוחות, כנראה שזה יהיה הימור ואקווה שלטובה.

מעבר לעניין הגב:

נוחות - קשה לומר. לאוקטביה מושבים נוחים אבל מתלים נוקשים, לאאוטלנדר נסיעה מרוככת אבל מושבים קשיחים והמאזדה היא איפשהו בין לבין.

אבזור - אאוטלנדר ראשונה (הרבה בזכות ווייז במסך הרכב), מאזדה שנייה ואוקטביה מעט רחוקה מאחור.

בטיחות - אין הבדל מהותי.

עיצוב - אף אחת מהן לא עושה לי את זה באופן מיוחד, ואני בסה"כ מחבב את שלושתן. שלושתן מאוד נפוצות בכבישי ישראל ולא תסובבנה ראשים. האוקטביה מבין שלושתן הכי עממית (בזכות האחות בעלת מנוע ה-1.2 אשר מאוד נפוצה בליסינג).

כאמור זה יהיה רכב ליסינג אז כל שיקול של ירידת ערך, אמינות יבואן, מחיר טיפולים וכו' לא מעניין. אשמח לשמוע מה הייתם בוחרים ולמה?

פורסם (נערך)

אוקטביה 1.8 עם מתלה אחורי רב זרועות, להבדיל מדגמים 1.2, 1.4 ו-TDI .

לי יש אוקטביה וסך הכל אני מרוצה, חוץ מהמתלים הקשים (אבל זה מקל עם שני קצוות: זה תורם לאחיזה וגם בבין עירוני זה לא מהותי כי האוטוסטרדות במצב סביר, אם כי בפרברים הכבישים פחות נוחים - זו פשרה של רכבים עם מערכות מתלים פשוטות), יש גם בידוד רעשי רוח לא מי יודע מה (עם חלונות פתוחים הרעש ניכר), אבל מעבר לזה הבידוד לא רע בכלל.

בדגם שלי המושבים מוצלחים, כוללים כיוון גב תחתון בנוסף לסטנדרט ואני יכול להעיד שאין בעיה בנסיעות ארוכות.

אני הייתי לוקח אוקטביה, אלא אם כן הפוזה של הג'יפון עושה לך את זה. בהתחלה מתלים קשים מאוד הפריעו לי (ירדתי ממרצדס), אבל עם הזמן איך שהוא הסתגלתי ואני כבר פחות שם לב.

סך הכל, אוקטביה רכב טוב ופרקטי לקטגוריה שלו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש חברות בהן האוקטביה יקרה יותר ויש חברות בהן היא זולה יותר מהמאזדה. ההבדלים בין החברות לדגמים ספיציפיים הם עצומים.

פורסם

לא נהגתי על האוקטביה 1.8,אבל אני מאמין שהבסיס דומה, נעזוב לרגע את המנוע והגיר, הרכב פשוט פלופ.

לא נוח, לא שקט מושבים רחבים ולא אוחזים.

לא אהבתי את הרכב בכלל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לא נהגתי על האוקטביה 1.8,אבל אני מאמין שהבסיס דומה, נעזוב לרגע את המנוע והגיר, הרכב פשוט פלופ.

לא נוח, לא שקט מושבים רחבים ולא אוחזים.

לא אהבתי את הרכב בכלל.

בדגם הבסיסי המושבים שונים. הרבה דברים אפשר להגיד על אוקטביה. אבל מושבים? הגזמת ידידי. לטעמי אלו בין המושבים הטובים ביותר בקטגוריה, המושבים אוחזים מעולה. לא יודע מה יש ב1.4/1.2 - לא ישבתי אפילו בדגמים האלו מעולם, יש לי מושבים אחרים, אבל 1.8 זה הדגם המפואר, מניח יש לו מושבים כמו שלי (בד משולב עור).

לא שקט? יש לו בידוד טוב עם חלונות סגורים (רק עם חלונות פתוחים יש רעשי רוח בלתי נסבלים). הרבה יותר טוב מיונדאי I35 שעל 60 אתה שומע צמיגים כאילו אתה נוסע על סקייטבורד, בטויוטה אוריס זה גם ככה.הבידוד קצת יותר טוב מפוקוס דור קודם (זה שעדיין יש מלא ממנו בליסינג כי לא הגיע לארץ הדגם החדש) לגבי אחרות - לא בדקתי. עד 100~120 הרכב שקט למדי, אצלי ספק רעש העיקרי זה מנוע דיזל שאחרי 100 הרעש מתחיל להיות משמעותי (מנוע 1.8 בנזין שקט בשיוט, לכן לא אמורה להיות בעיה). זה לא בידוד של מרצדס, אבל בכל זאת מאוד סביר לקטגוריה ואני מעריך שבין הטובים ביותר בטווח זה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

לפני האוקטביה הייתה פוקוס סטיישן, לדעתי האוקטביה רכב פחות טוב בכללי, וספציפית מבחינת בידוד, נוחות ומושבים, באוקטביה המושבים מאוד רחבים ותאמין לי שאני לא בן אדם קטן.

מאיזור השרון ועד חיפה, כבר היה לי כאבי גב.

בפניות המושב לא אוחז בכלל.

ואני נוהג על ה1.2 הכי פשוט, ליסינג.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בדגם 1.2 הפשוט המושבים אחרים, לא יודע איך הם. אבל זה לא תופס על הדגם המפואר עם מושבים אחרים לחלוטין (ומעולים יש לציין).

פורסם

האוקטביה מרווחת, נוחה, זריזה ואיכותית ואני באמת לא יכול לחשוב על רכב טוב יותר בקבוצה שלה.

מסתבר שגם What Car הבריטיים חושבים כמוני ובחרו בה (דגם 1.2) כמכונית השנה בקטגוריה שלה כבר שנה שניה.

גילוי נאות: אינני נוהג באוקטביה...

פורסם

אני מזמן הפסקתי להאמין לכל מה שאני קורא.

אין לי אינטרס,אני לא מוכר פורד ולא סקודה ,אני יכול כן לציין לטובה מאוד את האוקטיבה בעניין הצריכת דלק שהיא מצויינת לעומת הפוקוס,אך בכל שאר הדברים היא נופלת.

הגיר של הפוקוס התחרפן סופית ב110K,אחרי 3 שנים מאומצות מאוד מלבד זה שום פיפס מהרכב,נראה כמה הסקודה תחזיק.

בכל אופן פותח השרשור,אישית הייתי הולך על הCX5 או על אוטלנדר,שניהם רכבים ברמה גבוהה יותר לדעתי מהאוקטביה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני חושב שכל אחד והטעם שלו,משתנה אני מאמין.

המאזדה אחד הרכבים הכי לא נוחים שיצא לי לנהוג עליו המושב מרגיש קשה מידיי והנסיעה לא נוחה, אחרי נהיגה כפר סבא-ירושלים הגב הלך לי, באאוטלנדר לא קרה לי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
אני יכול כן לציין לטובה מאוד את האוקטיבה בעניין הצריכת דלק שהיא מצויינת לעומת הפוקוס,אך בכל שאר הדברים היא נופלת.

בוא נדייק.

יש לפוקוס יתרון בניהוג על פני האוקטביה, אין ספק.

אבל להגיד שהאוקטביה נופלת ממנה בכל הפרמטרים חוץ מצריכת דלק זה הזוי.

היא איכותית ונעימה יותר, ועל המרווח המצוין שלה גם לנוסעים וגם למטען, אתה לא יכול להתווכח, בטח בהשוואה לפוקוס הצפופה.

לגבי הCX5 הרשה לי גם פה לחלוק עליך.

אחד הרכבים היותר מאכזבים שיצא לי לנהוג בהם (ואני מדבר על ה2.5).

לגבי האטוטלנדר לטעמי היא לא רעה (חוויתי אחת שכורה לאחרונה במשך כשבוע) אבל גיסי שהוא הבעלים של אחת בת כמה חודשים מספר שהוא מתגעגע לאוקטביה שהיתה לו לפניה.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

האוקטביה ממש לא איכותית יותר ונעימה יותר מהפוקוס,הפוקוס איכותית בהרבה ואפשר להרגיש את זה איך שמתיישבים בכיסא הנהג.

על התנהגות כביש ואחיזה בכלל אני לא אדבר כי האוקטביה רחוקה שנות אור מהפוקוס המצויינת.

עד האוקטביה לא פגשתי רכב עם 50 ק"מ ופלסטיקה מקרקשת,הותקן קודן ומוביליאיי,מלבד זה שום דבר,רשרושים של פלסטיקה בתא הנוסעים,מערכת השמע בפוקוס טובה יותר,התפעול באוקטביה נוח יותר,וחוץ מזה כבר צינתי מקודם מה דעתי על שני הרכבים וזה גם לא נושא השרשור.

אכן מאחור האוקטביה פחות צפופה,ואופן הפתיחה של התא מטען נוח יותר.

בכל אופן יש הייפ מסוים על הרכב הזה,די התלהבתי ששמעתי שמחליפים את הפוקוס המזדקנת,אך אחרי נסיעה אחת כבר יצא לי האוויר מהמפרשים,זה לא רכב כזה טוב כמו שעושים ממנו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...