Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שמתכנן לקנות רכב

מחיר הרכישה לא מעניין אותי כי חסכתי מספיק

אני מתלבט אם בחישוב החודשי יותר זול להחזיק רכב ישן (2002-2003) או רכב יותר חדש (נניח 2009 ומעלה)

הכוונה היא לשקלול של: ביטוח/דלק/טיפולים/תיקונים/ירידת ערך וכו'...

שימו לב שמדובר בנסועה נמוכה: עד 1000 ק"מ לחודש

סתם לדוגמא, ההתלבטות אם בעלות החודשית יותר זול להחזיק רכב כמו יונדאי גטס 2002, או יונדאי i10 מודל 2010

ואם הפערים בעלות החודשית זניחים אני כבר אעדיף ללכת על הרכב החדש :)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פעם שמעתי על משפט שאומר "צריך להיות עשיר בכדי להחזיק רכב ישן" ...אולי זה לא תקף על יפניות...

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תמיד יותר זול להחזיק רכב חדש יותר

כל עוד אתה לא מחוייב לטיפולים במוסך מרכזי

הביטוח יהיה הבדל שולי יחסית, דלק כמעט תמיד יצרוך פחות (במיוחד מול גטס)

ירידת ערך זה הנושא הבעייתי - עלול לגרור ירידה במה שאתה מחפש של 7-8 אלף בשנה

מצד שני רכב ישן עלול לגרור הוצאות לא צפויות ותסכול לא קטן שגם עלול להתקרב לעלות זו בשנה

בגדול אם אתה סטודנט הייתי מחפש רכב באזור 06-07 מיד ראשונה עם ק"מ נמוך במקום I10 מליסינג בעייתית

פורסם

לדעתי צריך ללכת על איזה שהוא מקום טוב באמצע: לא חדש מדי כי אז ירידת הערך ש"תחטוף" תהיה גבוהה ולא ישן מדי כי אז אתה תעשה מנוי למוסך (ולא משנה איזה רכב זה, שלא יספרו לך סיפורים, מה גם שרכב ישן פחות בטיחותי).

לדעתי האישית: יונדאי I20 שנת 2009-2010, פיאט גראנדה פונטו/פונטו איבו, ניסן מיקרה, סוזוקי סוויפט וכו' יעשו את העבודה בצורה טובה.

לי יש I20 שנת 2009 שגמעה מעל 160000 ק"מ בלי בעיות מיוחדות. לדעתי בשביל סטודנט - אחלה קנייה.

אחזקה לא יקרה, חלפים זולים וזמינים ונותנת תמורה מעולה למחיר. ב 45K אתה יכול למצוא אחת במצב מעולה ואם תתפשר על גיר רגיל תוכל לרכוש את גרסת ה 1200 במחיר נמוך ושנתון גבוהה וככה תקבל רכב צעיר במחיר טוב ומאובזר בצורה טובה, בטיחותי, חסכוני בדלק וכמובן אמין, בהנחה שטופל כראוי ותמשיך לטפל בו כראוי.

פורסם (נערך)

לפי דעתי תמיד יהיה זול יותר להחזיק רכב חדש יותר מאשר ישן יותר בהתייחס לאותו הרכב. אם מדובר בסוג רכבים שונה, אז המצב יכול להיות הפוך.

יש רכבים שאחרי כניסה ראשונה למוסך כל הרכב מתחרבש ולא יעזור תטפל טוב תשמור חלקים מקוריים... עדיין בעיות חשמל חיישנים ,גיר מכלולים השם ירחם, ויש רכבים שסופגים גם אם תשים מים ברדיאטור וגם אם תשתין במיכל הדלק, הרכב עדיין ייסע ולא תשמע ציוץ על חשמל גירים וכו. הכל שאלה של מה מול מה אתה משווה.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אם מבטלים את ירידת הרכב תמיד רכב חדש יותר זול לאחזקה.

אין בלאי כי הכל חדש (צמיגים,ברקסים,רצועות,ראדיאטור,בולמים) והרכב באחריות ככה שגם אם משהו מתקלקל זה ללא עלות.

STI 2004

פורסם
אם מבטלים את ירידת הרכב תמיד רכב חדש יותר זול לאחזקה.

אין בלאי כי הכל חדש (צמיגים,ברקסים,רצועות,ראדיאטור,בולמים) והרכב באחריות ככה שגם אם משהו מתקלקל זה ללא עלות.

אבל הוא מדבר על 2009 משמע רכב בן 6 וזה כבר רכב שיכול לצבור בלאי ולדרוש החלפה של בולמים, בלמים, משולשים, תושבות מנוע, טיימינג, צמיגים וכו'.

בשביל סטודנט הייתי מחפש דווקא גטס

פורסם

לדעתי רכב עד גיל 10 +- שתוחזק כראוי ולא תחזוקת שבר יראה אמינות והוצאות נמוכות יחסית , אבל צריך הרבה סבלנות כדי למצוא רכב כזה, ברשותי רכב שנת 2008 עם פחות מ 60 א' שתוחזק כראוי במוסך המרכזי והרכב מתפקד מצויין ממש כמו חדש.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גם אני הייתי בסירה הזאת עד שהוצאתי עוגן.

אני אהיה סטודנט באוקטובר הקרוב, עם נסיעות ארוכות טווח (ב"ש למרכז וחזרה כמעט כל שבוע), רכב יציב וטוב. בנרות חפשתי, ומצאתי גטס 2009 עם 70 אלף.

עד כמה שהיא קטנה ועירונית, היא מאוד גדולה לסטודנט.

פורסם

אם אתה מתכוון לקנות רכב מקטגורית "מיני" אז ההבדלים בעלויות אחזקה הם זניחים עם סכנה להוצאות תיקונים ברכב הישן.

אני מציע לך לקבוע תקציב רכישה ואחר כך לחפש את האוטו הכי נכון בשבילך בתקציב שקבעת.

פורסם

בתור אחד שהחזיק 8 שנים רכב משנתון 97,היה אצלי משנת 06 ועד 2014 ושנה שעברה קניתי רכב חדש מהחברה.

אין ספק שהרכב החדש זול יותר לאחזקה,הביטוח יקר רק בכמה מאות שקלים ויש לי מקיף לעומת רק צד ג' ברכב הישן.

הטסט זהה,הצריכת דלק משמעותית טובה יותר,ואין לי דאגות שזה שווה הרבה מאוד כסף.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם היינו מדברים על רכב חדש בן עד שנתיים מול רכב בן 10 הייתי פוסק לטובת החדש,

מכיוון שמדובר ברכב בן 5-6 זהו כבר רכב בו ייתכנו הפתעות,

מכאן זה כבר תלוי באחזקת הרכב,בעמידותו לאורך שנים סטטיסטית (בקריטריון יצרן ודגם),והחיים שעברו על הרכב.

מחיר הרכישה לא מעניין אותי כי חסכתי מספיק

מחיר הרכישה חשוב מאד, תשב ותרשום הוצאות לכל תקופת הלימודים:

אחזקת רכב,שכר לימוד,שכירות אם רלוונטי, הוצאות במהלך יום הלימודים,הוצאות כלליות שלך -בילויים מתנות וכו

בקיצור מהר מאד תגלה שזה המון כסף ואלא אם חסכת שנים אתה לא תכסה את כל המצויין לעיל.

תיסגר על תקציב לרכב,תהיה יותר חכם בנוגע לסכום הרכישה ובפורום ידעו לכוון אותך בהתאם.

פורסם

אני במצב דומה לפותח הדיון רק שלי התקציב כן חשוב...

המטרה העיקרית זה לחסוך כמה שיותר, לכן אני גם מתכוון לחפש מיני/סופר מיני, ידני.

בעיקרון חשבתי על רכב סביבות ה- 25K, אבל אם להחזיק רכב ישן (לתקופה של כ-3 שנים) יקר יותר במצטבר, כולל ירידת ערך אז אולי שווה לי להעלות את ההשקעה.

אז השאלה אם שווה לחשוב על 35K לדוגמא.

• תוכן חדש...